Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Blair już z mężem jestem umówiona na wieczorne seksy więc znając życie nic nie wyjdzie ale nic na siłę- już teraz to wiem No a z tą owulacją to raz na kilka cykli mi się zdarza właśnie taka boląca Z rana tak mnie kłuło że przy siadaniu była masakra- musiałam drugim bokiem kombinować
Werka- a który dziś jest dpo? Może z nerwów się spóźnia?
Miska to chyba jest najgorsze że niby jest wszystko ok a dalej nie wychodzi
Ja zaraz kończę pracę i idę szukać prezentu dla babci i dziadka na ich święto -
nick nieaktualny
-
Aaa dajcie jakieś rady ,bo mam doła:((((Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
niedoczynność tarczycy-Letrox50
hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
-badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
-Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
-Ureaplasma... - pokonana!!!!!
15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
17.01.20-beta 626,7
29.01.20-❣️😘
Walczę o cud:) -
nick nieaktualnyMiska _a wrote:U mnie @......,ja już nie wiem co robie nue tak..., ginekolog-endokrynolog mowi,ze wszystko ok , pęcherzyki rosną,slyz jest , testy owu + ,i co dalej?
Przyczyn moze byc wiele
Nasienie , hormony ktorych moze nie badalas( warto rozszerzyc doagnostyke jezeli starania trwaja dlugo)
Niedroznosc jajowodow
Niepekajace pecherzyki
I wiele wiele innych
Pogadaj ze swoim ginem ktory zna twoja historie niech zaleci co robic dalej;)
Przy prawidlowych owulacjach napewno warto zbadac meze jesli to wyjdzie wporzadku moze droznosc jajowodow;)
Ciezko stwierdzic nie wiem na jakim etapie jestes ale pamietaj ze nawet zdrowa para czasme potrzebuje czasu -
Werka może tak jak MissKathy mówi, stres może opóźnić. Po odstawieniu progesteronu może chyba do tygodnia przyjść @, u mnie zwykle było to po 3 dniach, ale były dziewczyny które czekały i 7 dni.
MissKathy udało się znaleźć prezent?
Miska, tak jak dziewczyny mówią możliwości co może iść nie tak jest ogrom. Jeśli badaliscie, i u męża wszystko w porządku, a staracie się już długo, to pewnie trzeba rozszerzyć diagnostykę u Ciebie. -
nick nieaktualnyTemperatury nie mierze a owulacja była bo pierwszy raz miałam ją tak dobrze widoczną, a co duphastonu to zawsze dostawałam odrazu dzień po odstawieniu więc nie wiem co jest grane ..... muszę chyba czekać nic innego mi nie zostało : ( Za tydzień jadę na kontrole na polną do poznania to może dowiem się czegoś więcej
-
Blair taaaak kupiłam im takie ładne kubeczki z napisami na dzień dziadka i babci na pewno będą zadowoleni- szczególnie babcia dorzucimy jakaś czekoladki i będzie elegancko A dla mojej babci kupiłam kartkę i wyśle pocztą bo mi została tylko jedna babcia i mieszka daleko to przynajmniej jej kartkę wyśle
Co do dupka i okresu po nim to ja zawsze jak biorę ostatnią wieczorną tabletkę, dzień przerwy i na następny dzień już rano okres nigdy dłużej nie czekałam a raz nawet podczas brania dostałam
Werka no tylko czekanie (i nie stresowanie sie) Ci pozostało może niedługo się rozkręci- albo okres albo druga kreska na teście oczywiście wiadomo- życzę tej drugiej opcjiWerka 0456, blair. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj mam takiego doła.... Moja przyjaciółka rodzi właśnie i z jednej strony cieszę się mega mimo że nie zobaczę jeszcze jakiś czas maleństwa bo mieszkają za granicą a z drugiej tak strasznie mnie doluja ciążę i porody.... A w dodatku na to wszystko to chyba zaraz dostanę okres....
-
syllwia91 wrote:Ja dzisiaj mam takiego doła.... Moja przyjaciółka rodzi właśnie i z jednej strony cieszę się mega mimo że nie zobaczę jeszcze jakiś czas maleństwa bo mieszkają za granicą a z drugiej tak strasznie mnie doluja ciążę i porody.... A w dodatku na to wszystko to chyba zaraz dostanę okres....
Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
niedoczynność tarczycy-Letrox50
hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
-badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
-Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
-Ureaplasma... - pokonana!!!!!
15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
17.01.20-beta 626,7
29.01.20-❣️😘
Walczę o cud:) -
Dla mnie została jedna babcia (mama mamy) i mieszka daleko jak dostanie karteczkę to na pewno jej się ciepło na sercu zrobi
Na miejscu mamy babcie męża- też jedna została u mojego no i babci nowego męża bo dziadek "prawdziwy" zmarł gdy mój miał kilka lat ja ich traktuje jak swoich dziadków
Sylwia całkowicie Ciebie rozumiem niby wspaniała wiadomość a jednak boli ale w końcu nam też się uda nawet nie będziemy się tego spodziewać -
nick nieaktualnyMiska _a wrote:Ja dziś tez nie bardzo, jutro ide na badania tarczycowe i prolaktyne.. ,w czwartek wizyta u endo , zapisałam sie do homy pod koniec stycznia ,zobaco mi powie
Też miałam zamiar zrobić wszystkie badania typu testosteron prolaktyna lh itd i iść z wynikami i oszczędzić czasu ale wiem że każde badanie robi się w innym dc i różnie lekarz może sobie zazyczyc więc pójdę do niej najpierw i niech mi powie kiedy co. Od dawna do niej chodzisz? Do homedu? -
nick nieaktualnyMissKathy92 wrote:
Sylwia całkowicie Ciebie rozumiem niby wspaniała wiadomość a jednak boli ale w końcu nam też się uda nawet nie będziemy się tego spodziewać
No właśnie to jest najlepsze i myślę jak zająć głowę żeby nie myślała tylko o jednym i zaskoczyło. Tamte poprzednie dwa zajścia właśnie tak wyglądały. Co najgorsze już nawet praca mnie ostatnio nie cieszy a pracuje z dziećmi więc mogę się potulic hehe -
syllwia91 wrote:No właśnie to jest najlepsze i myślę jak zająć głowę żeby nie myślała tylko o jednym i zaskoczyło. Tamte poprzednie dwa zajścia właśnie tak wyglądały. Co najgorsze już nawet praca mnie ostatnio nie cieszy a pracuje z dziećmi więc mogę się potulic hehe
-
nick nieaktualnyKaga wrote:Sylvia widzę, że jedziemy na jednym wozku jezeli chodzi o tarczyce. Tez mam usunięty jeden płat. Jak Twoje TSH aktualnie?
Szczerze to nie wiem bo jak robiłam badania to poszły od razu do endo i wiem tyle że od momentu po operacji jak zaczęłam brać letrox 50 to jest zawsze ok. A z jakiego powodu u Ciebie?
Bardzo mi przykro z powodu Waszej straty:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 19:39
-
nick nieaktualnyMissKathy92 wrote:Oj kochana ciężko jest zająć głowę bo zawsze się jednak choć odrobinkę o tym myśli... Ale jakoś trzeba troszkę odpuścić te myśli i skupić się na czymś innym ja ciągle szukam sobie jakiegoś hobby ale jakoś nie umiem
Tez nie umiem. Poszłam nawet na studia na dwa kierunki żeby nie mieć czasu ale i tak nic z tego...