X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka, a od jakiego rozmiaru kupujesz?
    Mi przyszły te 56 rozmiar i wydają mi się trochę duże.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja też mam parę 56 a np taki kombinezon zimowy i dres i parę jeszcze sweterkow mamy 62
    A body i pajace to 56...

Chyba lepiej jak dziecku jest troszkę luźniej niż scisniety tak mi się wydaje hehe

Ale np nasz mały chyba będzie długi 🙈
    Wiec nie wiem w co go trzeba będzie wepchnac wolę się przygotować na dwie opcje i mieć parę większych ubranek...

Nawet jak od razu bd duże to przecież będzie rosnąl...

Ale najmniejszy jakie mamy to właśnie 56

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, Żanetka - nasz ma 59cm ale body spokojnie 56 ubieramy ❤️
    Dziś odpadł nam kikut z pępka - uf !
    Ból głowy mi rozrywa czaszkę dziś, oby nie choroba 😢

Kaga, megson91 lubią tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why not haha
    Nam też dziś odpadł kikut 🙈 nasze dzieci wciąż idą łeb w łeb (brzydkie określenie jeżeli chodzi o dzieciaki) 😁

Nie polecam kupować mniejszych ubrań niż 56. Ja miałam jednego pajaca na 50 i się nie przydał. Niektórzy radzili, żeby kupować od razu 62, ale to też troszkę przesada, bo i 56 są luźne a co dopiero 62. Moja ma 53 cm i 56 było idealne.

Why_not_now87, Lajni85, megson91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co z 62 mam kurteczka i kombinezon...
    Wzięliśmy większy z myślą że to bd zima więc trzeba ma niego wepchac Wczensiej jakieś ubranka a dopiero komb i kurtkę więc niech ma większe
    Najwyżej się na szybko gdzie kupi mniejsza i już...

Ale body pajace koszulki to wszystko 56

A na spodenkach pisze przedział 0-3 Msc

Nie wiem w co wepcham tego faceta na dzień dobry ale jestem przygotowana na każdą opcje 😂

Minisia82, nien lubią tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinezon to tak, zdecydowanie większy. ;)

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przygotowana na 62 bardziej, ale na 50/56 też mam kilka ubranek.

Wróciliśmy z ktg, niestety średni zapis i jutro powtarzamy. Z usg wszystko ok, ale jutro się dowiem czy idę do szpitala w sobotę czy w poniedziałek :/ tak czy siak jestem kłębkiem nerwów...

Mamy zdjęcia z sesji, ale i tak nie poprawiają mi humoru... Mały przybrał na wadze może 50gram w ciągu 6 dni i to też mnie martwi, ale lekarz twierdzi, że to nic złego....

https://naforum.zapodaj.net/885edf71bb48.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 18:29

MilusińskaMilena, RudaMaruda25, joana_aska89, Żanetka93, megson91, Kasztanek, Kaś28, Stookrotka, MissKathy92, Kaga, Jane208, Esti lubią tę wiadomość

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie jest przepiękne ❤️❤️❤️
    Lajni, ale Ci do twarzy z tym brzuszkiem, na pewno ciężko się z nim będzie pożegnać.
    Ja te co zamówiłam to 56, wydają się być duże, ale zobaczymy.
    Są przekochane! Takie różowe i sweetaśne.

Jak mąż zobaczył fakturę to zaniemówił, bo zapłaciłam 180 zł, a jemu powiedziałam że "sto coś", no nie okłamałam go. Poza tym zapowiedziałam mu, że ja na pierwszym dziecku oszczędzać na pewno nie będę.

Lajni85, Silvia, megson91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga aż się uśmiałam z mężem z Tego „łeb w łeb”😊 Będę musiała syna wysłać do swojej „siostry” jak podrośnie 😅 żeby się zapoznał 😀

Lajni piękna 😍 subtelne zdjęcie ❤️

A ja dziś doszłam do wniosku ze połowy ubranek nawet mu nie założę 😢 bo na noc wiadomo pajac bo wygoda. A w dzień body zapinane od góry do dołu.. A mój smerfik przy nocnym przebieraniu lubi nasikać na matkę - uroki posiadania syna 😂

Lajni85, Kaga lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu przytulam ja rowniez kiedys ujrzalam cien cienia a tu beta negatywna teraz mam naucze ze beta tylko po terminie bo rozczarowania bola.
    Wczoraj mialam kiepski nastroj dzisiaj juz lepiej.
    Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 20:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why "uroki posiadania syna"
    Wez nie strasz 😂
    Będę chodzić osiusiana? 😂😂

Lajni piękna pamiatka ❤️

Lajni85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Samosiowa ja tez juz dostalam dobra nauczke...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a jak się czujesz wogole?
    Pewnie się nastawilas a tutaj taki psikus...
    To niesprawiedliwe...

Nie łam się proszę ❤️

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 13:26

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka nie straszę 😅 ale nawet w szkole rodzenia to mówili ze przy zmianie pampersa chlopczyki lubią sobie fontannę zrobić 🤣. Dlatego ja mam na noc naszykowane zapasowe śpiochy 🤭
    Śmieszniej i tak jest kiedy przebierasz kupkę a tu dziecko jest w trakcie jej robienia 😂
    Macierzyństwo jest piękne ! ❤️

Asia! Mam nadzieje ze cień cienia jednak coś znaczył. Póki co nie trać nadziei Kochana.

Samosiowa co u Ciebie? Jak w pracy?

• Syrena Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, miałam podobną historię z testem Facelle w ubiegłym cyklu pokazał się cień cienia drugiej kreski. Niestety test następnego ranka inne firmy pokazał biel. Ponieważ w kolejnym dniu dalej nie miałam okresu zrobiłam betę i wynik był 0,2.
    Chyba będę unikać testów tej firmy.
    Oby w Twoim przypadku było inaczej trzymam kciuki za jutrzejszy test :)

35 l. starania od grudnia 2017 r.,
    ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
    on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
    01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
    05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️
  • nada Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde byłam na treningu. Tak mi się nie chciało ale poszłam 💪🏼 A potem poszłam na kebaba XD ale tak mnie naszło. Albo to albo maczek wiec stwierdziłam, ze kebab zdrowiej. Nie jadłam kebaba wieki, zwale to na pmsa.

Asia przytulam :( jak coś to pisz. Jesteśmy i wspieramy jak możemy.

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why_not_now87 wrote:
    Żanetka nie straszę 😅 ale nawet w szkole rodzenia to mówili ze przy zmianie pampersa chlopczyki lubią sobie fontannę zrobić 🤣. Dlatego ja mam na noc naszykowane zapasowe śpiochy 🤭
    Śmieszniej i tak jest kiedy przebierasz kupkę a tu dziecko jest w trakcie jej robienia 😂
    Macierzyństwo jest piękne ! ❤️

Asia! Mam nadzieje ze cień cienia jednak coś znaczył. Póki co nie trać nadziei Kochana.

Samosiowa co u Ciebie? Jak w pracy?
    W pracy w porzadku czasami jest duzo pracy czasami mniej dzisiaj bylo fajnie szkoda ze nie da sie tak wyposrodkowac. Zapisalam sie tez na warsztaty makijazu w sephorze ostatnio mam bzika na punkcie makijazu a sa darmowe.
    Bylam u siostry bo juz urodzila niestety bardzo to przezylam ten widok matek z dziecmi szpital w ktorym lezalam z cp. Az wczoraj spbie poszlochalam w wannie w szpitalu silna udawalam ale dziecka na rece nie wezme mam blokade i nie da sie tego zmienic i tak sukces, że sie pojawiłam caly tydzien chora chodzilam

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie 3 dzien boli głowa....
    Joanna tak mi przykro

Dziewczyny mamusie pełną parą jesteście 😍

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście najkochansze ❤ wszystkie i każdej dziękuję ❤

Cały czas tli sie we mnie nadzieja... zawsze to mowie, ze poki nie ma @ to jest nadzieja...

Test zrobil mi niezlego psikusa...
    Ale zastanawia mnie czemu wlasnie tej bety nie mam dokladnie okreslonej tylko taki glupi miernik.... gdybym zobaczyła 0.2 itp to do 2 to wiedzialabym ze sprawa skreslona.. a tak to oczywiscie rozkmina, ze moze dzis jest 1,8 ale jutro moze byloby wiecej i wiecej...
    Tak sobie lubie sama sie znecac nad soba psychicznie...🙄

Test Kasztanku robilam dziś z jeden... dopiero jutro powtorze, ale juz kupilam inny.. tyle ze tez z tych czulych..
    A jesli nie to czekam na termin @ (wyznaczona za 3 dni)..

‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ