X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nada Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stookrotka wrote:
    Cześć Adjas :) miło, że dołączyłaś!

Nie wiem która dziewczyna poleciła książkę „niepłodność , pomoc medyczna i psychologiczna” ale pochłonęłam ja w dwa dni :-O
    Zajebista książka! Polecam każdej dziewczynie :-)
    To byłam ja :D książka jest naprawdę super, przeczytałam kilka w tym temacie i ta wygrywa

Samosiowa, myśle ze warto spróbować.

Ale się cieszę, ze już piątek.

Stookrotka lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    To byłam ja :D książka jest naprawdę super, przeczytałam kilka w tym temacie i ta wygrywa

Samosiowa, myśle ze warto spróbować.

Ale się cieszę, ze już piątek.

Nada, za Twoim poleceniem mam teraz legimi i czytam tę książkę. Podrzuć jeszcze jakieś tytuły! :)

nada lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo super! naprawdę spoko jest ta aplikacja. Co do książek, to mam osobna półkę
    na pozycje legimi w lubimyczytac :) z ostatnich takich wow to polecam mali bogowie obie części.

http://lubimyczytac.pl/polka/6467096/legimi/lista

Jakby któraś z was jeszcze chciała założyć konto to wygrzebałam jakiś link polecający, 30 dni za darmo się dostaje za założenie, a ja dwa tygodnie:
    http://www.legimi.pl/kod/NM2YF

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz chce zacząć:

https://www.legimi.pl/ebook-jak-mniej-myslec-dla-analizujacych-bez-konca-i-wysoko-wrazliwych-christel-petitcollin,b348688.html

https://www.legimi.pl/ebook-nie-przeprosze-ze-urodzilam-historie-rodzin-z-in-vitro-karolina-domagalska,b127190.html

i moja romansowa słabość, Pani Magdalena Witkiewicz, normalnie łykam jej książki na raz haha
    https://www.legimi.pl/ebook-jeszcze-sie-kiedys-spotkamy-magdalena-witkiewicz,b349250.html

Salome lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 18:53

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • nada Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo ja przeczytałam cała serie o Milaczku na wakacjach. Świetna jest. A Pani Piontek nie znam, d przeczytam. Dzięki Kasztanek :D

Kasztanek lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chyba musze sie wciagnac w jakies ksiazki albo znalezc inne zajecie ciagle mysle o zmianie oracy w nastepnym tygodniu chce sie wybrac do paru miejsc i wypytac co i jak mam juz dosyc czekania na ciaze.
    Dzisiaj podeszla do mnie kolezanka z pracy miala lzy w oczach starsza o prawie 9 lat mowila mi jak siw z mezem starali dlugo o dziecko nikt o tym nie wie poronila 2 razy poddali sie zupelnie nie miala juz wiary ze bedzie dobrze mowila ze miala sprzeczki z mezem ze wszystko przezywala tak jak ja a gdy zaszla to swirowala ciagle i tak sobie pomyslalam.my juz z zycia stracilismy 4 lata od kad podjelismy decyzje ze chcemy miec dziecko fizycznie psychicznie to jestesmy wrakami moj maz zaczal siwiec w wieku 33 lat na co to wszystko nam potrzebne czlowiek zyje od cyklu do cyklu tez tak macie i z czaswm chyba jest coraz ciezej

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście JESZCZE tak nie mam. Być może dlatego, że to początek drogi, może dlatego, że mam absorbującą pracę i kilka wspólnych pasji z mężem i jakoś tak czasu mniej na to wszystko.
    Ale może się to zmieni gdy już czasu upłynie więcej i dotrze jakaś niepewność, żal, desperacja.. Oby nie!

Ja dopiero wróciłam z pracy, a byłam od 6tej. Miałam kilka spotkań biznesowych i znów byłam na pysznym obiedzie na koszt firmy.
    Jadłam przepyszny krem z buraka i mango, a do tego wątróbka kacza z karmelizowanym rabarbarem i pure z batatów, no i pyszne ciacho.

Dzisiaj jak mąż wróci o 22 z pracy muszę go chyba ostro dosiąść, żeby spalić te pyszności, haha!

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej rozsylam cv, w poniedziałek do urzędu miasta zanosze. Ja miałam mega ciezki dzien w pracy i oczywiście jak chciałam wolne to kręcenie nosem...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wiem co to znaczy, u mnie jak jeden dzień urlopu mam wziąć to muszę się prosić...
    Tydzień w maju dali mi z łaską, żebym w lecie zapomniała o urlopie i rozpisana jestem dopiero na październik -.-.

Ja miałam spotkanie dzisiaj z Włochami, więc było super, bo nie musiałam patrzeć na te fałszywe gęby ode mnie z pracy. Teoretycznie mogłabym zostać dłużej, bo tak byłam tylko na obiedzie, no ale musiałam wrócić, bo ja jadę na weekend do rodziców i mężowi gotuje obiad na dwa dni, ogarniam pranie i zrobiłam zakupy.

Ale dobrze, że @ sobie już poszła!

Kaś kochana, trzymam kciuki, oby Ci się trafiła praca marzeń.

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak Was czytam o tej pracy to cieszę się że mam taką jaką mam. Fakt jestem zwykłym robolem, często muszę dźwigać, może nie dostaje kokosów, pracuje na 3 zmiany, często w soboty i niedziele.. ale nie mam większych problemów z wolnym gdy potrzebuje, odbębniam 8 godzin i nic więcej mnie nie interesuje, ludzi też mam spoko (z kilkoma wyjątkami).. Myślałam nad zmianą ale niestety w najbliższej okolicy pozostaje mi kasa w markecie albo w galerii 😑 ale ten grajdoł znam już na tyle dobrze ze póki co chyba zostanę..

W ogóle to dzisiaj robiłam po pracy pazurki 2 koleżankom szwagierki. Trochę się cykałam bo zwykle robię tylko sobie, ale ostatecznie jestem usatysfakcjonowana swoją pracą 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 19:53

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napisalam wypowiedzenie teraz tylko trzeba sie odwazyc i spojrzec prosto w oczy szefowi. Ja ide do szpitala wiec tym bardziej sie denerwuje :(

Wysłany: 24 maja 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa w jakim celu idziesz do szpitala? Wybacz jeśli już pisałaś..

Zmiany są stresujące.. Tzn jednych pobudzają do działania innych przytłaczają.. Trzymam kciuki za nowy rozdział w Twoim życiu 🙂 pomyśleć że zaczęło się od fryzjera 😁

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Samosiowa w jakim celu idziesz do szpitala? Wybacz jeśli już pisałaś..

Zmiany są stresujące.. Tzn jednych pobudzają do działania innych przytłaczają.. Trzymam kciuki za nowy rozdział w Twoim życiu 🙂 pomyśleć że zaczęło się od fryzjera 😁

Do pracy
    No cholernie sie denerwuje tak mi dalo to siedzenie na dupie w jednym miejscu ze teraz boje sie zmian

Troszke duzo tych zmian fryzjer lekarz praca nie za duzo???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 21:34

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2019, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide do sklepu poszukać jakiś fajnych ciuszkow.
    Musze jutro w domu posprzątać i zapowiada mi się samotna noc bo mąż pracuje

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?

Wysłany: 25 maja 2019, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko zrozumiałam że do szpitala, w sensie położyć się bo jakiś zabieg albo coś.. Uff.. To dobrze.

Ja się z Wami już witam, noc była krótka, lecę niedługo do pracy.. Miłej soboty, zajrzę wieczorem 🙂

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2019, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś28 wrote:
    Ja jutro ide do sklepu poszukać jakiś fajnych ciuszkow.
    Musze jutro w domu posprzątać i zapowiada mi się samotna noc bo mąż pracuje
    Ja juz mam dom ogarniety niestety dzisiaj caly dzien poza domem.
    Mam taki balagan w glowie zwiazany z ta praca ze mowie Wam zarobki o 1 tys wieksze za to wiecej obowiazkow i zmiana sytemu pracy jesli nie podejme teraz to pozniej bedzie mi ciezko sie wdrozyc jesli podejme to zastanawiam sie co bedzie dalej z postepowaniem z ciaza ehh no nigdy nie mialam tyle watpliwosci naraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 06:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plan taki, że jak do października się nie uda to ja zmieniam pracę, no chyba, że dogadam się z szefem na większe pieniądze, jeśli nie to bez zawahania szukam wtedy innej.
    No i jak znajdę to chyba wtedy na jakiś rok wstrzymam się ze staraniami.
    Wiadomo, idalnie byłoby mi zajść w tej pracy, gdzie już mam umowę na czas nieokreślony itp., ale jak nie wyjdzie to nie będę zwlekać w nieskończoność.

Wczoraj mój mąż obiecał, że ograniczy palenie! I będzie dążył do całkowitego odłożenia i kupił sobie jakieś witaminy :D i jeszcze mi powiedział, że jak będzie jakiś seks na rzeczy to wtedy nie będzie pił piwa.
    Wczoraj czekałam na niego jak wróci z pracy, że będzie szalona noc, a on wrócił i po 4 dniach wstrzemięźliwości skończyło się na szybkiej akcji.

Samosiowa, trzymam kciuki za zmiany!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2019, 07:59

Samosiowa staraczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 Jestem w ciąży <3

RudaMaruda25, MilusińskaMilena, Kasztanek, PJUR, Kaga, Salome, Phiczek, nada, Jane208 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetko ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Graaaaatuluję!!!!!!!
    Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę z Twojego szczęścia!

Żanetka93 lubi tę wiadomość

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ