Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamy to! 💙
Nasz synek jest już z nami...
Fabian👶
Zdrowy 🙏 10 pkt
20. 01. 2020
Godzina 2:14
3260 kg 52 cm
Świat się wywrocil do góry nogami...
Jesteśmy w niego wpatrzeni i totalnie zakochani...
Maz biega po korytarzu i krzyczy że ma syna...
Fizycznie jestem wykończona ale mentalnie dumna i Najszczesliwsza na świecie
Opiszę wam wszystko że szczegółami jak się ogarnę...
💘 Na Zawsze 💘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 08:58
Iskierka87, Kaga, Beata.P, Why_not_now87, Sisska, RudaMaruda25, joana, emdar, Mysza, nada, megson91, Kaś28, MissKathy92, MilusińskaMilena, Stookrotka, Jane208 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZanetkooo ❤️
Nie znamy się a po ujrzeniu zdj i wpisu aż łzy mi pociekły 🥺🥺🥺
Gratulacje ! Jesteś super dzielna ❤️
I w dodatku cóż za prezent last minute dla dziadków !
Kaga dziś blue monday.. współczuje szczepienia ale jak mus to mus.
Co do farbowania, to farbowałam w 4 mcu i miesiąc przed porodem. Wybrałam olaplex 🙂 Teraz farby są bezpieczne.Kaga, Żanetka93 lubią tę wiadomość
-
Tez sie zastanawiałam nad farbowanie, ale ja jeszcze mam czas.. ostatnio rozjasnialam je na ślub, więc jeszcze wytrzymaja dosyć długo.
Magson kciuki za wyzdrowienie 😘 ja wczoraj mialam sytacje pod wieczor, ze myslalam, ze to juz chorobsko.. ale mleko z czosnkiem i miodem i dzis jest cacy 😊
Ja storczyki wszystkie zabijam w momencie 😂
Kaga rewelacyjne rady co do zastoju 😊 musze je zapamiętać ❤
Why ja też nie moge doczekac sie wiosny i lata 😁 wreszcie bede mogla posiedziec w ogrodzie i dzien bedzie dluzszy...
Ruda kciuki za wizyte 🤞🤞🤞
Emdar oby porod z taka polozna minal szybko i bez komplikacji 🤞 ja tez bede chciala wziac polozna...
Milenka ja mialam jeden cykl z letrozole i tez nie czułam, zeby to miala być cykl z szybka owu. Jajniki bolaly mnie tylko bardzo delikatnie i to glownie prawy. Kiedy masz wizyte??Kaga, megson91, nada lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyA więc było tak : w sobotę rano obudziłam się z bólem brzucha (ten ból już czułam w nocy)
W pewnym momencie złapał mnie jednak tak ból że gdy się zgielam nie mogłam się wyprostować i poczułam mega skurcz...i pojawił się mega śluz wymieszanybz krwia
Po telefonie do lekarza zabraliśmy torbę wzięłam jeszcze szybko prysznic i pojechaliśmy
Zostałam przyjęta zrobione ktg zostałam zbadana okazało się że szyjka ma rozwarcie 2 cm...
I tak od sobotniego popołudnia zostałam położna i monitorowania że względu na wcześniejsze problemy małego z tetnem...
Leżałam czułam mocne skurcze...
Przyszła położna rozwarcie nadal na 2 cm...
Zrobiła mi masaż szyjki... Był to okropny ból... Gdzieś około 1 w nocy rozwarcie było na 4 cm... Rano na 5 cm... Poszłam pod prysznic położna polewala mnie woda później znów na salę, wprowadzila mi żel... Niedziela popołudnie nadal rozwarcie na 5 cm...mocne skurcze... W niedzielę wieczorem podpieto mi oksytocyne... Jakoś godzinę po podaniu dostałam takiego bólu... Ten wcześniejszy to nic... Jakbym plonela... Dwie godziny po podaniu rozwarcie na 8 cm... Jeszcze raz prysznic i za pół h jest rozwarcie na 10 i skurcze parte... Nie wiem jak natura to zrobiła ale wiedziałam kiedy i jak przec... Po dwóch parciach głowka jakoś tak się przekrecila że synek utknął... Szybko nacinanie krocza... Jedno parcie i nagle... Poprsotu że mnie wypadł... Pierwszy krzyk... Położyli mi go na brzuchu całego jeszcze oblepionego... Popłakałam się jak bobr mąż również... Synka zabrali na ważenie i mierzenie i na resztę rzeczy, mnie zaczeli ogarnąć do konca
Jestem obolala słaba i wycienczona ale szczęśliwa jak nigdy
Maz ma już za sobą pierwsze przewijanie
Czekamy na rozpoczęcie laktacjiKaga, Why_not_now87, nada, megson91, Iskierka87, MissKathy92, emdar, Stookrotka, Jane208 lubią tę wiadomość
-
Why miałam to samo, aż mi łzy pociekły jak przeczytałam post Zanetki. Bije z niego takie szczęście 💙 a jej mąż to faktycznie chyba zwariował ❤️
Joana oby Ci się te rady nie przydały ☺️
Milenka wlansie kiedy monitoring?Żanetka93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadrobię wszystko jak się ogarnę ale tak na szybko to Milenko najlepsze życzenie urodzinowe spóźnione ale najszczersze
No i niezle jaja z tymi imieninami
Nie mogę spać ani odpoczywac chce cały czas mieć go przy sobie i na niego patrzecmegson91 lubi tę wiadomość
-
Żanetko Gratulacje dla Was 😍 Uwielbiam takie historie, aż jestem dumna z kobiet jak czytam takie rzeczy. Teraz odpoczywaj 🤗☺️
Żanetka93 lubi tę wiadomość
35 l. starania od grudnia 2017 r.,
ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️ -
nick nieaktualnyDziękuję Wam za wszystko za troskę i wogole...
Myslalam o was często w trakcie tego wszystkiego
Odezwę się niedlugo 😘
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
💙 Mam syna 💙megson91, MissKathy92, emdar, Why_not_now87, Kaga, MilusińskaMilena, Stookrotka, Iskierka87 lubią tę wiadomość
-
Żanetka gratulacje dla Was!!! 💜💜💜😘😘😘🍀🍀🍀
Ruda, trzymam kciuki za kwalifikacje, dawaj znać Kochana 😘😘😘
Iskierko, ja chodzę normalnie do fryzjera i farbuje włosy, powiedziałam na wstępie, ze jestem we wczesnej ciąży i tak dobrali specyfiki, żeby mi nie śmierdziało 🙈
Asiu, ja wczoraj na wieczór wypiłam herbatkę z miodem i malinkami, oprócz tego sok z róży i chyba jest już ze mną w porządku na szczęście 🤞🏻🍀😘Iskierka87, Żanetka93 lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
hej dziewczyny!
Żanetka ale jesteś dzielna gratulacje. Całuski dla Fabianka. Wzruszyłam się jak czytałam
Milena spóźnione życzenia! Jakaś imprezka się szykuje?
Megson współczuje choroby mnie rozkładało na początku ciąży to czosnek był moim największym sprzymierzeńcem. Polecam.
A ja byłam dzisiaj u nowego doktora w Medicover i jest super, zrobił mi usg. Maleństwo tak skakało haha uspokoiłam się trochę. Krwiak jest, ale mniejszy. Za tydzień wracam do pracy. Nie chce już siedzieć w domu. Zresztą ja mam taką pracę, że 2 dni i tak jestem z domu.
Zamówiłam sobie dietę pudełkowa - Diabetic mami. Pięknie się nazywa, troche nie rozumiem czemu musi być po angielsku, ale jak tam sobie chcą . Od jutra na 3 dni (bo tyle jest próbny zestaw) a od poniedziałku chyba zamówimy sobie z mężem w normalnej cenie, bo nie chce się przemęczać przy garach. Można sobie czasami na takie szaleństwa pozwolićMilusińskaMilena, Żanetka93 lubią tę wiadomość
-
Zanetka aż lzy mi poleciały na historię porodu 🥰 tak bardzo sie cieszę, ze masz juz synka przy sobie ❤
Megson swietnie, ze juz jest dobrze 😘
Kaga oby 😊 ale gdyby cos to wiem gdzie zglosic sie o porade 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:17
megson91, Żanetka93 lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jestem już po i termin na cc mam na 18.02., jestem pierwsza z samego rana, oczywiście jak coś się wysypie to wcześniej, ale oficjalnie do wtedy najlepiej jakbym maluszka donosiła.
MissKathy92, emdar, megson91, Why_not_now87, Kaga, Stookrotka, Iskierka87, Żanetka93 lubią tę wiadomość