X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda on razem ze mną w to nie wierzy 😀 szuka w necie info jak to możliwe i kiedy to mogło się stać. Cały czas mówi mi że beta wysoka i to już praktycznie pewne a ja się martwię i nie wiem jak wytrzymam do wtorku. Myślisz, że jakbym powtórzyła betę jutro po południu to by coś podrosla? Bo nie wiem jak z ginem we wtorek 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko wiadomość dnia 😘
    Wielkie gratulacje ☺️zdrowej i nudnej ciąży
    Napisz czasem jak się macie 😘

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG!!! Wchodzę na forum i widzę, że ostatnia napisana wiadomość jest przez Iskierkę a przecież wiem, że miała się odezwać jak się uda...

Wzruszyłam się, naprawdę. ♥️♥️♥️♥️ Co za świąteczny prezent! 💞 Trzymam kciuki, by wszytko było super. Najwięcej ciąż jest właśnie z tych bezowulacyjnych cykli. 😂

Żanetka Tobie też najlepszych Świat życzę 🙂
    Megson super włosy! A tatuaż pokaż w pełnej okazałości, też jestem fanem HP. 😁

Iskierka87, megson91 lubią tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko gratuluje 😍

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko, możesz próbować jutro choć faktycznie najpewniej by było we wtorek, ale z racji że święta może lepiej nie czekać z ginem.

No ale macie piękny 🎁 pod choinkę 🎄!!!
    To będą wasze najpiękniejsze święta, bo pierwsze we troje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 14:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny z całego serca ❤️ ale szczerze nie wiem co mam teraz myśleć i co robić kompletnie. Czy dzwonić do gina czy jechać od razu do szpitala gdzie on przyjmuje i pytać go co dalej, czy czekać do jutra i powtórzyć betę razem z progiem czy dopiero we wtorek no nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak przyjmuje Twój gin jutro?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmuje od 13 do 18 ja w pracy bd pewnie do 15 więc i tak po pracy dopiero bym mogła do niego jechać

• Kaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zadzwoń i zapytaj :) tak będzie chyba najlepiej :) a betę zawsze można powtórzyć chociażby żeby zobaczyć czy jest tendencja rosnąca. Ale fakt, najlepiej byłoby ją zrobić we wtorek 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam też sprawdzić proga w razie czego by wspomóc się dupkiem chociaż jak pamiętam miałam dobrego ale te plamienia zamiast @ hmm... Racja lepiej napiszę do niego

• Kaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz już Iskierko masz zakaz opuszczania naszego wątku. 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    To teraz już Iskierko masz zakaz opuszczania naszego wątku. 😁

Hehe teraz takie grono wręcz wskazane 😁 Postanowiłam że powtórzę test we wtorek rano. Lekarz nie odpisuje i może po prostu po świętach pójdę na wizytę już na spokojnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko jak super, że zostaniesz tu z nami!
    Dla takich wiadomości warto było czekać na Ciebie!
    Ja to bym poszła do gina, a we wtorek poszła zrobić te badania i będziesz widziała jakie wyniki - we Wigilię laboratoria pracują chyba normalnie, w razie czegoś zadzwonisz do gina co robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda dziękuję 🙂😘 Zastanawiam się nad tą jutrzejszą wizyta no bo co gin mi powie? Sam zleci powtórkę bety i tyle a kasę za wizytę stracę hmm... No nie wiem

• Kaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że masz rację z tą kasą i wizytą. Jeżeli beta będzie rosła to to będzie super znak. Ja miałam w sobotę betę ponad 1000, u ginekologa byłam we wt czy śr i nie zrobił mi USG. Wiadomo pewnie zależy od lekarza i sprzetu, ale wyobraź sobie jakbyś się stresowała całe święta, gdyby lekarz jeszcze nie znalazł pęcherzyka. Wiem, bo przeżywałam to z sercem. Dawno powinno już być a nie było...

Cieszę się bardzo, że ten rok kończy się tyloma dobrymi wiadomościami na wątku. 🤗

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga no właśnie dlatego poczekam do wtorku, troszkę mnie martwią tylko te plamienia oby to nie było nic poważnego. Strasznie się martwię teraz

• Kaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spóbuj się jutro kontaktować z ginekologiem. Dziś niedziela, wiadomo jak jest...
    A masz w domu jakiś progesteron w razie czego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak akurat wczoraj kupiłam dupka bo miałam go użyć na wywołanie @ 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, dziewczyny macie rację, Iskierko zrób sobie na spokojnie raz jeszcze betę i proga też. A masz możliwość po wynikach zadzwonić do lekarza we wtorek żeby się dopytać czy masz brać dupka czy tam luteinę, a wizyta np. w piątek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i oto nasza Iskierka to kolejny dowód że nigdy nie można tracić nadziei ❤️

Iskierko z tego co pamiętam to bd już jakiś 4 lata jak czekałas na tą chwilę prawda?

‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ