X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda on razem ze mną w to nie wierzy 😀 szuka w necie info jak to możliwe i kiedy to mogło się stać. Cały czas mówi mi że beta wysoka i to już praktycznie pewne a ja się martwię i nie wiem jak wytrzymam do wtorku. Myślisz, że jakbym powtórzyła betę jutro po południu to by coś podrosla? Bo nie wiem jak z ginem we wtorek 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko wiadomość dnia 😘
    Wielkie gratulacje ☺️zdrowej i nudnej ciąży
    Napisz czasem jak się macie 😘

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG!!! Wchodzę na forum i widzę, że ostatnia napisana wiadomość jest przez Iskierkę a przecież wiem, że miała się odezwać jak się uda...

Wzruszyłam się, naprawdę. ♥️♥️♥️♥️ Co za świąteczny prezent! 💞 Trzymam kciuki, by wszytko było super. Najwięcej ciąż jest właśnie z tych bezowulacyjnych cykli. 😂

Żanetka Tobie też najlepszych Świat życzę 🙂
    Megson super włosy! A tatuaż pokaż w pełnej okazałości, też jestem fanem HP. 😁

Iskierka87, megson91 lubią tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko gratuluje 😍

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko, możesz próbować jutro choć faktycznie najpewniej by było we wtorek, ale z racji że święta może lepiej nie czekać z ginem.

No ale macie piękny 🎁 pod choinkę 🎄!!!
    To będą wasze najpiękniejsze święta, bo pierwsze we troje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 14:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny z całego serca ❤️ ale szczerze nie wiem co mam teraz myśleć i co robić kompletnie. Czy dzwonić do gina czy jechać od razu do szpitala gdzie on przyjmuje i pytać go co dalej, czy czekać do jutra i powtórzyć betę razem z progiem czy dopiero we wtorek no nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak przyjmuje Twój gin jutro?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmuje od 13 do 18 ja w pracy bd pewnie do 15 więc i tak po pracy dopiero bym mogła do niego jechać

• Kaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zadzwoń i zapytaj :) tak będzie chyba najlepiej :) a betę zawsze można powtórzyć chociażby żeby zobaczyć czy jest tendencja rosnąca. Ale fakt, najlepiej byłoby ją zrobić we wtorek 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam też sprawdzić proga w razie czego by wspomóc się dupkiem chociaż jak pamiętam miałam dobrego ale te plamienia zamiast @ hmm... Racja lepiej napiszę do niego

• Kaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz już Iskierko masz zakaz opuszczania naszego wątku. 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    To teraz już Iskierko masz zakaz opuszczania naszego wątku. 😁

Hehe teraz takie grono wręcz wskazane 😁 Postanowiłam że powtórzę test we wtorek rano. Lekarz nie odpisuje i może po prostu po świętach pójdę na wizytę już na spokojnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko jak super, że zostaniesz tu z nami!
    Dla takich wiadomości warto było czekać na Ciebie!
    Ja to bym poszła do gina, a we wtorek poszła zrobić te badania i będziesz widziała jakie wyniki - we Wigilię laboratoria pracują chyba normalnie, w razie czegoś zadzwonisz do gina co robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda dziękuję 🙂😘 Zastanawiam się nad tą jutrzejszą wizyta no bo co gin mi powie? Sam zleci powtórkę bety i tyle a kasę za wizytę stracę hmm... No nie wiem

• Kaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że masz rację z tą kasą i wizytą. Jeżeli beta będzie rosła to to będzie super znak. Ja miałam w sobotę betę ponad 1000, u ginekologa byłam we wt czy śr i nie zrobił mi USG. Wiadomo pewnie zależy od lekarza i sprzetu, ale wyobraź sobie jakbyś się stresowała całe święta, gdyby lekarz jeszcze nie znalazł pęcherzyka. Wiem, bo przeżywałam to z sercem. Dawno powinno już być a nie było...

Cieszę się bardzo, że ten rok kończy się tyloma dobrymi wiadomościami na wątku. 🤗

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga no właśnie dlatego poczekam do wtorku, troszkę mnie martwią tylko te plamienia oby to nie było nic poważnego. Strasznie się martwię teraz

• Kaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spóbuj się jutro kontaktować z ginekologiem. Dziś niedziela, wiadomo jak jest...
    A masz w domu jakiś progesteron w razie czego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak akurat wczoraj kupiłam dupka bo miałam go użyć na wywołanie @ 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, dziewczyny macie rację, Iskierko zrób sobie na spokojnie raz jeszcze betę i proga też. A masz możliwość po wynikach zadzwonić do lekarza we wtorek żeby się dopytać czy masz brać dupka czy tam luteinę, a wizyta np. w piątek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i oto nasza Iskierka to kolejny dowód że nigdy nie można tracić nadziei ❤️

Iskierko z tego co pamiętam to bd już jakiś 4 lata jak czekałas na tą chwilę prawda?

‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ