Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny na fioletowej sobie chwalą. Ja tam sama nie wiem, obejrzałam filmik na YouTube i mnie zaciekawiło ale czy kupię to nie wiem. Z jednej strony dobrze mieć coś takiego jak do wizyty daleko a chce się uspokoić i sprawdzić czy wszystko ok a z drugiej tak jak pisze Żanetka więcej stresu niż bez tego 🤔
U mnie też CC będzie to od razu mi gin powiedział na wizycie.
Ruda czy zauważyłaś jakieś zmiany w swojej bliźnie po usunięciu mięsniaka podczas rosnącego brzuszka bądź ból w tym miejscu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 08:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWtedy miałam częste krwawienia takie brunatne, zaczęło się to w 10tym tc., od wtedy miałam rygor leżenia jakoś do 20 tc., no i już poszłam na zwolnienie lekarskie.
Iskierko, musisz się mocno oszczędzać przy tej bliźnie! Bo każde krwawienie to dodatkowy stres. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mięśniaki miałam śródścienne w tronie macicy, na każde krwawienie lekarze zalecają leżenie + duphaston lub luteinę.
Nie martw się na zapas, dopóki nie ma krwawienia, nie ma problemu, a nawet jak jest krwawienie to ja już później wiedziałam, że z blizny i też nie panikowałam. Krwawienie raz było mocniejsze, ale zazwyczaj to były tylko takie plamienie na bieliźnie.
Będzie dobrze!
Ja mam ten głupi przypadek, że rośnie mi nowy mięśniak w macicy gady się do mnie strasznie szybko przyplątywują.
-
nick nieaktualnyRuda ja miałam tak samo. Mięśniak śródścienny w trzonie macicy modelujący jamę. Z tym że udało się go usunąć bez ingerencji w macice. Jednak był duży bo 6cm i martwię się żeby tam w środku się nie rozeszło. Póki co odpukać wszystko ok
Te dziady wredne lubią wracać. A jak teraz u Ciebie to wygląda? Duży ten mięśniak teraz? -
Wizyte mam na szczescie jutro. Moj lekarz ma dyzur wtedy w szpitalu w mnie w rodzinnym mieście i zaproponowal mi, zeby nie czekać do wtorku..
Jestem ciekawa czy od razu bedzie chcial mi dac zwolnienie? I czy w szpitalu to moze...
Zanetka masz racje.. jesli dostane zwolnienie a mieszkamy z tesciami to musimy powoedziec o ciazy, bo wiedzą dobrze ze urlop konczy mi sie 07.01...
Miss pamietalam, ze Ty tez 13cs 😊 widac 13 tez moze byc szczesliwe 😅
Kas moj cykl sierpniowy to tez byl raz przed owulacja chyba 3 dni i pozniej dzien po niej a jednak sie udalo.. wiec trzymam kciuki, zeby ktorys raz u Ciebie byl szczesliwy 🤞🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:05
MissKathy92 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyJa miałam dwa zabiegi, raz miałam 6 cm, kolejny już miał 8 cm, teraz wg usg jest jakoś 2 cm, ale jak będą mi stale pojawiać się nowe, to lekarz mi powiedział, że może się skończyć to prędzej czy później usunięciem macicy.
W ciąży mięśniaki lubią rosnąć, bo warunki hormonalne sprzyjają.
Ale ja od nastolatki miałam z tym problemy i skłonności... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOstatni zabieg miałam 26 listopada 2018, a zaszłam w cyklu gdzie miesiączkę miałam 20 maja, więc równe pół roku 😂 ale tak mi powiedział lekarz, że może tak być bo u mnie mięśniak uniemożliwiał zagnieżdżanie.
A objawy to bóle brzucha, obfite miesiączki i mocno bolesne, no i krwawienie w środku cyklu.
Jejku tak bardzo cieszę się, że wam dziewczyny się udało, znów mamy wysyp ciąż.
Nada, Megson, Iskierka i Asia, a jestem pewna, że i kolejne dołączą.
Już nie mogę się doczekać, aż każda z nas będzie miałam co najmniej jedną dzidzię i z ovu staraczek zrobi się tu u nas ovu przedszkole 🥰megson91, joana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuda to ja miałam podobnie jako nastolatka. Silne bóle brzucha i mocne krwawienia. Czasem musiałam zostawać w domu bo skręcałam się z bólu i tak silnie krwawilam ale nie miałam krwawienie srodcyklicznych. U mnie 6 grudnia minęło pół roku po operacji a 22 wyszedł mi pozytywny test 🙂 może i u mnie ten mięśniak był przeszkodą ale bardzo się cieszę że go usunęłam i teraz groszek ma miejsce tylko dla siebie ❤️ Mam nadzieję że ten dziad u Ciebie już nie urośnie a zniknie bo słyszałam że czasem też tak się zdarza 🙂
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny