Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Kaga niestety nie udało mi się z nim skontaktować. Przyjmuje od 13 więc jakby co bd dzwonić po południu i już zapisze się na wizytę tak myślałam na piątek, oczywiście jak wtorkowa beta wyjdzie dobrze. Mój chce pojechać dziś wieczorem bo tak się martwi i chce sprawdzić czy jest przyrost. Narobił sobie nadziei i widze że jest tak samo podekscytowany jak ja.
Tymczasem martwi mnie zanik bólu piersi bo to nie dziwne że był a tera, już go nie ma? Boję się że to może być zły znak.
Ruda super że wychodzisz 🙂 -
Nie przejmuj się to nic nie znaczy.
Przełożyłam wizytę. Mam nadzieję, że jutro coś zobaczę.
Ruda ale super jaki plan działania?
U mnie dzisiaj goście. Nie dość ze pieczenie, pakowanie prezentów to muszę jeszcze ogarnąć mieszkanie. Boże jak mi się nie chce -
nick nieaktualnyIskierko mnie bardzo piekly sutki w czasie spodziewanej miesiączki... A później nagle ustaly... I nie bolały... Około 4 Msc zaczęły mnie boleć mocno cycki... Później znów ustalo...
A teraz przy końcu to już wogole są to jakieś cegły nie mogę ich unieść hehe
Także nie sugeruj się objawami tylko super wynikami...
Co do rodziców hmm niedługo dzień babci i dziadka może to bd fajna okazja żeby im to jakoś ładnie oznajmić. 😘 -
nick nieaktualnyDziękuję Wam za wsparcie dziewczyny 😘 i przepraszam że teraz ciągle o tym piszę. Staram się zachować spokój ale to cholernie trudne. Jak zobaczę że beta rośnie to się trochę uspokoje, mam nadzieję 😉
Ja chcę mamie tylko powiedzieć pierwszego dnia świąt bo wtedy będziemy u moich rodziców. Pozostali nie muszą wiedzieć.
A jak to było u Was? Kiedy powiedzialyscie bliskim o ciąży? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Miss na pewno będzie dobrze 😊 my też z małą wychodzimy jak jest zimno mimo, że w domu mamy niestety tropik nawet przy zakręconych kaloryferach. Chociaż ja też się troszkę obawiam, bo ostatnio wylądowaliśmy na SORze właśnie po powrocie z weekendu od mojej mamy. Pewnie ta zmiana mikroklimatu jej zaszkodziła a jutro jedziemy na cały tydzień. Mam nadzieję że sobie lepiej poradzi.
Swoją drogą Twój suwak chyba trochę oszalał i odmłodził Ci córę. 😁
Iskierko rozumiem, że się martwisz, tyle na to czekałaś, ale nie zamartwiaj się tym, że zniknął Ci ból piersi. Tak jak pisałam u mnie też tak było. Ja o ciąży powiedziałam w 7 tyg, bo wylądowałam w szpitalu... 😞 (Tygodnie liczy się od dnia okresu). -
nick nieaktualnyWiem, wiem powinnam się ogarnąć i uspokoić ale to takie trudne. Sprawdzałam tygodnie ciąży w tym kalendarzu jak to jest wgl to u mnie całkiem jakaś nie wiadomo wychodzi. Ogólnie nawet nie potrafię określić dnia poczęcia bo jak to możliwe bez owulacji 😂
-
Ale za pierwszy dzień ciąży uznajesz pierwszy dzień okresu i tak się to liczy chyba że ktoś ma jakieś mega dziwne cykle, wydłużone czy coś to wtedy datę porodu lekarz określa na jednym z pierwszych USG. W szpitalu mówili mi, że jeżeli data z ostatniej miesiączki i data z USG różnią się o tydzień lub mniej to bierze się datę na podstawie OM.
-
nick nieaktualnyIskierko wpisujesz tylko datę miesiączki i długość cyklu 😊
Owulka musiała być skoro jest taki efekt 😲😊❤️
Może byla wcześniej i pęcherzyk poprostu był pekniety a nie zniknal
A może jakims cudem gdzieś tam był a np sprzęt nawwalil?
Różne rzeczy się zdarzają...
Beta jak na termin miesiączki już była dość duzawa więc owulka była dość wczas pewnie...
Iskierka liczy się efekt ☺️
Ciesz się tym co jest bo i tak już na nic nie masz wpływu
Poza tym nic złego się nie wydarzy czemu wogole tak myślisz?
Ogarniesz spokojnie lekarza zleci ci od razu podstawowe badania a póki co lykaj pyszne witaminki i uwierz ze to się dzieje naprawdę 😊
Wiem że to jest taka radość wymieszana z szokiem i niedowierzaniem ale najważniejsze to zachować przy tym zdrowy rozsądek
Będzie dobrze, w 2020 roku rodzisz dziecko iskierko☺️☺️❤️ -
nick nieaktualnyTak tak ja wiem ze od 1 dnia ostatniej @ ale np. jest coś jak do zapłodnienia doszło mniej więcej dnia... no i tam już wgl nic u mnie nie ma tj właśnie tego dnia bo nie było u mnie w tym czasie starań. Nie wiem wgl jakim cudem i kiedy mogła być owulacja ale musiała być bardzo szybko w tym cyklu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 13:22
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIskierka87 wrote:
Iskierko tak sie cieszę ❤❤❤ gratulacje 😘😘😘
Ruda super, że wyszłaś do domu..
Ja pewnie juz odezwe sie jak opadnie szal slubny, wiec...
Kochane zycze Wam wszystkim, aby te święta były pełen spokoju, chwil spędzonych z najbliższymi, z pełnymi brzuszkami ❤ Spełnienia marzeń, dużo siły i wiary oraz naszych upragnionych II kresek ❤
Przyszłym mamom dużo zdrowia dla nich i ich fasolek ❤ a mamom pociechy z dzieci i tak samo dużo zdrowia 😘😘😘Stookrotka, Żanetka93, Iskierka87, Kaga, nada lubią tę wiadomość
-
Iskierko gratulacjeeeeeee!!!
Jak się cieszę, że coraz więcej tu takich wiadomości 😊 Najpiękniejszy prezent!
Kochane dziewczyny! Chciałbym Wam życzyć zdrowych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia! Bo to Rodzina jest najważniejsza ♥️
Niech nie zabraknie Wam wspólnego uśmiechu, radości i ciepła 😊 i niech każdej z Was spełni się najskrytsze marzenie 👧🏼👦🏻 - pamiętajcie, to magiczny czas 🌟🎄emdar, Żanetka93, Iskierka87, Kaga lubią tę wiadomość
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Dziewczyny chciałam wam życzyć zdrowych, wesołych świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie rodzinnym. Mamom pociechy z dzieciaczków, ciężarnym zdrowego rozwoju dzidziusiów oraz łatwego porodu, a dalej reszcie tego aby jak najszybciej się udało!⛄🎁🎄❤
emdar, Żanetka93, Stookrotka, Kaga lubią tę wiadomość
-
Ja od jutra mam wolne 😊😊 a mąż jedzie na usługę koparka...
Dalej prezentu dla teścia nie mamy...
Pogoda jest taaaaaaaaka świąteczna, no normalnie miodzio...-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Kochane kobietki, dawno mnie nie było, jakoś zajęłam się kończeniem kompletowania wyprawki i ogarnianiem do Świąt nie nadrobię wszystkich postów, widziałam tylko że Iskierka dostałaś najpiękniejszy prezent pod 🎄(serdeczne gratulacje❤️❤️❤️!!!), Ruda super że do domu wyszłyście(jaki plan na dalsze leczenie, wracacie po Świętach do szpitala?), Megson91 ekstra że wszystko u Was ok (teraz już z górki ❤️).
Chciałabym Wam życzyć Wszystkiego Najlepszego na nadchodzące Święta, przede wszystkim spokoju i odpoczynku; wszystkim mamuśkom zdrowych i spokojnych maluchów, wszystkim ciężarówkom nudnych, bezproblemowych ciąż i łatwych (nadal liczę że się da😉)rozwiązań (o czasie!!!) ;i myślę że najważniejsze wszystkim staraczkom (i weterankom, i tym zaledwie paro miesięcznym) upragnionych dwóch kresek (naprawdę wierzę że wszystkim nam się uda❤️❤️❤️). Pozdrawiam Was mocno z kopiącym jak najętym Julkiem 🤰👶. Trzymajcie się mocno kochane!!! (pamiętajmy że Święta to ma być fajny i dobry czas, a nie czas nerwów i napięcia, więc jak przy stole będzie się robiło nerwowo to trzeba wstać i odejść-polecam 😀). Buziaki 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 18:55
Żanetka93, Iskierka87, Stookrotka, megson91, Kaga lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Kochane, ja również chciałam złożyć życzenia
Cicha noc, święta noc,
jakiż w tobie dzisiaj cud,
w Betlejem dziecina Święta
wznosi w górę swe rączęta
błogosławi lud.
Radosnych Świąt.
I obyśmy chociaż na chwilę mogły zapomnieć o naszych staraniowych problemach, spędzić święta w gronie Rodzinnym bez zmartwień.
"Życzymy sobie i wam, by nas było stać
Na święty spokój
Szczęścia ile się da, miłości w bród
Mądrych ludzi wokół" ❤️Żanetka93, emdar, Stookrotka, megson91, Kaga lubią tę wiadomość