Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Nada u mnie na metforminie najgorsze były pierwsze dwa tygodnie, zwłaszcza że od razu z marszu zaczęłam brać 3 razy dziennie. Jeden dzień to cały przelezalam bo bałam się że jak się podniose to od razu zwymiotuje.. Później było już lepiej choć nadal często mnie mdlilo. A teraz mi się metformax skończył, nie mogłam się dostać do swojego gina po receptę i nie biorę. Może jutro w poradni mi przepiszą..
Bibi trzymam kciuki, musisz wierzyć że wszystko będzie dobrze 😘Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualny
-
nada wrote:Ja nie wymiotuje tylko mam takie dolegliwości "ciążowe" że mnie mdli i śmierdzi. Eh.
Bibi na myśle, że super że masz doktor której zależy i która ma dobre podejście. Bo to już połowa sukcesu.
Bys musiala miec zapisana inna metformine.
Bralam metformax i sie zle czulam ale mi w brzuchu wtedy jezdzilo.
Biore formetic i jest okej.
No i 2 sprawa nie zaczyna sie od tak duzych dawek tylko stopniowo.* IO
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022
* Kariotyp ✅
* 27.05.2025 💉
* 02, 06, 10, 13.06.2025 👀
* 16.06.2025 punkcja 22dc
* 22.06.2025 0 ❄️
* 24.06.2025 wizyta kontrolna -
Phia mi lekarz tak kazał brać, od razu 3x1. Ale już do niego nie pójdę, myślę że znalazłam odpowiedniego lekarza który mam nadzieję że nam pomoże.
Dziewczyny jutro wizyta w poradni, ale się stresuję.. 😑Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Wiecie co, to chyba moja wina. Bo ja powinnam go brac z początkiem jedzenia. W sensie gryz kolacji i tabletka. A ostatnio jadłam dwa razy poza domem i wziełam po posilku. Bo ja raz mam te mdłości raz nie
Milena, mocne kciuki!! Na pewno będzie spoko. Idziecie razem?MilusińskaMilena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny 😘 oczywiście po przespanej nocy jest już lepiej. Poczytałam, pogadałam i nie będę się zamartwiać statystyką jakąś głupią 1/1000.
Z moim mężem też ciężko się rozmawia- w pierwszej ciąży była euforia teraz stonowana radość ze tak powiem. I tez kamienna twarz a emocje trzyma w sobie. Ciężki przypadek ale jednak mój ulubiony 😊 -
nick nieaktualnyWhy not oczywiscie ze nie masz sie czym martwic lekarze nawet jak jest jakies minimalne ryzyko to Ci powiedza zeby nie bylo potem na nich.
Nada sprawdz sobie rano cisnienie mi bromergon obnizal mocno i dlatego mdlosci zle samopoczucie po kawie nuz bylo lepiej. -
Milena
To dziwne.
Mi i gin i diabetolog kazaly zaczac od 1 i pozniej po tygodniu zwiększać dawki* IO
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022
* Kariotyp ✅
* 27.05.2025 💉
* 02, 06, 10, 13.06.2025 👀
* 16.06.2025 punkcja 22dc
* 22.06.2025 0 ❄️
* 24.06.2025 wizyta kontrolna -
nick nieaktualny
-
Mnie niezależnie od tego czy brałam przed, w trakcie czy po posiłku a nawet całkiem pomiędzy mulilo. Później jak już przypuszczam organizm się przyzwyczaił mi to nie przeszkadzało. Przypuszczam że to właśnie przez tak dużą dawkę na start. O tym że powinnam zwiększać dawkę stopniowo dowiedziałam się jak już mdłości ustąpiły. Choć zdarzało się już później że mdlilo mnie przed o w trakcie okresu.
Dzięki dziewczyny, chciałabym być już po tej wizycie. Stresuje się choć wiem że pierwsza wizyta to pewnie będzie zwykły wywiad i dopiero nas będą kierować na badania, ale co ja zrobię że głupia głowa sobie wkręca..Samosiowa staraczka lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
-
Dziewczyny zadam może głupie pytanie ale jeśli jutro mamy mieć wizytę to możemy się dziś poprzytulac z mężem czy lepiej się wstrzymać? Bo mój ślubny coś ochoty nabrał i kazał na siebie czekać w sexy bieliźnie 😁Starania od 06.2018
-
Jak nie planujesz badać czystości bądź cytologii, to nie widzę przeszkód.
Byłam w poniedziałek rano na monitoringu po niedzielnym seksie i gin nie mówił nic.
Baw się doskonale 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 20:35
-
nick nieaktualnyMilena, Ja bym się ❤ !
W końcu trzeba wtedy kiedy się ma ochotę
A ja dzisiaj samotna noc, bo mój idzie na nockę...
A też bym się poseksiła, bo już mamy rozejm i zgodę
Wróciłam z treningu, jestem padnięta, a jutro po pracy idę na basen chyba z mężem.
Tylko ja się śmieję z niego, bo ma owłosioną klatę i mówię mu, że w swetrze się do wody nie wchodzi.
Ale ja lubię ten jego mięciutki dywan na klacie
Iii kupiłam sobie Folik ! -
Nie wiem co oni mi tam wymyślą, czy to będzie tylko wywiad i skierowanie na dalsze badania czy też będą chcieli mi robić jakąś cytologie i usg.. Jak nas zapisywalam to nic na ten temat nie mówili.
Oj tam najwyżej jeśli będą koniecznie chcieli cytologie albo co to będą musieli poczekać, mąż ważniejszy 😁 już się cała wysmarowalam oliwką biorę książkę i czekam na męża, bedzie sex 😂
Ruda cieszę się że u Was już zgoda, przy najbliższej okazji musisz wziąć męża w obroty i działać 🙂Starania od 06.2018
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
A na zgodę bierzemy sobie tydzień urlopu i jedziemy w góry na parę dni. Przyda nam się odpoczynek, być może przed tą batalią jaka nas czeka związana ze staraniami.
Dziewczyny, złamałam się dzisiaj i zjadłam 4 kostki czekolady, ale koleżanka w pracy podjadała i mnie też naszło. Ale trening zrobiłam, to może się spaliło.
Czemu ja tak bardzo kocham czekoladę ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 17:09
Samosiowa staraczka, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez lubie slodkie zastapilam to tymi produktami z natural mojo i jak juz mnie napadnie to kupuje batona 38 % od chodakowskiej
tym sposobem nie chce mi sie slodyczy
ale od czasu do czasu mozna cos zjesc jak Cie smak naleci przeciez dieta nie moze katorga.
No wlasnie o to chodzi czego oczy nie widza sercu nie jest zal odpoczywajcie cieszcie sie soba -
Ruda prawidłowe podejście do sytuacji. Pamiętaj że wybrał Ciebie i jesteście razem szczęśliwi pomimo gorszych dni. Odpoczniecie w górach, oczyscicie umysły i będziecie znów zwarci i gotowi do dalszych starań. Taki odpoczynek dobrze Wam zrobi no i oczywiście zazdroszczę Wam tych gór ❤️😁 a 4 kostki czekolady spokojnie spalilas podczas treningu 🙂Starania od 06.2018