X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Salome Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha rzeczywiście! Przepraszam, obie się kończycie na -da 😀

Cześć dziewczyn w ciąży, część nie, więc powinien być wybór alko i niealko :) Jedzonko też by się przydało, ale nie na pierwszym miejscu.

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Hello hello 🙂 u mnie też zrobiło się pochmurno chyba burza przejdzie.. Ale nie o tym..
    Dziewczyny albo to przez hsg albo przez "głowę" bo trochę odpuściłam ten cykl ale owulka mi się przesunęła. W ostatnich miesiącach miałam zawsze ok 25-27dc a teraz tescior jest pozytywny w 18, to cały tydzień różnicy 😁 jestem taka dumna z tego, cieszę się jak wariatka tylko z powodu wcześniejszej owulki. To taki mój mały sukces. Nie jest istotne czy uda się w tym cyklu czy nie, tylko to że jest postęp.. Poza tym bolą mnie oba jajniki na zmianę, może to będzie podwójna owulka 🙂

Hej Milena, na początku przyznam się, że nie ogarnęłam jeszcze całego forum, więc nie znam całej twojej historii, ale wpis o późnych owulacjach mnie zainteresował. Właśnie przeczytałam w jednym z artykułów, że późne owulacje często mogą oznaczać gorszej jakości jajeczko... moje cykle trwają tak do 35 dni,z reguły 33-34, co nie oznacza że nie zdarzyły mi się dluzsze bądź krótsze. Nie mniej jednak od kiedy się obserwuje to te owulacje dość późno występują- 20-21 - dzień. Czy to powód do obaw? Isc do lekarza z tym? Zanim podjęliśmy starania poszłam na rutynowe badania i Pani gin powiedziała tylko że być może widzimy się jeszcze w tym roku już ż ciaza... wyniki były ok. Wyszłam z założenia że wszystko jest ok. Ale te późne owulacje I relatywnie dlugie cykle mnie martwią... Czy u Ciebie zostało potwierdzone że jajeczko może być gorszej jakosci?

Poza tym jak odpuscilas z głowa? Od kiedy podjęliśmy decyzję o dziecku wszyscy dookoła albo mają już dziecko albo są w ciąży 😁 więc chcąc nie chcąc cały czas jest mi o tym przypominane...

Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej AsiaKK.
    Ja też mam cykle 33 dniowe i owulacje koło 19 dc. Ja nigdy nie słyszałam, żeby regularne cykle ale dłuższe skutkowaly jajeczkiem gorszej jakości. Cykle powyżej 35 dni powinny dać do myslenia. Pamiętaj, że wiedza internetowa to internetowa a nie taka od lekarza. Ja przestałam wierzyć w internet od momentu kiedy to wyczytałam, że mam raka galki ocznej a mialam alergiczne zapalenie spojówek .

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no nie ten człowiek, powiedział, że się cieszy, że gratuluje i wykład na temat tego jak życie się zmienia jak dziecko przychodzi na świat. Ogólnie gadka, że muszę o siebie dbać.
    Poprosiłam go o dyskrecję, powiedział, że ok, ale jedyna osoba jaka się dowie to jego przełożony, bo musi być ogarnięte jakieś zastępstwo, ale to nir temat na teraz.
    I ja czasami schodzę na halę, żeby sprawdzić co się dzieje na maszynach to mi powiedział, żebym już tego nie robiła, bo tam pyły, farby, kleje.

Co do reszty to taryfy ulgowej nie ma, jedynie, żebym nie robiła nadgodzin. Prosił mnie też, że gdy się będę wybierać na zwolnienie i będę mogła przewidzieć ten termin to mam dać znać.

Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczona, ale wiem też, że to straszny fałszywiec, więc się nie napalam.

AsiaKK, Salome, MissKathy92, Why_not_now87, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

• AsiaKK Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kas28,

Zdaje sobie sprawę, ale po podjęciu decyzji swiruje i ciągle coś czytam, coś sprawdzam, porównuje. Staram się nie myśleć,ale wtedy ktoś przychodzi z dobra nowina i dalej myślę. Chce zrobić wszystko co możliwe by szybko i zdrowo zajsc w ciaze... boje sie ze sie przez to zablokuje. 😪 bardzo dziękuję za odpowiedź.

U nas to dopiero drugi cykl staran Ale chyba wszystkie wiemy jak to jest z tym czekaniem jak się bardzo chce 😁 chyba jednak wybiorę się do mojej gin i porozmawiam😁 tsh też mam w normie... morfologia ok. Zostaje głowa 😁 jak sobie z tym radzicie?

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    01.2021
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:31

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:31

Iskierka87, AsiaKK lubią tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda cieszę się, że Ci się udalo😊 i nie dziwię się, że podchodzisz do tego z dystansem.
    Asia wszystkie tu wiemy, że ciężko głowę odciążyć. Najlepiej uprawiać seks 3, 4 razy w tygodniu i nie myśleć o dniach płodnych i nie robić za wcześnie testów. 2 cykl starań to sam początek i jeśli już teraz sobie coś wkrecisz to sama się skrzywdzisz i życie seksualne też na tym ucierpi. Ja od momentu starań też zauważyłam wysyp dziewczyn w ciąży ale weszłam w ten wiek kiedy te ciążę się pojawiają i to normlane. Proponuje odpuścić Ci na jakieś 4 miesiace wszelkie obserwacje organizmu. Idz na silwonie, zacznij nauke języka cokolwiek😊

• AsiaKK Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasztanek 😊

Wiesz, niby wiem, ale szukam i myślę... postaram się zluzowac. Może poszukam sobie jakiegoś hobby, cokolwiek, żeby zająć głowę.

Może faktycznie ż tymi długimi cyklami I późną owulacja przesadzam 🙄😁 Ale jakoś nie rozumiem czemu pomimo owulacji(która miałam na pewno w tamtym miesiacu) I przytulania w odpowiednim czasie (A w zasadzie co dwa dni przez cały cykl) cisza... jestem w tym temacie nowa także wybaczcie jak denerwuje... 😉

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    01.2021
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas28 wlasnie mam zamiar zacząć naukę włoskiego. Planuje to zrobić od początku roku I jakoś mi się nie chciało. Teraz planuje ruszyć, tym bardziej, że firma mi ten kurs opłaci 👍 A co do obserwacji to myślałam o tym żeby zaniechac, ale chyba warto znać długość cyklu I umieć mierzyć temperaturę tym bardziej że dopiero od 3 miesięcy tak na poważnie to robie. Jak myślicie? Tylko czy nie przytłoczy mnie to? Nie obciąży więcej głowy? A co do ciąż to u mnie akurat zaczęłam zauważać od kiedy sama chce. 😁 w tamtym roku wysyp u mnie w pracy był- 8 dziewczyn w ciąży, dwóch tatusiów. Teraz o wiele mniej A ja o wiele bardziej widzę. 😁 A jeszcze 2 miesiące temu gadałam z koleżanka i mówię że zastanawiam się nad dzieckiem Ale nie wiem, nie wiem do końca, nie mogę się zdecydować. Na co ona mi mówi że jak będę chciała to na pewno będę wiedziała, że chce,że to się czuje po prostu i jest. No i miała rację 😁 ja nie tylko czuje Ale ciągle myślę😁😅🙄

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    01.2021
  • Kaassiia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny sory ze wbijam na wątek.
    mam do oddania suple dla naszych panów i kilka saszetek miovarian za paczkę pampersów jedynek :)
    spójrzcie może którejś z was się przyda zainteresowane zapraszam do kontaktu prywatnie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a5f42a5441e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 13:34

22 cykle walki- strata w 10 tc (02.03.18)
    Nasz skarb jest z Aniołkami

KRUSZYNKO ROŚNIJ CZEKAMY NA CIEBIE :*
    21 wrzesień 2019
  • Salome Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ale fajnie!!! Oby dalej był taki miły! :)

RudaMaruda25 lubi tę wiadomość

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, dokładnie tak jak napisała Kasztanek, wczesna diagnoza to jedno, ale być może lepiej nie szukać problemów niemalżena starcie. Dwa cykle to bardzo niewiele, a zdrowym parą schodzi niejednokrotnie dłużej.
    Życzę Ci oczywiście, żebyś ujrzała dwie kreski jak najszybciej natomiast jeśli kolejne cykle się nie udadzą to się kochana nie załamuj i nie szukaj problemów na siłę.
    Rok to to taki decydujący czas, ale jeśli uznasz, że jednak coś jest nie tak jak trzeba to już po pół roku zbadaj sobie hormony. Tarczycę to nawet możesz już, bo to i przy podstawowych badaniach jest robione.
    Życzę dużo wytrwałości i cierpliwości, bo my staraczki raczej to najcześciej szybko tracimy. Bądź dobrej myśli!

Ja wczoraj miałam wizytę u mojej pani ginekolog i ale heca, miałam badanie moczu, a tam bardzo liczne spermacyty. Pani mi powiedziała, że to normalne po stosunku, ale następnym razem zrobić badanie dłużej po, albo wstrzemięźliwość zachować, bo później w laboratorium mają ubaw. Laborant powinien w ogóle o tym nie pisać w przypadku kobiety w ciąży, ale to jego podobno poczucie humoru.
    Sporo mam też piasku i krwi w moczu. Nigdy tak nie miałam i Pani doktor kazała powtórzyć, bo stwierdziła, że chyba schodzi mi jakiś kamień, ale mnie nerki nie bolą, ani nic i mam przeczucie, że to może nadmiar witamin.
    Fasolek ma się dobrze, słyszeliśmy serduszko.

A co do pracy, poprosiłam o dyskrecję, a wydaje mi się, że przełożony już zaczął proces 'plotka'.

Salome lubi tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia bardzo się nakrecasz. My staraczki z dłuższym stażem radzimy Ci odpuść na 3 miesiące np i poprostu ciesz sie seksem. A po 3 miesiącach jak nie bedzie ciąży to zacznij diagnostykę.
    Mi lekarz powiedział że rok czasu może zająć zdrowej parze, która nie ma parcia zajście w ciążę. Każda kobieta miewa 1-2 razy w roku cykle bezowulacyjne i to też jest normalne. Mój gin mi ciągle powtarza, żeby wyluzować bo psychika potrafi zablokowac wszystko. Teraz była u Niego pacjentka 5lat leczenia niepłodności i w końcu powiedziała dość. Za 2 miesiące przyszła potwierdzić ciążę 😊

Iskierka87, AsiaKK lubią tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria myślę, że jak lubicie azjatyckie jedzenie to Mao jest fajną opcją ( i jest sporo promocji) - http://restauracjamao.pl/promocje/ tam jest taki długi stół, spokojnie w 10 osób się pomieścicie. Kolejne opcja Sexy Duck na Pl. Konstytucji, polecam burgera. W Chartlotte są świetne śniadania rano i bardzo klimatyczna knajpka. Słoik i Aioli też powinny dać radę na 10 osób. Ale wszędzie radze robić rezerwacje.

W jakiej dzielnicy śpicie? To jakiś wieczór Panieński, że was aż 10 :D ?

Ruda jestem w szoku :O ale faktycznie, żeby się nie przejechać. Z drugiej strony co najwyżej rozpowie, że jesteś w ciąży. Większej krzywdy na szczęście nie jest w stanie zrobić. Ze zwolenieniem lekarskim, też widać nie będzie problemów więc sukces :)

Dziewczyny brałyście Dupka? ja pierwszy raz biorę, dzisiaj 6 dzień, i tak mnie bolą cycki. I tak mnie wszystko wkurza dzisiaj! najgorsze, że przez te hormony sobie trochę wmawiam objawy, a potem się boję przejechać. ehh. W sobotę będę sikać rano :d powinnam w środę, ale chociaż zobaczę czy lek ciągle w organizmie siedzi.

Salome, RudaMaruda25 lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, hehe nie, nie panieński ;) To spotkanie dziewczyn poznanych tu na forum tylko że na innym wątku :))
    A ja ze starym będziemy spać przy ul. Boya-Żeleńskiego, chyba dobra lokalizacja, co?

🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba zacznę robić testy owulacyjne bo więcej śluzu sie pojawia 😊

• nada Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow! Ale fajnie, że organizujecie takie spotkanko! To z fajnych knajpek polecę Ci niedaleko Regina (kuchnia chińska fusion, bardzo ciekawe jedzenie. Macie blisko tez Krowarzywa :) pierwsze w wawie. No i pola mokotowskie :) lokalizacja bardzo spoko. Macie tez dobre fryteczki niedaleko (okienko)

Salome lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK martwieniem.sie mozesz zablokowac sie dajcie sobie czas;).
    Ruda suoer ze powiedzialas .
    Ja padam na pysk i juz nic wiecwj nie jestem.dzisiaj w stanie napisac :D u mnie w pracy laski mowily ze trzeba od ra,u zmiatac na l4 ze wzgledu na pole elektromagn. w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2019, 16:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewuszki ;)
    U mnie duzo pracy ;)
    Ale daje rade;)

Ruda oby w pracy bylo u Ciebie tak jak u mnie
    Czyli po oznajmieniu o ciazy wszystko siewie odmienilo na plus ;)

Asia a ja Cie doskonale rozumiem :)
    Poczatkowe cykle sa najbardziej szalone bo czlowiek ma w sobie taka jakas niecierpliwosc ;)
    I chce juz i mysli zee to bd juz :)
    Ale tak jak dziewczyny mowia daj sobie troche czasu ale jesli by Cie to uspokoilo to podstawowe badania hormonalne mozesz sobie zrobic w sumie chociaz tak dla siebie - napewno to nie zaszkodzi ;)

A tutaj ktos wita sie z wirtualnymi ciociami ;)

https://zapodaj.net/d93ca05614e35.png.html

RudaMaruda25, nada, Iskierka87, Kaga, Kaś28, Why_not_now87, Salome, MilusińskaMilena, PJUR, MissKathy92, Jane208 lubią tę wiadomość

‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ