Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNada, ja niestety na zaparcia cierpię od dawna i jedynie po czym mnie momentalnie goni to kuchnia mojej teściowej, obiad u niej kończy się zawsze bolem brzucha i wiztą w toalecie.
Czasem problem trwa nawet tydzień ale wtedy przed ciążą w takiej sytuacji dwie tabletki xenna extra na noc. -
nick nieaktualnyHaha Ruda tesciowie sposobem na zaparcia to jest dobre
Wez napisz do niej co dodaje do tych dań bo koleżanka potrzebuje pomocy ;P
Megson ja z tortów nigdy nie byłam mistrzem wolę placki ale raz zrobiłam placek 3 bit w formie tortu...
Uoieklam trzy biszkopty okrągłe i zrobiłam tak :
Biszkopt na niego masa kajmamowa (toffi)
Na to biszkopt na niego masa bydniowa, biszkopt na niego ubita śmietanka 30 procent , poruszyłam czekolada i kakaem wbilam świeczki i było pyszne...
Raz u siostry jadłam pyszny tort przekładamy był masa orzechowo śmietankowa a innym razem śmietankowo jagodowa
Można poszperac na jakiś blogu że słodkościami może wpadnie Ci w oko jakoś przepis 😊megson91 lubi tę wiadomość
-
Megson tort dla 30latka z Elsą, mega 😂😂😂
Namocz kawą rozpuszczalną może i do tego krem smietanowy będzie lekki, nie za słodki..
Nada u mnie zaparcia pojawiły się odkąd wróciłam do mety, na szczęście nie bardzo i powoli wracam do normy. Trzymam kciuki żeby Cię szybko puściło. Raz kiedyś wzięłam xenne na noc, skończyło się to biegunką i koszmarny bólem brzucha przez cały kolejny dzień. Od tamtej pory jej unikam jak ognia. A może spróbuj jogurtów Activia, koleżance pomagały.megson91 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo fakt, ja jak wezmę xennę to nad ranem budzę się bólem brzucha, ale pomaga mi to w ten sposób, że idę do toalety raz a porządnie. Jednak z takimi lekami to trzeba totalnie uważać.
A co do jedzenia teściowej? Ja raczej staram się jeść lekko i mój żołądek chyba nie jest przyzwyczajony do smażenia wszystkiego na smalcu, bo później kotlet to w nim pływa. Dlatego jak jeździmy tam na obiad to jem tak minimalnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ooo to samo, teściowa rosół gotuję na kaczce.. Raz że mięso kaczki mi nie smakuje więc i rosół jest dla mnie nie bardzo, a dwa że jest niesamowicie tłusty.. Ja mieszkam z teściową więc często jestem zdana na jej obiady niestety..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasztanku przypadkowo polubiłam..
Kochana co sie dzieje? Prosze Cię nie poddawaj się ❤ Jestesmy z Toba i kazda rozumie co przezywasz... To napewno zaden znak z gory.. nawet tak nie mysl.. Napewno teraz jest ciezko, ale wiem, ze wreszcie usmiechnie sie szczescie i do Ciebie..
U mnie tez tesciowa to tylko tlusto, smazone albo pieczone... i mieso mięsem poganiane.. -
Asiula trzymam kciuki z całej siły.
Kasztanku za Ciebie też trzymam kciukasy, żebyś poczuła się lepiej. Zupełnie Cię rozumiem. Nieraz trzeba przypomnieć sobie o sobiejoana_aska89 lubi tę wiadomość
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
A i update od nas, po wczorajszej wizycie mały ma 3,3 kg i na razie nigdzie się nie wybiera.
joana_aska89, Kaga, megson91, Why_not_now87, MissKathy92 lubią tę wiadomość
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
O kochane i jeszcze Wasze dzieciątka!
No cudne po porstu. Do schrupaniaKaga, Why_not_now87, MissKathy92 lubią tę wiadomość
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo to dziewczyny to jest powód dlaczego ja z teściową wytrzymałam tylko kilka miesięcy. To naprawdę w porządku kobieta, ale często jedzeniowo byłam na nią skazana i jej nadgorliwość.
Wyciągała z kosza moje pranie i prała, a to takie krępujące, że dotykała moje np. majtki.
Kasztanku, nie możesz się poddawać, nie teraz. Pamiętaj, że my wszystkie tu mocno w Ciebie wierzymy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRuda moja teściowa też jest taka z jedzeniem...
Nie rozumie tego że ktoś np nie jest głodny albo że ma ochotę na coś innego...
Masz zjeść i koniec...
Kasztanek ja się nie zgadzam na twoje smutki...
Napisz co się dzieje i wspólnie znjadziemy jakieś wyjście 😍
-
dzięki dziewczyny za rady. Gdzieś tam mam jakieś śliwki, to zaraz zaleje je wrzątkiem. Ogólnie ja nie wiem, gdzie to się mieści wszystko?? przecież jem normalnie....
Wizyta u homeopaty była super. Podobno napinam bardzo miednice i mi się tam wszystko kumuluje.
Kasztanek wrote:Joana, oby szczęście się do Ciebie uśmiechnęło.
Ja chyba muszę się trochę odizolować. Miałam wrócić do starań, ale chyba jakaś siła mówi mi, że nie dla mnie posiadanie dziecka. Ciągle wyskakuje coś, co sprawia, że kolejne cykle są stracone albo świadomie muszę je odpuszczać. Ten cykl najprawdopodobniej też muszę przepuścić. Stoję w miejscu, zamiast iść naprzód, bo ciągle coś. Chyba jaka znak z góry. Już nawet mąż to zauważył. Muszę to wszystko przemyśleć i dojść z sobą do ładu.
Kurcze kasztanek, a może wizyta u psychologa? Przecież to nic złego szukać pomocy
Moja tesciowa gotuje tak slabo.......... nigdy nie gotuje z przepisem, tylko eksperymentuje i te eksperymenty ida w zla storne czesto. Ogolnie wole swoja kuchnie xD