X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:45

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam clo od 2 do 6dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak sie po tym leku czujecie?Sa jakieś dolegliwości?Plamienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja brałam to miałam tylko uderzenia gorąca, taka przedwczesna menopauza 😀

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:45

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • #Mag Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola84 wrote:

Lola, ja brałam najpierw przez 3 cykle 1x1tabl., a w czwartym cyklu 3x1tabl., wiec dawka końska ;) czułam się normalnie, ale niestety z każda kolejna stymulacja gorsze endo... teraz dostałam Aromek (letrozol) i endo w 14dc 13mm ☺️
    Jeśli nie jesteś z tych, które maja szczęście i wszystkie objawy wymieniane w działaniach niepożądanych na ulotce to bez obaw, będzie OK.

Ona: 29 lat, PCO, lekko podwyższone TSH (Dostinex, Euthyrox); jajowody obustronnie drożne;

On: 03.2019 morfologia 2%; 11.2019 znacznie obniżone parametry nasienia: HBA: 72% (norma >80%); Fragmentacja DNA 18% (norma <25%); MSOME: I: 0%, II: 0%, III: 7%, IV: 93%

Starania od 08.2018; 9 cykli stymulowanych;

05.2020 1 IVF IMSI (12 dojrzałych oocytów; 6 zamrożonych; 4 blastki na zimowisku)

06.2020 1FET :(
    07.2020 FET 😍
    10dpt - 289
    12dpt - 658
    14dpt - 1830
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie kurcze boję się o to moje endo!Ogolnie zawsze jest liche!Ja mam rozpisane miedzy 5 a 9 dc po dwie tabletki na noc!Ale widzę że w dziewczyny duzo wczesniej zaczynacie brac!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Jak ja brałam to miałam tylko uderzenia gorąca, taka przedwczesna menopauza 😀
    Iskierka ja to juz blisko wieku menopauzalnego😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola84 wrote:
    Iskierka ja to juz blisko wieku menopauzalnego😂

No a ja za Tobą 😅 😛 no coś Ty my zawsze młode i piękne!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam.Wam odpisac ale zostalam zagoniona do roboty i mialam jeszcze po drodze zakupy i musialam pare rzeczy zalatwic..
    Poczatki sa beznadziejne i cholernie ciezko jedynie co mnie trzyma to jest kilka plusow ze jak sie wdroze to bedzie lepiej ale nie podoba mi sie ze ktos mowi ze wolno pracuje ze musze sie pospieszyc bo wtedy latwo o bledy statam sie w miare szybko wykonywac prace. Rozmaiwalam z siostra chyba z godzine ona tez byla kiedys w takiej sytuacji miala zmienic aobie na lepsze a sie okazalo ze pogorszyla sobie powiedziala ze glupota swiata bedzie jak teraz zrezygnuje ze musze nabyc gdzies doswiadczenie i nawet w cv sobie nic nie wpisze ona miala rowniez wiecej zarabiac a pensja wzrosla jej o 200 zl a obowiazkow doszlo kupe jestem troszke zla na siebie bo teraz wiem ze mialam prace dobra ale czlowiek uczy sie na bledach..
    U mnie juz chyba po owulce ale raczej jak zwykle nici z tego cyklu nie odpuszczamy staran mimo nowej pracy

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    No a ja za Tobą 😅 😛 no coś Ty my zawsze młode i piękne!
    Co racja to racja😜😘

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• OlaaM Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola84 wrote:
    Lola brałam clo przez 5 cykli i niestety nie reagowałam dobrze tzn. Jajeczka nie rosły albo rosły i się wchłaniały. Ostatnia dawka 3x1 tez nic nie dala. Jeśli chodzi o dolegliwości to ja akurat nie miałam żadnych. Ani bólu głowy ani mdłości.
    Clo upośledza endometrium, ale mi lekarz dodatkowo przepisał estrofem na wzmocnienie.
    Od sierpnia zaczynam letrozole. W nich moja nadzieja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 18:58

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:
    Lola brałam clo przez 5 cykli i niestety nie reagowałam dobrze tzn. Jajeczka nie rosły albo rosły i się wchłaniały. Ostatnia dawka 3x1 tez nic nie dala. Jeśli chodzi o dolegliwości to ja akurat nie miałam żadnych. Ani bólu głowy ani mdłości.
    Clo upośledza endometrium, ale mi lekarz dodatkowo przepisał estrofem na wzmocnienie.
    Od sierpnia zaczynam letrozole. W nich moja nadzieja.
    Ciekawe jak to u mnie będzie!Juz sie boje!No ale co trzeba być dobrej myśli!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z dolegliwości to tylko te uderzenia gorąca poza tym pęcherzyki pięknie rosły i pekały raz miałam po dwa pęcherzyki z każdego jajowodu. Często szanse na bliźnięta ale jak widać nie było mi dane 😉 z endo prawda u mnie też szału nie było i chyba się po tym jeszcze zmniejszyło ale właśnie można się jakoś wspomagać by temu zapobiec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 19:16

• OlaaM Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola84 wrote:
    Ciekawe jak to u mnie będzie!Juz sie boje!No ale co trzeba być dobrej myśli!
    Pewnie! Bądź dobrej myśli :) życzę powodzenia!

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:
    Pewnie! Bądź dobrej myśli :) życzę powodzenia!
    W ktorym dc masz monitoring?Czy przez te 5 cylki z clo zawsze mialas monitoring?

• nada Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Ciastka zrobiłam z tego przepisu: http://zyciezpsem.pl/kurczakowe-ciastka/ ale miałam trochę więcej mięsa i marchewki. Wyszło bardzo spoko. Pies zajarany :D

Co do clo, to ja biorę 1/4 tabletki. I nic nie czułam

Iskierka87 lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Nada zrobię dla swojej. Coś nowego to może jej posmakuje 🙂

• Kaga Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh nieźle :) też kiedyś spróbuję zrobić mojemu. :)
    Chociaż on jak już czuje woń gotowanego kurczaka to świruje, bo wie, że to dla niego, więc nie wiem czy zdążę coś ulepic. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 20:06

• AsiaKK Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊 tak trochę się wtrące z tematem, ale pytanie dosyć ważne 😁 zastanawiamy się z mężem jak to lepiej jest: przytulanie przez praktycznie cały cykl co drugi dzien,czy czekanie na te dni i wtedy? Co praktykujecie?

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ