Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Żanetka ciekawe czy dziś urodzisz 😁 my tu wszytkie czekamy na nowego dzidziusia.
Megson szkoda nerwów 😁 dużo można by jeszcze pisać i wiele osób mogłoby się zdziwić jak wiele patologii jest w tej pracy, ale nie o to chodzi. Mogło być gorzej, bo dostałam się na medycynę, ale wtedy stwierdziłam, że jednak nie chce. To dopiero są jaja jak mi kumpla opowiada. 🙄
No Maks uroczy chłopczyk 😍
W ogóle Why i Miss nie wiem czy znacie te grafikę:
https://pl.pinterest.com/pin/620793129858553174/
Wiecie gdzie jesteśmy? 😈😁
Why moja ostatnio też jakoś więcej śpi i nawet daje się odlozyc. Jestem w ciężkim szoku po trzech miesiącach noszenia jej non stop.
Zauważyłam, że nie ma Kasztanka 😔 może też potrzebuje oddechu. Oby wróciła szybko z dobrymi wiadomościami.
Ruda za Ciebie też kciuki! Co za masakra z tym ciśnieniem.megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kaga, ja też się dostałam na medycynę, ale wybrałam kosmetologię, bo tu jednak nie masz aż takiej odpowiedzialności za życie ludzkie 😳 ja jestem strasznie wrażliwą i emocjonalną osobą i ja bym sobie nie poradziła jakbym wysłała kogoś na tamten świat 😱 myślałam zawsze też nad weterynarią ale ja mam za miękką dupę na tak odpowiedzialne zawody, gdzie on mojej decyzji może zależeć czyjeś życie nawet jeżeli chodzi tu o zwierzę 🤯
Z dwojga złego w branży IT przynajmniej nikogo nie zabije 🙈😂06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyJa nadal leze
Wody już ze mnie chlupnely...
Jak byly regularne skurcze tak narazie ich brak...
Tętno małego i moje ciśnienie ok
Rozwarcie nadal na 2 cm
Leżę czuje się jakby ktoś wyrywal mi wnętrzności
Co jakiś czas ktoś do mnie zagląda
Badanie szyjki... A raczej jej masaż aby się rozwierala... Ból na bólami...
Z tego co dowiedział się mąż Jesli przez noc nic nie ruszy z rozwarciem jutro będę miała podana oksytocyne
Leze dalej cała mokra...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 16:51
-
nick nieaktualnyCiśnienie unormowane, białko w moczu obecne, ale mieści się w normie.
Zostaje w domu i się oszczędzam, ale w poniedziałek idę i tak do szpitala na kwalifikacje, więc może mnie zostawią.
Wiadomo, w szpitalu kontrola itp., ale każdy dzień w domu na wagę złota.
Jejku, nie zdawałam sobie sprawy z tym, że farmaceuta ponosi taką odpowiedzialność! Ja studiowałam inżynierię przemysłową, studia wybrałam tak naprawdę z tyłka, no nie miałam na siebie pomysłu, ale wiem po latach, że wybrałam dobrze.
W ogóle, Kasztanek pewnie potrzebowała odpoczynku od naszego forum, ale nie oszukujmy się - każda która nas opuszcza i tak w końcu wraca 🎁🤰👶🏻🤱.
I teraz znów nam dojdzie małe Bobo Żanetki ❤️
Nasza forumowa rodzinka się powiększa 🥰
W ogóle gdzie jest też Milenka?
Aaaaa i Kasia, piękny piesio 🐕🐶
-
nick nieaktualny
-
Ja też kiedyś w klapkach wybiegłam i łamiąc wszystkie przepisy ruchu drogowego gnalam wymieniać lek. Nigdy tego stresu nie zapomnę. Teraz wiem, że tamtej osobie nic by się nie stało, to nie była duża pomylka, ale jednak wtedy strach nieziemski.
Ale są zawody gdzie człowiek by nawet nie pomyślał, że odpowiada za czyjeś życie. Mąż znajomej po budownictwie prawie osiwiał jak usłyszał, że pali się hala która projektował. Mówił, że cała noc się modlił by nie było ofiar... Bo byłby skończony.
Żanetkaa biedaku Ty 😘 przeżyłam masaż szyjki macicy trzy razy i to były gwiazdy przed oczami... współczuję. Trzymaj się. Skoro odeszły wody to już musisz urodzić, też urodziłam na oksytocynie po odejściu wód. Na końcu bólu jest nagroda. 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 06:45
-
nick nieaktualnyTo niesamowite ze Żanetka dopiero pisała ze ja będę zdawać relacje „live” a teraz sama się doczekała ❤️ Dasz rade Kochana i nawet trochę zazdroszczę Ci tego momentu pierwszego spotkania z synkiem ❤️
Ale mnie spanie zmogło 3h 😯😯Kaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi to strasznie ten czas leci, nie wiem czy można być też w pełni przygotowanym na to spotkanie 🤱
Ja z jednej strony chciałabym mieć to już za sobą, bo jest mi ciężko, a z drugiej strony wiem, że dla małej każdy dzień w brzuszku jest na wagę złota, no i odczuwam tremę przed nową rolą. -
Żanetka, jesteśmy wszystkie z Tobą myślami ✊❤️
Ruda, to fajnie że wyniki nie tragiczne. Może Cię jednak nie zostawią?
Kaga, ja niby jestem gotowa, ale - tak szczerze -da się na narodziny pierwszego dziecka jakoś super przygotować? 🙄Ale na dziś mam nastawienie że już bym chciała bardzo żeby było za miesiąc...
Laski, pytanie z d...totalnie, ale może któraś jest ekspertką. Macie jakieś super sprawdzone sposoby na to by storczyki nie padały średnio po miesiącu - maks dwóch? Co dostanę storczyka(sama już nie kupuję, podałam się) to mimo że podlewam jak trzeba(czyli raz na tydzień wstawiam do wody na srednio 1h) to maks po dwóch miesiącach zaczynają przekwitać😒Ma któraś rękę do storczyków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 19:09
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualny
-
Emdar a może zmień miejsce gdzie je trzymasz? U mojej mamy na drugim piętrze w domu nigdzie nie chcą rosnąć, a ja na parterze mam okno na wschód słońca i pięknie się trzymaja. Podlewam rzadziej w zimie, jakoś raz na 2-3tyg,w lecie się staram raz w tyg. W przegotowanej wodzie o temp pokojowej mocze nawet kilka h(w tej plastikowej doniczce w której oryginalnie zawsze są) , wylewam wodę, wstawiam do doniczki takiej już ozdobnej, w której na oknie sobie stoją, i czekam aż jeszcze obcieknie woda, wylewam co się zgromadziło żeby nie miały wilgoci. Co jakiś czas daje też odżywki im żeby sobie piły. I to w sumie tyle 😊
emdar lubi tę wiadomość
-
Żanetkaaa ! Trzymam kciuki 😊 już nie mogę się doczekać jak nam wyślesz zdjęcie 😍 Życzę Ci dużo siły w tym maratonie...
Ostatnio położna na szkole rodzenia mówiła nam, że kobiety często jadą do porodu trochę za wcześnie i równie często kończy się to oksytocyną (bo szpital chce jak najszybszego rozwiązania...) Nam powiedziała, że jak skurcze będą co 5 min to dopiero wtedy mamy jechać , wcześniej z małym rozwarciem czasami nawet nie chcą przyjmować 😱 bo ta pierwsza faza może trwać kilka godzin i niekonieczne wody muszą odejść, znajoma urodziła dziecko „w czepku” 😁
Ale każda ciąża jest inna wiec lepiej dmuchać na zimne
Ruda, cieszę się, że ciśnienie ok ja dzisiaj miałam trochę mniejsze 113/70 ale jeszcze w normie. Taki dzień śpiący.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 20:02
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Zanetka super że nas informujesz mam nadzieję że szybko pójdzie i już w nocy poznasz miłość swojego życia ❤️ ja nie wierzę że to juz 🙈
Emdar lekarka była strasznie niemiła, nawet nie umyła rąk przed badaniem mojego dziecka !!!! To mnie chyba wkurzyło najbardziej... No i ogólnie wkurzyłam się na ludzi w poczekalni, na drzwiach było napisane że dzieci do lat 3 bez kolejki wiec grzecznie weszłam do gabinetu i zapytałam dr czy mamy czekać czy bez kolejki to powiedziała że mamy wejść następni... Jak wyszliśmy to jeden dziad do nas powiedział "następnym razem ja też sobie wezmę JAKIEGOS DZIECIAKA i się wepcham bez kolejki"... Normalnie miałam ochotę roznieść ten cały budynek ale już nie miałam siły się kłócić po wymianie zdań z lekarką, szkoda moich nerwów...
Kaga niestety widziałam te grafikę 🙈
I u nas mniej więcej pasuje, zawsze trochę wcześniej się zaczyna wiec już pewnie mamy ten długi skok 😂
Why Amelka na pewno byłaby zachwycona Maksem 😁Why_not_now87, Kaga lubią tę wiadomość
-
Jeszcze dodam:
Emdar na pierwszego dzidziusia się nie da super przygotować życie wszystko zweryfikuje no i ogólnie trzeba się nastawić że świat się zmieni o 180 stopni i już nigdy nie będzie jak przedtem ale to jest super zmiana ❤️
Co do storczyków - łączę się w cyklicznym uśmiercaniu tych które kupię/dostanę 😂megson91, emdar, joana lubią tę wiadomość
-
Żanetka moja przyjaciółka miała tak jak Ty i lekarz dał jej możliwość cesarki i skorzystała.
Ja podziwiam wszystkie rodzace za wytrwałość 2 bólach porodowych.
Czekamy na zdjęcie Fabianka😘-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Ja szanuje niesamowicie i podziwiam za porody SN, ale sama nie zdecydowałabym się za żadne skarby świata 🤯06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualny
-
Heh każda kobieta jest jak widać inna 😁
Ja pomimo tego, że miałam ciezki, długi indukowany poród z komplikacjami przenigdy nie zdecydowałabym się na CC z własnej woli. Mimo że kobietka obok po CC szybciej była pionizowana to i tak wolałam ból SN i po SN.
Ciekawe czy Żanetka już tuli synka czy jeszcze się męczy 😪