Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda, mąż szaleje ze szczęścia 🙈💜🍀😍
Normalnie mam go dosyć 😂😂😂😂
Stary mi oszalał 😂😂😂😂
Oglądaliśmy przed chwilą stream z meczu 💜
Pjonsia Żanetka! 🤩joana lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny
Megson gratuluje córeczki ❤️❤️❤️
Możesz szaleć na zakupach 🥰
Ruda no to miałaś pecha wczoraj przykro mi...
A tak btw moi rodzice nazywają się tak jak Twoja córka i przyszły synek 😊
U nas gdyby była druga dziewczynka to pewnie będzie Melania a jak chłopiec to niezmiennie Ignacy 😁
Nada to prawda, wzrok się pogarsza w ciąży ja tak miałam pomimo że wcześniej żadnych problemów nie bylo, przeczekalam ciążę i poszłam do okulisty dostałam okulary bo mi w dali wszystko się rozmywa
Zanetka powodzenia dla męża w walce o plemniory 😉 może to faktycznie jakaś nawracająca bakteria...
Abi oby Twój cykl nie był za długi 😉
Milenka powodzenia z lekarzem 😊 na pewno coś się wymyśli, jak nie jeden to drugi i w końcu się trafi na tego co pomoże
No a u nas intensywnie wczoraj byliśmy u pani fizjoterapeutki powiedziała że Amelcia robi niektóre rzeczy które powinna robić za miesiąc 🙈 mamy ćwiczyć obroty w dwie strony i zachęcać do łapania za nóżki 😊
Poza tym być może w tym tygodniu przyjdzie do nas nasza spacerówka 😍 już się nie mogę doczekać, na pewno się pochwalę jak już będzie na miejscu 😁
No i po moim pisaniu bo już słyszę że dzidzius wstał 🥰 miłego dnia dla Was 😘megson91 lubi tę wiadomość
-
Milenka rozumiem stymulacje. Ale nie doczytalam, albo nie pisalas- jak wynik proga? Czy jeszcze nie robilas?
Orgsnizacyjnie ciezka sprawa z lekarzem, ale wierzę, ze Ci sie uda 😘
Ruda wspolczuje tak stresujacego dnia ☹
Megson gratki ❤
Zanetka moze uda sie przekonac koncem marca 😋 ale maz juz do brzucha mowi- moj maly ksieciunio 😅😂
Miss super, ze u Amelci wszystko dobrze 😘
My ostatnio patrzylismy na wozki, opinie itp.. wiadome mamy czas ale juz nudze sie na tym zwolnieniu..
Nada co do premii to fajny motywator.. ja ostatnio wkurzylam sie, bo myslalam, ze dostane normalnie 13nastke mimo zwolnienia a tu dupa..
megson91 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Milena w ogóle lipa, że tak pacjentkę zostawił. Miałaś kolejną wizytę już umówioną?
Megson gratki :d
Ruda ale pech, zdarza się. Ja sobie wszystko zapisuje w telefonie bo zapomniałam.
Matko ja wczoraj jadłam z mężem maka na noc 🤦🏼 ale cukier miałam ładny po tym maku xd bo wzięłam kanapkę z serem a tłusty ser obniża indeks glikemiczny buły. Tak sobie siedzieliśmy i nabraliśmy ochoty. Chyba nie będę jednak fit mamą :p
Asia ja też już oglądam wózki. I chyba kupię wcześniej żeby potem nie kupować wszystkiego na gwałt w 8-9 miesiącu. Zastanawiam się w ogóle nad używanym wózkiem i dostawką. Z takiej dostawki dziecko korzysta z 9 miesięcy max, z gondoli w wózku podobnie. Może nie ma co kupować nowych rzeczy.
Miss Kathy gratki dla Amelki :d
To teraz bez sensu iść do okulisty? Zastanawiam się. Wizytę mam klepniętą ale może odwołać skoro po ciąży może wrócić do normy. Ale powiem wam, że mnie męczy ta wada. Normalnie dobrze widziałam.
A w przyszłym tygodniu dentysta :oo -
nick nieaktualnyNada, nie zaszkodzi Ci się przejść do okulisty, może coś poradzi na to.
Z mojej strony mogę doradzać Ci zakrapianie oczu po całym dniu, w ciąży lubią się przesuszać.
A co do wózka? Teraz kupiłabym wcześniej, my mieliśmy jechać wybrać wózek w sobotę, a ja we wtorek urodziłam i na szybko kupował mój mąż, ale nie narzekam, wybrał dobrze. -
Nada u mnie tez w przyszlym tyg dentysta 😅😅😅 i to ten o wyrwanie zebow. Pozniej jak dziaslo mi sie zagoi to umowie sie juz do mojej dentystki na leczenie normalne.
Co do wozka tez myslalam, zeby kupic uzywany. I wczesniej. U nas i tak bedzie remont do 7 miesiaca ciazy. To juz duze obciążenie. Takze pokoik sam bedzie meblowany w 8. chcialabym, zeby chociaz odpadla mi wieksza czesc wyprawki.
Ogolnie chcialam poszukać tez innych rzeczy uzywanych np lozeczko. Ale jeszcze sie zastanawiamy 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 11:30
Adaś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRuda najlepeszego z okazji miesiecznicy ❤️
Co do zakupow dzieciecych to my tez kompletowalismy pare rzeczy wczesniej zeby finansowo to jakos rozplanowac zeby nie wszystko poszlo naraz 😅
Wozek w sumie kupilismy w grudniu
Lozeczko lezaczek itp bylo gotowe wczesniej
Jedynie wanienka kosmetyki itp poszlo na sam koniec 😅
Sa rzeczy ktore wogole sa zbyteczne no ale to juz wychodzi w praniu 😅
Polecam kocyki bambusowe ☺️ -
Dziewczyny, myślałam, że prześpię się z tematem płci i już mi się w głowie poukłada i będzie dobrze. Ale nic z tego. Ja się nie nadaje na dziewczyńską mamę 😢 czuje to po prostu 😢 czuję, że wychowam ją na taką chłopczycę, jaką ja jestem 😭 ja w ogóle się nie nadaje do dziewczyńskich rzeczy, różowe ubranka i ta cukierkowatość mnie przeraża. Całe życie lepiej się dogadywałam z chłopakami i okropnie się boje tego, że z córką się nie dogadam, że się nie polubimy 🤯 że tym jaka jestem zrobię jej krzywdę 😞06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyMegson co ty gadasz 🤯
Bedziesz miec corke i jak ja zobaczysz to zwariujesz ☺️
Zobaczysz dziecko tak odwraca swiat do gory nogami i zmienia nas w kazdym stopniu ze zobaczysz jeszcze pokochasz rozowy i ta cala cukierkowosc ❤️
megson91, RudaMaruda25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMegson, nam też się zawsze marzył syn.
Teraz jak mamy tego małego gada-szantażystę to nie wyobrażamy sobie inaczej 😂
Zobaczysz, że z czasem to przestanie mieć znaczenie jaka płeć i jedynie co się będzie liczyło to żeby maluch był cały i zdrowy.megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDokladnie 😊
Jak widac pisana jest wam corka 😊
I najwazniejsze w tym jest jej zdrowie
A ty bedziesz zajebista mama i dacie swojemu dziecku wspaniale dziecinstwo 😊
Kto wie moze kiedys doczekac sie syna
A jak zobaczysz swoje dziecko pierwszy raz i utulisz dotkniesz i poczujesz to bedzie momentalne uderzenie milosci ❤️
Megson jeszcze bedzies fruwac po krakowie w rozowosciach 😅😅megson91 lubi tę wiadomość
-
Ruda już Helenka ma miesiąc ? Jejku kiedy ten czas leci 🙈 u nas zaraz pyknie 5 miesięcy a ja się czuję jakbym tydzień temu rodziła
Megson zobaczysz że niedługo zakochasz się w córce ❤️ nie ma innej opcji i płeć nie będzie istotna a co do rozowosci i cukierkowosci, przecież nie ma nakazu że dziewczynka musi być cała w różu 😉 zobaczysz że znajdziesz takie rozwiązanie żeby Tobie się podobało a córeczka nie była małym różowym cukiereczkiem
A kto wie, może za kilka lat córcia będzie miała braciszka? Tak żeby i tata był zadowolony i mama 😊 nie martw się, poradzisz sobiemegson91 lubi tę wiadomość
-
Megson kochana 🤯
Przeciez bedziesz najlepsza mama i napewno odnajdziesz sie w tej roli 😘 nawet jako mama dziewczynki 😘
Nikt nie powiedzial, ze corka musi byc w rozowym😊 moze wlasnie bedzie jaka mama- taka córka 😁
I jestem pewna, ze wychowasz sobie najlepsza przyjaciolke 😘😘😘
I nawet nie mysl inaczej 😘🥰megson91 lubi tę wiadomość
Adaś
-
nick nieaktualnyNo mi to się wydaje jakby to wczoraj mi wody odeszły 😂
Tylko tak jak pisałam, mojemu dziecku w nocy włączył się szantażysta. Co odkładałam z rąk to płacz. Jak już zasnęła to na 1,5-2 h.
I wymuszała płaczem ode mnie więcej jedzenia.
Megson, w ogóle ubranek dla dziewczynek jest tak duży wybór, że wcale Twoja dziewczynka nie musi być różowo-cukierkowa.
W ogóle nasza Mała ma kilka pajaców w dinozaury i traktory - wybór taty 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2020, 14:53
megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pewnie a moze akurat coreczka wrodzi sie w mamcie 😘
Ale to normalne, ze Megson sie boi 😘 chyba te ciazowe hormony lubia nam mieszac... i jeszcze kazdy chce dzidziusia, ale jednak ten strach jak to bedzie ma kazdy ❤o porod, wychowanie i wiele innych rzeczy.
Ja ostatnio malo, ze sie nie poplakalam, bo pomyslalam, ze w tamtym roku ostatni raz bylam sama z mezem na wakacjach. I czemu? 🤯😂 teraz sama sie smieje.megson91 lubi tę wiadomość
Adaś
-
nick nieaktualny
-
Ruda przecież ty dopiero co rodziłaś!! Jak to się stało :ooo
Zaczęłam oglądać filmiki o wózkach... Oszaleć można. Ja chcę wózek do miasta, przewiewny (mały urodzi się latem i boję się upałów) i żeby łatwo się składał bo może czeka nas latanie samolotem później do męża... No i liczyłam na używany, ale i tak trzeba będzie pochodzić po sklepach popatrzeć. A wy możecie coś polecić dziewczyny? No i chce dostawką na razie. Potem kupimy łóżeczko.
Megson nie ma co się nakręcać :d będzie fajnie. W ogóle ile dzieci planujecie? Może kolejne dzieciaki to będą sami synowie. ja się trochę tego cykam, że mi się ani jedna dziewczyna nie trafi :oo bo u nas przecież było tak, że położyli komórki jajowe na szklance i puścili plemniki (kto pierwszy ten lepszy) a wiadomo, że męskie silniejsze... A mój mąż miał rewelacja wyniki to w ogóle jacyś giganci byli pewnie.
A strach jak człowiek da sobie radę to jednak jest. Ja nie miałam dużego kontaktu z dziećmi... Doświadczenie prawie zerowe. No ale jakoś damy sobie radę :pmegson91 lubi tę wiadomość