X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 13:07

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku trzymam mocno kciuki ✊ kiedy wie z czym sie walczy to jest troche latwiej. I oby to Tobie pomogło ❤

Co do ksiedza Ruda to u mnie luzik. Zero jakiejs reakcji na wiadomosc o ciąży 😁 a "co laska" kosztuje 1300 😂

Kasztanek, Why_not_now87 lubią tę wiadomość

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 12 września 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku najważniejsze że znasz wroga i macie plan jak z nim walczyć. Trzymam kciuki 🤞

Jak posprzątam w szufladach to pokaże swoje zbiory, jest tego trochę 😁

Joana ślub to troga inwestycja. Opłata za ślub, zapowiedzi, organiste itp. Już nie mówię o oprawie muzycznej jak ktoś chce coś innego, czy wystroju. My mieliśmy schole bo prawdę mówiąc organista choćby najpiękniej grał i śpiewał to kojarzy mi się z pogrzebem. Powiem Wam że to był strzał w 10. A wystrój mieliśmy na pół z inną parą którzy brali ślub po nas. Problem był jedynie żeby się dogadać bo dziewczyna strasznie upierdliwa..

Kasztanek lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1300 zl juz wszystko 😊slub, organista itp.. no oprocz oczywiscie kwiatow do kosciola.. te musimy sami, bo tego dnia nie ma innej pary 😊 czyli zapewne dodatkowy tysiak..
    Oj droga droga...
    My tak liczymy, ze nas zwykly obiad na 40 osób lacznie wszystko wyniesie nas ponad 20 tys...
    A sukienkę znalazlam na zalando dla ciezarnych, bo to juz bedzie prawie 5 miesiąc.. i korci mnie zamowic.. ale boje sie ze do grudnia to potrzebny będzie inny rozmiar... a teraz gdyby byl juz zly to moge zwrócić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 07:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w kościele naprawdę było co laska ;) 500 w kopertę +300 dla śpiewaczki.
    W 5tym miesiącu może jescze być bardzo mały brzuszek - mnie „wywaliło” w 6tym 😅

W końcu cały wózek wyprany 💪🏼 I można do piwnicy odstawić spacerówkę uff.
    Aaa i przed porodem zaopatrzcie się w dużo miejsca na pólkach czy w szafie 🙈 moje koleżanki tak szaleją że Maksa będę mogła przebierać co godzinę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why ja też już z pracy dostałam prezenty nie mówiąc o rodzinie i znajomych

Sama kupiłam tylko parę rzeczy, jeszcze trochę i cała komoda będzie zapachana

Bedziemy małemu chcieli zrobić taki specjalny kącik dla niego

Łóżeczko z ładnym baldachimem obok komoda przewijak fotel do karmienia i wgl żeby było tak uroczo 😍
    W październiku mąż ma zaczynać działać właśnie z dorabianiem ścianki działowej i malowaniem 😊

Co do ślubu my pamiętam daliśmy 400 zł za mszę 100 zł wziął organista dawalismy 200 ale sto oddał haha

Plus 100 zł wziął skrzypek który grał ave Maria

Co do strojenia było kilka ślubów ale nie szlo się dogadać
    Jedna chciała steoic kościół w kolorze swojego bukietu co ja i druga pani młoda miała zupełnie inny bukiet
    I za nic nie chciała się zgodzić na białe kwiaty

Ale wkoncu skończyło się tak że i tak były białe plus ławy miała strojone kwiatami a na nasz ślub florystyka dołożyła jeszcze taki tiul i lampiony i mieliśmy jeszcze koło ławek ułożone takie tablice z napisem treści hymnu o miłości

To zamawialismy na własną rękę a strojenie doliczyla florystak razem co od razu robiłam mi bukiet bukiet dla swiadkowej winetke dla męża i auto plus kościół i powiedziała razem 700 zł

Ale to było ponad 3 lata temu teraz ceny napewno się zmiejily

• nada Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!! Jest!!! owu z lewego. Piękny pęcherzyk. Zrobiłam hormony i czekam kiedy inseminacja (albo jutro albo pon rano). Zostawiłam 670 zł w przychodni... z tych mniej przyjemnych rzeczy. A sama procedura 800. Nie mogę się doczekać. Taki Piątek 13 👌🏻👌🏻👌🏻

Kasztanek, RudaMaruda25, Żanetka93, MilusińskaMilena, joana_aska89, MissKathy92, Kaga, Why_not_now87, Esti, Jane208 lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj byłam sobie na szmatach, kupiłam sobie taki sweter szary z naszytą koronką za 26 zł.
    Dodatkowo kupiłam już dla malucha dwa bodziaki i kurteczkę w rozmiarze 54. Na luty jak znalazł, wszystko póki co w neutralnym, białym kolorze.
    Nie mogłam się oprzeć, bo płaciłam za to 4-10 zł, a jak nowe. Tak strasznie lubie lumpy, tak mnie cieszy jak upoluję coś ładnego.
    Czaję się na jakieś spodnie na gumce, ale jakoś nie mogę upolować.

Teraz jestem po basenie i sobie piję kawę w basenowej kawiarnii.

Nada, trzymam już teraz!

Co do kościoła, u nas teraz zmienił się proboszcz, wcześniejszy był super, a jaki jest ten tego nie wie nikt.
    Ale wydaje mi się, że 1300 zł to naprawdę dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 11:36

nada lubi tę wiadomość

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

nada lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada połowa sukcesu za wami teraz druga połowa niech się uda i będziemy czekać na radosna wine
    Kciuki za jajo i plemniczka ✊

Ruda ja sobie kupiłam fajen dresy na gumce na przecenie w galeri w bershka i dałam za nie 25 zł przecenione z 89 :D

I uwaga była okazja i zamówiłam długa suknie niebieska do sesji zdjęciowej jaka będziemy mieć w grudniu

Wybraliśmy takie świąteczny klimat ❤️

Po świętach mamy sesje zdjęciową ciążowa w klimacie takim zimowo świątecznym a że dziewczyna sprzedawała suknie i była okazja to zamówiłam już
    Będzie czekać

Że względu na klimat myślałam o czerwonej ale jak ja zobaczyłam doszłam do wniosku że niech będzie pod synka niebieska też będzie ładnie :D

Dla męża będzie niebieska koszula i będziemy się fotosic w studio które będzie ozdobione na świątecznie

Choinka sztuczny śmieg u tego typu rzeczy

800 zł taka przyjemność ale pamiatka na całe życie ❤️

nada lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka, ja byłam we Futurze w Modlniczce i tam sobie kupiłam spodnie na gumce jedne, ale nie przechodze jeszcze 5ciu miesięcy w jednych spodniach 😂😂
    Póki co na razie wszędzie chodzę w legginsach, w których chodziłam na siłkę, a dżinsy nie zapinam na guzik, tylko wiążę gumką do włosów i ubieram na to dłuższe koszulki, taki patent.

Tak w ogóle bardzo smutna i szokująca informacja, ale słyszałyście o tej zgwałconej 13sto miesięcznej dziewczynce? Gdyby to było moje dziecko to sprawcy chyba sama wymierzyłabym sprawiedliwość.

Wysłany: 13 września 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda słyszałam i niedowierzam.. Jak można być taką bestią..

Nada zaciskam kciuki już od teraz i czekam na radosną nowinę.

Dziś byłam znów u lekarza ogólnego, dostałam zwolnienie jeszcze tydzień a potem niech ortopeda decyduje co dalej.. Poza tym mój gin nadal mi nie odp. To naprawdę nie w jego stylu, nie wiem czemu tak.. Może nawet nie wie co odp i co się mogło zadziać.. Badań szyjke i już od tygodnia jest raczej nisko, zawsze przed @ wysoko, w dodatku jakby rozpulchniona, twarda ale jakaś taka inna.. Może owu dopiero będzie? Nie wiem, serio.. Wczoraj brzuch mnie bolał jakiś tak specyficznie, dziś trochę też.. Ale to clo namieszało..

nada lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to jak póki pogoda jeszcze pozwala to śmigam w sukienkach
    Na później też mam parę takich oversizowych do rajstop
    No i dresow kupiłam 3 pary póki co a takto też mam leginsy i do swetrów szerszych też będzie ok

A i jedne dżinsy mam typowo ciazowe zamówiłam z neta z H&M ale strasznie szerokie nogawki i oddałam do zwezenia

A o tym dzieciątku czytałam
    Skurwysynstwo poprostu
    Nie rozumiem jak można być takim bydleciem żeby zgwlacic bezbronne dziecko
    Nie ma słów na takie coś

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka a może lamette u Ciebie tez byloby dobrym pomyslem? Nie pamiętam czy probowalas...
    Nada trzymam teraz kciuki za pozytywny ciąg dalszy ✊✊✊
    Ruda zapamietam ten patent 😁😂👏 te uwielbiam polować na lumpkach.. niedługoruszę coś poszukać 😊
    Zanetka fantastyczny pomysl z ta sesją 😊

nada lubi tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada trzymam kciuki ✊✊
    Milenka może zadzwoń do Niego i zapytaj co i jak.
    Ruda ja nie umiem nic znaleźć w lumpeksach, a moja sąsiadka kupila mega dużo ubranek dla synka i to jeszcze z metkami Zara, Reserved itp.
    Żanetka sesja na bank będzie cudna 😊
    Why a pisałaś do sklepu co jest grane z tym łóżeczkiem?
    Stokrotko cudne dzidzi😘
    Ja mam przerwe w pracy...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydałam na to 18 PLN.
    f596d93d816f.jpg

Były piękne ubraneczka na dziewczynki, ale jak jednak moje przeczucie się sprawdzi i będzie Staś, to musiałby pierwsze miesiące życia pomykać w różu, więc na razie rzucam się na sam unisex.

Żanetka93, nada, joana_aska89, Esti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam dla mojego fajny dres
    Spodnie moro podkoszulek biały i bluza moro 😊

Już się nie mogę doczekać aż go w to ubiore ❤️

Milenka może gin na jakieś Wolne itp i się nie odzywa eh
    Przydałby się może jakiś monitoring teraz żeby zobaczyć co tam się jednak dzieje co?

Wysłany: 13 września 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda śliczne ciuszki, zestaw Żanetki też musi być genialny ❤️

Joana nie próbowałam jeszcze nic innego, to mój dopiero drugi cykl na stymulacji, od początku biorę clo.. Liczyłam że pomoże a tu d**a blada, jest aby gorzej..
    Czekam jeszcze chwilę, facet jest mocno zajęty, może po prostu nie ma czasu..
    No nic cały czas czekam na dalszy rozwój sytuacji. Zaspałam dziś na pomiar tempki 😑

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/271f70f837320.jpg.html

RudaMaruda25, Kasztanek, nada, MilusińskaMilena, Stookrotka, joana_aska89, Jane208 lubią tę wiadomość

‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ