X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka trzymam kciuki! 😁😁 Pierwsze zdjęcie na insta będzie synka 😅

Why jak tam Maksiu sypia? U nas Misia nasza dobrze sypia, ale już nie daje nam pospać do 10 tylko pobudka o 7 i koniec. 😁 Nie pomaga przeniesienie do łóżka do nas i tulenie 😔

Megson jestem mgr farmacji. Gdy szłam na studia wiele rzeczy inaczej wyglądało. No i spoko, za swoje błędy mogę odpowiadać, ale nie zdawałam sobie do końca sprawy z tego, że to ja będę musiała odpowiadac za błędy popełnione przez techników na mojej zmianie. Teraz pracuje z fajnym personelem, ale kiedyś trafiła się nam taka wariatka, która była tak potrzepana, że prawie wysłała noworodka na drugi świat. I to ja bym za to odpowiadała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 10:47

megson91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka trzymam kciuki!!

Ja od wczoraj walczę z wysokim ciśnieniem, nawet leki nie dają rady mi już go zbić i oscyluje na granicy po lekach 140/90.
    Cała noc nie spałam, bo strasznie bolała mnie głowa, normalnie chciało mi ją rozwalić.
    Byłam dzisiaj rano zrobić badanie na białkomocz, jeśli pojawiło mi się białko w moczu to się nawet nie zastanawiam, tylko jadę prosto do szpitala.
    Nie będę się stresować i denerwować w domu, a te 2-3 tygodnie jakoś w szpitalu przetrzymam.

• Sisska Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zawsze wejdę na forum jak się temat wyczerpie 😅 ja też insta nie mam, myślałam żeby założyć ale jakoś mnie nie ciągnie, jedynie snapa mam bo koleżanka namawiał, ale mam tam aż 😂 5 osób, i rzadko robię zdjęcia 😜. A inspiracje lubię oglądać na aplikacji Pinterest, która polecam wam ogromnie 😊 ja tam teraz przeglądam wystrój wnętrz bo nie mogę się sama zdecydować jak urządzić dom 😜.

A ogólnie to od kilku tygodni chodzę taka śpiąca że szok, ciężko mi wstać, nawet jak mam wolne i śpię no do 10 to mi i tak ciężko się podnieść z łóżka.. I w ciągu dnia mam czasem tak, że zaczynają się mi ręce trzasc, i serce dziwnie bije i muszę zjeść coś słodkiego żeby przestało. Obawiam się czy nie zaczyna się u mnie cukrzyca, mój tato ma, najstarszy brat i boję się że ja również mogłam ją dostać w spadku.. 😕 A to będzie najgorsze co może być bo będzie ciężko z ewentualną ciąża, robię teraz depilację laserową na nogi a to też przeciwwskazanie, i marzy się mi kiedyś zrobić operacje laserową oczu, a też przy cukrzycy nie można 😭

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na szybko :
    W nocy już bolał mnie brzuch ale tak około 8 dostałam takiego mega bólu że nie byłam w stanie się wyprostować...
    A na wkładce pojawiła się lekka ilość jakby sluzu krwi wszystkiego na raz wzietego
    Maz dzwonił do lekarza kazał wziąść torbę i jechać na szpital

Myślcie o mnie ciepło 😘

Stookrotka, Kaga, megson91, Sisska, RudaMaruda25, Iskierka87, Why_not_now87, MissKathy92, emdar, joana, Magdalena 😀 lubią tę wiadomość

• Sisska Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka czekamy na zdjęcia małego 😃

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka, trzymamy mocno kciuki!!! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻💜💜💜😘😘😘 dawaj znać Kochana 🍀🍀🍀

Kaga, naprawdę takie jaja są w aptekach? 😳😳😳 ja studiowałam na wydziale farmacji i kurczę za czasów studiów, to się o tym nie słyszało 😱🤯 jestem w ciężkim szoku po prostu, przecież nie da się mieć oka na wszystkich pracowników i to jeszcze odpowiadasz za ich pomyłki i błędy 😳 no masakra jakaś 🤯🤯🤯

Ruda, dawaj znać koniecznie co u Ciebie 😘😘😘
    Trzymamy mocno kciuki 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 Do jakiego szpitala się wybierasz Kochana? 😘

My tez oglądamy drugi sezon sex education na netflixie 😂 jest wesoło 😂

Nada, z tego co wiem do dalej jest to praktykowane w tej sieciówce 🤯 sama się zastanawiam, czy się nie przejść dla jaj, bo są 3 salony w Krakowie 🙈 a tak serio, to polecam skorzystać, tylko za dużo na wizycie nie mówić 🙈 maja fajną ofertę - pierwszy zabieg epilacji laserem za 10 zł - do wyboru pachy, bikini lub wąsik. A z takich pro tipów, to można się umówić z miesiąca na miesiąc na tą pierwszą wizytę w 3 różnych salonach i podać inne dane osobowe i skorzystać za każdym razem z tej promocji 10 zł 🙈🙈🙈 w Warszawie też mają kilka gabinetów 🙈 ja 5 lat temu zrobiłam sobie całe ciało i jedyna rzecz, którą musiałam powtórzyć do tej pory to bikini 🙈 wiec ogólnie polecam 🙈

Kaga lubi tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka mocne kciuki i ode mnie. Z niecierpliwością czekam na info 🌞❤️😘

Ja natomiast sobie czerpie inspiracje z szywki 🙂 też są fajne pomysły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko niestety czas szybko leci, teraz wiem co znaczy ze widać po dzieciach 🙈
    Rośnie, rośnie a zarazem to dalej moja kruszynka ❤️

Kaga noce nawet fajne - dwie ostatnie przespane do 5 (pobudka na cyca). Wstajemy ok 8-9 😊
    Martwi mnie tylko trochę marudnosc jego ostatnio.. dość dużo śpi( teraz już ma druga drzemkę).

Żanetka kciuki ❤️✊🏼✊🏼✊🏼

Sex education - skończyliśmy 2 sezon. I co tu oglądać ? 🤦🏼‍♀️

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka kciuki ✊✊✊😘😘

Ja dziś mam dwie imprezy

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny nie sposób Was nadrobić 🙈
    Napiszę tylko co wyłapalam i wracam do małej bo maruda dziś się włączyła :(

Zanetka kciuki ogromne !!! Dajesz dajesz !!!!
    Informuj i pokazuj ciotkom Fabianka jak już przyjdzie na świat i emocje opadną :D

Ruda myślę że powinnaś się zgłosić do tego szpitala :( ze mną było tak samo, lek nie działał a ciśnienie się trzymalo... Te parę tygodni wytrzymasz :*

Spróbuję Was odnaleźć na insta :) jakby co Iza ;)

I na szybko co u mnie: wczoraj mieliśmy bardzo nieprzyjemną kwalifikacje na rehabilitacje ale na szczęście to już za mna, mamy turnus w marcu i to był cel a już moje nerwy swoją drogą :( a z fajnych rzeczy to od jutra przechodzę na diete, mam od dietetyka plan posiłków i treningów :) zobaczymy co z tego będzie :D

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam tylko dać znać że zostałam przyjęta, bóle są nadal coraz mocniejsze i pojawiają się skurcze ale nie chciałam na tą chwilę żadnego znieczulenia, zaraz badanie ktg, rozwarcie poki co na 2 cm

MissKathy92, emdar, joana, Stookrotka, Iskierka87, Why_not_now87, megson91, Sisska, Kaga, nada lubią tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka kurde jakie emocje będą dziś :D
    Powodzenia życzę kochana 🥰

Dziewczyny dodałam chyba wszystkie :)
    Wszystkie jesteście piękne ale niestety moje serce skradł Maks 😘 Why masz cudownego synka 😊

Why_not_now87 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nada Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska zbadaj cukier i krzywą. Nie ma co czekać. Ja mniemam czasami podobne objawy przy IO jak nie trzymam dietki :(

Żanetka kciuki! :D

Megson ja robiłam cale nogi i pachy i tak żałuje, że nie zrobiłam od razu bikini. Ale włoski odrastają :/ zwłaszcza teraz. Będę musiała powtórzyć. Szkoda, że to jest taki czasochłonny proces.

I jak ten drugi sezon?

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś mi wyjdzie z moczu to się pakuję i od razu Ujastek, bo już nie ma co się wahać tylko uderzać tam gdzie chcę rodzić.
    Oby jednak wyszło wszystko ok, ja to się nawet nie podnoszę z łóżka żeby nie ryzykować ciśnieniem.

Dziewczyny, a oglądacie Dwóch Papieży?
    Dużo osób mi poleca, a skończyła mi się Wataha i muszę sobie coś poszukać.

• joana Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss kciuki za dietke i treningi 🤞🤞🤞

Zanetka jestesmy z Tobą ❤🥰😘

Ruda masz rację co do szpitala 😊 nie ma co sie martwic w domu...

To chyba i ja wlacze sexeducation 😄 ale sezon 1 😉 ja deoch papiezy nie oglądałam. Ale tez slyszalam dobre opinie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 13:17

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • emdar Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka, ✊✊✊ trzymaj się dzielnie i koniecznie dawaj znać co i jak.
    Ruda, o której masz mieć wyniki? Może będzie dobrze i dotrzymasz w domu ;życzę Ci tego z całego serca ❤️
    Miss, super z dietą! A czemu nieprzyjemna kwalifikacja? Coś się stało, czy ogólnie niemiła atmosfera?
    Kaś, udanych imprezek 🎉🍷🍸 Wypij coś za mnie 😘
    Sisska, tak jak pisze Nada, zbadaj cukier.
    Nada, a może powtórz cukier za parę dni? Kurde, cukrzyca w ciąży to przekichana sprawa 😓 moja przyjaciółka miała i wiem przez co przechodzila. Tyle podobno dobrego, że ona mega pilnowala diety (bo musiala) , i mówi że w życiu się tak zdrowo nie odżywiała😀(no i bardzo mało przytyła, coś koło 7czy 8 kg). Ale trzymam kciuki zebys oczywiście nie miała cukrzycy ✊
    Ja słuchajcie od wczoraj czuje się jakby mnie czołg przejechał😒Wszystko mnie boli, ciągnie, kłuje, mały mi wali nogami gdzieś po przeponie/zebrach/wątrobie, a główką po pęcherzu...Chciałabym żeby już było za miesiąc 😓

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny, ale coś ostatnio u nas nie ma Kasztanek, mam nadzieję, że nie opuściła nas na stałe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss ❤️ Może Amelce skradnie serce 😊☺️

Drugi sezon fajny. Co do Dwóch Papieży tez wszyscy polecali, ale włączyliśmy po północy i zasnelam. Ale jescze obejrzę.

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to jestem tak zmęczona, że nie mam siły na imieniny mamy i na parapetowke.

Żanetka myślę, że dziś utulisz mlodego😊😊😊

Ruda co się dzieje? Bo chyba przeoczylam...

Stokrotka jakie ciało 😳😳

Co do insta to ja nawet nie umiem tego obsłużyć. Więcej fot mam na fb😁

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno zbadam cukier, chociaż tata mi często mierzył jak byłam młodsza i zawsze było w porządku. Ostatnio mi też zmierzył i też wyszło okej. A te rzeczy dzieją się mi w pracy zazwyczaj, w domu jeszcze nigdy, może dlatego że w domu co chwila coś wcinam 😂a w pracy nie mam tyle czasu.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ