X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas a maz sie badal juz kiedys czy bedzie pierwszy raz?

Masakra z tymi lekarzami 🤦‍♀️

Dziewczyny szok jakis wracamy wlasnie od doradczyni laktacyjnej
    Zapisalam sie bo ostatnio mialam wrazenie ze mam mniej pokarmu ze maly niedojedziny itp

No i po tym calym nawale jaki mialam
    A pozniej po normalnym karmieniu (czasem mleka az bylo nadto) okazalo sie ze wlasnie zanika mi pokarm 🤯🤯🤯
    Musimy malego dokarmiac mm a niedlugo sie moze okazac ze moim juz wogole nie pokarmie bo go nie bedzie...

To jest masakra jakas

• joana Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas masakra jakas...
    Ale, ze psycholog ma Ci pomoc zajsc jego zdaniem??
    Rece opadaja...

U mnie w rodzinnym miasteczku polki puste w rossmanie........

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to ostatnio nic mądrego nie umiem napisac 😂

Abi jak mąż? Jak zdrowie? Powtarzaliscie badanie nasienia? 🙂

Kurde ja może dziwna jestem, ale nie umiem wpasc w panikę mimo że mój kolega i jego rodzina (dwoje dzieci do 3 lat) są objęci kwarantanną. U mnie w sklepach wszystko jest aczkolwiek widać, że półki trochę przebrane. Nie byłabym taka pewna czy to że ludzie kupują mydło to od razu znaczy, że zaczną się myć 😂😂 swoją drogą dla mnie to jest chore, że trzeba ludziom takie rzeczy mówić jak to że mają ręce myć. Ja rzadko korzystam z komunikacji miejskiej, ale jak to robię to od razu biegnę myć ręce, bo mnie to obrzydza. 😛 Jeszcze ostatnio widziałam fajny mem - to że wykupisz całe mydło ze sklepu i innym nic nie zostanie nie uchroni Cię przed koronawirusem, bo inni też muszą się myć.
    Ja się tylko cieszę że teraz nie pracuje 🙄 jak znajomi po fachu opowiadają mi co się u nich dzieje to dramat...

...

U mnie i mojego juz-nie-malenstwa bez zmian 😂 ciągle chce na rękach i na rękach, wszytko musi widzieć i wiedzieć. Boże niech ona już zacznie chodzić. 🙏 😁 Ja sobie nadal trzymam diete, która właściwie już nie jest moją dieta a sposobem na życie, bo przeszła mi chęć na niezdrowe żarcie. Raz w tygodniu mam odpust i jemy coś kupnego a tak poza tym jest fajnie. Za miesiąc idziemy na małe wesele, muszę poszukać kreacji dla córy, wszytkim mają szczęki opadać przed moja gwiazdka 💕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 23:15

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustki na półkach to teraz będzie normalka.
    Byście widzieli jakie zapasy robią ludzie.
    Przesądzają trochę bo później i tak większość rzeczy wyrzucą bo nie zużyją.
    U nas zależy w jakim sklepie. Zazwyczaj poprzebierane.

Kas
    Trzymaj się :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 15:29

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • nada Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas co ty mówisz co za burak. Ale to tak jak my nie mogliśmy zajść w ciążę i tylko mówili "państwo tacy młodzi i zdrowi przecież, trzeba się starać" :/ tak nas na oko leczyli. Dlatego ja wolę jednak kliniki, tam wiedzą jak podejść do problemu od razu.

A próbowałaś popatrzeć na znanym lekarzu jakiegoś specjalistę co przyjmuje w szpitalu i do niego spróbować prywatnie? Mi się tak udało zrobić hsg na nfz, a potem nawet jedną inseminacje robiłam tak.

Ja próbowałam dodać pomidory do zamówienia z Auchan i wywaliło mi całą stronę więc zostawiam to tak jak jest. Jutro się wybiorę do sklepu po jakieś małe zakupy, ale to w ciągu dnia bo teraz by mnie rozdeptali. Na szczęście mamy jeszcze dzisiaj co jeść :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 15:29

PplPp1.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ale jaja z tym pokarmem Żanetka 😳

Ja ostatnio podjęłam pierwszą próbę podania MM, bo po 6 miesiącu chce odciągać mniej i w pizdu z tym wszystkim... Pluła nim, nic nie wypiła, całe wylałam. Muszę spróbować znaleźć inne (tamto w sumie faktycznie śmierdziało). Chyba nigdy nie uwolnie sie od laktatora 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2020, 15:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga no szok
    Pytala mnie o diete ale ja naprawde tego pilnuje
    Nawet mialam rozpisana od dietetyczki diete dla matki karmiacej

Moj organizm to jakis wariat
    Najpierw rzeka mleka

A tera prawie 2 miesiace i zaczyna zanikac...

A dodatkowe odciaganie nie pomaga wrecz przeciwnie ubywa tego mleka

Wspominalam jej ze ja jestem juz prawdopodobnie po okresie ze lekarz to tez potwierdzil i mowila ze moze to ma wplyw

Tak czy tak dokarmiac go trzeba

Boje sie ze jak zlapie butle to cycka juz wogole nie bedzie chcial

A mleka i tak coraz mniej

Masakra

• Kaga Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka no trudno, jak tak jest to nic nie poradzisz. MM to nie trucizna 🙂 a Ty dajesz z siebie ile możesz. 🙂
    Ja wciąż okresu nie mialam, więc pewnie dlatego ilość mleka ani drgnie w dół.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety mam taki kryzys laktacyjny, że bez dokarmiana mm mała by głodowała i chyba próbowałam już wszystkiego, a pokarmu mi ubywa.
    Kaga, miał to samo. Mała pluła i zmieniłam mm i je, ale staram się jej dawać mm jak najmniej, a jednak więcej mojego.

U nas sprawdza się Bebilon 1 Pronutra Advance, za to NAN całkowicie nie, ale ono podobno ma dużo żelaza i jest gorzkie.

Wcześniej jak przy sesji odciągałam 150-200 ml, tak teraz 90-80.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacytuje wam pytanie mojego meza do tej doradczyni w sprawie jakie mleko poleca :

A jaka pani poleca sztuczna karme? 🤦‍♀️😅😅😅😅

MilusińskaMilena, Kaga, joana, megson91, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko mlekiem wiadomo ze mm go nie otruje😅 ale mi najbardziej chodzi o ta bliskosc

Cudnie jest go karmic
    Tak cudnie na mnie wtedy patrzy i wogole

Eh moze chociaz troche tego mleka utrzymam 🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mm jest tak, że może być najlepsze, ale jak smak nie podpasuje to dupa.

Żanetka, z doświadczenia wiem, że lepiej nie kupować całej puchy, bo można ją zmarnować, a nie są to małe pieniądze. W Rossmannie są dostępne saszetki, tak może popróbuj.

• Kaga Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokarmialam NAN w pierwszym tygodniu życia i wtedy go akceptowała, ale nie była tak przyzwyczajona do mojego mleka. Mam jeszcze jeden cały nieotwarty woreczek tego mleka, ale na razie go nie otwieram. Próbowałam jej podać Hippa w wersji HA, ale było okropne. Mam w domu jeszcze próbki Bebilonu, może to zaakceptuje a jak nie to spróbuję ten NAN.

Jeżeli chodzi o skład to najlepszy jest Capri Care podobno, ale podobno ma specyficzny smak i zapach (bo to kozie). Napisałam do nich na FB i mają mi wysłać darmowe próbki, więc zobaczymy.

Ruda a może ilość spada bo zaworki coś szwankują? U mnie zwykle mniejsze ilości = zaworki do wymiany.

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki 😙

Żanetko Twój mąż mnie chyba nie przestanie zaskakiwać 🤣🤣🤣 leżę i płaczę ze śmiechu 🤣

Koronawirus, Ehh my dziś mieliśmy zebranie w pracy o zamknięciu szkół i że osobom które mają dzieci do 8 lat przysługuje 14dni opieki płatne 80%. Kierownik innego działu mówił że jak tak dalej pójdzie to mogą nam zamknąć na jakiś czas zakład bo jakby nie patrzeć to pracuje u nas jakieś 2tys ludzi..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phiczek wrote:
    Pustki na półkach to teraz będzie normalka.
    Byście widzieli jakie zapasy robią ludzie.
    Przesądzają trochę bo później i tak większość rzeczy wyrzucą bo nie zużyją.
    U nas zależy w jakim sklepie. Zazwyczaj poprzebierane.

Kas
    Trzymaj się :*
    Phiczku jakbys wiedziala co sie dzieje u mnie w szpitalu :( martwi mnie to wszystko najprawdopodobniej wszystkie zabiegi planowane beda zawieszone.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga, wymieniałam i zaworki i lejek i membranki.

U nas też na samym początku piła NAN, bo takie było w szpitalu, a później już nie chciała, wypluwała, cała puszka poszła na zmarnowanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samos88 tymczasowo;) wrote:
    Phiczku jakbys wiedziala co sie dzieje u mnie w szpitalu :( martwi mnie to wszystko najprawdopodobniej wszystkie zabiegi planowane beda zawieszone.
    Edit 2 min pozniej po moim wpisie ....
    Odwolono wizyty planowane

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu to domyślam się że jeszcze gorzej.
    Tam to wgl tragedia.
    Oj biedna. Uważaj tylko na siebie kochana

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • joana Autorytet

Wysłany: 11 marca 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada my bylismy o 13, bo stwierdzilismy, ze ludzie jeszcze w pracy a chcielismy zrobic na spokojnie male zakupy..
    A tu dupa... kolejki a wszystkie kasy chodzily..
    Szczerze to wspolczuje teraz wlasnie pracownikom sluzby zdrowia itp czy wlasnie tym na kasach... oni teraz maja najgirzej...

Wiadome, ze ludzie panikuja i bedzie coraz gorzej...

Zanetka dobry tekst męża 😂

Nada a moze jakis inny sklep z kolekcja mama np zara? Tylko wiadome ceny z tych kolekcji to bola..
    Albo cos na zalando??

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phiczek wrote:
    W szpitalu to domyślam się że jeszcze gorzej.
    Tam to wgl tragedia.
    Oj biedna. Uważaj tylko na siebie kochana
    Tak jest dramat jutro mam wchodzic do pracy jakims tajnym wejeciem dla pracowników. A dzisiaj juz 3 lekarzy poszlo do domu z powodu goraczki.

‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ