X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na fioletowej sobie chwalą. Ja tam sama nie wiem, obejrzałam filmik na YouTube i mnie zaciekawiło ale czy kupię to nie wiem. Z jednej strony dobrze mieć coś takiego jak do wizyty daleko a chce się uspokoić i sprawdzić czy wszystko ok a z drugiej tak jak pisze Żanetka więcej stresu niż bez tego 🤔

U mnie też CC będzie to od razu mi gin powiedział na wizycie.

Ruda czy zauważyłaś jakieś zmiany w swojej bliźnie po usunięciu mięsniaka podczas rosnącego brzuszka bądź ból w tym miejscu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 08:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tej bliźnie na brzuchu nie, ale ta wewnętrzna na macicy w ciąży mi pękała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju i co wtedy? 😱

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy miałam częste krwawienia takie brunatne, zaczęło się to w 10tym tc., od wtedy miałam rygor leżenia jakoś do 20 tc., no i już poszłam na zwolnienie lekarskie.
    Iskierko, musisz się mocno oszczędzać przy tej bliźnie! Bo każde krwawienie to dodatkowy stres.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda kurcze ale mnie wystraszyłaś teraz. Poza leżeniem nic więcej lekarz nie zalecił? Krwawienie było mocne i długo się utrzymywało? Bo Ty miałaś otwieraną macice prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mięśniaki miałam śródścienne w tronie macicy, na każde krwawienie lekarze zalecają leżenie + duphaston lub luteinę.
    Nie martw się na zapas, dopóki nie ma krwawienia, nie ma problemu, a nawet jak jest krwawienie to ja już później wiedziałam, że z blizny i też nie panikowałam. Krwawienie raz było mocniejsze, ale zazwyczaj to były tylko takie plamienie na bieliźnie.
    Będzie dobrze!
    Ja mam ten głupi przypadek, że rośnie mi nowy mięśniak w macicy :/ gady się do mnie strasznie szybko przyplątywują.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja miałam tak samo. Mięśniak śródścienny w trzonie macicy modelujący jamę. Z tym że udało się go usunąć bez ingerencji w macice. Jednak był duży bo 6cm i martwię się żeby tam w środku się nie rozeszło. Póki co odpukać wszystko ok

Te dziady wredne lubią wracać. A jak teraz u Ciebie to wygląda? Duży ten mięśniak teraz?

• joana Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam na szczescie jutro. Moj lekarz ma dyzur wtedy w szpitalu w mnie w rodzinnym mieście i zaproponowal mi, zeby nie czekać do wtorku..
    Jestem ciekawa czy od razu bedzie chcial mi dac zwolnienie? I czy w szpitalu to moze...

Zanetka masz racje.. jesli dostane zwolnienie a mieszkamy z tesciami to musimy powoedziec o ciazy, bo wiedzą dobrze ze urlop konczy mi sie 07.01...
    Miss pamietalam, ze Ty tez 13cs 😊 widac 13 tez moze byc szczesliwe 😅

Kas moj cykl sierpniowy to tez byl raz przed owulacja chyba 3 dni i pozniej dzien po niej a jednak sie udalo.. wiec trzymam kciuki, zeby ktorys raz u Ciebie byl szczesliwy 🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:05

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa zabiegi, raz miałam 6 cm, kolejny już miał 8 cm, teraz wg usg jest jakoś 2 cm, ale jak będą mi stale pojawiać się nowe, to lekarz mi powiedział, że może się skończyć to prędzej czy później usunięciem macicy.
    W ciąży mięśniaki lubią rosnąć, bo warunki hormonalne sprzyjają.
    Ale ja od nastolatki miałam z tym problemy i skłonności...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana super że wizyta już jutro 🙂 na którą masz?

Ruda ale od ostatniego zabiegu minęło pół roku wtedy jak zaszłaś w ciążę tak? U mnie poki co nic się nie pojawiło i mam nadzieję że już się nie pojawi. A jakie miałaś objawy jako nastolatka?

• joana Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko na 9.. o ile w szpitalu mu cos nagle nie wyskoczy..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana no to mocno 3mam kciuki ✊😘

joana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni zabieg miałam 26 listopada 2018, a zaszłam w cyklu gdzie miesiączkę miałam 20 maja, więc równe pół roku 😂 ale tak mi powiedział lekarz, że może tak być bo u mnie mięśniak uniemożliwiał zagnieżdżanie.
    A objawy to bóle brzucha, obfite miesiączki i mocno bolesne, no i krwawienie w środku cyklu.

Jejku tak bardzo cieszę się, że wam dziewczyny się udało, znów mamy wysyp ciąż.
    Nada, Megson, Iskierka i Asia, a jestem pewna, że i kolejne dołączą.
    Już nie mogę się doczekać, aż każda z nas będzie miałam co najmniej jedną dzidzię i z ovu staraczek zrobi się tu u nas ovu przedszkole 🥰

megson91, joana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to ja miałam podobnie jako nastolatka. Silne bóle brzucha i mocne krwawienia. Czasem musiałam zostawać w domu bo skręcałam się z bólu i tak silnie krwawilam ale nie miałam krwawienie srodcyklicznych. U mnie 6 grudnia minęło pół roku po operacji a 22 wyszedł mi pozytywny test 🙂 może i u mnie ten mięśniak był przeszkodą ale bardzo się cieszę że go usunęłam i teraz groszek ma miejsce tylko dla siebie ❤️ Mam nadzieję że ten dziad u Ciebie już nie urośnie a zniknie bo słyszałam że czasem też tak się zdarza 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka z tym detektorem to już kwestia indywidualna
    Ja osobiście gdyby nie zalecenie był go nie kupiła
    ☺️

Dziewczyny coraz większe te czopy śluzowe mam 🤦‍♀️😲😲

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam czopu odchodzącego, ale mam takie bardzo wodniste upławy i nie wiem czy to normalne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja też miałam tego bardzo dużo takiego wodnistego że musiałam zmienić wkładki parę razy...
    A teraz się to zmieniło w taka galarete i jest jej coraz więcej z każdym dniem 😲

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś pierwszy odcinek sanatorium miłości będziecie oglądały? 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 11:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę!
    Bo ja i Rolnika oglądałam i sanatorium 😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 😁 hihi ostatnio wspominałam z moim że mogliby dać sanatorium miłości no i patrzę dziś w pytaniu na śniadanie mówią o tym

‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ