Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny!
Jestem nową staraczką i mam nadzieje że z wami się uda 😊 Mam PCO ( podobno tą delikatną wersję - nieregularne miesiączki, obraz USG wskazujący PCO i trądzik) na wyciszenie jajników brałam tabletki antykoncepcyjne Jeanine przez 6 miesięcy - wrzesień był ostatnim miesiącem brania antykoncepcji. Zaczął mi się nowy cykl i tym razem dostałam tabletki estrofem i duphaston. Od 5 - 13 dc estrofem a od 15 dc duphaston przez 10 dni. Dodatkowo biorę kwas foliowy, olej z wiesiołka i witaminę D 😊Myślicie że z tymi lekami po antykoncepcji mam szansę na ciąże? Czy dobry jest sposób brania tych leków? Czy cykl będzie potrzebował czasu na rozruszanie po antykoncepcji mimo brania nowych leków? Z narzeczonym nie mieszkamy razem więc mam nadzieję że trafimy w " te" dni. Trzymajcie kciuki ✊ -
nick nieaktualny
-
Abi trzymam kciuki😘
Witaj Czarna 😊
Właśnie z fb dowiedziałam się, że koleżanka u której byłam świadkowa w zeszłym roku na slubie będzie mieć córeczkę, wiedziałam że jest w ciazy a ostatni raz widziałam ja przed wakacjami chyba.
Joana ide robić dheas, cukier, glukoze i cos jeszcze, nie pamietam już co🐾 Czarna lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualnyKasztanek wrote:Czarna, czy jest szansa na ciąże, tego nikt nigdy nie wie. Estrofem ok, pomaga na endometrium, żeby było ładne. Co do duphastonu, to bierze się go po owulacji. Czy 15 dc będziesz już po owulacji? Zbyt wczesne wejście na duphaston może namieszać. Z kolei wiesiołka z tego co wiem bierze się do owulacji na ładny śluz, po owulacji się go odstawia. Chyba że bierzesz go z innych wskazań. Czy organizm ruszy od razu po odstawieniu antykoncepcji, to też zależy. Jeden ruszy inny będzie potrzebował trochę czasu. Jestem w tej samej sytuacji, pierwszy cykl po półrocznej antykoncepcji na wyciszenie i owulacja jest, ale przyszła później niż zwykle o dobre kilka dni. Potraktuje ten cykl jako taki do obserwacji. Rozumiem, że nie dostałaś stymulacji?
Kciuki za udany cykl
Nie dostałam stymulacji, myślisz że lepiej później brać duphaston?
Estrofem 5- 13 dc cyklu chyba wydaje się okey? Teraz sama nie wiem co z tym duphastonem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny a ja po wizycie
Ostatnio częściej siusiam ale lekarz mówil że to przez umiejscowienie macicy z pecherzem wszystko ok jak nie piecze ale badanie i posiew moczu mam w razie W zlecony
I słuchajcie
Moje dziecko ma już 30 cm długości
Wysoki po tacie heheABI90, Esti, joana_aska89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo szok haha
Tata ma 189 więc to napewno po nim
Zostalam dzisiaj ciocia 2.5 kg Sandry
Patrzcie
https://zapodaj.net/afcca252ad31b.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 17:15
Kasztanek, RudaMaruda25, joana_aska89, Jane208 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaka słodka księżniczka, kochana ❤️
No to moje dziecko pewnie też będzie wysokie, ja mam 176 cm, a mąż 190.
A jeśli odziedziczy to po dziadki (moim tacie) to już w ogóle, mój tato ma 204 cm!
Ja to się mojej wizyty nie mogę doczekać, dawno nie widzieliśmy się z bąblem, ale już we wtorek!Żanetka93, Esti lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja też się melduję
Niestety zostajemy w szpitalu min do poniedziałku, dziś miałam badania, szyjka skrócona, z przeplywami coś jest nie tak więc wolą nie wypuszczać poza tym te nadciśnienie... W poniedziałek mam być do obchodu naczczo i wtedy zobaczymy co powiedzą zapomniałam zapytać o wagę małej ale może dorwe lekarza jeszcze i zapytam
Kaga współczuję takiej współlokatorki naprawdę że też tacy ludzie są... -
Dlugi chlopak 😁
Dziewczyny lepiej w szpitalu pod opieką lekarzy niż samej w domu. Wierzę w Was😘😘Żanetka93 lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Żanetka dlugi ten Twoj maluszek u nas już ponad 2500g, szyjka się skraca i jestem już przygotowana na wszystko bo nie wiadomo czy dotrwamy do kolejnej wizyty. Codziennie już mam skurcze przepowiadajace z parciem na dół, ale tłumacze Filipkowi że musi poczekać jeszcze przynajmniej z tydzień
Żanetka93, Why_not_now87, RudaMaruda25, Jane208 lubią tę wiadomość
01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤