Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jestem załamana. Wiecie może jak to jest z L4 w momencie, gdy wypłatę wynagrodzenia przejmuje ZUS? Czy ja powinnam dostarczyć do ZUSu jakieś dodatkowe dokumenty? Na przykład dokument z numerem konta do przelewu wynagrodzenia? Czy da się ten proces jakoś przyspieszyć? Jestem załamana. Dostałam właśnie przelew z mojej firmy z wynagrodzeniem za luty w wysokości 500 zł. Mąż ma kontrakt od połowy marca i ja nie mam pojęcia jak my sobie poradzimy do przyszłego miesiąca. Konta mamy puste, bo nie pracował od połowy grudnia... Po prostu katastrofa.06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyWiecie ja byłam bardzo zaskoczona ze zaszłam w ciążę jako pierwsza na tym wątku ale jak tylko to się stało to że tak powiem po prostu zostałam wypchnięta z niego żeby nie mówić wygnana więc wolałam od razu bez zbędnych marudzeń bo jeszcze by coś wyszło z tego. No przykro mi było wtedy ale co zrobić. Jest priv w razie czego 😉
Miss dziękuję ☺️ fajnie że pogoda Wam dopisuje na specerki bo u mnie deszczowo i wietrznie. 3mam kciuki za Amelkę i by wszystko się układało po waszej myśli 🍀
Na sierpniowkach jest ok ale czasem też za dużo mi tego jojczenia że tak powiem. Nie ma co się doszukiwać objawów na siłę albo brać leki jeśli tak naprawdę nie są potrzebne. No ale każdy robi jak uważa.
MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMegson, ja niestety nie pomogę, moja firma zatrudnia powyżej 20 osób i obowiązek płacenia wisiał na firmie.
Z tego co kojarzę to chyba pracodawca dostarcza wszystko do zusu, ale mogę się mylić.
Najlepiej załóż sobie konto na PUE, tam będzie sz widziała wszystkie informacje kiedy zostało dostarczone zwolnienie, kiedy będzie wypłata itp.
Niestety muszę Cię trochę zmartwić, ale ZUS ma 30 dni na wypłatę kasy i z tego co czytałam na grupie na fejsie Rodzę w 2020 to raczej się nie śpieszy... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam nadzieję że dziad się wchłonął i nie ma po nim śladu. Ty brałaś jakieś leki w ciąży? Bo wczoraj jak byłam u tego nowego gina to pytał czy biorę luteinę i żebym porozmawiała o tym z moim lekarzem prowadzącym bo po mięśniaku ponoć skurcze mogą być niebezpieczne
-
nick nieaktualnyOczywiście że mogą być niebezpieczne, mi lekarz mówił że muszę się pilnować, żeby nie dopuścić do skurczy, bo macica może pęknąć.
Brałam najpierw duphaston 2xdziennie, później luteinę dopochwowo 100, 2xdziennie.
Dodoatkowo magnez, ja akurat magne B6 forte 3x2 tabletki. -
nick nieaktualnyDokładnie to mi powiedział gin wczoraj ale jak powiedziałam że u mnie nie było ingerencji w macice to powiedział że w takim razie jest lepiej ale tak czy siak mam zapytać o lutke. A magnez sama zaczęłaś brać czy za zaleceniem lekarza? Też myślałam by wprowadzić
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zanetka co Ty, nic nie wyszło 😂
W sensie skończyło się tylko na strachu, jak mi się okres spóźniał 1 dzień to zrobiłam test, biel vizira i po południu okres także test to u mnie nadal najlepszy wywolywacz okresu 😂
I żeby mnie nikt źle nie zrozumiał - ja chcę drugie bobo ale jeszcze nie teraz ze względu na cc przede wszystkim
Megson ja dostawałam pieniążki z zusu nic nie musiałam zalatwiac, wszystko było po stronie pracodawcy a wypłatę zawsze dostawałam tego samego dnia bodajże do 28 każdego miesiąca...
Ale wiem że nie u wszystkich tak jest niestety
Widziałam że niekiedy dziewczyny muszą długo czekać na te pierwsze pieniądze z zusu za L4megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iskierka to też leży w interesie pracodawcy
Bo przy małych firmach pracodawca płaci za pierwsze 33 dni zwolnienia a później już przejmuje zus, pracodawca musi dać oświadczenie o zarobkach pracownicy (na tej podstawie ZUS wypłaca świadczenie), nr konta itp
Myślę że spokojnie można zadzwonić do zusu i zapytać czy pracodawca dopełnił swoich obowiązków ale nie wiem czy jeśli zwleka to grożą mu jakieś konsekwencje z tego tytulu -
Megson wspolczuje...
U mnie tez wyplaca pracodawca. Ale jestem zla szczerze bo np w tym miesiacu dostalam znow mniej niz w poprzednim. 1800... mniej niz nawet najnizsza krajowa. Ale coz niz nie poradze, ze tak wychodzi srednia z tamtego roku 😔megson91 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualnyTo ja z kolei byłam mega zadowolona z wypłaty.
W ogóle wypłaty miałam różne, ale zawsze ok. 600 zł więcej niż normalnie. Tylko że ja rsz w pracy dostałam jednorazowo premię 10 tys. i to się wliczyło.
Teraz jak wzięłam pierwszy macierzyński to się złapałam za głowę, że tyle mniej ale co zrobić?
-
nick nieaktualnyMiss on zatrudniał tylko mnie jako jedyna osobę, niestety pieniędzy za styczeń nie dostałam byłam od 13 stycznia już na L4 i do tej pory cisza, z jego strony cisza, pitu też nie mam. W poniedziałek wyślę list z potwierdzeniem odbioru do niego i się upomnę o zaległe pieniądze. Boję się że jak nie zapłacił za styczeń to i nie zobaczę kasy z zusu ☹️
-
nick nieaktualny
-
Iskierka kochana pit powinien Ci dostarczyć do 2 marca w wersji papierowej lub elektronicznej- to jest obowiązek każdego pracodawcy i nawet nie powinnas się o to upominać... To pracodawca powinien Cię powiadomić że pit jest do odbioru w miejscu pracy ew wysłać pocztą (ja dostałam pocztą)
Ogólnie pit 11 jak i całe rozliczenie jest dostępne na tej stronie rządowej do pitow tylko trzeba mieć profil zaufany, zakłada się go przez bank np
Ale to nie zmienia faktu że to pracodawcy OBOWIAZEK żebyś Ty otrzymała swój pit
A co do wypłaty to się upomnij pewnie, przecież pracowałaś na te pieniądze i Ci się należą więc walcz o swoje
Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurde ja tez nie mialam problemow z kasa
Zawsze bylo o czasie i wogole
Takze nie mam nawet pojecia
Ale jak mialam jakies pytania to zawsze uderzalam do ksiegowej ona mi na wszystko odpowiadala
Miss to dobrze 😅
Tak mi sie przypomnialo wlasnie 😅
MissKathy92 lubi tę wiadomość