Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo wszystko jest super dopóki człowiek pracuje, a jeśli już zachoruje, idzie na urlop lub ciąża to nagle źle.. Każdy zapomina, że pracowałam w tej firmie jak wół, robiłam nadgodziny, żeby tylko wszystko było dobrze, nie raz za innych oczami świeciłam, bo olali tematy, albo sama to robiłam, żeby nie było wtopy (zwłaszcza za mojego przełożonego).
Umówmy się, kiedyś 500+ nie było, ale ludzie wychowywali dzieci jakoś, a teraz? Wzięłam to 500 zł za luty niecałe, ale stwierdzam też po miesiącu utrzymywania dziecka, że to kropla w morzu potrzeb.
Wezmy taki marzec, gdzie będę ją szczepić, wiadomo szczepienia podstawowe są refundowane, ale już np. rotawirus 300 zł jedna dawka z dwóch, meningokoki z 200 zł jedna dawka na trzy, usg stawów biodrowych ok. 150 zł, a reszta potrzeb?
Wiadomo, nie narzekam, że wydaje na dziecko, ale dużo osób myśli, że jak ktoś dostaje do ręki 500 zł to jakby nagle jakimś milionerem się stawał i robił na tym niesamowity interes.
Z resztą same wiecie jaką wartość ma 500 zł obecnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 12:42
MissKathy92, joana, Kaś28, megson91 lubią tę wiadomość
-
Ruda polubiłam bo uważam dokładnie to samo co Ty... Jak pracujesz i robisz wszystko żeby było dobrze to spoko super a jak tylko coś ty potrzebujesz to każdy ma to w dupie i tyle bo już nie robisz wszystkiego za wszystkich miałam to samo przed ciążą i w trakcie niej...
Teraz uważam że praca nie jest warta najmniejszego nerwu w ciąży, najważniejsze jest dziecko a praca jak nie ta to inna... Trudno takie jest życie a nawet pomimo że się robi za dwóch to jak coś szefowi nie podpasuje to nie będzie miał sentymentu i da wypowiedzenie bo jak nie ten pracownik to inny takie życie...
Mój szef poprosił żebym mu smsa napisała jak już urodze no i w odpowiedzi otrzymałam gratulacje tyle...
Zanetka ja też nie rozumiem ludzi którzy myślą że inni robią dzieci tylko na 500+... A dużo takich opinii słyszałam bo te 500+ to jakieś kokosy a tak naprawdę to kropla... -
nick nieaktualnyDokladnie ruda 😅
500 plus to na pampersy w dzisiejszych czasach 😏
A co do pracodawcow wlansie wtedy na wolnym czlowiek sie poznaje
Kazdy jest tylko czlowiekiem a nie maszyna
I nagle gdy zaczyna myslec o sobie to jest ten zly 😅
Smiac mi sie chce
Ale takie sa czasy ze trzeba miec gebe i wlaczyc o swoje bo inaczej czlowiek tyra a drugi wykorzystuje
Czasem czlowiek sie poswieca jakby to byl wlasny biznes i pozniej co?
Maja wszystko gdzies -
nick nieaktualny
-
Mi się śmiać chce jak ludzie mówią, że przez te 500 zł kobiety do pracy nie chodzą. Bzdura. Tak samo jak to, że niby się więcej dzieci rodzi. Też bzdura. Ja wam powiem, że chyba od razu wezmę 2 lata wychowawczego i mam plan zajść w kolejną ciążę. Wraca się wtedy do pracy na 1 dzień i dalej na zwolnieniu. A potem wychowawczy. Mąż mówi żeby to jeszcze przemyśleć i sobie kariery nie psuć. Ale na karierę mam całe życie a na dzieci aż tak dużo czasu nie ma.
Megson no to super, że znalazł pracę! Nic się nie nie chwaliłaś :d
megson91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi się nie rozchodzi o to, że powinnam dostawać więcej, bo gdybym nawet nic nie dostawała to wydałabym na dziecko jeśli miałoby potrzebę ostatnie pieniądze.
I tak samo bym się zdecydowała na dziecko czy byłby program 500+ czy nie.
Tak jak Nada piszesz, dla mnie te pieniądze to żadna zachęta, bo zdaje sobie też sprawę ile utrzymanie dziecka kosztuje. -
Oj zgadzam sie z Wami w zupelnosci...
To przykre Ruda, bo rzeczywiscie olac prezent ale te gratulacje telefonem mozna bylo zlozyc.
A te obgadywanie ciezarnych na zwolnieniu czy pozniej kobiet na macierzynskim. Rece opadaja..
Jakby te 500 zl to byly kokosy.. zreszta my juz wiemy, ze te pieniądze poki sa to chcemy odkladac dziecku po urodzeniu. Na samo dziecko skoro je chcielismy i tak wydawalibysmy pieniadze.
Co wiecej macierzysnki taki niby cudowny ale kobiety na nim tez milionow nie dostaja a grosze...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:43
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Milenka rzeczywiscie cos te metody Ci mieszaja.. moze sprobuj ostatni cykl i niech lekarz zmieni metode na gonady? Moze to jakos pomoze?
Albo moze warto postawić na naturalne dlugie cykle a niech jakis lekarz mocno Wam poszerzy lepiej diagnostyke? Moze tu lezy jakis problem..
Nawet niewiadome co doradzic..Adaś
-
Milena, a już coś się dowiadywałaś o nowego lekarza?
Kurcze, a pamiętam Żanetka jak ty długo pracowałaś i wszyscy tacy pod wrażeniem byli a teraz tak gadać Ruda Tobie też współczuję. Też by mi przykro było. Człowiek się tak stara i dostaje potem kopa w tyłek nie tak powinno być. My byliśmy dzisiaj oglądać samochód i chyba jestem zdecydowana na konkretny model już. Teraz tylko trzeba coś w dobrej cenie znaleźć. Bo handlarze z Warszawy nieźle sobie liczą... Trzeba gdzieś dalej pojechać. -
nick nieaktualnyNada moja menadzerka rozne miala jazdy 😅
Raz miala humor a raz nie wiec dostalo sie o nic
Pozniej sie okazalo ze sie nam udalo i ja jeszcze chcialam pracowac do konca grudnia
Ale pozniej byly te problemy z tetnem ja sie wtedy wystraszylam tylko to mialam w glowie i poszlam na zwolnienie
Bylo ok nawet male pozegnanie mialam w pracy ( nie mowie ludzmi z ktorymi pracowalam byli i sa ok)
Menadzerka wtedy tez mnie wysciskala itp
A tu sie dowaiduje takie rzeczy
Raz nawet padly z jej ust takie slowa ze kobiety po to chca dzieci zeby nie pracowac 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
To jest kobieta anty dzieciowa w sensie nie chce miec dzieci
I ok jakos mnie nie obchodzi jak kto sobie zycie chce ukladac wiec w druga strone po co opowiadac takie rzeczy
Milenko ja caly czas o Tobie cieplo mysle i mam nadzieje ze wkoncu sie los do was usmiechnie
Wychodzi na to ze organizm cos nie reaguje ma stumulacje tak jak powiniem eh
Mam nadzieje ze nowy lekarz was jakos poprowadzi
❤️ -
Dziewczyny dlatego uważam że nie ma co się rozpuszczać nad pracodawcą bo gdy okaże się że zdrowie Wam siada, mało kto Was zrozumie..
Przykro mi że takie niefajne sytuację macie..
U mnie w pracy też kiepsko, jeśli latem nie wejdzie nowy klient to niestety wiele osób straci pracę (w tym również ja). Wielokrotnie powtarzałam, że ja w tej pracy nie jestem dlatego że mi tam jakoś super dobrze jest. Pracę mam fizyczną, na 3 zmiany, trzeba się nałazić, nadźwigać czasem.. Przez 8h robię 6-8km, praktycznie cały czas na nogach.. Ale ekipę mam rewelacyjną, uwielbiam ludzi z którymi pracuję (no dobra, nie wszystkich) i jeśli miałabym zmieniać pracę razem z nimi, to pójdę za nimi wszędzie.. To właśnie dzięki nim chce mi się wstać rano o 4 i pójść do tego grajdołu w którym czepiają się o wszystko.
Żanetko, dziękuję za ciepłe słowa, przyznaję szczerze że mało się udzielam bo zwyczajnie nie potrafię się odnaleźć tu na forum. Nie zrozumcie mnie źle, po prostu jakiś ciężko znoszę ostatnio tematy dzieci, wózków itp.. Poza tym chyba każdy mój post to byłby pewnie #zalpost a nie chce tu ciągle marudzić..
Nada postanowiłam dać szansę temu lekarzowi któremu mój jajnik zaginął. Po pierwsze jestem ciekawa jaki on będzie miał na nas pomysł, poza tym chcę mu opowiedzieć o całym zamieszaniu w tym cyklu. No i koleżanka podpowiedziała że może nie był zbyt dokładny i mogło mu nie zależeć bo zwyczajnie nie byłam jego pacjentką (choć moim zdaniem czegoś takiego w medycynie nie ma prawa być), może na kolejnej wizycie się bardziej postara, i cóż, przyznaję że mam niewielką alternatywę..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Nada, jaki model autka wybraliście? 💜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyMilenko po to tu jestesmy zeby czytac i zal posty
I ja zawsze z utesknieniem wypatruje twoich wpisow
Czesto o was mysle
Znaczy nie zrozumcie mnie zle bo kazdej kibicowalam i kibicuje tak samo bo kazda zalsuguje na to szczescie ale jakos tak podswiadomie wyczekuje dobrych wiesci od Milenki 😉
Jak tylko jest dol to o nim pisz a uwierz ze tematy wozkow beda numerem 2 bo wszystkie sie rzuca do tego aby Cie pocieszac ❤️
Tak sie tu stalo ze sa tu mamy i przyszle mamy na udzielaniu sie a starajace sie nadal troszke zanikly (czasem mam nawet wyrzuty ze przez to nasze pisanie 😥)
Ale jestem zdania ze wszystkie tematy mozemy tu ladnie polaczyc
Ja chetnie czytam jak rosna Wasze dzieci i widziec jak sie zmieniaja
Czytac ta radosc przyszlych mam po kazdych wizytach
Ale i ciagle mysle o was ciagle starajacych sie i tez wypatruje wpisow jak etap waszego leczenia
Domyslam sie jak sie okropnie czujecie gdy nadal nic...
Caly czas trzymam kciuki za powodzenie ❤️joana, megson91 lubią tę wiadomość
-
Mysle jak Zanetka..
Moze tu jest więcej wlasnie tematow wozkowych itp bo jest wiecej tych, które sa mamami lub za jakis czas beda..
A staraczek zostalo mniej..
I tez czesto mam wyrzyty, ze jest Wam mniej bo pewnie te nasze tematy sprawiaja Wam przykrosc..
Ale szczerze to bardzo mi brakuje Waszego pisania jak leczenie.. jak Wasz dzien nietylko pod wzg leczenia, bo przeciez tu piszemy jak takie przyjaciolki..
Poruszamy kazdy temat i dlatego to moj ulubiony watek..
Jak trzeba zalimy sie na zmeczenie przy dzidzi albo ciazowe dolegliwosci, problemy ze staraniami ale i marudzimy na tesciowe.. gadamy o ubraniach, wakacjach, autach itp.. opowiadamy co u nas slychac..
I za kazda z Was (Abi, Kas i Milenka - przepraszam jesli kogos pominelam) trzymam równie mocno kciuki za jak za kazda inna, która juz zobaczyla szczesliwe II czy sama siebie.. mocno wyczekuje swiatelka w tunelu i dobrych wiadomosci u Was 😘
I tu kazda z Was jest dla nas priorytetem❤
A zalposty? Moge je czytac nawet kilka razy dziennie, jesli tylko bedziecie z nami 😘 po to tu jestesmy, zeby zawsze sie wysluchac..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 21:53
megson91, Żanetka93 lubią tę wiadomość
Adaś
-
nick nieaktualny
-
Co u mnie?? Hmm...
Dzieje się dużo
Pozytywnie a nawet bardzo pozytywnie.
Niby praca, dom, znajomi.
Co do pracy to odpoczywam od poprzedniego pracodawcy. Jest o niebo lepiej jestem mega zadowolona. No i wiadomo gotoweczka o wiele lepsza
Niedawno 30stka męża. Imprezka na całego tak samo jak roczek młodego. Wybawilam się na maxa. Czas pomyśleć znowu o tańcach :)uwielbiam tańczyć hehe... Czas na weselicho czyjeś.
Czekam na wstępny grafik i szykuje się na kolejny odpoczynek jeszcze nie wiem gdzie ale wiem że należy mi się to
Samosiowa a co u cb:)
Miło że zapytałaśWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 22:18
megson91, Samos88 tymczasowo;), joana lubią tę wiadomość
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
Milenka ja tak jak reszta dziewczyn chętnie czytam zalposty także nie ma powodu żebyś ich tu nam nie pisała
Teraz masz gorszy czas, hmm każdy go kiedyś miał i będzie miał jeszcze pewnie wiele razy ale jesteśmy tu żeby się wspierac niezależnie od tego na jakim etapie jesteśmy
A z tymi tematami ciazowo-mamowymi to teraz faktycznie ich tu dużo no ale to przez to że dla większości dziewczyn się udało i ja głęboko wierzę że niedługo będzie to wątek z samymi mamami ❤️ że każdej naszej dziewuszce uda się osiągnąć cel ktory nas tu wszystkie zebrałmegson91, joana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPhiczek ciesze się że u Ciebie takie wiadomosci pozytywne i miło że pytasz co u mnie
W pracy wspaniale jestem doceniana mam fajne kierownictwo i współpracowników i znowu dostałam podwyżke zapisałam się też na kurs wiec poznam nowe osoby.
30 urodziny fajna sprawa ostatnio wrocilismy z Krakowa wlasnie mielismy taka imprezę u znajomego było na bogato znajomi się postarali pewnie dużo zapłacili bo kazdej parze wynajeli po apartamencie.
A za tydzień jedziemy sobie w góry na weekendzik wiec tez nie bedzie nudno -
Samosiowa
A co ty spać nie możesz ??
To na grubo znajomi poszaleli wkoncu raz się żyje heh..
W gory jedziecie. Oooo to pakuje się do Was do bagażnika hehe ja też raczej w planach zarezerwuje góry ale kusi mnie wypad w inne miejsca. Weekend odpoczynku się przyda.
Podwyżka ohohooo elegancko heh...
Widzę pracodawcy dbają terazSamos88 tymczasowo;) lubi tę wiadomość
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie