Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Uff dziewczyny, nadrobiłam Was w końcu 🙂
Phia jak miło że jesteś, co U Ciebie? 😘
Miałam dziś ciężki dzień, musiałam wyjść z pracy o 4.30, pojechać busem do Kielc, zmarzłam okropnie, ale wizyta się odbyła.. A w domu byłam już przed 12, tak strasznie zziębnięta (w ogóle jest takie słowo? W moich stronach się tak mówi 😅) i zmęczona, że z tego wszystkiego nie mogłam zasnąć. Aż musiałam wyciągnąć polarową piżame i grube skarpety 😁
No i lekarz kazał czekać.. Powiedział że endometrium jest typowo białe (co to znaczy?), widać ciałko żółte i że jeśli ❤️ były i biorę dupka to nic więcej nie mogę zrobić.. Powiedziałam mu o moich wątpliwościach związanych z przerastaniem pęcherzyków to stwierdził że najważniejsze że pękają 🤦♀️
Aaa no i powiedziałam mu też o tym tsh, to mi odp że skoro ft3, ft4 i a-tpo są ok to takie tsh może zostać.. Serio? Przecież tsh samo w sobie też ma chyba wpływ na cykl i te beznadziejne owulki..?
Utwierdziłam się tylko w przekonaniu że w najbliższym cyklu idę na urlop od monitoringów i byle do 8 stycznia..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Co u mnie??
Hmm... Dużo by opowiadać.
Tak w skrócie.
Nowa praca. Oj odpoczynek psychiczny i to jaki... Potrzebowałam tej zmiany.
A tak to prawie po staremu. Remonty cały czas haha...
Zaczynam za dużo chyba wymyślać
Chorobska się kręcą wśród rodziny. Trochę nieciekawie czasami ale cóż trzeba znieść to co daje los.
Szykuję się powoli na święta, urodziny i inne imprezy. Planuję za niedługo znowu gdzieś wybyć na weekend z moim. Wkoncu mamy czas na to
Jakoś się stabilizuje. Powoli ale wracam do spokoju psychicznego.
Właśnie wyciagnelam z szafy ciuchy i część wyrzucam haha
Czas na nowe perełki. Ostatnio kupiłam kieckę. I już wiem że furorę zrobię znowu w święta hehe
Dawno mnie tu nie było. Oj bardzo długo
Czas częściej zaglądać co tam u was się dzieje.
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
nick nieaktualnyRuda no moj lekarz też polecił więc dlatego tam😊
Milenka cóż ten lekarz opowiada?
Znaczy no ja broń boże nigdy nie skrytykuje lekarza ale zawsze się powtarza o niższym tsh nawet nie patrząc na ciaze, mój zawsze mówił że osoby starsze mogą mieć tsh blisko normy i to jest wtedy ok ale osoby młode nawet bez starań powinny mieć tsh niższe niż 3...
Czyli biedaku znów zostałaś bez recepty?
Eh dobrze ze 8 styczeń niedaleko
Wgl Milenka śniło mi się że napisałas mi sms że się udało a wiedziałam że to ty bo mi na tel się wyświetlilo twoje zdj które masz tutaj w awatarze 😂
Kurde niech to bd prorocze ✊
Phia super że u ciebie dobrze 👍👍nada lubi tę wiadomość
-
megson91 wrote:Sisska, Ty też jesteś z Krakowa? 💜💜💜
Niestety nie, ja mam do Krakowa ponad 100km ale dojeżdżamy bo u nas w pobliżu nie ma andrologow ani nawet kliniki niepłodności.
Żanetka93 wrote:Megson Bronowice, a rodzic chce na Siemiradzkiego 😊
Sisska może mąż ma niedrozne nasieniowody?
Czytałaś o takim czymś?
Czytałam i to mnóstwo.. I nic się nie zgadza, chociaż w praktyce tylko to wg mnie jest przyczyną. Miały badania pokazać czy to niedroznosc i jak narazie badania wychodzą w porządku, czyli tak jakby byly drozne. Czekamy jeszcze na kariotyp bo tylko tego nam brakuje żeby poznać jakiś wynik. Jeśli nadal lekarz nic nie wymyśli to uderzamy do Warszawy do dr. Wolskiego albo do kliniki żeby podejśc do invitro jak najszybciej. Jeszcze myślę nad rentgenem z kontrastem bo to by pokazało czy jest nie droznosc i w którym miejscu.
-
Żanetko jakiż Ty miałaś sen 🙈 byłoby cudownie gdyby był proroczy, na początku tygodnia termin @, ale już mam wszystkie dolegliwości związane z miesiączką, zwłaszcza ból w dole pleców 🙄 ale kto wie może nam pomogą w tej klinice i niedługo zaskoczy...
Tak rozkminiałam czy nie iść właśnie do jakiegoś gina ze specjalizacją endo ale uznałam że skoro wizyta na początku stycznia a teraz idą święta to już odpuszczę.. Gin do którego się zapisałam jest endokrynologiem więc na pewno pomoże..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jak wejść na kogoś pamiętnik, chcę poczytać, klikam na te wpisy ale daje mnie na główna stronę z pamiętnikami a nie ma nawet tej osoby która chce czytac. Chodzi mi o Twój pamiętnik Megson, już kiedyś chciałam czytać i miałam ten problem, myślałam że odczekam i się to naprawi ale nadal nie mogę wejść.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Żanetka93 wrote:Kasztanek dla ciebie wszystko 😂😂
Sisska muszi kliknąć w tytuł pamiętnika każdy tam swoje tytuły sobie daje i jak wcisniesz ten tytuł to się wyświetli 😊
Tylko tam nawet nie ma autora, którego chce poczytać. Jak klikam na kogoś innego pamiętnik to mnie od razu wrzuca na konkretny. A akurat u Megson mnie daje na główna stronę 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 20:03
-
nick nieaktualnyKurde sama nie pamiętam 😂
Ale coś było rzeczywiście
Albo to coś w płcią było że już ktoras była w ciąży
Wlansie ty chyba Ruda co pisałam że mam dziwne przeczucie że nosisz w sobie dziewczynkę
I później czekalysmy na usg na pierwszym nie było widać ja dalej obstawialam że coś mi mówi że to będzie córka i rzeczywiście tak było 😊
Kasztanek ja cię spróbuję wysnic
Zrobię co w mojej mocy 😂
A tak poważnie wierzycie że czasem można sobie coś wysnic?
Ja raz miałam sen którego nigdy nie zapomnę
Śnił mi się mój chrzestny że otwierał tak szeroko ramiona a ja do niego biegłam...
I im bliżej niego byłam tym on robił się coraz bardziej niewidzialny
A za dwa dni się okazało że nie żyje...
Do dziś myślę że to było pożegnanie... -
nick nieaktualnyMiałam babcię, którą bardzo kochałam i ja w sny wierzę.
W tę noc, w którą zmarła śniła mi się w nocy - to była śmierć nagła!
Kolejny, jak miałam kryzys z mężem, miałam mu rzucić papierami rozwodowymi miesiąc po ślubie, też przyśniła mi się babcia, że byliśmy u niej na święta, mąż na chwilę wyszedł, a ona powiedziała mi: To dobry chłopak.
Więcej nic nie powiedziała, dałam mu po tym szansę i wiem, że lepszej rzeczy zrobić nie mogłam.
Chociaż akurat ten sen mógłby być wynikiem mojej podświadomości, ale bardzo chcę wierzyć, że to był znak. -
Sisska wrote:Jak wejść na kogoś pamiętnik, chcę poczytać, klikam na te wpisy ale daje mnie na główna stronę z pamiętnikami a nie ma nawet tej osoby która chce czytac. Chodzi mi o Twój pamiętnik Megson, już kiedyś chciałam czytać i miałam ten problem, myślałam że odczekam i się to naprawi ale nadal nie mogę wejść.
Próbujesz to zrobić z telefonu czy z komputera? 🧐
Kliknij na mój nick, wyświetli Ci się okno dialogowe:
Masz tam linijkę tekstu: liczba wpisów do pamiętnika „9” i klikasz tą dziewiątkę i przenosi Cię na stronę główna? Czy inna ścieżką to wykonujesz? 🧐06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C