X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair już z mężem jestem umówiona na wieczorne seksy :D więc znając życie nic nie wyjdzie :/ ale nic na siłę- już teraz to wiem :) No a z tą owulacją to raz na kilka cykli mi się zdarza właśnie taka boląca :/ Z rana tak mnie kłuło że przy siadaniu była masakra- musiałam drugim bokiem kombinować :)

Werka- a który dziś jest dpo? Może z nerwów się spóźnia?

Miska to chyba jest najgorsze że niby jest wszystko ok a dalej nie wychodzi :/

Ja zaraz kończę pracę i idę szukać prezentu dla babci i dziadka na ich święto :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 14 dpo, 4 dni temu odstawiłam duphaston a @ dostawałam zawsze dzień po odstawieniu .... Objawy ciagle takie same : (

• Miska _a Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dajcie jakieś rady ,bo mam doła:((((

Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

Walczę o cud:)
  • Lajni85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska _a wrote:
    Aaa dajcie jakieś rady ,bo mam doła:((((
    A mąż się badał?

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska _a wrote:
    U mnie @......,ja już nie wiem co robie nue tak..., ginekolog-endokrynolog mowi,ze wszystko ok , pęcherzyki rosną,slyz jest , testy owu + ,i co dalej?

Przyczyn moze byc wiele ;)
    Nasienie , hormony ktorych moze nie badalas( warto rozszerzyc doagnostyke jezeli starania trwaja dlugo)
    Niedroznosc jajowodow
    Niepekajace pecherzyki
    I wiele wiele innych
    ;)

Pogadaj ze swoim ginem ktory zna twoja historie niech zaleci co robic dalej;)

Przy prawidlowych owulacjach napewno warto zbadac meze jesli to wyjdzie wporzadku moze droznosc jajowodow;)

Ciezko stwierdzic nie wiem na jakim etapie jestes ale pamietaj ze nawet zdrowa para czasme potrzebuje czasu ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka a mierzysz temperaturę? Może nie było owulacji w tym cyklu i dlatego się wydłużyl? albo owulacja była później i jeszcze test nie wychodzi

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka może tak jak MissKathy mówi, stres może opóźnić. Po odstawieniu progesteronu może chyba do tygodnia przyjść @, u mnie zwykle było to po 3 dniach, ale były dziewczyny które czekały i 7 dni.

MissKathy udało się znaleźć prezent? :)

Miska, tak jak dziewczyny mówią możliwości co może iść nie tak jest ogrom. Jeśli badaliscie, i u męża wszystko w porządku, a staracie się już długo, to pewnie trzeba rozszerzyć diagnostykę u Ciebie.

• Kaga Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 2 x duphaston i 2x dostawalam okres dopiero po 7-8 dniach po odstawieniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatury nie mierze a owulacja była bo pierwszy raz miałam ją tak dobrze widoczną, a co duphastonu to zawsze dostawałam odrazu dzień po odstawieniu więc nie wiem co jest grane ..... muszę chyba czekać nic innego mi nie zostało : ( Za tydzień jadę na kontrole na polną do poznania to może dowiem się czegoś więcej

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair taaaak :D kupiłam im takie ładne kubeczki z napisami na dzień dziadka i babci :) na pewno będą zadowoleni- szczególnie babcia :) dorzucimy jakaś czekoladki i będzie elegancko :) A dla mojej babci kupiłam kartkę i wyśle pocztą :) bo mi została tylko jedna babcia i mieszka daleko :/ to przynajmniej jej kartkę wyśle :)

Co do dupka i okresu po nim to ja zawsze jak biorę ostatnią wieczorną tabletkę, dzień przerwy i na następny dzień już rano okres :) nigdy dłużej nie czekałam a raz nawet podczas brania dostałam :/

Werka no tylko czekanie (i nie stresowanie sie) Ci pozostało :) może niedługo się rozkręci- albo okres albo druga kreska na teście :) oczywiście wiadomo- życzę tej drugiej opcji :)

Werka 0456, blair. lubią tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Tasia88 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo fajne te prezenty! Ja akurat 21.01 będę u mojej babci to osobiście złożę jej życzenia.

10.01 beta 16,3
    11.01 beta 34,3
    14.01 beta 202,2
    22.01 beta 7315,7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam takiego doła.... Moja przyjaciółka rodzi właśnie i z jednej strony cieszę się mega mimo że nie zobaczę jeszcze jakiś czas maleństwa bo mieszkają za granicą a z drugiej tak strasznie mnie doluja ciążę i porody.... A w dodatku na to wszystko to chyba zaraz dostanę okres....
    :(

• Miska _a Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Ja dzisiaj mam takiego doła.... Moja przyjaciółka rodzi właśnie i z jednej strony cieszę się mega mimo że nie zobaczę jeszcze jakiś czas maleństwa bo mieszkają za granicą a z drugiej tak strasznie mnie doluja ciążę i porody.... A w dodatku na to wszystko to chyba zaraz dostanę okres....
    :(
    Ja dziś tez nie bardzo, jutro ide na badania tarczycowe i prolaktyne.. ,w czwartek wizyta u endo , zapisałam sie do homy pod koniec stycznia ,zobaco mi powie

Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

Walczę o cud:)
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie została jedna babcia (mama mamy) i mieszka daleko :( jak dostanie karteczkę to na pewno jej się ciepło na sercu zrobi :)
    Na miejscu mamy babcie męża- też jedna została u mojego no i babci nowego męża bo dziadek "prawdziwy" zmarł gdy mój miał kilka lat :) ja ich traktuje jak swoich dziadków <3

Sylwia całkowicie Ciebie rozumiem :/ niby wspaniała wiadomość a jednak boli :( ale w końcu nam też się uda <3 nawet nie będziemy się tego spodziewać :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska _a wrote:
    Ja dziś tez nie bardzo, jutro ide na badania tarczycowe i prolaktyne.. ,w czwartek wizyta u endo , zapisałam sie do homy pod koniec stycznia ,zobaco mi powie

Też miałam zamiar zrobić wszystkie badania typu testosteron prolaktyna lh itd i iść z wynikami i oszczędzić czasu ale wiem że każde badanie robi się w innym dc i różnie lekarz może sobie zazyczyc więc pójdę do niej najpierw i niech mi powie kiedy co. Od dawna do niej chodzisz? Do homedu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

Sylwia całkowicie Ciebie rozumiem :/ niby wspaniała wiadomość a jednak boli :( ale w końcu nam też się uda <3 nawet nie będziemy się tego spodziewać :)

No właśnie to jest najlepsze i myślę jak zająć głowę żeby nie myślała tylko o jednym i zaskoczyło. Tamte poprzednie dwa zajścia właśnie tak wyglądały. Co najgorsze już nawet praca mnie ostatnio nie cieszy a pracuje z dziećmi więc mogę się potulic hehe

• Kaga Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia widzę, że jedziemy na jednym wozku jezeli chodzi o tarczyce. Tez mam usunięty jeden płat. Jak Twoje TSH aktualnie?

Mi w tym roku zmarł dziadek :( i mojemu mezowi tez. Wiec smutne to będą dni. :(

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    No właśnie to jest najlepsze i myślę jak zająć głowę żeby nie myślała tylko o jednym i zaskoczyło. Tamte poprzednie dwa zajścia właśnie tak wyglądały. Co najgorsze już nawet praca mnie ostatnio nie cieszy a pracuje z dziećmi więc mogę się potulic hehe
    Oj kochana ciężko jest zająć głowę :( bo zawsze się jednak choć odrobinkę o tym myśli... Ale jakoś trzeba troszkę odpuścić te myśli i skupić się na czymś innym :) ja ciągle szukam sobie jakiegoś hobby ale jakoś nie umiem :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Sylvia widzę, że jedziemy na jednym wozku jezeli chodzi o tarczyce. Tez mam usunięty jeden płat. Jak Twoje TSH aktualnie?

Szczerze to nie wiem bo jak robiłam badania to poszły od razu do endo i wiem tyle że od momentu po operacji jak zaczęłam brać letrox 50 to jest zawsze ok. A z jakiego powodu u Ciebie?

Bardzo mi przykro z powodu Waszej straty:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 19:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Oj kochana ciężko jest zająć głowę :( bo zawsze się jednak choć odrobinkę o tym myśli... Ale jakoś trzeba troszkę odpuścić te myśli i skupić się na czymś innym :) ja ciągle szukam sobie jakiegoś hobby ale jakoś nie umiem :/

Tez nie umiem. Poszłam nawet na studia na dwa kierunki żeby nie mieć czasu ale i tak nic z tego...

‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ