X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Kaga niestety nie udało mi się z nim skontaktować. Przyjmuje od 13 więc jakby co bd dzwonić po południu i już zapisze się na wizytę tak myślałam na piątek, oczywiście jak wtorkowa beta wyjdzie dobrze. Mój chce pojechać dziś wieczorem bo tak się martwi i chce sprawdzić czy jest przyrost. Narobił sobie nadziei i widze że jest tak samo podekscytowany jak ja.

Tymczasem martwi mnie zanik bólu piersi bo to nie dziwne że był a tera, już go nie ma? Boję się że to może być zły znak.

Ruda super że wychodzisz 🙂

• nada Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się :D to nic nie znaczy.
    Przełożyłam wizytę. Mam nadzieję, że jutro coś zobaczę.

Ruda ale super :D jaki plan działania?

U mnie dzisiaj goście. Nie dość ze pieczenie, pakowanie prezentów to muszę jeszcze ogarnąć mieszkanie. Boże jak mi się nie chce

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko mnie bardzo piekly sutki w czasie spodziewanej miesiączki... A później nagle ustaly... I nie bolały... Około 4 Msc zaczęły mnie boleć mocno cycki... Później znów ustalo...

A teraz przy końcu to już wogole są to jakieś cegły nie mogę ich unieść hehe

Także nie sugeruj się objawami tylko super wynikami...

Co do rodziców hmm niedługo dzień babci i dziadka może to bd fajna okazja żeby im to jakoś ładnie oznajmić. 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie dziewczyny 😘 i przepraszam że teraz ciągle o tym piszę. Staram się zachować spokój ale to cholernie trudne. Jak zobaczę że beta rośnie to się trochę uspokoje, mam nadzieję 😉

Ja chcę mamie tylko powiedzieć pierwszego dnia świąt bo wtedy będziemy u moich rodziców. Pozostali nie muszą wiedzieć.

A jak to było u Was? Kiedy powiedzialyscie bliskim o ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko myśmy zamówili dla rodziców taka książkę jakby drewniana jak się ją otworzy to było zdjęcie usg i podpis Do zobaczenia w lutym 😊

Tak się dowiedzieli nasi rodzice 😊

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak szybko? Tzn w którym tygodniu byłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie gdzie było serduszko 😊

A maz się dowiedział 26 maja w dzien matki
    A pozytywną betę odebrałam 24 maja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 12:50

• Kaga Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss na pewno będzie dobrze 😊 my też z małą wychodzimy jak jest zimno mimo, że w domu mamy niestety tropik nawet przy zakręconych kaloryferach. Chociaż ja też się troszkę obawiam, bo ostatnio wylądowaliśmy na SORze właśnie po powrocie z weekendu od mojej mamy. Pewnie ta zmiana mikroklimatu jej zaszkodziła a jutro jedziemy na cały tydzień. Mam nadzieję że sobie lepiej poradzi.
    Swoją drogą Twój suwak chyba trochę oszalał i odmłodził Ci córę. 😁

Iskierko rozumiem, że się martwisz, tyle na to czekałaś, ale nie zamartwiaj się tym, że zniknął Ci ból piersi. Tak jak pisałam u mnie też tak było. Ja o ciąży powiedziałam w 7 tyg, bo wylądowałam w szpitalu... 😞 (Tygodnie liczy się od dnia okresu).

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem powinnam się ogarnąć i uspokoić ale to takie trudne. Sprawdzałam tygodnie ciąży w tym kalendarzu jak to jest wgl to u mnie całkiem jakaś nie wiadomo wychodzi. Ogólnie nawet nie potrafię określić dnia poczęcia bo jak to możliwe bez owulacji 😂

• Kaga Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale za pierwszy dzień ciąży uznajesz pierwszy dzień okresu i tak się to liczy :) chyba że ktoś ma jakieś mega dziwne cykle, wydłużone czy coś to wtedy datę porodu lekarz określa na jednym z pierwszych USG. W szpitalu mówili mi, że jeżeli data z ostatniej miesiączki i data z USG różnią się o tydzień lub mniej to bierze się datę na podstawie OM.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko wpisujesz tylko datę miesiączki i długość cyklu 😊
    Owulka musiała być skoro jest taki efekt 😲😊❤️
    Może byla wcześniej i pęcherzyk poprostu był pekniety a nie zniknal
    A może jakims cudem gdzieś tam był a np sprzęt nawwalil?
    Różne rzeczy się zdarzają...

Beta jak na termin miesiączki już była dość duzawa więc owulka była dość wczas pewnie...

Iskierka liczy się efekt ☺️
    Ciesz się tym co jest bo i tak już na nic nie masz wpływu
    Poza tym nic złego się nie wydarzy czemu wogole tak myślisz?

Ogarniesz spokojnie lekarza zleci ci od razu podstawowe badania a póki co lykaj pyszne witaminki i uwierz ze to się dzieje naprawdę 😊

Wiem że to jest taka radość wymieszana z szokiem i niedowierzaniem ale najważniejsze to zachować przy tym zdrowy rozsądek

Będzie dobrze, w 2020 roku rodzisz dziecko iskierko☺️☺️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak ja wiem ze od 1 dnia ostatniej @ ale np. jest coś jak do zapłodnienia doszło mniej więcej dnia... no i tam już wgl nic u mnie nie ma tj właśnie tego dnia bo nie było u mnie w tym czasie starań. Nie wiem wgl jakim cudem i kiedy mogła być owulacja ale musiała być bardzo szybko w tym cyklu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 13:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka nasz rację powinnam się cieszyć a ja szukam dziury w całym no ale to wszystko takie dziwne i nie do wytlumaczenia. No nic przestanę się tak spinać a przynajmniej spróbuję

• Kaga Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko z takich historii należy się cieszyć, one dają nadzieję naszym wspaniałym staraczkom, które wciąż czekają na swój szczęśliwy cykl. 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Dziewczyny obiecałam że napiszę gdyby coś się u mnie wydarzyło więc piszę. Wynik bety z dziś 505,4 test pozytywny sikaniec rano nie wiem jakim cudem ale chyba się udało

6cffaffe294c.jpg

Iskierko tak sie cieszę ❤❤❤ gratulacje 😘😘😘

Ruda super, że wyszłaś do domu..

Ja pewnie juz odezwe sie jak opadnie szal slubny, wiec...

Kochane zycze Wam wszystkim, aby te święta były pełen spokoju, chwil spędzonych z najbliższymi, z pełnymi brzuszkami ❤ Spełnienia marzeń, dużo siły i wiary oraz naszych upragnionych II kresek ❤
    Przyszłym mamom dużo zdrowia dla nich i ich fasolek ❤ a mamom pociechy z dzieci i tak samo dużo zdrowia 😘😘😘

Stookrotka, Żanetka93, Iskierka87, Kaga, nada lubią tę wiadomość

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko gratulacjeeeeeee!!!
    Jak się cieszę, że coraz więcej tu takich wiadomości 😊 Najpiękniejszy prezent!

Kochane dziewczyny! Chciałbym Wam życzyć zdrowych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia! Bo to Rodzina jest najważniejsza ♥️
    Niech nie zabraknie Wam wspólnego uśmiechu, radości i ciepła 😊 i niech każdej z Was spełni się najskrytsze marzenie 👧🏼👦🏻 - pamiętajcie, to magiczny czas 🌟🎄

emdar, Żanetka93, Iskierka87, Kaga lubią tę wiadomość

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • katarynka9595 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam wam życzyć zdrowych, wesołych świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie rodzinnym. Mamom pociechy z dzieciaczków, ciężarnym zdrowego rozwoju dzidziusiów oraz łatwego porodu, a dalej reszcie tego aby jak najszybciej się udało!⛄🎁🎄❤

emdar, Żanetka93, Stookrotka, Kaga lubią tę wiadomość

6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra mam wolne 😊😊 a mąż jedzie na usługę koparka...
    Dalej prezentu dla teścia nie mamy...
    Pogoda jest taaaaaaaaka świąteczna, no normalnie miodzio...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • emdar Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kobietki, dawno mnie nie było, jakoś zajęłam się kończeniem kompletowania wyprawki i ogarnianiem do Świąt :) nie nadrobię wszystkich postów, widziałam tylko że Iskierka dostałaś najpiękniejszy prezent pod 🎄(serdeczne gratulacje❤️❤️❤️!!!), Ruda super że do domu wyszłyście(jaki plan na dalsze leczenie, wracacie po Świętach do szpitala?), Megson91 ekstra że wszystko u Was ok (teraz już z górki ❤️).

Chciałabym Wam życzyć Wszystkiego Najlepszego na nadchodzące Święta, przede wszystkim spokoju i odpoczynku; wszystkim mamuśkom zdrowych i spokojnych maluchów, wszystkim ciężarówkom nudnych, bezproblemowych ciąż i łatwych (nadal liczę że się da😉)rozwiązań (o czasie!!!) ;i myślę że najważniejsze wszystkim staraczkom (i weterankom, i tym zaledwie paro miesięcznym) upragnionych dwóch kresek (naprawdę wierzę że wszystkim nam się uda❤️❤️❤️). Pozdrawiam Was mocno z kopiącym jak najętym Julkiem 🤰👶. Trzymajcie się mocno kochane!!! (pamiętajmy że Święta to ma być fajny i dobry czas, a nie czas nerwów i napięcia, więc jak przy stole będzie się robiło nerwowo to trzeba wstać i odejść-polecam 😀). Buziaki 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2019, 18:55

Żanetka93, Iskierka87, Stookrotka, megson91, Kaga lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja również chciałam złożyć życzenia

Cicha noc, święta noc,
    jakiż w tobie dzisiaj cud,
    w Betlejem dziecina Święta
    wznosi w górę swe rączęta
    błogosławi lud.
    Radosnych Świąt.
    I obyśmy chociaż na chwilę mogły zapomnieć o naszych staraniowych problemach, spędzić święta w gronie Rodzinnym bez zmartwień.

"Życzymy sobie i wam, by nas było stać
    Na święty spokój
    Szczęścia ile się da, miłości w bród
    Mądrych ludzi wokół" ❤️

Żanetka93, emdar, Stookrotka, megson91, Kaga lubią tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ