Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny 😊
Milenka gratuluję stażu
A przed wami jeszcze wiele wiele więcej pięknych lat ❣️
Miss te święta widzę same imprezowe tutaj na forum 😊
Mala już jest księżniczka a w stroju do chrztu to już calkiem będzie królowa ❣️
Ruda czekam na wieści, martwię się...
Why pokaże w całej okazałości, szalu nie ma, no niestety w żadne Blyskotki które mi się podobały to na moim synu nie leżały zbyt fajnie...
Się unosiły więc wybrałam taka lekko plisowana
Taka spokojna dziewczynka będę 😂😂 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny po pół roku starań zaczynam się badać.
Podpowiedzcie mi proszę jakie powinna mieć zlecone kolejne badania, jestem po:
- kreatynina
- białko całkowite
- tsh
- androstedion (wynik 5,6 czyli podwyższony), tak jak pisałam dostałam Metformax 500 na obniżenie
Co powinna następnie zbadać?
Powoli popadam w jakąś jesienną deprechęSzymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
nick nieaktualnyWitam się i ja, choć ostatnie dni to jakaś jazda bez trzymanki, tak sporo się u nas dzieje.
W poniedziałek byłam na kontroli u mojej pani ginekolog i już wtedy zostałam dosyć poważnie nastraszona, ponieważ Pani doktor mnie uświadomiła, że skróciła mi się szyjka, niby jest w normie, ale poleciła oszczędzanie się i leżenie, w razie gdyby się coś działo prosto szpital. Boję się, bo moja mama i mnie i brata urodziła w 7,5 tygodnia, więc chyba przyśpieszymy z Tomkiem z zaopatrywaniem się w rzeczy dla malucha.
Wczoraj byliśmy wybrać wyniki męża, wykryte polipy są gruczolakowe, to niestety nie jest dobra wiadomość, bo one lubią przekształcać się w nowotwory złośliwe. Podczas kolonoskopii zostały jednak usunięte i wynik badań jest taki, że jeszcze nie ma komórek nowotworowych. Reszta do usunięcia będzie dodatkowo rektoskopem, lekarz umówić ma męża na zabieg.
Dodatkowo mąż musi się teraz regularnie badać, rzucić fajki no i dieta.
Wyszło jeszcze mężowi, że ma jakieś zapalenie jelit.
Podsumowując, humory u nas nienajlepsze, trochę się nam nazbierało.
Milenka, to życzę wam wytrwałości na dalsze lata ❤️
Ja z moim z kolei zaczęłam się spotykać dla zabicia czasu, po tym jak mnie były zostawił. Mój przyjaciel mnie namawiał do rankowania, mimo że powiedziałam mu wcześniej, że nic z tego nie będzie. Twierdził, że będę mieć jakąś rozrywkę, najem się za darmo i do kina pochodzę, haha 😂😂😂.
No i z tego z czego nic miało nie być, jesteśmy małżeństwem i czekamy na malucha. Takie przewrotne życie.
Miłego dnia laski!
-
Żanetka gratuluję trójki 😊
Miss ❤️ dużo siły dla Was.
Ruda ech skrajacaca się szyjka to było coś, co mnie całą ciążę przerazalo. Ja od 7 do 37 tyg bylam na luteinie, najpierw przez krwiaki, później przez bolesne skurcze. Nie zazdroszczę Ci stresu 😔 ale skoro lekarz mówi, że to w granicach normy to może oszczędny tryb życia wystarczy. A w razie czego będą Ci podtrzymywac ciążę.
Ruda pisalam pracę magisterską na temat raka jelita grubego (hodowałam komórki i traktowałam je badanymi roztworami). Fakt - ze wszystkich rodzajów polipów największe ryzyko zezłośliwienia dotyczy gruczolaków, ale to nie jest jakiś duży odsetek (zależy od rozmiaru, ale zezłośliwieniu ulega ok 1% tych poniżej 10 mm), biorąc pod uwagę, że w populacji gruczolaki występują dość często (nawet u 30% w wieku średnim). Twój mąż pewnie będzie miał teraz regularnie robione badania i jeżeli te polipy będą odrastać to będą usuwane. Mimo wszytko trzeba się cieszyć, że to wyszło teraz, bo dzięki temu będzie pod opieką lekarzy a usuwanie polipów jest bardzo ważne w profilaktyce raka jelita grubego. No i tak jak piszesz - ważna jest zmiana stylu życia (dieta, ruch, rzucenie palenia). Będzie dobrze 😘
Swoją drogą to pokazuje jak ważne są badania profilaktyczne! Mój mąż też cztery lata temu od tak robił badania do pracy i wyszło coś, co za kilkanascie-kilkadziestat lat prawdopodobnie by go zabiło. Coś co nie daje żadnych objawow. Przeszedł bardzo kosztowne leczenie i wyszedł z tego, ale przeżywaliśmy wtedy ciężkie chwile. Do dziś jestem wdzięczna jego lekarzowi rodzinnemu, że drążył temat i zlecał dodatkowe badania. Trzeba się regularnie badac... Kiedyś czytałam, że szwedzcy lekarze przyjeżdżają do Polski 😢 zobaczyć jak wygląda rak szyjki macicy, bo tam ze względu na powszechna cytologię został on praktycznie wyeliminowany.
-
nick nieaktualnyWczoraj to był w ogóle tak szalony dzień, że dramat. Chciałam wybrać pieniądze z bankomatu, a ten mi zjadł kartę i napis, że zatrzymana ze względu na bezpieczeństwo. Helloł! Jakie bezpieczeństwo?
Musiałam dzwonić po tych wszystkich bankach, nie bankach. Wyrobią mi nową, ale do tej pory mój stary mi musi udostępnić swoją 😂
Jeśli chodzi o męża, trochę ciśnienie zeszło, bo on sam był tak spanikowany, że widział się już chyba q trumnie i 2 metry pod ziemią.
Martwić, wiadomo, że się martwimy, ale też cieszymy, że szybko to jednak zostało zdiagnozowane, bo wiem, że gdyby nie wyszło mu z badań okresowych coś to on sam z siebie do lekarza, a zwłaszcza z TAKIM problemem. Dziewczyny, więc zmuszajcie swoich mężczyzn do badań, bo mi to ostatnio od tego siwych włosów przybyło.
Dobrze, że jutro jedziemy na te pare dni do Zakopanego, odpoczniemy. -
nick nieaktualnyProfilaktyka to podstawa to fakt
Morfologia dwa razy do roku u kobiet cytologia badanie piersi itp...
Jak chodziliśmy z mężem do androloga to nam uswiadomil jak ważne jest równiez badanie prostaty u mężczyzn raz w roku kontrolnie...
Ja to nawet przy bólu głowy wnet bym leciała od razu na rezonans, jakoś taka jestem na tym punkcie profilaktycznym uczulona...
-
Mój mąż I badania...
Ja zaczynam szukać obiadów dla siebie i chyba poszukam czegoś u Lewandowskiej-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ruda cieszę się że to jednak "tylko" gruczolak. Najważniejsze że mąż jest zdiagnozowany i będzie stale pod kontrolą.
Mój też to taki typowy facet co to do lekarza nie pójdzie a często ma problemy z ciśnieniem a to też nie ma żartów.. Ehh te chłopy.. Czasem to mam ochotę go siłą wciągnąć do lekarza i z nim tam siedzieć i pilnować żeby wszystko powiedział..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Dziewczyny macie już pomysły, co zamierzacie dać mężom na prezent na święta? 😁 Oczywiście poza pakietem badań. 😅 W tym roku muszę wszytko kupić wcześniej, bo jestem skazana na internetowe zakupy i właściwie już dla całej rodziny mam zamówione prezenty, ale męża i brata nie umiem ogarnąć. 🤔
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaga jak mąż nosi biżuterię lub czasem zakłada to może jakaś bransoletka z grawerem np imię i data urodzenia córki?
Ja to mam już zaplanowane na urodziny bo już akurat maly będzie z nami 🙈
Albo w coś praktycznego iść jakieś perfumy lub jakoś sprzęt albo coś co wiesz ze marzy o czymś lub wspominał żeby chciał 😊 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Żanetka pomysł z grawerem bardzo fajny, muszę to przemyśleć tylko mój mąż raczej średnio takie rzeczy nosi. Zegarek już dostał ode mnie wypaśny rok temu na urodziny. Ale ten portfel to faktycznie dobry pomysł. Ostatnio narzekał, że się mu rozwala stary a ja całkiem o tym zapomniałam.
-
Mój ma też w grudniu urodziny 😱
Zamierzam mu kupić monopoly gra o tron i dodatkowo albo koszulkę Wild (z takim motywem motocyklowym) albo portfel..
Koszulka chyba z takim z nadrukiem:
https://zapodaj.net/d2f0a8156b16a.jpg.html
Nadruk jest zarówno z przodu, jak i z tyłu. Ma już kilka tego typu i są fajnej jakości..
A sobie planuje kupić prostownice i kusi mnie parowa z babyliss ale to koszt 300-400zl i szkoda mi 😐Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
A my może kupimy plany domu😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 16:22
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ?