X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka, ale cudeńko. Toż to malutki człowieczek!

Żanetka93 lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku takk cale 2 cm ;P

Wgl w weekend mamy wesele
    Mam nadzieje ze te upaly ustapia bo mam dluga kiecke 🙈
    Wgl dzis skojrzylam ze nie umowilam sie na makijaz
    Ale na szczescie udalo wie wcisnac

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 Przecudny widok ❤️🙂

Co do pogody do ponoć do końca tygodnia ma być taka znośna tj. do 20/22 stopni zależy w jakim jeszcze regionie ale mniej więcej 😉

• nada Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka świetna fotka :D mały człowiek :D

Tez mam wesele w sb. A w pt idę oglądać mieszkanie kuzyna. Trzeba im prezent kupić. No i nie będę pic co wywoła plotki...

PplPp1.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha co za weselny weekend :) :) ja też idę. Miałam przed ciążą jedna luźna sukienkę i nadal się w nią mieszcze, więc idę w niej. Ale z butami masakra jakaś ;( w żadne szpilki i inne eleganckie buty nie wchodzą mi stopy przez opuchnięcia :(

Zanetka super zdjęcie :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga z butami to i ja mam tak od maja, ta noga opuchnięta po skręceniu dalej mi w szpilki nie chce wejść :( smutek trochę.

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka cudne zdjęcie 😘
    No to weselny weekend fakt 😊
    Ja sie dowiedziałam, że w październiku od strony męża jest wesele ale już powiedzialam do teścia, że nie idziemy. Zrobił oczy jak 5 zl ale ja mu powiedziałam, że na wesle nie pojde do kogoś kto nie przyszedł do mnie bo ponoć na wakacjach był i na weselu szwagra traktował mnie jak powietrze albo i gorzej. Mój mąż jeszcze dodał, że na weselu szwgra jak sie do Niego przymymilaly to my nie przyjedziemy bo one nie przyszły do Nas 😁

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka 💙 piękny malusi człowieczek 😍
    Nim się obejrzysz te 2cm będzie z Tobą 💙

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💚💚💚

Oj tak widze ze naprawde weselny weekend ;)
    Ja w szpilki naszczescie wejde dzis mierzylam i wszystki najs
    A pozniej mam zamiar zmienic na sandalki na takim malutenkim slupku ;)

Kas my tez jedno wesele odmowilismy ;)
    Kuzynka ktora nas zaprosila nam najpierw potweirdzila a pozniej nie przyszla . Napisala powod : wybaczcie ale nie mialam sie w co ubrac:D

Takze my juz odmowilismy z gory
    A i tak w sumie nie ma z nia sie konatku wiec mala strata...

A w ten week akurat mamy u znajomych
    Wiec bedzie fajna paczka ;)
    A przy okazji oznajmimy im radosna nowine

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzki organizm jest fenomenalny, że z jednej komórki i jednego plemnika powstaje dzidziuś 😊😊☺☺

Żanetka93, Iskierka87, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Asia, jeśli chodzi o gorsze jajeczka przez późne owulki, to owszem słyszałam o tym, ALE to nie jest udowodnione w żaden sposób. Poza tym znam dziewczyny które są w ciąży mimo późnej owulacji. Dla mnie to jest męczące bo dziewczyny w 25dc to już wyczekuja @ bądź II a nie owulacji. Gadalam z gin i mówił że ewentualnie można wprowadzić stymulacje. Ale metformax też ładnie skrocil mi cykl.

Jeśli chodzi o odpuszczenie.. Cóż to już jest dłuższą historia, trochę związana z moją c.biochemiczna. Otóż w zeszłym roku w 2cs zaliczylismy tą przykrą sytuację. Byliśmy wtedy w podróży poślubnej w górach. W tym roku na początku sierpnia znów wyjeżdżamy i - może to głupie - wystraszylam się że jesli nam się uda to będzie powtórka.. Poza tym "im dalej w las" tym mniejsze nastawienie na powodzenie.. Jest lato, zamierzam się cieszyć słońcem i mężem, nie chce myśleć o staraniach, ciągłych porażkach. Oczywiście się nie zamierzam poddać 🙂

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png

Wysłany: 2 lipca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka jakie kochane maleństwo, myślę że już wszystkie ciotki ovu pokochały je wielką miłością, tak samo jak inne z resztą ❤️

Poza tym melduję że również idziemy w sobotę na wesele 😁 ale strasznie mi sie nie chce. Poza tym nie umówiłam się do fryzjera 😱 na szczęście umaluje się sama, a z fryzurą cis będę musiała wymyślić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 20:32

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka 💚

Wlosy ja tez sama sobie zrobie
    Znaczy poprostu umyje i wysusze i przeprostuje haha
    Ale makijaz lubie miec na wesela taki mocniejszy a sama niestety nie umiem sobie takowego zrobic :D
    Ale naszczescie udalo mi sie wcisnac do salonu niedaleko ;P

Wgl ten tydzien tak mi sie wlecze ...
    Te upaly tak meczace ze szok...

Moja mama ma cukrzyce i nadcisnienie i zawsze w takie upalne dni sie zamartwiam...
    Caly czas mysle zeby tylko nic nie robila bo przeciez nie latwo o zaslabniecie ;)
    Ale naszczescie jest rozsadna i w takie upaly sie oszczedza :)

MilusińskaMilena lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka Ty masz piękne włosy, wiele im nie trzeba ❤️ z moimi jest problem ale jakiś dam radę, najwyżej w ruch pójdzie wypełniacz do koka 🙂 z makijażem mam lepiej bo kocham się malować więc poradzę sobie sama, w dodatku zamówiłam sobie nowe pigmenty do oczu, paznokcie też robię sobie sama.

Kiedyś wspominałam Wam że mamy 92 letnią babcie, wczoraj wyszła sobie na dwór, usiadła w słońcu i.. zasnela. Mąż spał po nocce, ja byłam w pracy, tesciowa tez się czymś zajęła.. Nikt jej nie dopilnowal.. Na szczęście skończyło się na majakach i nic jej nie jest..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja włosy sobie sama ogarnę zawsze, jedynie je prostuje, nic więcej.
    Ale makijaż i paznokcie to moje słabe strony, więc to akurat wybieram, żeby ktoś mi zrobił, ostatnio mnie kosmetyczka na wesele wymalowała tak:

https://naforum.zapodaj.net/c705aee3621a.jpg.html

Powiem wam, to był luty, ja byłam chora, miałam 39 stopni gorączki i ogromne zimno na ustach. Zatuszowała fakt, że czułam się jakbym jedną nogą była już na drugim świecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 21:48

Salome lubi tę wiadomość

• PJUR Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładny makijaż :-) bawcie się dobrze na weselach 💚

32 lat, 16 cs z obserwacją

Koniec z obserwacją, dwie procedury za nami, bez transferów.

b888f19021340e1872b623c974540a38.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:31

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda oczko po prawej stronie fajne blendowanie ale z lewej chyba ręka jej ujechała 😛
    Śliczna jesteś 🙂
    Włosy w ciąży rewelacja / nie trzeba myc codziennie jak do tej pory bo się nie przetłuszczają 🙂 tzn myje nie chodzę w brudnych jakby co 😂

Jutro trzymajcie za mnie kciuki - lecę na test glukozy 🙄 odwlekałam od piątku..

MilusińskaMilena, Kaga lubią tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka jaki ładny ludzik Ci rośnie :D super są te pierwsze zdjęcia gdzie już widać zarys małego człowieka ❤

Dziewczyny życzę udanych wesel w sobotę :) fajnie że teraz trochę chłodniej jest to idzie żyć i się bawić ;)

Apropo puchniecia stóp: mam poradą dla wszystkich ciężarówek- jeśli któraś ma predyspozycje do obrzękow to radzę od razu zdjąć wszystkie pierścionki z palców! Ja się meczylam dziś cały dzień żeby zdjąć jeden pierścionek i nie idzie- przegapiłam ten moment kiedy jeszcze mogłam zdjąć normalnie :( Jutro z samego rana jeszcze spróbuję i zobaczymy czy się uda...

A my z mężem jutro z okazji moich urodzin idziemy zamówić wozek dla dzidziusia :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss na jaki się zdecydowaliście jeśli to nie tajemnica? Ja wybrałam narazie online ale muszę poszukać go stacjonarnie by sprawdzić jak się prowadzi ☺️
    To jutro superaśny dzień przed Tobą.

A co do puchnięcia- miałam jeden taki dzień i pocie 2,5-3l wody rozwiązało problem. Nawet uregulowało wagę.
    Niestety nogi na podwyższeniu jak to radzą w necie się nie sprawdzają, bardzo po tym bolą plecy i.. żołądek 🥺 ponoć ta pozycja gdy macica jest wyżej niż wkładek pomaga dzidziolowi obrócić się główka w dół. Tylko potem ja cierpię pół nocy a pewnie Maks i tak pływa jak pływał 😂

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ