X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym go wzięła jeżeli ginekolog Ci nie odpisze. Na pewno Ci nie zaszkodzi. Ja jak zobaczyłam dwie kreski też kontynuowałam branie duphastonu bez konsultacji i gin mówił, że bardzo dobrze, że nie odstawiłam z dnia na dzien. Gdyby nie daj Bóg coś było nie tak to go odstawisz. A gdybyś bardzo plamiłam to może jedz na IP, zawsze warto to sprawdzić. Ja pojechałam wlansie z plamieniem w szóstym tygodniu i to w szpitalu miałam pierwsze USG, bo do wizyty nie dotrwałam.

Ale nie mamy czarnych myśli 🙂 beta wysoka, musi być dobrze. 🙂

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda tak mogę do niego zadzwonić. Na wizytę w piątek moge się wcisnąć iedzy pacjentkami informując babkę w rejestracji że przychodzę na monitoring 😋 taka mała ściema ale przynajmniej nie bd czekać do stycznia. Wiecie jakie są normy proga we wczesnej ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Dziewczyny i oto nasza Iskierka to kolejny dowód że nigdy nie można tracić nadziei ❤️

Iskierko z tego co pamiętam to bd już jakiś 4 lata jak czekałas na tą chwilę prawda?

Żanetko dla mnie to mega niespodzianka bo jak wcześniej pisałam to miał być cykl bezowulacyjny 😂 W lutym dokładnie minęłoby 4 lata w sumie plus minus bo wiadomo że jakieś tam przerwy były itp. Wcześniej też się kochalismy bez zabezpieczeń więc tak z 4 lata będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga ja mam delikatne brązowe plamienie od wtorku. Raz jest raz zanika ale bardzo niewiele tego jest. Myślisz że mimo to powinnam wziąć dupka czy dopiero we wtorek po badaniach w razie gdyby próg wyszedł niski?

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko kochana gratuluję ❤❤❤
    Masz swój osobisty świąteczny cud, wiara czyni cuda naprawdę 😍
    Jejku jak się cieszę :D

Megson piękny kolorek i super tatuaż 🤗

Iskierka87, megson91 lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko Ty miałaś mięśniaka? Może on jest powodem plamienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss dziękuję Ci bardzo oby tylko było wszystko dobrze ja do tego wtorku to chyba oszaleje

Kaga ja mięsniaka usunęłam w czerwcu 🙂

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko chyba wszystkie tu będziemy trzymały kciuki żeby było dobrze ❤
    I na pewno tak będzie 😊
    A teraz szalej ale ze szczęścia 😍 choć wiem że narazie to trudne ale ciesz się każdym dniem ze swoją fasolką :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm Ruda a Ty nie plamiłaś z powodu mięśniaka? Mimo że go usuwalas? 🤔

No nie wiem Iskierko co Ci poradzić 😔 nie można w necie udzielać porad, żeby nikomu nie zaszkodzić. Ja na pewno dobijałabym się do gina, może jutro, bo dziś ndz a gdyby się nie udało to wzięłabym ten Duphastonu. Ale to ja... Większość lekarzy i tak ten progesteron zleca. Z tym że na pewno ważne jest ustalenie przyczyny plamien. U mnie to był krwiak, ale ważne jest np wykluczenie ciąży pozamacicznej.

Myślę jednak, że masz tak ładna betę, że nie ma się co martwic. 💞 Aczkolwiek kazda z nas która czekała na wyniki kolejnej bety wie, że można oszaleć że stresu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak było u Was z piersiami? Bo wydaje mi się że nie są już bolesne jak były wcześniej i się martwię cholernie mimo że dopiero dziś robiłam betę i był taki wynik.

• Kaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bolały tylko tydzień po podaniu Ovitrelle a później ból zanikł i właściwie już się za bardzo nie pojawił w ciąży.

Nie sugeruje się brakiem natężenia objawów/ich zanikiem czy natężeniem intensywności kreski na teście, bo to nie jest w żaden sposób miarodajne. ;) Przy teście wystarczy, że mocz będzie trochę bardziej rozcieńczony i kreska już wyjdzie inna. Każda ciąża jest inna, nie porównuj się z innymi, jedna kobietka będzie wymiotować po wodzie, inna wsunie konia z kopytami i będzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 18:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziękuję Ci Kaga 🤗 wiesz mam teraz wielkiego stracha. Jakby ciągle niedowierzam

Kaga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to prawda, ja krwawiłam z powodu mięśniaka u z powodu tych krwawień poszłam od razu na zwolnienie lekarskie, okazało się, że rozchodzą mi się blizny po usunięciu i wychodziła mi taka brudna, brązowa krew. No i przez to też brałam duphaston.

Iskierko, to zaszłaś pół roku po usunięciu mięśniaka? To dokładnie tak jak ja, równe 6 miesięcy po zabiegu☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 19:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda tak dokładnie pół roku 😀 jejku na prawdę cud. Póki co nikt prócz mojego nie wie i nie powiem nikomu prócz mamy ale to dopiero jak beta wtorkowa wyjdzie dobrze.

A wcześniej lekarz mi mówił bym dała sobie jeszcze czas do wakacji na naturalne zajście. Nie wierzyłam że mnie spotka takie szczęście aż mi się płakać chce

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie tu się z Tobą cieszymy, wszystkie Ci kibicowałyśmy.

To jest znak, żebyś tu do nas wróciła!
    To teraz możesz nam wysyłać z rana kawki wirtualne, o ile Cię od nich nie odrzuci 😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda cieszę się że mnie przyjęłyście z powrotem do wątku 🙂 Oczywiście kawkę bd serwować smaczne hehe

A na fiolecie w jakim wątku jesteście dziewczyny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 19:42

• Kaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W żadnym 😛 dlatego ciągle udzielamy się tutaj. Na fiolecie to taki kiermasz objawów i zmartwień, nie potrzebujemy tego. ♥️

Iskierka87, megson91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i poprawnie 🙂 a tak z ciekawości prowadzicie bądź prowadziłyście kalendarz ciąży taki w telefonie? Bo ja prowadziłam kalendarz miesiaczkowy a teraz nie wiem 😁

• Kaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W większości aplikacji (np. Flo) można sobie ustawić opcję ciąża. Aczkolwiek ja zainstalowałem też dwie typów ciążowe. Preglife i Ciaza+, pierwsza ma super wykresy a po urodzeniu też jest przydatna. Ta druga ma wiele fajnych informacji. 🙂

Ruda jak samopoczucie?

Dziewczyny jak świąteczne przygotowania? Ja w tym roku pierwszy raz nic nie robie i tak mi dziwnie. 🙄
    Teraz robię teraz power pumping, bo z przerażeniem zauważyłam, że mi trochę spadła ilość mleka i muszę podkręcić laktacje. 😞 Później pakowanie, bo we wtorek wyjeżdżamy na cały tydzień do mojej mamy. 🤗

megson91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam przez chwile na fiolecie na Lutowe mamusie, ale szybko zrezygnowałam, jakoś tak nie pasowałam.

Moje samopoczucie jest kupowe, dzisiaj 19ty dzień....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 20:32

‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ