Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy to! 💙

Nasz synek jest już z nami...

Fabian👶
    Zdrowy 🙏 10 pkt

20. 01. 2020
    Godzina 2:14
    3260 kg 52 cm

Świat się wywrocil do góry nogami...

Jesteśmy w niego wpatrzeni i totalnie zakochani...

Maz biega po korytarzu i krzyczy że ma syna...

Fizycznie jestem wykończona ale mentalnie dumna i Najszczesliwsza na świecie

Opiszę wam wszystko że szczegółami jak się ogarnę...

💘 Na Zawsze 💘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 08:58

nick nieaktualny, Kaga, Beata.P, nick nieaktualny, Sisska, nick nieaktualny, joana, emdar, nick nieaktualny, nada, megson91, Kaś28, MissKathy92, MilusińskaMilena, Stookrotka, Jane208 lubią tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie ❤️❤️❤️❤️❤️
    Wszystkie czekałysmy.

Cieszcie się sobą, gratuluję! Ale przystojniak! 💙

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetko Cudeńko 😍 Odpoczywajcie i cieszcie się sobą ❤️🤗☺️

• Sisska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka Twój mały wielki cud nareszcie z Tobą! Gratulacje dla Was! 😗
    Jest przesłodki 😍

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki przystojniak ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetkooo ❤️
    Nie znamy się a po ujrzeniu zdj i wpisu aż łzy mi pociekły 🥺🥺🥺
    Gratulacje ! Jesteś super dzielna ❤️
    I w dodatku cóż za prezent last minute dla dziadków !

Kaga dziś blue monday.. współczuje szczepienia ale jak mus to mus.

Co do farbowania, to farbowałam w 4 mcu i miesiąc przed porodem. Wybrałam olaplex 🙂 Teraz farby są bezpieczne.

Kaga, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie zastanawiałam nad farbowanie, ale ja jeszcze mam czas.. ostatnio rozjasnialam je na ślub, więc jeszcze wytrzymaja dosyć długo.

Magson kciuki za wyzdrowienie 😘 ja wczoraj mialam sytacje pod wieczor, ze myslalam, ze to juz chorobsko.. ale mleko z czosnkiem i miodem i dzis jest cacy 😊

Ja storczyki wszystkie zabijam w momencie 😂

Kaga rewelacyjne rady co do zastoju 😊 musze je zapamiętać ❤

Why ja też nie moge doczekac sie wiosny i lata 😁 wreszcie bede mogla posiedziec w ogrodzie i dzien bedzie dluzszy...

Ruda kciuki za wizyte 🤞🤞🤞

Emdar oby porod z taka polozna minal szybko i bez komplikacji 🤞 ja tez bede chciala wziac polozna...

Milenka ja mialam jeden cykl z letrozole i tez nie czułam, zeby to miala być cykl z szybka owu. Jajniki bolaly mnie tylko bardzo delikatnie i to glownie prawy. Kiedy masz wizyte??

Kaga, megson91, nada lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • joana Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka co za przystojniak 🥰🥰🥰

Kochana duzo zdrowia dla Ciebie i Fabianka ❤

I gratulacje 😘😘😘

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc było tak : w sobotę rano obudziłam się z bólem brzucha (ten ból już czułam w nocy)
    W pewnym momencie złapał mnie jednak tak ból że gdy się zgielam nie mogłam się wyprostować i poczułam mega skurcz...i pojawił się mega śluz wymieszanybz krwia
    Po telefonie do lekarza zabraliśmy torbę wzięłam jeszcze szybko prysznic i pojechaliśmy
    Zostałam przyjęta zrobione ktg zostałam zbadana okazało się że szyjka ma rozwarcie 2 cm...
    I tak od sobotniego popołudnia zostałam położna i monitorowania że względu na wcześniejsze problemy małego z tetnem...
    Leżałam czułam mocne skurcze...
    Przyszła położna rozwarcie nadal na 2 cm...
    Zrobiła mi masaż szyjki... Był to okropny ból... Gdzieś około 1 w nocy rozwarcie było na 4 cm... Rano na 5 cm... Poszłam pod prysznic położna polewala mnie woda później znów na salę, wprowadzila mi żel... Niedziela popołudnie nadal rozwarcie na 5 cm...mocne skurcze... W niedzielę wieczorem podpieto mi oksytocyne... Jakoś godzinę po podaniu dostałam takiego bólu... Ten wcześniejszy to nic... Jakbym plonela... Dwie godziny po podaniu rozwarcie na 8 cm... Jeszcze raz prysznic i za pół h jest rozwarcie na 10 i skurcze parte... Nie wiem jak natura to zrobiła ale wiedziałam kiedy i jak przec... Po dwóch parciach głowka jakoś tak się przekrecila że synek utknął... Szybko nacinanie krocza... Jedno parcie i nagle... Poprsotu że mnie wypadł... Pierwszy krzyk... Położyli mi go na brzuchu całego jeszcze oblepionego... Popłakałam się jak bobr mąż również... Synka zabrali na ważenie i mierzenie i na resztę rzeczy, mnie zaczeli ogarnąć do konca

Jestem obolala słaba i wycienczona ale szczęśliwa jak nigdy
    Maz ma już za sobą pierwsze przewijanie

Czekamy na rozpoczęcie laktacji

Kaga, nick nieaktualny, nada, megson91, nick nieaktualny, MissKathy92, emdar, Stookrotka, Jane208 lubią tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why miałam to samo, aż mi łzy pociekły jak przeczytałam post Zanetki. Bije z niego takie szczęście 💙 a jej mąż to faktycznie chyba zwariował ❤️

Joana oby Ci się te rady nie przydały ☺️

Milenka wlansie kiedy monitoring?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię wszystko jak się ogarnę ale tak na szybko to Milenko najlepsze życzenie urodzinowe spóźnione ale najszczersze

No i niezle jaja z tymi imieninami

Nie mogę spać ani odpoczywac chce cały czas mieć go przy sobie i na niego patrzec

megson91 lubi tę wiadomość

• Syrena Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetko Gratulacje dla Was 😍 Uwielbiam takie historie, aż jestem dumna z kobiet jak czytam takie rzeczy. Teraz odpoczywaj 🤗☺️

35 l. starania od grudnia 2017 r.,
    ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
    on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
    01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
    05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wszystko za troskę i wogole...
    Myslalam o was często w trakcie tego wszystkiego

Odezwę się niedlugo 😘

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    💙 Mam syna 💙

megson91, MissKathy92, emdar, nick nieaktualny, Kaga, MilusińskaMilena, Stookrotka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• megson91 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka gratulacje dla Was!!! 💜💜💜😘😘😘🍀🍀🍀

Ruda, trzymam kciuki za kwalifikacje, dawaj znać Kochana 😘😘😘

Iskierko, ja chodzę normalnie do fryzjera i farbuje włosy, powiedziałam na wstępie, ze jestem we wczesnej ciąży i tak dobrali specyfiki, żeby mi nie śmierdziało 🙈

Asiu, ja wczoraj na wieczór wypiłam herbatkę z miodem i malinkami, oprócz tego sok z róży i chyba jest już ze mną w porządku na szczęście 🤞🏻🍀😘

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!

Żanetka ale jesteś dzielna :D gratulacje. Całuski dla Fabianka. Wzruszyłam się jak czytałam :)

Milena spóźnione życzenia! Jakaś imprezka się szykuje?

Megson współczuje choroby :/ mnie rozkładało na początku ciąży to czosnek był moim największym sprzymierzeńcem. Polecam.

A ja byłam dzisiaj u nowego doktora w Medicover i jest super, zrobił mi usg. Maleństwo tak skakało haha uspokoiłam się trochę. Krwiak jest, ale mniejszy. Za tydzień wracam do pracy. Nie chce już siedzieć w domu. Zresztą ja mam taką pracę, że 2 dni i tak jestem z domu.

Zamówiłam sobie dietę pudełkowa - Diabetic mami. Pięknie się nazywa, troche nie rozumiem czemu musi być po angielsku, ale jak tam sobie chcą :P. Od jutra na 3 dni (bo tyle jest próbny zestaw) a od poniedziałku chyba zamówimy sobie z mężem w normalnej cenie, bo nie chce się przemęczać przy garach. Można sobie czasami na takie szaleństwa pozwolić :P

MilusińskaMilena, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i maluch podgonił! według usg jest 11 + 6 dni :)

joana, MissKathy92, megson91, emdar, nick nieaktualny, Kaga, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka aż lzy mi poleciały na historię porodu 🥰 tak bardzo sie cieszę, ze masz juz synka przy sobie ❤

Megson swietnie, ze juz jest dobrze 😘

Kaga oby 😊 ale gdyby cos to wiem gdzie zglosic sie o porade 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:17

megson91, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• joana Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada super, ze wszystko dobrze i mozesz wrócić do pracy 😊

Duzo dalabym za wykupienie takiej dietki, ale u nas nie ma takich ofert w poblizu..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem już po i termin na cc mam na 18.02., jestem pierwsza z samego rana, oczywiście jak coś się wysypie to wcześniej, ale oficjalnie do wtedy najlepiej jakbym maluszka donosiła.

MissKathy92, emdar, megson91, nick nieaktualny, Kaga, Stookrotka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Ruda to malutka jeszcze pięknie przybierze na wadze ❤

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

‹‹ 817 818 819 820 821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ