Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej kochane ;* trochę mnie nie było, musiałam odpocząć wyluzowac itd
Chodziliśmy po lekarzach, mąż badania tak jak mowilyscie ma świetne, więc problem tkwi we mnie.
Zaczęłam brać tą lamette później w 11 dniu dostałam zastrzyk ovitrella;)
Teraz mamy się starać i w poniedziałek znowu na kontrolę.
Pani doktor wg zasugerowala że powinnam zrobić badania na kariotyp. Czy któraś z Was je robiła? Warto czy lepiej się nie denerwować?Starania od 2018.
💃93
🤵91
Niskie amh, gen mukowiscydozy, cienkie endometrium, nawracające polipy.
U niego: wszystko idealnie.
2018: cb❌
2019: cb❌
2020:cb❌
2021: inseminacja 3x -- bez skutku ❌❌❌
2022- dieta i próba poprawy witamin (anemia)
2023: start starań z klinika UNICA Brno, Czechy.
11/2023: 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
2024: 4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
11/2024: endometrium 9,5mm, transfer ❄️ 5AA🙏
I transfer 5AA: 🤞🙏🙏
5dpt: test negatywny
6dpt: test negatywny
7dpt: beta <2,3 😕
8dpt: beta <0,1 ❌
14dpt: beta ?
22/11/24: pogorszenie stanu wątroby przez leki wspierające in vitro. Wprowadzenie diety na poprawę stanu wątroby, odstawienie leków
12/2024: start badań "dlaczego pierwsza próba się nie udała" --> KIR Bx, HLA-C, białko c, białko s, test ERA, histeroskopia?
Od lutego 2025 kolejne starania? 🙏
Czekamy na Ciebie maluszku ❤️🙏🙏 -
nick nieaktualnyKaga fajny pomysł, ale u mnie chyba raczej nie przejdzie, bo ślub będzie raczej nie tak szybko
Ale przynajmniej mama mi przestanie suszyć głowę o ślub kościelny, co robi od 1,5 roku Moja mama jest taka mocno kościołowa i ją trochę raziło po oczach
Już jej powiedziałam wczoraj, zadzwoniłam i jest przeszczęśliwa, a za tydzień się dowie o swoim pierwszym wnukuLola84, Kaga, Iskierka87, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySliczne foto 💚
Moj maz zakupil swietny obraz ...
Stwierdzil ze powisi to kiedys nad lozeczko haha
Pisze na nim :
Najpierw mielismy siebie
Potem stworzylismy ciebie
Teraz mamy wszystko
🤗RudaMaruda25, Why_not_now87, Kaga, Kasztanek, Iskierka87, Jane208, MilusińskaMilena, Lola84, MissKathy92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No Ruda Twoja mama oszaleje, ze szczęścia. 😊
Why not super brzusio 😊 i maluszek też 💕
W ogóle ja wczoraj byłam u tego innego ginekologa (jest spokrewniony z moim) i mimo że nie jestem jego pacjentka to tak się mną zaopiekował. ❤️ Spędziłam na wizycie 1 h i 15 minut. Tak mnie zbadał dokładnie, położył mnie na prawie 40 min na ktg (wczoraj bardzo źle się czułam, prawie wymiotowalam z bólu pleców). Za takich lekarzy aż warto placic. Z Małą na szczęście ok, szyjka tez długa. Kręgosłup zaczyna boleć, bo brzuch coraz większy. No i moja Perełka ma już ponad 1 kg, więc robię się spokojniejsza. Z każdym dniem większą szansa na przeżycie w razie czego.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Płeć na tym etapie jest oceniana na podstawie wyrostka płciowego. Tj jak biegnie równolegle do kręgosłupa to dziewczynka a jak się odchyla to chłopak. Mój gin mi wtedy powiedział, że to tak na 80% i się zgadza. ☺️ Ja też chyba w 12 tc miałam wstępna płeć, ale nie każdy gin chce to podawać.
-
nick nieaktualnyLola84 wrote:Piękny brzuszek!!!Mega buty,jaka firma???
https://www.reebok.pl/reebok-royal-glide-ripple/CN6996.html I polecam 😊
Jeśli chodzi o płeć to wszystko zależy od dzidzi jak się ułoży i lekarza - który na prenatalnych skupia się na dokładnych pomiarach i płeć schodzi na „drugi plan”. Ja poznałam płeć w 16tyg a koja koleżanka w 21tc bo jej synuś ciagle to ukrywał 🙂
Jak poda wstępnie płeć to super ale nie ma się co nastawiać na 100% ale jeśli jest b.dobry lekarz, sprzęt i fasolka współpracuje to możliwe ze cos się uda podejrzeć 😃 -
nick nieaktualny