Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Abi właśnie coś takiego napisałam do swojego męża- mial dziś wolne i znowu nie poszedł do lekarza się zapisać napisałam że nie będę już prosić bo w ogóle nie powinnam prosić skoro to nasza wspólna sprawa... chyba faceci tak mają że wolą nie myśleć
-
nick nieaktualny
-
Abi kurczę jak w szkole "weź mi stresc" haha cwaniaczek
A co do badań w Kriobanku można zrobić podstawowe i komputerowe jakaś tam metoda więc my robimy te komputerowe Narazie nic więcej nie będziemy robić bo chcemy zobaczyć jak te komputerowe wyjdą mój nigdy nie miał takiej morfologii o jakiej wy piszecie w sensie że morfologia 3 czy 4%... do tego na podstawowych badaniach wyszło że ruch jest spowolniony po 30min i powolny po 1h... ciekawe co wyjdzie w dokładnych badaniach -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoj mial morfologie 1% i tragiczna ruchliwosc...
Objada sie suplementami zobaczymy co wyjdzie na powtornym badaniu;)
Ale dumna jestem bo widze ze mu zalezy
Pilnuje witanin odstawil piwko tylko jedno tyg pije slodyczy nie chce a dawniej sie objadal:)
Oby sie polepszylo bo jak nie jeszcze sie bede musiala bawic w psychologa;)
Bo moj maz twardziel ale z wraazliwa dusza hehe -
nick nieaktualny
-
Abi no koszty powalaja nie ma co
W Kriobanku można zrobić podstawowe za 100zl i komputerowe za 150zl co do innych dodatkowych badań to się nie orientowalam narazie
My te najbardziej podstawowe robiliśmy w zwykłym labie za 30zl żeby tylko pogląd miec czy są jakieś plemniki
Ale zdecydowaliśmy że po roku starań będzie głębsza diagnostyka także pora zacząć -
Tasia co gin powiedział? opowiedz coś więcej
Abi pewnie że przy powtórce zrobi więcej badań, nie ma co się rzucać na te badania tylko tak na.spokojnie
Szykuje się urlopik? Oby owocny -
nick nieaktualnyAg1988 wrote:Moj Maz zamiast mnie wspierać, to jeszcze dodaje powodów do tego żebym sie poddała.. takze albo Maz do wymiany albo trzeba sie poddać albo sie zmieni...
No mój też nie powiem bo nie raz nie jest wsparciem tylko utrudnieniem... I tak samo myślę czy on do wymiany czy co innego... -
Mirka Wow jakie wyniki
Właśnie dziewczyny wyjasnijcie mi coś- bo niektórzy piszą że morfologia to ok 5% to już super i przeważnie więcej się nie zdarza a inni piszą że nawet 30 maja jak to jest? czy o jakąś inną morfologie chodzi ?
U nas na tych podstawowych badaniach było że mąż ma prawidłowych plemników 60%... ja wiedziałam że nie ma się z czego cieszyć bo to badanie metodą najbardziej prymitywną a mąż uznał że ma świetne nasienie -
MissKathy92 wrote:Mirka Wow jakie wyniki
Właśnie dziewczyny wyjasnijcie mi coś- bo niektórzy piszą że morfologia to ok 5% to już super i przeważnie więcej się nie zdarza a inni piszą że nawet 30 maja jak to jest? czy o jakąś inną morfologie chodzi ?
U nas na tych podstawowych badaniach było że mąż ma prawidłowych plemników 60%... ja wiedziałam że nie ma się z czego cieszyć bo to badanie metodą najbardziej prymitywną a mąż uznał że ma świetne nasienie
Miałam okazję raz rozmawiać z embriologiem z jednej kliniki leczenia niepłodności, i powiedział że on raz miał tylko pana z wynikiem morfologii bodajże 16%? Jak dobrze pamiętam, i powiedział że był hindusem i ze względu na ich dietę to oni tak mają, ale w innych częściach świata i u nas, takie 5% to jest rewelacyjny wynik wg. Niego. W końcu z jakiegoś powodu WHO ustaliło za normę 4%
PS. Te 60% prawidłowych, to inny wskaźnik niż morfologiaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 15:07
-
Ooo Blair to by miało sens no bo kurczę wszędzie właśnie te max 5% i zglupialam
Teraz aż się boję tej prawdziwej morfologii robić bo pewnie wyjdzie 0... Optymizm przede wszystkim ech jakoś to będzie no -
Jezeli ktos bada ładnych kilka lat to pod mikroskopem stwierdzi ruchliwość. Osobiście mialam tą przyjemnosc zobaczyć jak sie poruszają , mozna to porównać do ludzi na hali sportowej gdzie kazdy biega w swoją strone , niektorzy wolniej niektorzy szybciej , inni kreca sie w miejscu a inni lekko sie poruszają, są i tacy w bezruchu.
Ag1988, MissKathy92 lubią tę wiadomość