X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały smoczusiowy potworek Amelka pozdrawia ciocie w pierwszy dzień marca 🥰 idzie wiosna- moja ulubiona pora roku ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 18:18

RudaMaruda25, Iskierka87, Żanetka93, megson91, emdar, Kaga, Kaś28, joana, MilusińskaMilena, Why.Not.Now, nada lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jaka piękna dziewczynka!
    I jaką ma śliczną spódniczkę 😍

No ja mam brak czucia w miejscu rany i dla mnie to lekko przerażające, że dotykam i nie czuję, ale moja mama mi mówiła jak do niej dzwoniłam, że ona tak po tym jak rodziła mojego brata i mnie ma do tej pory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 10:36

MissKathy92, megson91 lubią tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja też byłam lekko przerażona na początku :)
    Jednak teraz jest lepiej a może to już kwestia przyzwyczajenia ? Sama nie wiem :)
    Wiadomo każda kobieta inaczej wszystko przechodzi, być może takie odczucie już zostanie albo moze przejdzie, zobaczymy :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a Amelke dziś pierwszy raz ubrałam w sukieneczkę tak na cały dzień bo miałam kupione sukienki od 74 rozmiaru dopiero i właśnie wchodzimy w ten rozmiar 🙈 ja nie wiem kiedy to moje dziecię tak urosło 🙊🙈🙉

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Takie pieluchowe pytanie. Jakich pieluch używacie? Które waszym zdaniem są najlepsze a które kiepskie? Czy kupowałyście wcześniej pieluchy by mieć zapas, jeśli tak to kiedy zaczęłyście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko ny uzywamy Dada
    Ale pieluchy to na sam koniec i to najlepiej po pare sztuk z kazdej zeby sprawdzic ktore dziecku najlepiej podpasuja w sensie dla skory
    My mamy dade bo sie sprawdza bo maly nie jest czerwony itp
    Po innych troszke byl
    I dopiero jak te sie sprawdzily zaczelismy kupowac po calych paczkach zapasy
    Wczesniej nie ma co robic zapasow bo lepiej sprawdzic co podpasuje poprpstu 😊

Miss rosnie dziewczyna juz taka powazna ❣️

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak ostatnio też pomyślałam że nie ma co kupować na zaś chociaż byłoby to dużo wygodne. Jednak trzeba sprawdzić jak maluszek będzie reagował. Patrzyłam w necie które są najwyżej oceniane i polecane to pampersy ku mojemu zdziwieniu dostały ostatnie miejsce na liście że względu na ich tzw brzydki zapach, kobiety pisały wprost że śmierdzą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko po nich nasz maly mial czerwona skore i rzeczywiscie zapach dosc intensywny...
    Na sam koniec kupcie pare sztuk z roznych zeby wyprobowac co wam pasuje

Udanej niedzieli ❣️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2020, 11:49

Iskierka87, Kaga, Kaga, Kaś28, joana, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Żanetka 🙂 dla Was również miłej niedzieli 🤗😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na samym początku mieliśmy kupione dwie paczki Pampers Premium Care, ale obecnie też przeszliśmy na Dada i się u nas sprawdzają.
    Teraz będzie promocja na pampersy w Lidlu Lupilu i też mam zamiar kupić paczkę i przetestować.
    Faktem jest, że pampersów idzie sporo i tym lepiej jak się przyjmą tańsze, ale ja bym nie robiła zapasów, bo sama nie robiłam, jedynie to co wzięłam do szpitala, bo trzeba było mieć swoje i mój szpital rekomendował właśnie Pampers Premium Care.

My już też powoli przechodzimy z rozmiaru 56 na 62, bo dziewczyna niby nam się urodziła z mniejszą masą, ale długa, ale po nas dwoje to w genotypie ma wpisane, że będzie wysoka. Nogi ma bardzo długie, takie nieproponcjonalne na razie do całości, ale nawet przy usg zawsze wychodziło że kość udową jest o tydzień-dwa większą, obwod brzuszka w normie, a główki o tydzień mniejszy. I mała faktycznie dużej głowy nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 11:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to czy któraś z was ma może bujaczek czy taką huśtawkę interaktywną i coś możecie polecić, bo chciałabym coś takiego małej kupić.

• Kaga Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss 74??? 😳
    Moja generalnie 68, ale niektóre to jeszcze 62 są dobre.

Dla mnie tylko Pampers Premium Care. Wszystkie inne przetestowane były albo jakieś wielkie, nieporęczne, albo uczulały. Nie wiem skąd opinie o brzydkim zapachu, dla mnie są ok. Jedynie Dady nie przetestowaliśmy jeszcze.

Ruda my mamy Lionelo Ruben i jak dla mnie jest bardzo fajny. Z tym że do tej pory rzadko ją tam wsadzałam (fizjoterapeuci zalecają chyba max pół h dziennie), np. na odciągnięcie mleka. Dopiero teraz zaczyna ten bujaczek akceptować na tyle, że ona w nim siedzi a ja robię np. obiad.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pampersy to tylko te premium care właśnie miały dobrą opinię a pozostałe nie bardzo. Dady natomiast uważane za mało chłonne. Pytam Was bo mimo iż sama miałam styczność i to sporo bo w pracy ale dla swojego dziecka to co innego 😉 no i nigdy nie wiadomo jak dziecko zareaguje na dane pieluchy. W pracy przeważnie spotykałam tylko pamers albo dade ale przecież jest tego sporo więcej i tylko nie wiadomo które lepsze bo nie przewidzi się. Jednak w skład może warto się zagłębić bo niektóre bazują na lateksie bądź środkach zapachowych które nie są polecane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 12:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie po to mi ten bujaczek, bo dzisiaj zostałyśmy same pierwszy raz, mąż w pracy na rano i ja obiad ledwie zrobiłam..
    Bo mała od rana nie bardzo chciała spać i jedynie wisiała na matce, a śniadanie zjadłam o 11:40, bo wcześniej się nie dało, a kiszki mi już marsza grały z dwie godziny.
    Nie wspominając o tym jak trzymałam ją na rękach i jednocześnie odciągałam cycki 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 12:59

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ogólnie mam też coś z pęcherzem. Żadnego zapachu tylko świąd przy wejściu do pochwy, u męża nic nie ma. No wczoraj kupilam inny plyn i jest lepiej,ale i tak muszę kupić mój ukochany płyn facelle .

Zabobony zabobobami ale odnośnie wieszania firanek to lekarze zabrania bo łożysko może zacząć się odklejać.
    Wczoraj byli znajomi z coreczka 2,5 miesiąca i młoda spać nie chciała do 22 bo ciągle obserwowala nowe otoczenie 😁😁

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam tę huśtawkę Lionelo Ruben, zobaczymy czy się sprawdzi, bo szumiś się nie przydał w ogóle.

• Kaga Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda u mnie niestety tak wyglądały pierwsze trzy miesiące... Tak jakby jej brakowało tej bliskosci. Non stop na mnie i non stop tak odciagalam mleko. 🤦 Dopiero od niedawna mogę ją odłożyć na matę czy do lezaczka i spokojnie sciagnac mleko, więc nie jest już to uciążliwe. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona, ja nie mam porównania z innymi lezaczkami, ale opinie w necie miał fajne. No i na tyle na ile używamy jestem zadowolona. Ale warto powiesić jakieś swoje zabawki, bo te z zestawu są raczej daremne i malo ciekawe dla dziecka 😁

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga tak 74 🙈
    Body i pajace już tylko 74, bluzeczki, spodenki itp jeszcze 68 :)

Co do pieluch my testowaliśmy Pampers premium care, lupilu i dady- żadne nie uczulaly więc nosimy Dady fioletowe :) teraz te właśnie zmieniają na złote droższe :( ale mamy zapas rozmiaru 3 i 4 ;)

Co do bujaczkow, my nie mamy, tak samo jak szumisia :) wczoraj Amcia zasnęła przy mikserze i to miksowalam w szklanej misce więc szumis nie dałby rady 😂

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez tylko pampers premium care.
    A huśtawkę mieliśmy ale tydzień temu sprzedaliśmy bo gagatek juz potrafił z niej „zejsc” 🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Ogłaszam ze dziś pozbyliśmy się „felernego” auta - znalazł się kupiec a raczej kupująca.
    Próbowałam Maksowi zrobić dziś inhalacje (no katarek spływa do gardła i kaszle ze aż mu się dźwiga), niestety bardzo się bal i tego szumu i tej „bryzy”. Maski nie dał założyć ale trochę ją pogryzł, oglądał - trzymałam. 5-10cm od buzi to mam nadzieje ze coś tam zaciągnął do noska. No i jak ja mam szczepić?! Znów termin przepadnie 😑😒

Nada, oczywiście bądź chrzestna. To tylko głupie gadania 😘

Miss ładny wynik 74, my jescze 68 a niektóre dresiki 62 (0-3mca)🙈

17marca ide w końcu na kontrole do gina na przegląd.

nada lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak można tak szybko rosnąć 😢🥺🥺🥺

27b23d849932.jpg

nada, Żanetka93, Kaga, MilusińskaMilena, Kaś28 lubią tę wiadomość

‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ