Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa się udzielałam na początku ciazy, a później przestałam, bo zwyczajnie dla mnie tamten wątek to nie było "to". Tam głównym tematem jest ciąża, nic poza tym, dziewczyny opisują swoje dolegliwości i nic w większości poza tym.
Ja dopiero jem śniadanie, niby Helka dała nam pospać, bo zaraz po jedzeniu szła spać, ale mimo wszystko wstawanie co 2,5 godziny z zegarkiem w ręku (bo tak jest punktualna) i wybijanie się że snu też daje w tyłek. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam wrazenie ze na fiolecie to jest jakis wyscig 😅
Ktora urodzi wczesniej, ktorej dziecko jest wieksze, krore wiecej zjadlo itp itp...
Czasem mam wrazenie ze tam jest troche przedszkolnie oczywiscie nie chce tam nikogo urazic ale takie moje wrazenie...
Dlatego ja nigdy nawet tam nic nie napisalam 😅
Za tydz w sobote mamy chrzicny Fabiego 😊
Dzis ma przyjsc dla niego garnitur 😅😅😅megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa miałam wrażenie, że jak jeszcze wtedy byłam na lutowych mamusiach to była tam licytacja, która a gorsze samopoczucie i gorsze objawy ciążowe 😂
Mam wrażenie, że tam nie jest rozmowa, tylko każda pisze o sobie.
W ogóle dzisiaj rano wstałam i rozmyślałam o Kasztanku, bardzo długo nie daje żadnego znaku co tam u niej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Żanetka, jaki słodziutki gajerek!! 💜💜💜 nie mogę się napatrzeć, ale przystojniak będzie 🥰
Ja czytam codziennie sierpniowe mamusie na fiolecie, ale nie czuje tam chemii 😂
Rzadko kiedy ktokolwiek tam odpisze coś z sensem 😂
Żanetka93, Iskierka87 lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualny
-
Ja chciałam się wkręcić w wątek mamusie po invitro. Ale prawie wszystkie zaszły w ciążę w pierwszej połowie roku (a ja listopad) i nie sposób się wbić w ten wątek... Same mamy karmiące i porodówki i nie mam o czym napisać. U nas takie swojsko za to, każda na innym etapie ale i tak się miło pisze.
Megson a ty masz którego termin? Ja mam 4 sierpnia ale coś czuje, że to będzie wcześniej, może nawet lipiec.megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa na fiolecie pisze jak coś mam do powiedzenia ale nie żeby codziennie bo nawet nie ma o czym, poza tym tak jak piszecie tam ostatnio zauważyłam że tylko gada się o dolegliwościach aż mnie czasem dziwi że jedna osoba może mieć aż tyle problemów zdrowotnych 😵 codziennie coś nowego...
Kasztanek jak już pisałam (bo pisałam kiedyś) jest na wątku Ciężkie chwile, długie starania tam gdzie ja byłam wcześniej ale nie wiem co u niej bo tam nie wchodzę. Było tak że jak się zajdzie w ciążę to ma się opuścić wątek więc tak też zrobiłam. Jeśli chcecie to mogę ją przywołać 😉
Żanetka super gajer! Haha ale będzie wystrzałowo wyglądał 😃 -
nick nieaktualnyIskierko to coz to za zasady 🤯
W sumie smutne troche
Bo jak czlowiek tak sie udziela nawiazuje z kims kontakt mimo ze wirtualnie to jednak mi sie wydaje ze tak sie przyzwyczaja mimo ze to tylko znajomosc internetowa...
Jakby tu byly takie zasady to napewno smutno byloby mi was opuscic 😊megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChodziło głównie o to by nie sprawiać przykrości pozostałym staraczkom a same dobrze wiecie jak to czasem wygląda. Dlatego wróciłam do Was choć też nie udzielam się za specjalnie ale jestem i z tego się cieszę że przyjęłyście mnie na nowo i bez urazy że wcześniej odeszlam 🙂
Fakt że smutno gdy się tak zostawi resztę i brak kontaktu ale myślę że gdyby którejś zależało na kontakcie to zawsze jest priv 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 14:38
-
nick nieaktualnyNo niestety ale z drugiej strony trzeba liczyc sie z tym ze czasem staraczki zachodza w ciaze 😉
Troche to typu : jestes w dolku to badz z nami a gdy juz bedzies szczeliwa to do widzenia 😉😉
Ale tak jak mowisz zawsze jest priv lub dziewczyny tez ida dalej w kontakty w mediach spolecznosciowych takze jak ktos chce zawsze kontakt utrzyma 😉
Moze rzeczywiscie takie forum tylko dla gorszych momentow tez ma sens
Przynajmniej nikt pozniej nie ma pretensji ze ktos napisal cos niestosownego
A jak wiadomo tam gdzie pelno bab zawsze musi byc jakas afera 😅 -
Co za zasady 🤯
Nada mam nadzieje, ze przyzwyczaje sie do wizyt do 4 tyg bo bedzie mnie uspokajac, ze jest oki skoro tak lekarz ustalil..
Powiem Wam, ze ostatnio schizuje, ze cos jest nie tak.. moze to wina poronienia tamtego i ze teraz bylabym w ponad 30tc...
Ale staram zachowac sie zdrowy rozsadek 😊
Co do fioletu to jestem na wrzesniowkach. Termin jednak mam na 31.08.. czasem cos napisze.
Ale jak mowiecie mam wrazenie, ze tam jest koncert dolegliwosci itp... no i nie mowie, ze bardzo mnie to razi ale jest wiekszosc to mamy juz. Po jednym lub 2 dzieci.
Te ich opisy porodów i tez konkurs ktora miala gorszy..
U nas tez sie opisuje ale tutaj to jakos tak normlanie, ze kazda wyciagnie rade dla siebie gdyby cos.
A tam to az czesto zaczelam to omijac bo mnie przeraza przez nie mysl porodu.
Kolejna rzecz konkurs, ktora ma wieksze dolegliwosci ale ma wiecej obowiazkow w domu, pracy i jeszcze chore dziecko (oczywiscie danej osoby jest najbardziej)..
I mam wrazenie ze malo jest tam wsparcia a wiecej takiego nakrecania. Ktora gorzej sie czuje, ma wiecej obowiazkow, jak najmniej przytyla a w 7 tyg to brzuch miala jak 6 miesiacu, wiecej placi za leki czy wizyty..
A my dopiero przyszle mamy dla nich wiekszosc objawow za mocno przezywamy. Nie mowie, ze mnie to spotkalo ale wiele dziewczyn bylo ostro sprowadzonych do pionu..
Np jedna napisala juz mama ze czuje ruchy, byla wtedy w 12 tyg. Inna w 13 dopiero przyszla pierwszy raz mama. To ta pierwsza ja zjechala z innymi, ze to niemozliwe ze juz czuje ruchy. I to zapewne wzdecia.
Wiadome zapewne wzdecia.. ale u samej siebie nazywala to w 12 tc kopniakami.. a ja ze przesadza bo jeszcze sie nie zna.
Mimo to musze przyznac, ze tutaj i tak jest normalniejszy fiolet niz jak bylam na majowkach... bo tam to juz nie dalo sie czytac..
megson91 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja też podczytywalam pazdziernikowki ale nie udzielam się bo dla mnie te wątki ciążowe są tak jak opisujecie- każda pisze o sobie a poza tym nie chciałam się porównywać z tyloma dziewczynami
Wystarczy mi Kaga i Why do porównań po co się niepotrzebnie stresować haha
Dziś byłyśmy z Amcią na 1.5h spaceru 🥰 taka piękna pogoda że masakra
Powiem Wam że z tym nowym wózkiem odżyje idzie wiosna a my nie będziemy się kisić w domu bo wózek za ciężki 😉
Jest tak lekki że sama dałam radę wnieść go na pierwsze pietro razem z Amelką a zniesc pomógł mi tata (w dół się boje z takim obciążeniem isc) bo akurat rodzice moi nas odwiedzili no a wcześniej musiałam 3 razy obracać bo najpierw zanosiłam Amelke, kładłam w lozeczku, szłam na dół po gondole, no a na samym końcu stelaż
A teraz wszystko naraz mogę wnieść jejku od razu mi lżej na sercu że będę z nią codziennie wychodzić
A tu fotka ze spacerku 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 18:20
joana, Why.Not.Now lubią tę wiadomość
-
Zanetka piekny stój dla Fabiego 😍 maly elegancik będzie jak zawsze z resztą
Asia no w 12tc na pewno nie czuć kopniaków 😂 a u Ciebie na pewno wszystko jest ok wiec zakazuje schizowania
Iskierka nie wiem czy pisałam ale gratuluje córeczki ❤️❤️❤️
A co do plci to ja nie wiem też skąd tyle chłopców jest u mnie w rodzinie/znajomych same dziewczynki się rodzą, dopiero teraz szwagierka syna będzie miała także ten
A no i tak wgl proszę o kciuki- jutro zmniejszamy Amelce dawkę leku z 2 na 1 tabletkę dziennie
Wcześniej miała 2.5 tabletki na dzień i zmniejszyliśmy do 2 tabl, teraz po dwóch tygodniach mamy zmniejszyć o 1 tabletkę i się strasznie boje ze cos będzie nie takŻanetka93, joana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiss trzymam kciuki 👊👊
A tak wogole jak efekt waszego zapomnienia?
Byl okres? 😅
My znow startujemy z andrologiem
Maz umowil wizyte na kwiecien
Ciekawe co tym razem
Podejrzewamy ze bakteria wrocila
😥
Chcemy to ogarnac zanim ruszymy znow ze staraniami...MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
Zanetka ubranko piekne 🥰 a Wy napewno dacue rade to ogarnac do staran 😘 bedzie dobrze ✊
Miss na widzialam na story 🥰 super, ze jestes zadowolona i Amelcia tez napewno 😁 kciuki sciaskam z calych sil 😘
No gleboko watpilam w te kopniaki w 12tc ale jako poczatkujaca to co ja moge komentowac hihi 😜 a tak juz powaznie to kiedy poczulyscie pierwsze ruchy dzidzi? I takie wyczuwalne dla meza np?
A schizowac nie zamierzam 😄 czasem troszke ale odrazu odganiam te mysli 😂MissKathy92 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyAsia ja jak najpierw czulam ruchy to bylo to takie bulgotanie
Tak jakny rybka plywala 😅
I nie wiedzialam do konca czy to ruchy czy cos jezdzi po zaladku
Pozniej jakos w polowie drugiego trynestru zaczely sie takie typowe ruchy juz
I kopniaczki tez byly
A kocem drugiego a poczatkiem trzeciego to juz sadzil tak mocno w zebra ze bolalo 😅
A w trzecim to tak fajnie stopki wypychal na brzuchu
Bylo widac jak sie rozpycha 😅
Wtedy jak maz sie tulil do brzucha to i on dostawal
A pod koniec to tak jakby bylo tych ruchow mniej
Maly juz mial coraz mniej miejsca i nie rozpychal sie tak mocno 😊
Az sie wzruszylam na wspomnienia ❤️joana lubi tę wiadomość