Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Gratulacje 😍😍😍
RudaMaruda25 lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nada wrote:Ruda
Okres zawitał w końcu. Nareszcie :p-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Ruda jeszcze raz wielkie gratki ❤️ ❤️ ❤️
Jak Wam minął dzień? Mnie to dziś już nogi w tylek wchodzą. Dzień minął mi pod znakiem truskawek. Wczoraj siostra przywiozła mi 8kg i nagotowałam kompotu, ulepilam ze 100 pierogów i upieklam biszkopt z truskawkami, a jeszcze ze 2 kg zostało 😁
Dziewczyny po hsg, jak długo plamiłyście po badaniu? W poniedziałek będę się zapisywać i tak już rozkminiam na co się szykować.. Jakieś dobre rady przed badaniem?Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Milena mniam pierogi z truskawkami, jadłabym.
ja po badaniu plamiłam z 2 dni. z moich rad, to wez podpaske, zeby miec po badaniu. mi nikt o tym nie powiedział i dostałam taką ogromną ze szpitala. no i jedna dziewczyna przede mną zemdlała na fotelu, bo nie zjadla nic wczesniej i im tam zasłabła po prostu. Biedna. A idziesz na badanie do szpitala? czy prywatnie robisz?
Ja zdycham z tego upału... ile można. Zaraz idę na wycieczkę o duchach. Mam nadzieje, że będzie fajnie -
Ooo o duchach, moje klimaty 🙂
Dzięki za info o podpasce, wezmę sobie na pewno. Czyli do badania nie trzeba w żaden sposób być na czczo? Hsg będę robić w szpitalu, aż się boję 😱 w poniedziałek będę dzwonić to się pewnie dowiem dokładnie co i jak. Na razie Pani w rejestracji powiedziała mi tyle żebym sobie zarezerwowala od razu cały dzień na to.. Mam nadzieję że cały dzień to oni mnie nie będą tam trzymać w tym szpitalu 😑Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Milena, ja miałam robione HSG w trybie jednodniowego przyjęcia do szpitala. Zgłosiłam się naczczo ale okazało się że nie muszę być (nie wiem jak to wygląda kiedy dostaje się znieczulenie bo ja nie miałam). Przy przyjęciu na HSG ważne jest żeby mieć aktualne wszystkie badania wymagane przez dany szpital. Razem ze mną podchodziły do HSG 2 dziewczyny, które ostatecznie nie zostały do niego dopuszczone bo miały tylko te badania które zalecił im ich ginekolog a to było za mało.
Ruda, gratuluję i zazdroszczę - ta beta zwizualizowała moje marzenie.
Co do krwawienia to miałam tylko bezpośrednio po badaniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2019, 19:54
MilusińskaMilena lubi tę wiadomość
35 l. starania od grudnia 2017 r.,
ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️ -
nick nieaktualnyTruskawki mniam
Ja robilam dzis placek z truskawkami
Milenka co do hsg ja nie podchodzilam bo nie zdazylam ale rozmawialam o tym z lekarzem
Ja mialam miec prywatne badanie sono hsg jedyne co przed tym wymagal to badanie w kierunku infekcjiMilusińskaMilena lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odp. Na truskaweczek zapraszam bo po dzisiejszym calodniowym staniu przy garach w taki gorąc odechciewa mi się już tych truskawek 😁 mąż zadowolony bo od dawna już za nim takie pierogi chodziły, przez kolejny rok już mi nie będzie truł 😁Starania od 06.2018
-
nick nieaktualnyMnie mąż wziął na weekend do teściów na wioskę, u nas jeat strasznie duszno i gorąco, a co więcej nawet znośnie.
Mały grill z teściami, szwagierką z mężem.
Też się najadłam dzisiaj truskawek, bo wmuszała we mnie teściowa. W ogóle to się najadłam tu jak zwykle.MilusińskaMilena lubi tę wiadomość
-
Ruda, gratulacje raz jeszcze 😍
Też spędzam weekend na wsi i teściów. Uwielbiam te hektary trawy tutaj
Co do grzybków - mi wyszła candida w cytologii, dostałam na to antybiotyk, mąż się smarował maścią. Potem w klinice miałam robioną MUCHę i badanie czystości pochwy w związku z planowanych HSG. MUCHa ok, za to w wymazie znów wyszła candida. I co mnie zdziwiło - lekarka stwierdziła, że jeśli nie ma żadnych objawów, nie ma żadnego zaczerwienienia, to nie ma co leczyć.
Ciekawe. Ale ja tej babeczek ufam, mam nadzieję, że wie, co robi...
W ogóle dziwna sprawa - bo przecież owulację miałam potwierdzoną po zastrzyku i jednocześnie z tym był spadek i wzrost temperatury na wykresie, a teraz w 4 i 5 dpo znów mam niską tempkę. Nie wiem, o co chodzi. Przecież łykam progesteron. Takiego wykresu nigdy nie miałam...
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍