Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja bym go wzięła jeżeli ginekolog Ci nie odpisze. Na pewno Ci nie zaszkodzi. Ja jak zobaczyłam dwie kreski też kontynuowałam branie duphastonu bez konsultacji i gin mówił, że bardzo dobrze, że nie odstawiłam z dnia na dzien. Gdyby nie daj Bóg coś było nie tak to go odstawisz. A gdybyś bardzo plamiłam to może jedz na IP, zawsze warto to sprawdzić. Ja pojechałam wlansie z plamieniem w szóstym tygodniu i to w szpitalu miałam pierwsze USG, bo do wizyty nie dotrwałam.
Ale nie mamy czarnych myśli 🙂 beta wysoka, musi być dobrze. 🙂Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuda tak mogę do niego zadzwonić. Na wizytę w piątek moge się wcisnąć iedzy pacjentkami informując babkę w rejestracji że przychodzę na monitoring 😋 taka mała ściema ale przynajmniej nie bd czekać do stycznia. Wiecie jakie są normy proga we wczesnej ciąży?
-
nick nieaktualnyŻanetka93 wrote:Dziewczyny i oto nasza Iskierka to kolejny dowód że nigdy nie można tracić nadziei ❤️
Iskierko z tego co pamiętam to bd już jakiś 4 lata jak czekałas na tą chwilę prawda?
Żanetko dla mnie to mega niespodzianka bo jak wcześniej pisałam to miał być cykl bezowulacyjny 😂 W lutym dokładnie minęłoby 4 lata w sumie plus minus bo wiadomo że jakieś tam przerwy były itp. Wcześniej też się kochalismy bez zabezpieczeń więc tak z 4 lata będzie -
nick nieaktualny
-
Iskierko kochana gratuluję ❤❤❤
Masz swój osobisty świąteczny cud, wiara czyni cuda naprawdę 😍
Jejku jak się cieszę
Megson piękny kolorek i super tatuaż 🤗
Iskierka87, megson91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iskierko chyba wszystkie tu będziemy trzymały kciuki żeby było dobrze ❤
I na pewno tak będzie 😊
A teraz szalej ale ze szczęścia 😍 choć wiem że narazie to trudne ale ciesz się każdym dniem ze swoją fasolkąIskierka87 lubi tę wiadomość
-
Hm Ruda a Ty nie plamiłaś z powodu mięśniaka? Mimo że go usuwalas? 🤔
No nie wiem Iskierko co Ci poradzić 😔 nie można w necie udzielać porad, żeby nikomu nie zaszkodzić. Ja na pewno dobijałabym się do gina, może jutro, bo dziś ndz a gdyby się nie udało to wzięłabym ten Duphastonu. Ale to ja... Większość lekarzy i tak ten progesteron zleca. Z tym że na pewno ważne jest ustalenie przyczyny plamien. U mnie to był krwiak, ale ważne jest np wykluczenie ciąży pozamacicznej.
Myślę jednak, że masz tak ładna betę, że nie ma się co martwic. 💞 Aczkolwiek kazda z nas która czekała na wyniki kolejnej bety wie, że można oszaleć że stresu. -
nick nieaktualny
-
Mnie piersi bolały tylko tydzień po podaniu Ovitrelle a później ból zanikł i właściwie już się za bardzo nie pojawił w ciąży.
Nie sugeruje się brakiem natężenia objawów/ich zanikiem czy natężeniem intensywności kreski na teście, bo to nie jest w żaden sposób miarodajne. Przy teście wystarczy, że mocz będzie trochę bardziej rozcieńczony i kreska już wyjdzie inna. Każda ciąża jest inna, nie porównuj się z innymi, jedna kobietka będzie wymiotować po wodzie, inna wsunie konia z kopytami i będzie ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 18:23
Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak, to prawda, ja krwawiłam z powodu mięśniaka u z powodu tych krwawień poszłam od razu na zwolnienie lekarskie, okazało się, że rozchodzą mi się blizny po usunięciu i wychodziła mi taka brudna, brązowa krew. No i przez to też brałam duphaston.
Iskierko, to zaszłaś pół roku po usunięciu mięśniaka? To dokładnie tak jak ja, równe 6 miesięcy po zabiegu☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 19:06
Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuda tak dokładnie pół roku 😀 jejku na prawdę cud. Póki co nikt prócz mojego nie wie i nie powiem nikomu prócz mamy ale to dopiero jak beta wtorkowa wyjdzie dobrze.
A wcześniej lekarz mi mówił bym dała sobie jeszcze czas do wakacji na naturalne zajście. Nie wierzyłam że mnie spotka takie szczęście aż mi się płakać chce -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W większości aplikacji (np. Flo) można sobie ustawić opcję ciąża. Aczkolwiek ja zainstalowałem też dwie typów ciążowe. Preglife i Ciaza+, pierwsza ma super wykresy a po urodzeniu też jest przydatna. Ta druga ma wiele fajnych informacji. 🙂
Ruda jak samopoczucie?
Dziewczyny jak świąteczne przygotowania? Ja w tym roku pierwszy raz nic nie robie i tak mi dziwnie. 🙄
Teraz robię teraz power pumping, bo z przerażeniem zauważyłam, że mi trochę spadła ilość mleka i muszę podkręcić laktacje. 😞 Później pakowanie, bo we wtorek wyjeżdżamy na cały tydzień do mojej mamy. 🤗megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny