X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja mialam caly wor za malych bodow pajacykow sweterkow itp i wystawilam to ma taka grupe ze sprzedam za dwie paczki pampersow

I taka laska wziela dala nam te dwie paczki pampersow plus jeszcze husteczki nawilzane i alkohol i pomadki 🤯

Pare rzeczy zostawilam na pamiatke bo bylo mi zal 😅😅😅

Co do tatuazu mi sie wlasnie podobaja takie male subtelne myslalam nad linia zycia ale chyba zrobie ta litere

Ruda mamy koronawirusa w krakowie 🤯🤯😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam właśnie, natomiast mnie martwi to że moje dziecko ma trochę katarek i lekko kaszle, poczekam na męża i chyba się wybierzemy do lekarza.
    Zaczęła charczeć wczoraj wieczorem, a dzisiaj jej zakrapiałam wodą morską i trochę odciągnęłam katarkiem, a dalej jakby mi charczała.

• joana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a czemu maz mowil, ze zmienil zdanie? Moze narazie i znow zmieni 😊

Fajny pomysl z makami na tatuaz, choc ja panicznie boje sie igiel 😅

Nada wspolczuje takiego wynajmowania hotelowo... rzeczywiscie jak nieraz ogladamy ogloszenia to jest dopisek np o zakazie kawalerskiego. I zawsze z mezem komentiwalismy, ze to dramat musi byc dla sasiadow 😊
    Choć my zawsze jak gdzies jedziemy to wynajmujemy apartamenty. Lubie czuc sie swobodnie i zawsze na wyjedzie choć jeden raz gotujemy kolacje we dwoje 😊

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ea21990c4853.jpg

Ruda polecam do osciagania katarku ☺️

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wideorejestrstor z czegoś na m chyba modecom i polecam jako ogolnoe sprzet.

Rozpacz jesli dalej nie bede mieć dziecka a polrozpacz jesli to bedzie z dzieckiem lub bede w ciąży 😁

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy ten do odkurzacza.
    Dzisiaj ją jednak jeszcze poobserwuję, bo gdyby nie była chora to nie chcę ją narażać na wizytę w przychodni gdzie jest mnóstwo chorych dzieci, jak jej nie przejdzie to jutro pojadę.

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maki to przypominaja mi dzieciństwo.
    I to jak na polach ich było mnóstwo :)

Ja robię tatuaż na 30ste urodziny. Prezent dla siebie samej bo zawsze chciałam mieć ;)

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda może wizyta domowa będzie lepszym rozwiązaniem? Tyle teraz natą grypę choruje dzieci ze szkoda malutka brać i narażać. Maks tez charczy trochę i tez odciagam niewielkie ilości. Może ma krzywa przegrodę po starych 🤔

Pamietam jak na Mikołaja zrobiłam tatuaż pod obojczykiem - napis La vie est belle a w pracy dziewczyna do mnie : to ten perfum lancome co reklamuje Julia Roberts 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤣 także ten 😂

Phiczek a masz już wzor upatrzony? 🙂

• Kaga Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Was podczytuje 😁

Ale fakt, ostatnio robię to dość szybko i pobieżnie i nie zawsze mam czas odpisać. ☹️ Moja mała bardzo mamę pochłania. 💕 W dodatku jestem na weekend u mamy i dopiero wieczorem wyjezdzam, więc też czasu mniej. Albo właściwie czasu więcej ale chcę go spedzic z rodziną, w końcu samotność mam na co dzień a bliskich rzadko :/

Niemniej jednak czytać, czytam 😁 😁 wciąż zaciskam kciuki za Milenke, Kas, Abi, Samosiową 🍀 życzę nudnych ciąż Nadzie, Megson, Joanie i Iskierce 🙂 czekam na małą Anastazję/Michalinę ❤️ i z niedowierzaniem śledzę jak Amelka, Maks, Fabian, Helenka i Julek rosną w oczach. 🐰
    Pięć miesięcy temu skakałam na piłce na porodówce, wprost nie wierzę 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 14:05

megson91, Samos88 tymczasowo;), joana, MissKathy92, Iskierka87, emdar, Żanetka93, Stookrotka, Why.Not.Now lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego właśnie nie chce jej narażać, dzisiaj ja poobserwuję. Gorączki nie ma, apetyt też jej dopisuje, bo aż nie wyrabiam ze swoim mlekiem i muszę ją dokarmiać mm.
    Dzwoniłam do położnej, ona mi powiedziała, że charczy może właśnie od mm, bo jej zostaje w gardle osad, bo jest bardziej gęste niż moje.

Why, swoją drogą mam ten perfum Lancome i jest piękny, uwielbiam go ❤️

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why.Not.Now wrote:
    Ruda może wizyta domowa będzie lepszym rozwiązaniem? Tyle teraz natą grypę choruje dzieci ze szkoda malutka brać i narażać. Maks tez charczy trochę i tez odciagam niewielkie ilości. Może ma krzywa przegrodę po starych 🤔

Pamietam jak na Mikołaja zrobiłam tatuaż pod obojczykiem - napis La vie est belle a w pracy dziewczyna do mnie : to ten perfum lancome co reklamuje Julia Roberts 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤣 także ten 😂

Tak mam.
    Będę miała chwilę to pokaże co bym chciała.
    Życie zweryfikowało mi to co chciałam na początku ale ten też jest piękny.

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
  • nada Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma tragedii, ale jak się wyjdzie z bloku to widać, że w drugiej klatce sąsiedzi nie mają wesoło. A raczej mają za wesoło.

Ale bełt w windzie raz był :/ i co jakiś czas rozlane piwo. A najlepiej jak koleżanka z bloku obok opowiadała, że jacyś imprezowicze na dach wleźli, ona mieszka na parterze i dzwoniła po straż pożarną bo laska wyglądała jakby miała zaraz spaść :|

Fajne macie pomysły na tatuaże :d też kiedyś chciałam zrobić, liczę że się uda :)

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna, Kaga dziekuje oby się spelniło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 16:01

joana lubi tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam małej (mojej przyszłej chrześnicy) lalkę me too. Kurde po tej akcji #metoo ten zwrot mi się kojarzy z czymś innym no ale laleczki piękne, z imieniem. Chciałam jeszcze ten projektor sowa kupić że smyka ale już nie ma :(

megson91 lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak Wam moja dzień?
    U mnie rano mróz, zimno.. Po 14 wyszlam z pracy a tam wiosna ❤️ samopoczucie od razu się poprawia, to naprawdę najpiękniejsza pora roku. W dodatku obok pracy wyrosły przepiękne krokusy..

A mój cykl naprawdę zwariował, już dziś to zaczęłam się śmiać ze swojego organizmu bo jest tak samo uparty jak ja w całości 😅 znowu mam płodny śluz i boję jajników. Owulacja bawi się ze mną w chowanego 🤦‍♀️

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada te lalki sa super. Kupilismy siostrzenicy na święta lalke i plecak. I zadnego prezentu nie chciala, bo tylko wolala o lale i chodzila cale dnie z plecakiem. Choc trzeba przyznac, ze miala 2 lata ale mocno trzeba bylo podciagnac bo nogi lali szuraly po podlodze 😂

To ciekawa akcja z dachem 😅

Phiczek ciekawe co wybralas 😊

Samosiowa masz tyle forumowych kciukow za soba, ze wreszcie musi byc dobrze 😘

Why kolezanka niezla 😁 to ja sobie wytatuluje Illict moich ulubionych Jimmy Choo 😂

Ruda a jesli to ten osad to kazala jakos na to cos zaradzic? Czy to cos nie oki? Kurcze ten okres grypowy teraz to dramat, bo nawet strach do lekarza isc...

Kaga udanych ostatnich godzin u mamy 😘
    Ja tez uwielbiam jezdzic do taty.. z tym, ze ja tam czuje sie jak w domu.. a tu to jak samotny hotel...

Milenka moze kilka owulacji 😜 na bogato 😅 a szczerze to wspolczuje, bo zawirowania ostre i takie trzymanie w niepewnosci..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 14:44

Samos88 tymczasowo;), megson91 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dosłownie na momencik bo mamoza totalna...

Why odpowiem Tobie bo pytalas:
    To że Amelia jeszcze nie siedzi w niczym nie przeszkadza :) nasza spacerówka rozkłada się praktycznie na płasko więc zapinam ją w pasy i leży stabilnie :) do tego mamy poduszkę redukcyjną z Beztroski, bardzo polecam bo wtedy dziecko się nie kiwa na boki :)
    jak Amcia na spacerze nie śpi to lekko podnoszę oparcie żeby coś widziała ale to tylko tak naprawdę leciutko :)
    Nawet pytałam naszej rehabilitantki o opinię na temat spacerówki w tym wieku (z gondoli prawie wyrosła już 🙈) i powiedziała że jak się zaczyna 6mz to jak najbardziej już można bo i tak przecież dziecko nie siedzi tam cały dzień :)
    Także ja polecam spacerowke, idzie wiosna, można dzieci wyciągać z tych korytek :D
    Poza tym dla mnie spacerówka to naprawdę zbawienie, mogę codziennie chodzić na spacery teraz :)

Why.Not.Now lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna oby ale powiem Wam ze bylam na studiach w piatek i sobote i juz w sobote wieczorem zaczelo mnie bolec gardlo a dzisiaj mnie rozklada 200 pielegniarek z roznych oddzialow w tym zakaznych :/ jak nie przejdzie bede musiala sie zglosić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2020, 17:39

• Dzudi Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 14:16

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why.Not.Now wrote:

To jeden z moich typów
    c9bce6ce2a50292bmed.jpg
    A to drugi
    a9e22a66135e7aa6med.jpg

Jeszcze nie wiem na co konkretnie się zdecyduję bo mam trochę czasu.

Why.Not.Now, megson91 lubią tę wiadomość

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ