Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaga może i w tym prawdą jest?
Ja rok przed ślubem się odchudzalam i zaszłam z 75 na 60kg i ani grama mniej mimo ze wszystko tak samo robiłam to organizm tak się bronił i nie oddał nic więcej
W listopadzie bardzo kurczowo trzymałam się diety od dietetyczki ale byłam ciągle smutna i wkurzona na cały świat- taki pms ale przez cały cykl teraz staram się nie jeść tego czego mi nie wolno, mniejsze porcje i godzin się trzymam I już humor lepszy mam bo tamta dieta to była dla mnie udręką- w kuchni wieczorami min 1h a posiłki tylko na jeden dzień bo już kolejnego miałam w diecie w ogóle co innego... teraz sobie sama planuje posiłki i jest mi z tym lepiej ale czasem skuszę się na coś niezdrowego czego później okropnie żałuję i tu muszę się pilnować -
Dziewczyny taką niską io z powodzeniem można leczyć dietą i ruchem najważniejszy jest regularny sport, 30minut dziennie spacerku starczy
Ja nie dostałabym leku przy takim wskaźniki a że mi wyszło tak jak wyszło to niestety -
Z tym ze ja krzywe cukrowe i insulinowe robiłam jak trzymalam dietę. Cholera wie jakie bym miala wyniki gdyby nie ta dieta wtedy.
No z tymi dietami to roznie bywa. Ja nie mam jakiejs specjalniej diety od dietetyka. Kupilam sobie tę na bebio od Chidakowskiej i jestem bardzo zadowolona. Nie spedzam calych dni w kuchni, posilki sa tak dobrane ze dwa dni z rzedu mam taki sam obiad, zeby ciagle nie gotować. A waga tez rusza po niej w dol. -
Miss myślę że to zależy też od innych wyników ale też od podejścia lekarza. Ja bez metformaxu nie miałam owulacji, z lekami organizm szybko zareagował. A do osób siedzących też nie należałam do czasu diagnozy. Ale są momenty że ma się chęć rzucić tymi wszystkimi suplementami i lekami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 12:49
-
Kaga no właśnie ja mam taki żal do dietetyczki że mi nie ułożyła tak żeby 2 dni z rzędu mieć np ten sam obiad czy coś- codziennie co innego ale ona twierdzi że chciała żeby była urozmaicona ta dieta...
U mnie jest taki problem że mam sporo nietolerancji pokarmowych więc nie chciałam kombinować i sama sobie układać diety tylko poszłam do specjalisty
Nawet się nie spodziewałam że aż tyle błędów popelnialam swoją wcześniejszą dietą teraz mam zamiar dietetyczne powiedzieć czego konkretnie oczekuje i jeśli będzie ok to będę dalej do niej chodzić a jeśli nie to spróbuje sobie sama coś stworzyć na podstawie tego co już od niej dostałam -
ABI90 wrote:Miss myślę że to zależy też od innych wyników ale też od podejścia lekarza. Ja bez metformaxu nie miałam owulacji, z lekami organizm szybko zareagował. A do osób siedzących też nie należałam do czasu diagnozy. Ale są momenty że ma się chęć rzucić tymi wszystkimi suplementami i lekami
Mi też endokrynolog tłumaczyła że przy takich problemach metformina może pomóc, nawet jeśli krzywe ma się w normie nie bez przyczyny metforminą się leczy też pcos -
Kaga wrote:Raz mi jeden koles tak ulozyl diete, ze chciałam się zabic po tygodniu. Ryz, kurczak, tunczyk, ryz, kurczak, tunczyk.
Kaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja waga ostatnio mimo większego ruchu niż zwykle idzie w górę... W tym momencie już 79.... Też jestem tym załamana ale ja mam problem ze jak nie zjem tego co mam ochotę to mam doła i ogólnie wszelkie smutki i złości zajadam..... A nigdy nie ważyłam tyle.. Całe życie Chudzinka
-
Ja na szczescie nietolerancji nie mam. Kto wie, może tez sie wybiore do jakiegos dietetyka. Tylko ze dla mnie codziennie inny posiłek to tez marnotrawstwo. Np. jak kupię paczkę białego sera i ten ser nie pojawia się w diecie przez kolejnych kilka dni to muszę go wyrzucić. A wyrzucania jedzenia nie znoszę. To juz wolę dwa dni z rzedu jeść to samo.
-
Kaga mam takie samo zdanie co Ty
U mnie było np tak że na obiad miałam 1/3 woreczka ryżu a później przez tydzień coś innego typu kuskus, jaglana... No i na koniec tyg śmiałam w lodówce 3 miski z różnymi kaszami nie pokonczonymi... to przecież bez sensu też nie cierpię marnowania jedzenia
Sylwia musisz nabrać silnej woli i nie dac się innego wyjścia nie ma ja od zawsze byłam pączkiem- ludzie nigdy nie widzieli mnie szczupłej- więc jest mi trochę łatwiejKaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny