SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Kaga niestety nie udało mi się z nim skontaktować. Przyjmuje od 13 więc jakby co bd dzwonić po południu i już zapisze się na wizytę tak myślałam na piątek, oczywiście jak wtorkowa beta wyjdzie dobrze. Mój chce pojechać dziś wieczorem bo tak się martwi i chce sprawdzić czy jest przyrost. Narobił sobie nadziei i widze że jest tak samo podekscytowany jak ja.

Tymczasem martwi mnie zanik bólu piersi bo to nie dziwne że był a tera, już go nie ma? Boję się że to może być zły znak.

Ruda super że wychodzisz 🙂

• nada Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się :D to nic nie znaczy.
    Przełożyłam wizytę. Mam nadzieję, że jutro coś zobaczę.

Ruda ale super :D jaki plan działania?

U mnie dzisiaj goście. Nie dość ze pieczenie, pakowanie prezentów to muszę jeszcze ogarnąć mieszkanie. Boże jak mi się nie chce

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko mnie bardzo piekly sutki w czasie spodziewanej miesiączki... A później nagle ustaly... I nie bolały... Około 4 Msc zaczęły mnie boleć mocno cycki... Później znów ustalo...

A teraz przy końcu to już wogole są to jakieś cegły nie mogę ich unieść hehe

Także nie sugeruj się objawami tylko super wynikami...

Co do rodziców hmm niedługo dzień babci i dziadka może to bd fajna okazja żeby im to jakoś ładnie oznajmić. 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie dziewczyny 😘 i przepraszam że teraz ciągle o tym piszę. Staram się zachować spokój ale to cholernie trudne. Jak zobaczę że beta rośnie to się trochę uspokoje, mam nadzieję 😉

Ja chcę mamie tylko powiedzieć pierwszego dnia świąt bo wtedy będziemy u moich rodziców. Pozostali nie muszą wiedzieć.

A jak to było u Was? Kiedy powiedzialyscie bliskim o ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko myśmy zamówili dla rodziców taka książkę jakby drewniana jak się ją otworzy to było zdjęcie usg i podpis Do zobaczenia w lutym 😊

Tak się dowiedzieli nasi rodzice 😊

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak szybko? Tzn w którym tygodniu byłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie gdzie było serduszko 😊

A maz się dowiedział 26 maja w dzien matki
    A pozytywną betę odebrałam 24 maja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 12:50

• Kaga Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss na pewno będzie dobrze 😊 my też z małą wychodzimy jak jest zimno mimo, że w domu mamy niestety tropik nawet przy zakręconych kaloryferach. Chociaż ja też się troszkę obawiam, bo ostatnio wylądowaliśmy na SORze właśnie po powrocie z weekendu od mojej mamy. Pewnie ta zmiana mikroklimatu jej zaszkodziła a jutro jedziemy na cały tydzień. Mam nadzieję że sobie lepiej poradzi.
    Swoją drogą Twój suwak chyba trochę oszalał i odmłodził Ci córę. 😁

Iskierko rozumiem, że się martwisz, tyle na to czekałaś, ale nie zamartwiaj się tym, że zniknął Ci ból piersi. Tak jak pisałam u mnie też tak było. Ja o ciąży powiedziałam w 7 tyg, bo wylądowałam w szpitalu... 😞 (Tygodnie liczy się od dnia okresu).

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem powinnam się ogarnąć i uspokoić ale to takie trudne. Sprawdzałam tygodnie ciąży w tym kalendarzu jak to jest wgl to u mnie całkiem jakaś nie wiadomo wychodzi. Ogólnie nawet nie potrafię określić dnia poczęcia bo jak to możliwe bez owulacji 😂

• Kaga Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za pierwszy dzień ciąży uznajesz pierwszy dzień okresu i tak się to liczy :) chyba że ktoś ma jakieś mega dziwne cykle, wydłużone czy coś to wtedy datę porodu lekarz określa na jednym z pierwszych USG. W szpitalu mówili mi, że jeżeli data z ostatniej miesiączki i data z USG różnią się o tydzień lub mniej to bierze się datę na podstawie OM.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko wpisujesz tylko datę miesiączki i długość cyklu 😊
    Owulka musiała być skoro jest taki efekt 😲😊❤️
    Może byla wcześniej i pęcherzyk poprostu był pekniety a nie zniknal
    A może jakims cudem gdzieś tam był a np sprzęt nawwalil?
    Różne rzeczy się zdarzają...

Beta jak na termin miesiączki już była dość duzawa więc owulka była dość wczas pewnie...

Iskierka liczy się efekt ☺️
    Ciesz się tym co jest bo i tak już na nic nie masz wpływu
    Poza tym nic złego się nie wydarzy czemu wogole tak myślisz?

Ogarniesz spokojnie lekarza zleci ci od razu podstawowe badania a póki co lykaj pyszne witaminki i uwierz ze to się dzieje naprawdę 😊

Wiem że to jest taka radość wymieszana z szokiem i niedowierzaniem ale najważniejsze to zachować przy tym zdrowy rozsądek

Będzie dobrze, w 2020 roku rodzisz dziecko iskierko☺️☺️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak ja wiem ze od 1 dnia ostatniej @ ale np. jest coś jak do zapłodnienia doszło mniej więcej dnia... no i tam już wgl nic u mnie nie ma tj właśnie tego dnia bo nie było u mnie w tym czasie starań. Nie wiem wgl jakim cudem i kiedy mogła być owulacja ale musiała być bardzo szybko w tym cyklu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 13:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka nasz rację powinnam się cieszyć a ja szukam dziury w całym no ale to wszystko takie dziwne i nie do wytlumaczenia. No nic przestanę się tak spinać a przynajmniej spróbuję

• Kaga Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko z takich historii należy się cieszyć, one dają nadzieję naszym wspaniałym staraczkom, które wciąż czekają na swój szczęśliwy cykl. 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Dziewczyny obiecałam że napiszę gdyby coś się u mnie wydarzyło więc piszę. Wynik bety z dziś 505,4 test pozytywny sikaniec rano nie wiem jakim cudem ale chyba się udało

6cffaffe294c.jpg

Iskierko tak sie cieszę ❤❤❤ gratulacje 😘😘😘

Ruda super, że wyszłaś do domu..

Ja pewnie juz odezwe sie jak opadnie szal slubny, wiec...

Kochane zycze Wam wszystkim, aby te święta były pełen spokoju, chwil spędzonych z najbliższymi, z pełnymi brzuszkami ❤ Spełnienia marzeń, dużo siły i wiary oraz naszych upragnionych II kresek ❤
    Przyszłym mamom dużo zdrowia dla nich i ich fasolek ❤ a mamom pociechy z dzieci i tak samo dużo zdrowia 😘😘😘

Stookrotka, Żanetka93, Iskierka87, Kaga, nada lubią tę wiadomość

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko gratulacjeeeeeee!!!
    Jak się cieszę, że coraz więcej tu takich wiadomości 😊 Najpiękniejszy prezent!

Kochane dziewczyny! Chciałbym Wam życzyć zdrowych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia! Bo to Rodzina jest najważniejsza ♥️
    Niech nie zabraknie Wam wspólnego uśmiechu, radości i ciepła 😊 i niech każdej z Was spełni się najskrytsze marzenie 👧🏼👦🏻 - pamiętajcie, to magiczny czas 🌟🎄

emdar, Żanetka93, Iskierka87, Kaga lubią tę wiadomość

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • katarynka9595 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam wam życzyć zdrowych, wesołych świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie rodzinnym. Mamom pociechy z dzieciaczków, ciężarnym zdrowego rozwoju dzidziusiów oraz łatwego porodu, a dalej reszcie tego aby jak najszybciej się udało!⛄🎁🎄❤

emdar, Żanetka93, Stookrotka, Kaga lubią tę wiadomość

6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra mam wolne 😊😊 a mąż jedzie na usługę koparka...
    Dalej prezentu dla teścia nie mamy...
    Pogoda jest taaaaaaaaka świąteczna, no normalnie miodzio...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • emdar Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kobietki, dawno mnie nie było, jakoś zajęłam się kończeniem kompletowania wyprawki i ogarnianiem do Świąt :) nie nadrobię wszystkich postów, widziałam tylko że Iskierka dostałaś najpiękniejszy prezent pod 🎄(serdeczne gratulacje❤️❤️❤️!!!), Ruda super że do domu wyszłyście(jaki plan na dalsze leczenie, wracacie po Świętach do szpitala?), Megson91 ekstra że wszystko u Was ok (teraz już z górki ❤️).

Chciałabym Wam życzyć Wszystkiego Najlepszego na nadchodzące Święta, przede wszystkim spokoju i odpoczynku; wszystkim mamuśkom zdrowych i spokojnych maluchów, wszystkim ciężarówkom nudnych, bezproblemowych ciąż i łatwych (nadal liczę że się da😉)rozwiązań (o czasie!!!) ;i myślę że najważniejsze wszystkim staraczkom (i weterankom, i tym zaledwie paro miesięcznym) upragnionych dwóch kresek (naprawdę wierzę że wszystkim nam się uda❤️❤️❤️). Pozdrawiam Was mocno z kopiącym jak najętym Julkiem 🤰👶. Trzymajcie się mocno kochane!!! (pamiętajmy że Święta to ma być fajny i dobry czas, a nie czas nerwów i napięcia, więc jak przy stole będzie się robiło nerwowo to trzeba wstać i odejść-polecam 😀). Buziaki 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 18:55

Żanetka93, Iskierka87, Stookrotka, megson91, Kaga lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja również chciałam złożyć życzenia

Cicha noc, święta noc,
    jakiż w tobie dzisiaj cud,
    w Betlejem dziecina Święta
    wznosi w górę swe rączęta
    błogosławi lud.
    Radosnych Świąt.
    I obyśmy chociaż na chwilę mogły zapomnieć o naszych staraniowych problemach, spędzić święta w gronie Rodzinnym bez zmartwień.

"Życzymy sobie i wam, by nas było stać
    Na święty spokój
    Szczęścia ile się da, miłości w bród
    Mądrych ludzi wokół" ❤️

Żanetka93, emdar, Stookrotka, megson91, Kaga lubią tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ