X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • joana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas niestety nie pomoge, bo nie mialam takich badań 😔😔😔

Co do wielopieluchowania to wogole nie dla mnie... nie planujemy zakupu suszarki, a po jednym chcemy kolejne.. wiec wygrywa wygoda 😄

Megson duze zamówienie, ja nie mysle jeszcze tak o wyprawce 😅 narazie mamy kolyske i troszke ubran..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 21:02

megson91 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nada Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas a masz normy? wynik AMH moze swiadczyc o policystycznych jajnikach ale z tym to nie wiadomo do konca. to AMH to taki magiczny wynik :/ Ja np rok chodzilam zalamana że mam za niskie, więc słabej jakości komórki, a przed samym invitro zrobilam kolejne badanie (tym razem w dobrym dniu cyklu - co bylo chyba zaraz po okresie) i moje AMH wzroslo!! I miałam juz ładny wynik, w normie. A kiedy masz wizytę u gina?

Wow Megson niezle zamowienie od mamy ginekolog :D A jaki wózek planujecie?

Jeju dziewczyny jestem uzalezniona od coli zero........ to jest moja jedyna ciazowa zachcianka, naprawde. Cola zero z lodem i cytryna/limonka. nie moge sie powstrzymac. Ogolnie to chyba nie taka tragedia tylko trzeba pamietac, ze to tez kofeina.

Zrobilam dzisiaj pyszny obiadek tacosy z mole i guacamole :D i mialam super cukier po nim ! Takze polecam, trzeba sie troche narobic, ale pol sosu zamrozilam i bedzie na kiedys :) https://trawkacytrynowa.pl/kurczak-w-sosie-mole/ mniam!

PplPp1.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson widziałam kopniaczki na insta 😍😍😍
    Cudowne uczucie prawda?

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, najgenialniejsze uczucie na świecie 💜💜💜
    Jakoś od 2 dni mała zaczęła kopać tak mocno, że w końcu jest to widoczne z zewnątrz 🙈💜
    Na sierpniówkach dziewczyny mnie przestraszyły, że takie mocniejsze kopnięcia mogą świadczyć o tym, że dziecko zaplątało się w pępowinę 😱

Nada, mamy jakiś kijowy wózek, nawet nie pytam o firmę i model 😂 siostra męża dostała go od moich teściów dla swojej córeczki, a używali go tylko do wożenia małej po mieszkaniu, opony ma nie ruszone 😂 na wiosnę za rok kupię sobie wymarzoną spacerówkę, w tym roku nie pojeździmy za dużo, bo od września/października będzie smog w Krakowie i zalecają, żeby z dziećmi nie wychodzić ☹️

Tu mam zdjęcie od teściów, nie mam pojęcia co to 😂🙈

73f9f0bc5cd217e3.jpg

EDIT: dogrzebałam się po zdjęciu do firmy i wychodzi na to, że to jedo bartatina 2w1 😂

EDIT 2: wózek kupiony w 2016 roku, bo widzę, ze ten model w 2019 został odświeżony przez producenta 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 12:58

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson weź nie słuchaj nawet takich głupot 😂
    Ja wiem że w ciąży to się myśli o wszystkim ale naprawdę nie ma co się nakręcać tym że dziecko się pępowiną owinie 🙂
    Moja też cały czas buszowala, te pierwsze kopniaczki są takie piękne, delikatne, jakby tam motylek siedział a później to się robi wojna brzuszna i obite wszystkie narządy 😂 ale to niebawem sama się przekonasz 😊
    Tylko błagam nie daj się wpędzić w zamartwianie się tym 😊 cieszę się chwilą kochana 😘 bo tak naprawdę ciąża to chwila no ale później jest jeszcze lepiej 🥰

A co do wózka to masz rację 🙂 lepiej zainwestować w porządną spacerówkę

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson Jedo Bartatina 🙂
    A co do opinii „sierpniowek” to niezłe głupoty piszą 😂 nie czytaj tego. Maks urządzał sobie potańcówki w brzuchu i co się okazało.. ? Że niezły z niego muzykant i „obrotomierz” 😂 wszędzie go pełno.
    I zaczął sam siadać, więc Jak kiedyś wypicie gorącej kawy było szczęściem tak teraz jest cudem 🙈😂

Kaś ja Ci życzę dwóch kreseczek jeszcze w tym roku. Baaa do lata! 😘 tez nie pomogę bo nigdy nie robiłam takich badań 🙈

Nada miałam podobnie tylko ze ja znów pepsi lime tez z lodem. Nieraz 2 szklanki pod rząd wypiłam takie miałam parcie na to😂🙈

Miłego dnia 🌷

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma amh jest do 0,17 do 7,37 a ponoć powyżej 3 to policystyczne jajnik może oznaczać. Mam niedobór Wit d, a ca 125 jest norma do 35 a ja mam te 5 z czymś więc spoko😊

Badanie robiłam z krwi pobranej w 5 dni cyklu. Śląskie laboratoria maja teraz w ofercie zamrożenie krwi na 30 dni i skorzystałam z tego, żeby jednak ograniczyć wyjścia do takich miejsc. Wizyte mam 25 maja i mam nadzieję, że na Niej umowie sie na sono jeszcze przed owu majowa a jak nie to bede czekać do kolejnego cyklu.
    Szczerze dziewczyny to jestem jakaś trochę spokojniejsza i mam jakoś lepsze myśli 😊😊

nada, MissKathy92 lubią tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • joana Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas pewnie.. jak juz trafil sie lekarz, ktory zleca badania to człowiek czuje sie pewniej. Oby pomógł znalezc rozwiazanie ❤ i szybciutko byly II kreski na teście ✊✊✊ mocno za to trzymam kciuki 😘
    A jak wogole Twoje wrazenia z wizyty??
    Ja mam pcos ale szczerze to nie pamietam czy wogole amh mialam robione. A jesli juz to w tych pierwszych badabiach kiedy je u mnie stwierdzono. Czyli lata temu.
    Ale na pocieszenie powiem, ze jeden wynik nie swiadczy o nich. Musi byc i obraz wogole jajnikow i inne czynniki spelnione. I kilka wyników hormonow musi to potwierdzić.
    Poczytaj o tym u mamaginekolog. Ma opis co to jest pco a co pcos.
    Takze jak mialas inne wyniki hormonalne oki i do obrazu jajnikow nie przyczepil sie zaden lekarz to watpie, ze masz pcos 😊

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Kaga Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja miałam AMH ponad 4 i to wcale nie oznacza jednoznacznie, że to policysyyczne jajniki. Mój ginekolog mówił, że mam idelany wynik. Owszem w internecie piszą o normie do 3 (wiem bo sama szukałam), ale znalazłam kilka artykułów, że to norma dla starych odczynników stosowanych kiedyś do tego badania. Nawet ŚLA gdzie ja badałam AMH ma normę ponad 7. Lekarz na pewno pomoże Ci wszytko zinterpretować. :)

Dziewczyny przyznam, że dosc pobieżnie czytam Wasze posty o wyprawce, bo nie pozwala mi czas, ale powiem Wam jedno - aż łza się w oku kręci i chce się znów być w ciąży. 😅😅

A Ty Megson nie czytaj tych bzur i i internetowych "lekarek", tylko ciesz się ciąża 🙂 ja żałuję, że wtedy bardziej się nie cieszyłam a zamartiwalam. Kopniaczki cudowne ❤️

• nada Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas no i najważniejsze! Super, ze w końcu ktoś zlecił jakieś badania i plan jest. A z tym AMH, ja miałam taki stres, ze komórki do dupy i co, 6 komórek zapłodnionych i to super jakości! Także u mnie problem był z drożnością ewidentny.

kopniaczki super, ale te mocniejsze, zwłaszcza na leżąco bolą xD

mm pepsi lime też brzmi dobrze :D 100% smaku 0 kcal haha, jak byłam w stanach to pamietam, że piłam cole zero z limonką już taki smak zmieszany. Zresztą tam był taki wybór tych napojów zero :O ogromny.

Ja dzisiaj chyba zamówię staniki do karmienia. Bo widzę, że mało ich na magazynie już mają. 3 starczą na początek czy brać 4?

PplPp1.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta dziwna ale to chyba przez korone...
    Lekarz urzekł mnie tym, że trzeba zrobić drożność bo to podstawa 😊
    Więcej będę mogła powiedzieć po wizycie 25 maja. Teraz oczywiście będę siedzieć jak na szpilkach i czekać na ten 25.
    Zastanawiam się czemu nie wychodzi? Czy mam niedrozne jajowody? Czy da sie je udroznic? Czy może konieczne będzie cholernie drogie in vitro?

• joana Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas narazie tymsie nie zamartwiaj... nawet jak sa lekko niedrozne to nieraz podczas badania udaje sie je przepchnac. A pozniej parom szybko sie udaje 😊
    Wizyty w koronie sa lekko dziwne, ale oby Twoja 25.05 byla udana ❤

Dzis poczulam pierwszy solidny kopniak 😍 życzę tego każdej staraczce ❤

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję że w tym roku się uda😊😊
    Myślę też o Milence i czemu im sie nie udaje.
    Znaleźć dobrego lekarza to też sztuka. Tak w ogóle to ona chyba przepadła przez tego robota 😁

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś, jestem jestem, czytam Was na bieżąco, tylko nie pisze bo w sumie nie mam co.. Nic się nie dzieje, ostatnie dni miałam dość zabiegane bo przyjechał mój tata i siostrzeniec do pomocy przy rąbaniu drzewa więc do południa szykowanie żeby mieli co zjeść i im podchlebic bo przecież mężczyźni pracujący 😂 a po południu praca..

Dziś od rana wzięłam się za sprzątanie. Podłączyłam myjke parową żeby wyszorować piekarnik więc obleciałam od razu łazienkę..

A teraz zrobiłam sobie kawę, ukroilam kawałek drożdżowego (taaak, z robota 😅) i zasiadłam do Was 🙂

Z nowinek to tylko to że wczoraj zadzwoniłam do rejestracji gina potwierdzić wizytę w przyszły wtorek. Muszę sobie zapisać wszystko co chce mu powiedzieć i o co spytać..

Kaś też często się zastanawiam czemu się nie udaje, ale ostatnio po prostu przestawiłam się na myślenie że dziecko znajdzie najlepszy moment. Nie wtedy kiedy my chcemy, a wtedy kiedy ono chce, więc po prostu czekam.. Najlepsze jest to że nawet nie wiem w którym dniu cyklu jestem, ile dni po owu.. Wiem tylko że w poniedzialek/środę powinna być @ i jest mi z tym cudownie, serio 🙂

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenla a jaki lekarz i gdzie?

Ja karczek pokroiłam, posmarowałam musztardą, posypałam przyprawą do karczku na grilla i dp lodówki, kaszanka też już w lodówce 😊😊😊
    U nas sobie delikatnie pada, szok!!

Dziewczyny pierwsza wizyta u lekarza kosztowała mnie 800 zł 😱😱 usg, wymazy i krew. Jesli jeszcze dodać to co zrobiłam przed a wiedziałam ze trzeba to mamy 920zl. Wiadomo, że chęć posiadania dziecka pieniędzy nie liczy ale gdyby nie to że jednak nasza sytuacja finansowa jest dobra, to chyba nigdy nie miałabym dziecka. Wkurza mnie fakt, że pracuje, odciagaja mi skaldki a do lekarza chodzę prywatnie. 500+ dają bo program pro rodzinny musi być ale żeby dofinansować walke z niepłodnościa to już kasy nie ma, a wystarczyłoby zweryfikować komu to 500+ powinno przysługiwać bo jak dla mnie dla ludzi , którzy wolą nie pracować bo jest 500+ to powinni zabrać.

• joana Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja w miesiacach na stymulacji liczac wizyty, badania, leki to szla mi cala wypłata, czyli prawie 1700 zl... przerazala mnie ta kwota..
    Masz racje polityka niby prorodzinna, ale nikomu nie radze leczyc bezplodnosci na nfz. A do prywatnych wizyt nie doplacaja...
    Niestety taka jest rzeczywistość..

Milenka to pysznie u Ciebie 😍
    A taki tok myślenia napewno dobrze Ci zrobi. A niedlugo i leczenie przyniesie skutki ❤

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś zdecydowałam się na "zwykłego" gina w Kielcach. Na profilu znanylekarz ma wpisane że zajmuje się również niepłodnością. Liczę na to że mimo braku wielkiego, długoletniego doświadczenia, wpadnie na jakiś pomysł co dalej z nami zrobić. A nóż widelec, może zobaczy/znajdzie coś, czego władnie ci lekarze z długim stażem nie dostrzegli, może zwróci uwagę na coś innego..
    A tak jak wspominałam, mieszkając w Kielcach chodziłam do jego ojca. Zajął się mną wtedy jak nikt inny, chodziłam do niego co tydzień-dwa z kolejnym skierowaniem na badania. W końcu wysłał mnie na 3 dni do szpitala na endokrynologie żeby mnie zbadali od góry do dołu..
    To on zdiagnozował mi pcos i mnie leczył. Ufałam mu jam żadnemu innemu lekarzowi. Wierzę z całego serca że syn jest tak samo świetnym specjalistą, zwłaszcza że opinie ma bardzo dobre.

Ja mam dziś w planach upiec murzynka bo prawdopodobnie będę mieć gości i może zdążę upiec boczek rolowany w suszonej mięcie i szałwi, ze śliwką morelą i czosnkiem 🙂

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka a witd3 badalas?

Jeśli robisz list życzeń do lekarza to wsadź go odrazu do portfela żebyś nie zapomniała jak ja kiedyś.
    A może mąż musi powtórzyć badanie?

A miałam Wam pisać, że lekarz stwierdził lekkie tylozgiecie macicy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu ten gosc byl plemnikiem i znalazl droge do jajeczka 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2020, 09:48

megson91, Kaś28, MilusińskaMilena, MissKathy92, joana, nada lubią tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka a ja dziś myślałam o Tobie i o tym, że jeszcze trochę i bedzie rok jak zobaczyłas dwie kreski😁 a jak Fabianek?
    Mąż powtarzał badanie?

Ja dziś mam lenia...

U mnie owu sie zbliża 😊😊😊

Żanetka93 lubi tę wiadomość

‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ