Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskierka gratulacje
Dla mnie święta to praca praca i jeszcze raz praca.
Mama ma tyle zamówień że ciężko się wyrobić
Chociaż i tak jeden z cięższych dni ale radzę sobie z tym. Bo kto jak nie ja hehe...
Jak usłyszę słowa "ale młody ma taką zabawkę" to chyba wyjdę z siebie i pozabieram zabawki i oddam biedniejszym którzy docenią prezenty. Tak usłyszałam na roczek jednego z maluszków w rodzinie. Przykre to ale prawdziwe...
Właśnie kładę się do wyrka. Zmęczona strasznie ale zadowolona
Laseczki życzę zdrowych i spokojnych świąt w gronie bliskich ❤️
Iskierka87 lubi tę wiadomość
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
Iskierka jak masz ochotę płakać to płacz ze szczęścia zobaczysz wszystko będzie dobrze
Ja też prowadziłam kalendarz ciąży w tych apkach co Kaga napisała jeszcze miałam taką apke Himommy gdzie pokazywalo co w przybliżeniu rozwija się w danym dniu u dziecka
A co do przygotowań, ja w tym roku też nic nie robię, właśnie piecze mi się choinka makowa z ciasta francuskiego no i dziś ubrałam choinkę z Amelką mała zasnęła patrząc jak mama ubieraWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 20:53
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też mam aplikacje ☺️
A na fiolet nawet nie wchodzilam
Ja lubię tematy ogólne, tutaj też się staram jak najmniej pisać o tematach ciążowych z powodu takiego aby nie robić przykrości zbytnio dziewczynom
A na filoecie wkoło i to samo i jakieś licytacje które się tam odbywają i te złote rady to jest dla mnie jakas totalna maskara
Phia może lepiej zapytać?
My zawsze pytamy jak kupujemy prezent żeby Wlansie nie było takich niespodzianek że ktoś już coś ma albo nagle ktoś wpadł na taki sam pomysł ☺️
Ja w pędzie, teraz troszkę oddechu ale ogólnie w rozjazdach już i troszkę przygotowań
Byłam na weekend u rodziców
Jej dopiero jak człowiek wpadnie do domu to widzi że to tam się czuje najlepiej
Cudowny czas
☺️ -
Żanetka
Myślisz że nie pytałam. Pytam zawsze.
Wiecznie odpowiedź co kupisz to będzie super, a później głupie docinki że oni już to mają.
Trochę to przykre.
Jak zrobią teraz to samo no to nie wytrzymam chyba.
Ja nawet bym miała kilka takich samych to bym nie zrobiła komuś przykrości.
Jeju usypiają Phia bo nie wstaniesz rano
Brzuch i plecy mnie tak bolą że szok heh...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 21:22
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
nick nieaktualny
-
Ja Wam powiem, że teraz są takie czasy, że nie wiadomo co tym dzieciom kupić. 🙄 Mam chrześniaka, juz 10-letniego i od paru lat daje mu stówę na święta i on kupuje za nią co chce. Wiem, że to mega pójście na łatwiznę, ale wiecznie coś nie tak było z tymi prezentami. Ciuchy go nie zadowalały, zabawki albo się powtarzały albo te co chciał kosztowały po cztery stówy. Miałam dość i zaczęłam dawać mu pieniądze. Za kasę kupuje jakieś gry, bo ma PSa. Rok temu mi powiedział, że mimo że moja paczuszka była najmniejsza to najlepsza, bo kupił sobie co chciał. 🙄
Żanetka zgadzam się z Tobą, co do czasu spędzonego w domu. ♥️ Niby człowiek zakłada własną rodzinę, kupuje/buduje mieszkanie/dom, ale jednak co dom rodzinny to dom rodzinny. Atmosfera nie do podrobienia. 🤗 Tak się ciesze, że jedziemy na całe święta, bo zwykle nawet w ten czas pracowałam. -
nick nieaktualnyA mój chrześniak z kolei cieszy się ze wszystkiego, a jak pytam co chce to zawsze "nic", ale to dziecko ma 7 lat i fazę na pisanie, dlatego zawsze mu wrzucam jakieś kredki czy coś i właśnie pieniążek - stówę, też łatwizna. Ale mama Bartka jest przeciwniczką dawania dzieciakom słodyczy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRuda trzymam kciuki ✊
Kaga no naprawdę to samopoczucie jak się jest w domu... Nie do opisania ❤️
Ja np jak mamy w rodzinie 11 latka to już wiadomo już ma swoje gusta nawet ciucha nie kupisz bo już ma takie swoje
Zabawki odpadają bo takie dziecko już się zabawkami nie bawi
A jak damy kasę to sobie chowa do skarbonki ☺️
A maz znowoz ma chrzesnice 3 letnia i ona ma straszne jazdy na punkcie lalek
Wiec nie ma problemu bo jak wjeżdża jakas nowa lalka to zawsze się cieszy
Albo ubranka i jej zmienia
Ja mam znowu chrzsnika ostatnio dostał taki samochodzik na pilota
Ma taką frajdę że szok
Kurcze ta radość dziecka jest taka cudowna
-
Ruda trzymam kciuki za dobrą decyzję! 💚
Właśnie dopóki mój chrześniak nie skończył 6/7 lat to z prezentami nie było problemu, bo zawsze byłam w stanie kupić coś, co sprawi mu wielką radość. A później zaczęły się schody. 😁 Aczkolwiek nawet z tymi prezentami to było tak, że musiałam jego rodziców pytać, co jest teraz w modzie i na czasie, bo raz było Angry Birds, później dinozaury, później jeszcze coś.
Ale niestety wydaje mi się, że im jest starszy tym cokolwiek sprawia mu mniejsza radość. Bo wszystkiego za duzo... On poza PSem ma jakąś dziwną konsole za parę tysięcy i chodzi z nią gdzie się da. Ostatnio ciągle go widzę tylko z tą konsolą. 😔 Masakra ja najcenniejsze co nosiłam to zegarek za parędziesiąt złotych a on w podstawówce i nosi do szkoły w plecaku parę tysięcy, bo telefon, konsola...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 22:06
-
Moja chrzesnica na szczęście od 2 lat ma fazę na Myszkie Mickey i jednorożce, to wyobraźcie sobie jak kupilam jej kocyk gdzie Myszka Minnie siedzi na jednorożcu😁😁 mam zakaz kupowania jej czegoś co chwilę bo mam czas z Nia spędzać a nie prezenty dawać.
Macie rację, że świat idzie w zła stronę. Jak ja miałam komunie to były rowery, rolki i te magiczne pieniadze, które widziałam tylko w dzień komuni😁 a później wyparowaly😁😁 a teraz na komunie to quady, Iphony , najnowsze samsungi, ale ultrabooli z jabluszkiem. To co na 18 i na wesele będziemy kupować chrzesniakom? Działki albo domu/mieszkania.
Dom rodzinny to jest miejsce, do którego jak wchodzę to ogarnia mnie takie cudowne uczucie jakbym znów miala jakies 10lat😊 a dziś wchodzą do swojego pokoju to poczułam tęsknotę za Nim i tyle wspomnień wróciło 😊
Ruda kciuki✊✊✊
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualny
-
Haha pieniądze z komunii 😁 wszyscy o nich słyszeli, ale nikt ich nie widział. 🙈
Ale wiecie co, my też będziemy wszytko swoim dzieciom kupować, żeby niczego im nie zabrakło, żeby w szkole się nie śmiali, żeby nie czuło się gorsze...
...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 23:16
-
Mój mąż ma chrześniaka lat 12.
I niby ma tyle lat ale on nie lubi dostawać kasy woli prezenty.
W tym roku idę z nim na łatwiznę ale tylko dlatego że ostatnio podslyszalam że zbiera na coś konkretnego.
Ja miałam mieć chrześniaka ale nie mam. Bo szwagierka nie robi chrzcin. Aż szkoda słów bo ganiali mnie za papierami spotkaniami i nic z tego.
Co do komuni. To ludzie szaleją.
Widziałam co kupują i szczerze dla mnie szok. Najlepiej teraz Na 18 auto A na wesele dom haha...
Ja akurat dostałam rower zegarek i złoty lancuszek. Łańcuszek i rower mam do dziś pamiątka ekstra.
To jest coś dopiero bo rower w częściach haha Phia naprawia go już długo czas ,Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 06:53
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
O matko, nie wchodziłam na forum przez to świąteczne zabieganie i ciążowe spanie a tutaj takie newsy!!!! Gratulacje iskierka!! Nie przejmuj się objawami, ja długo nie miałam żadnych i tez byłam podłamana. A teraz mam ich serdecznie dość :p Z aplikacji ciążowych to ja mam jedną, po ang. Naturę glow się nazywa i dają takie fajne fakty o stanie dzidziusia w konkretnym tygodniu. Zainstaluje sobie tez te co polecacie
Dziewczyny ja mam wizytę 27 po świętach ale tak mnie kusi żeby jutro iść... żeby się upewnić, że wszystko jest okej zanim powiemy komukolwiek. Chyba zadzwonię. Do tego nie mogę zmusić się do tej luteiny podjęzykowej, może da mi coś innego.
Ruda kciuki!! Mam nadzieję, że was wypiszą.Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
Iskierko udało Ci się skontaktować z lekarzem?
Jutro na pewno będę bardzo zajęta, bo rano wyjeżdżamy, muszę ogarnąć cały sajgon na tydzień a później będę mamie pomagać, ale będę zaglądać w oczekiwaniu na Twój wynik bety. 💚
Nada rozumiem Twoje obawy. Mój mąż się śmiał, że taniej wyjdzie nam kupić aparat USG niż płacić za wszystkie wizyty, kiedy sobie wymyślę, że coś jest nie tak albo będę chciała się uspokoić. 🙂 Jeżeli będzie Ci lepiej z tym to przełóż wizytę 🙂 -
nick nieaktualny
-
Ruda super wiadomość w końcu do domku i na święta w domku, wspaniałe
Nada ja chyba bym przelozyla wizytę dla pewności jeśli jest możliwość bo przecież te kilka dni nie zrobi różnicy
My po usg bioderek, wszystko jest ok choć jedno boję się że mi mała się rozchoruje na święta bo w mieszkaniu ciepło mamy a na podwórku zimno i może ją przewialo te dzisiejsze wyjście do przychodni... A my jeszcze chrzest mamy w 1 dzień świąt więc tak się martwię