X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 18:20

Kaga lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wiesz, aż się wzruszyłam. Gratulacje dla Was i zdrówka dla Was 😘

Czyli tak jak obstawiały dziewczyny, Miss pierwsza się rozpakowała 🙂 ciekawe jak tam Why?

Jeśli chodzi o obrączki to miałam tak samo jak Kasztanek opisywała. Jak odebralismy obrączki, byłam nimi niesamowicie oczarowana, nie mogłam się napatrzeć ❤️ nam robił zlotnik wg wzoru z neta, mieliśmy trochę swojego złota, w tym była obrączka ukochanego dziadka mojego męża, z którą wiąże się niesamowita i wzruszająca historia, więc tym bardziej są magiczne..

Kaga lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Żanetka93, Kaga lubią tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Syrena Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga Gratulacje :) 10h jesteś dzielna i .... kochana, że pomimo takiego zmęczenia nie zapomniałaś żeby się z nami podzielić tak wspaniałą wiadomością ❤️. Dużo odpoczynku teraz.

Co do prolaktyny to ja biorę Dostinex 1 tab. raz w tygodniu (na początku 0,5 tab)i bardzo sobie chwalę. Chyba nie ma tych wszystkich skutków ubocznych co Bromergon.

Kaga lubi tę wiadomość

35 l. starania od grudnia 2017 r.,
    ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
    on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
    01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
    05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest forumowe bliźniaki ;)

Wczoraj Miss
    Dzis Kaga i Why...

3 nowe wspaniałe istotki na świecie ;)

Jeszcze raz wam gratuluję kochane
    A waszym dzieciaczkkm gratuluję że mają tak wspaniale mamy...

Wymarzyly sobie was i wyczekaly i dzieki temu będziecie mieć teraz raj na ziemi ❤️❤️❤️

MissKathy92, Kaga, Why_not_now87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , jestem Kaśka oczywiście nowa i jeszcze nieobeznana z profilem .
    Mam 30 lat (9 po ślubie ) od 2 lat staramy się o maleństwo . W chwili obecnej jestem na etapie badań . Piątek drożność :( czego się ogromnie boje .
    Macie jakieś wspomnienia z tego badania ?

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam gratuluję ❤ dużo zdrowia dla Was i dzieciaczkow 😘😘😘
    Aż się wzruszylam 😍

Milenka tym bardziej takie obrączki z historią wywołują emocje 😊

Why_not_now87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla szczęśliwych mam ❤️
    Kasztanek dziękuje za odpowiedź 😚

Kasztanek, Why_not_now87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/c0d3e4b23fc8f.jpg.html

Taka słodka minka mówię Wam dobranoc ;*

Kasztanek, Why_not_now87, joana_aska89, Jane208 lubią tę wiadomość

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 18:21

Żanetka93, joana_aska89 lubią tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    76a486f6717a.jpg

Maksymilian chociaż wszyscy na oddziale mówią do mnie Maksio.
    Mam 59cm i wazę 3800g / godz 20:25 No i mam burze czarnych włosków jak moi rodzice kiedyś.
    Trochę się zaplątałem przy wyjściu i aż 11 osób pomagało mnie i mamie. Ale udało się 🥰
    Mama płakała jak mnie zobaczyła ❤️
    Ide na noc do solarium na obserwacje a jutro już będę z mamusia 🥰

Kocham go ❤️ Nie mogę ze wzruszenia.

MissKathy92, Kaga, MilusińskaMilena, joana_aska89, Żanetka93, ABI90, Kaś28, Kasztanek, Esti, Lajni85, Stookrotka, Jane208, Silvia lubią tę wiadomość

• NowaJaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje!!!! Jesteście bohaterkami i juz możecie tulić Wasze wywalczone cudy!!! A cudy sa cudne!!!! I tylko marze zeby i mi sie taki cud wydarzył!!!!

Kaga, Why_not_now87 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2018r.
    Od 03.2020 AP - MP 🥰
    Pcos,cykle bezowulacyjne, kir Bx, cytokiny skopane, komórki nk-23%
    Stymulacje: clo+pregnyl (2 nieudane), lametta+pregnyl (2 nieudane).
    Laparo+histero+drożność - korekta kształtu macicy.
    Maz ok
    Szczesliwy cykl-gonadotropiny+acard+intralipid+neoparin
    15.12.2020r.-pęcherzyk ciążowy
    28.12.2020r.- Nasz Dzidziuś ma ❤️
    16.07.2021r.- 35tc SN Synuś ❤️
    11.04.2023r.- beta 760 Nasz Drugi Cudzie zostań z nami! 🙏🙏

Czekamy na Dziewczynke 😍

16ud3e3kic3bs405.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale super :D mamy forumowe bliźniaki haha
    Jesteście mega dzielne :) gratulacje 😘

Kaga, Why_not_now87 lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam chwilę, bo leże. U mnie ostatnio były ciężkie dni. Indukcja w sobotę nic nie dała, cewnik niby powiększy rozwarcie, ale jakimś cudem później było takie samo.
    We wtorek druga indukcja, miałam podany zel z prostaglandynami i leżałam 4 h na porodowce. Wróciłam zaplakana i załamana, że druga metoda nie podziałała. Płakałam pół nocy z wt na sr. W środę rano wstałam i nagle wypłynęło ze mnie morze wód płodowych. O 9 leżałam już na porodówce, zaczęło się podawanie kroplówek z oksytocyna. Poród był długi, bo gdy poszłam na porodowke miałam jeszcze szyjkę na 2 cm a powinno być 0. Rozwarcie miałam na 2 cm, więc gdzie tam do 10... najgorzej było osiągnąć 4 cm rozwarcia... Trwało to chyba z siedem godzin a pozniej wystrzeliło i mialam 10. Bóle parte straszne, na szczęście trafilam na cudowna położna. Później o 19.45 wyciągnęli moja kruszynkę 🥰 na dzień dobry zrobiła na mnie kupę. 🤣 Niestety nie mogłam z nią spędzić 2 h, bo musiałam być uśpiona, czyszczona i szyta. Ból straszny. Krocze boli nieziemsko. Straciłam też mnostwo krwi i dlatego teraz nie śpię, bo postawiłam szpital na nogi, bo ciśnienie spadło mi strasznie.

Jestem wykończona, ale szczęśliwa jak nigdy. Kluseczka ma 3500 i 10 pkt 😍

Dziękuję Wam 🥰🥰🥰

Z całego serca życzę Wam tego tego samego doswiadczenia!!! 😘😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 04:49

Why_not_now87, MilusińskaMilena, Żanetka93, ABI90, Kasztanek, Esti, Lajni85, Stookrotka, MissKathy92, Jane208 lubią tę wiadomość

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga jesteś bardzo dzielna, w ogóle wszystkie jesteście, a ja jestem z Was dumna.
    Cieszę się że najgorsze chwilę macie już za sobą i mam nadzieję że szybko dojdziecie do siebie po porodzie. Jeszcze raz ogromne gratulacje i dużo zdrówka dla Was i maluszków.
    A ja tu sobie po cichu posiedzę w nadziei że i mnie będzie dane to przeżyć 🙂

Why_not_now87, Kaga, MissKathy92 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja coś naskrobie bo spać nie mogę.. emocje❤️
    Przyjechaliśmy rano do szpitala rozwarcie 4cm skurcze (myslalam ze to te porodowe właściwe i rodzę- jak się pomyliłam 🙈). Akcja ustala i chcieli dac mnie a oddział żebym „dojrzała”.
    Mówię im ze mi ta data pasuje i z zamiarem dzisiejszego porodu przyjechałam wiec dostałam jakieś czopki piłkę i miałam rozkręcić skurcze.
    Płakałam z bólu ale twierdzili ze jestem dzielna i wytrwale walczę o tą akcje. A potem jakoś poszło 6cm, 8cm i pełne i na ktg zaczęłam czuć parte.
    Nie ukrywam poród to maraton bolesny.
    Maksowi spadło tętno w kanale na tyle ze wszyscy biegali a lekarz wziął vacum. Płakałam ze się boje, mąż wyszedł z sali.. i nagle czuje mega party skurcz mysle teraz nam się uda no i wyszedł cały (bolało bardzo ale położna mówiła ze jemu tam zle ze muszę mu pomoc). Słuchać położnych to jedyne co wtedy można zrobić najlepszego 🙂 popłakałam się jak spojrzał czarnymi oczkami ❤️ Potem kolejny raz i jak mąż do mnie przyszedł znów.
    Usłyszeć ze jestem najdzielniejsza osoba na ziemi od osoby która nie jest wylewna to coś pięknego.
    Pisze to i łzy same leca ale to z radości.

Poród zaczal się o 14, o 20.25 był Maks ❤️
    Najcięższe 6,5h w mojej 32 letniej karierze życiowej ale nie ma nic piekniejszego.
    To nic ze boli, wierze że otrzymanie cudu które przyszło by za łatwo nie byłoby wtedy CUDEM ❤️

Zwalniam brzuszek 😘
    Kaga gratulacje 😘 bliźniaki forumowe ale czad.
    Miss jestem z nas Trzech dumna a za resztę trzymam kciuki. Dziękuje za Wasze ❤️ Lepszych ovucioć nie mogłam sobie wymarzyć dla mojego Maksia ❤️

Kaga, Żanetka93, Kasztanek, Esti, Lajni85, Stookrotka, MissKathy92, Jane208 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak bardzo z całego serca wam gratuluję!
    Jejku, jak bardzo się wzruszyłam was czytając.
    Jesteście takie dzielne! ❤️

Życzę wam dużo zdrowia dla was i waszych wspaniałych maluszków!
    Maksio jest prześlicznym chłopcem, dziewczyny to się kiedyś o niego będą bić!

Asia, a co do obrączek my też mamy zwykłe, żółte, jedynie z małym frezem. I tak jak u Milenki, my mieliśmy swoje złoto, a wzór wybraliśmy ze wzornika. Czekaliśmy na nie z tego co pamiętam chyba 1,5 miesiąca.

Kaga lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka jestem pewna, że dane będzie Ci to przeżyć. Jak ja zaczynałam na forum i czytalam o porodach to też często zadawałam sobie pytanie czy tego doswiadcze i teraz nie wierzę, że już jest po. 😘 Będzie dobrze i na pewno się uda 😘 mam nadzieję, że los nie każe Wam długo czekać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak sie wzruszylam, że az sie poplakalam ❤ tak sie z Wami ciesze, ze kruszynki sa zdrowe i juz z Wami 😘 jesteście megadzielne i bedziecie najlepszymi mamami 😘

Zanetka słodka minka 😍

Ruda no my mamy czekać miesiąc, wiec nie jest jakoś zle 😊 oby byly dobre 😁

Kaga lubi tę wiadomość

‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ