Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Stookrotka wrote:Cześć Adjas miło, że dołączyłaś!
Nie wiem która dziewczyna poleciła książkę „niepłodność , pomoc medyczna i psychologiczna” ale pochłonęłam ja w dwa dni
Zajebista książka! Polecam każdej dziewczynie
Samosiowa, myśle ze warto spróbować.
Ale się cieszę, ze już piątek.Stookrotka lubi tę wiadomość
-
nada wrote:To byłam ja książka jest naprawdę super, przeczytałam kilka w tym temacie i ta wygrywa
Samosiowa, myśle ze warto spróbować.
Ale się cieszę, ze już piątek.
Nada, za Twoim poleceniem mam teraz legimi i czytam tę książkę. Podrzuć jeszcze jakieś tytuły!nada lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
oo super! naprawdę spoko jest ta aplikacja. Co do książek, to mam osobna półkę
na pozycje legimi w lubimyczytac z ostatnich takich wow to polecam mali bogowie obie części.
http://lubimyczytac.pl/polka/6467096/legimi/lista
Jakby któraś z was jeszcze chciała założyć konto to wygrzebałam jakiś link polecający, 30 dni za darmo się dostaje za założenie, a ja dwa tygodnie:
http://www.legimi.pl/kod/NM2YF
-
teraz chce zacząć:
https://www.legimi.pl/ebook-jak-mniej-myslec-dla-analizujacych-bez-konca-i-wysoko-wrazliwych-christel-petitcollin,b348688.html
https://www.legimi.pl/ebook-nie-przeprosze-ze-urodzilam-historie-rodzin-z-in-vitro-karolina-domagalska,b127190.html
i moja romansowa słabość, Pani Magdalena Witkiewicz, normalnie łykam jej książki na raz haha
https://www.legimi.pl/ebook-jeszcze-sie-kiedys-spotkamy-magdalena-witkiewicz,b349250.htmlSalome lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez chyba musze sie wciagnac w jakies ksiazki albo znalezc inne zajecie ciagle mysle o zmianie oracy w nastepnym tygodniu chce sie wybrac do paru miejsc i wypytac co i jak mam juz dosyc czekania na ciaze.
Dzisiaj podeszla do mnie kolezanka z pracy miala lzy w oczach starsza o prawie 9 lat mowila mi jak siw z mezem starali dlugo o dziecko nikt o tym nie wie poronila 2 razy poddali sie zupelnie nie miala juz wiary ze bedzie dobrze mowila ze miala sprzeczki z mezem ze wszystko przezywala tak jak ja a gdy zaszla to swirowala ciagle i tak sobie pomyslalam.my juz z zycia stracilismy 4 lata od kad podjelismy decyzje ze chcemy miec dziecko fizycznie psychicznie to jestesmy wrakami moj maz zaczal siwiec w wieku 33 lat na co to wszystko nam potrzebne czlowiek zyje od cyklu do cyklu tez tak macie i z czaswm chyba jest coraz ciezej -
nick nieaktualnyCałe szczęście JESZCZE tak nie mam. Być może dlatego, że to początek drogi, może dlatego, że mam absorbującą pracę i kilka wspólnych pasji z mężem i jakoś tak czasu mniej na to wszystko.
Ale może się to zmieni gdy już czasu upłynie więcej i dotrze jakaś niepewność, żal, desperacja.. Oby nie!
Ja dopiero wróciłam z pracy, a byłam od 6tej. Miałam kilka spotkań biznesowych i znów byłam na pysznym obiedzie na koszt firmy.
Jadłam przepyszny krem z buraka i mango, a do tego wątróbka kacza z karmelizowanym rabarbarem i pure z batatów, no i pyszne ciacho.
Dzisiaj jak mąż wróci o 22 z pracy muszę go chyba ostro dosiąść, żeby spalić te pyszności, haha!
-
Ja dalej rozsylam cv, w poniedziałek do urzędu miasta zanosze. Ja miałam mega ciezki dzien w pracy i oczywiście jak chciałam wolne to kręcenie nosem...-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualnyKochana wiem co to znaczy, u mnie jak jeden dzień urlopu mam wziąć to muszę się prosić...
Tydzień w maju dali mi z łaską, żebym w lecie zapomniała o urlopie i rozpisana jestem dopiero na październik -.-.
Ja miałam spotkanie dzisiaj z Włochami, więc było super, bo nie musiałam patrzeć na te fałszywe gęby ode mnie z pracy. Teoretycznie mogłabym zostać dłużej, bo tak byłam tylko na obiedzie, no ale musiałam wrócić, bo ja jadę na weekend do rodziców i mężowi gotuje obiad na dwa dni, ogarniam pranie i zrobiłam zakupy.
Ale dobrze, że @ sobie już poszła!
Kaś kochana, trzymam kciuki, oby Ci się trafiła praca marzeń. -
Jejku jak Was czytam o tej pracy to cieszę się że mam taką jaką mam. Fakt jestem zwykłym robolem, często muszę dźwigać, może nie dostaje kokosów, pracuje na 3 zmiany, często w soboty i niedziele.. ale nie mam większych problemów z wolnym gdy potrzebuje, odbębniam 8 godzin i nic więcej mnie nie interesuje, ludzi też mam spoko (z kilkoma wyjątkami).. Myślałam nad zmianą ale niestety w najbliższej okolicy pozostaje mi kasa w markecie albo w galerii 😑 ale ten grajdoł znam już na tyle dobrze ze póki co chyba zostanę..
W ogóle to dzisiaj robiłam po pracy pazurki 2 koleżankom szwagierki. Trochę się cykałam bo zwykle robię tylko sobie, ale ostatecznie jestem usatysfakcjonowana swoją pracą 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 19:53
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualny
-
Samosiowa w jakim celu idziesz do szpitala? Wybacz jeśli już pisałaś..
Zmiany są stresujące.. Tzn jednych pobudzają do działania innych przytłaczają.. Trzymam kciuki za nowy rozdział w Twoim życiu 🙂 pomyśleć że zaczęło się od fryzjera 😁Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualnyMilusińskaMilena wrote:Samosiowa w jakim celu idziesz do szpitala? Wybacz jeśli już pisałaś..
Zmiany są stresujące.. Tzn jednych pobudzają do działania innych przytłaczają.. Trzymam kciuki za nowy rozdział w Twoim życiu 🙂 pomyśleć że zaczęło się od fryzjera 😁
Do pracy
No cholernie sie denerwuje tak mi dalo to siedzenie na dupie w jednym miejscu ze teraz boje sie zmian
Troszke duzo tych zmian fryzjer lekarz praca nie za duzo???Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 21:34
-
Ja jutro ide do sklepu poszukać jakiś fajnych ciuszkow.
Musze jutro w domu posprzątać i zapowiada mi się samotna noc bo mąż pracuje-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Matko zrozumiałam że do szpitala, w sensie położyć się bo jakiś zabieg albo coś.. Uff.. To dobrze.
Ja się z Wami już witam, noc była krótka, lecę niedługo do pracy.. Miłej soboty, zajrzę wieczorem 🙂Starania od 06.2018
-
nick nieaktualnyKaś28 wrote:Ja jutro ide do sklepu poszukać jakiś fajnych ciuszkow.
Musze jutro w domu posprzątać i zapowiada mi się samotna noc bo mąż pracuje
Mam taki balagan w glowie zwiazany z ta praca ze mowie Wam zarobki o 1 tys wieksze za to wiecej obowiazkow i zmiana sytemu pracy jesli nie podejme teraz to pozniej bedzie mi ciezko sie wdrozyc jesli podejme to zastanawiam sie co bedzie dalej z postepowaniem z ciaza ehh no nigdy nie mialam tyle watpliwosci narazWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 06:50
-
nick nieaktualnyJa mam plan taki, że jak do października się nie uda to ja zmieniam pracę, no chyba, że dogadam się z szefem na większe pieniądze, jeśli nie to bez zawahania szukam wtedy innej.
No i jak znajdę to chyba wtedy na jakiś rok wstrzymam się ze staraniami.
Wiadomo, idalnie byłoby mi zajść w tej pracy, gdzie już mam umowę na czas nieokreślony itp., ale jak nie wyjdzie to nie będę zwlekać w nieskończoność.
Wczoraj mój mąż obiecał, że ograniczy palenie! I będzie dążył do całkowitego odłożenia i kupił sobie jakieś witaminy i jeszcze mi powiedział, że jak będzie jakiś seks na rzeczy to wtedy nie będzie pił piwa.
Wczoraj czekałam na niego jak wróci z pracy, że będzie szalona noc, a on wrócił i po 4 dniach wstrzemięźliwości skończyło się na szybkiej akcji.
Samosiowa, trzymam kciuki za zmiany!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 07:59
Samosiowa staraczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny