X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że teraz to już tylko z górki. Chociaż boję się, że znów okaże się, że u mnie jakiś problem jest.. Ale narazie staram się nie myśleć. Ważne że jest jakaś decyzja i dobra nadzieja, której się teraz trzymam 😊

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska, na pewno już będzie tylko lepiej. Nawet gdyby się okazało że u Ciebie jest jakiś problem (ale wierzę że nie), to go szybko rozwiążecie. Tą największą przeszkodę pokonaliscie w momencie kiedy zdecydowaliście się na dawce 🍀 ja wierzę że będzie dobrze 😙

Sisska lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, mi położna w gabinecie powiedziała, żeby śledzić stronę internetową szpitala, bo organizują tam zajęcia on-line i że nie ma co się spodziewać powrotu normalnych zajęć 😔

Milenka, ja przedwczoraj upiekłam ciasto bananowo - kakaowe z thermomixa 💜 wyszło genialne i zjedliśmy całe w 2 dni 🙈💜

Sisska, super wieści!! 💜💜💜 my jesteśmy z Krakowa, ale totalnie nie znam się na klinikach, wiec nie pomogę 😔 trzymam mocno za Was kciuki!! 💜💜💜

Sisska lubi tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska moze klinilka Macierzyństwo?
    ☺️ Ewentualnie Parens...
    Moze poczytajcie sobie opinie par ktore korzystaly z takie metody i zobaczycie gdzie wiecej plusow
    Chociaz ja duzo dobrego slyszlam wlasnie o Macierzynstwie ☺️
    Wogole super ze maz jakos sie pogodzil z tym jak jest a przedewszystkim ze zdecydowal sie na taki krok...
    Moze nie ta sama krew ale milosc bedzie napewno wielka i dzidzia bedzie jego w stu procetach 😘
    Bardzo dojrzala decyzja ☺️
    Chce stworzyc z Toba rodzine mimo wszystko i to najwazniejsze. Ukochaj go mocno za to hehe

Milenka biedaku cos ten Twoj pecherz nie w formie...
    Mam nadzieje ze niedlugo lekarze zaczna jakos funkcjonowac i uda Ci sie dostac do lekarza
    Polecam jakiegos urologa
    To specjalista od tych spraw napewno by cos konkretnie zalecil

Miss smieszne to musi byc
    Nim sie obejrzysz juz bedzie biegac ☺️

MissKathy92, Sisska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska, ja korzystałam z Parens, bo moja Pani doktor pracowała tam kiedyś, teraz już nie pracuje, tylko ma swój gabinet i dlatego wiele o tej klinice powiedzieć nie mogę.
    Poza tym mój problem bym dosyć prosty i błahy, więc nie mogę też powiedzieć, że akurat to miejsce mi pomogło. Moja Pani doktor szybko rozwiązała mój problem i wysłała mnie na zabiegi, ale czy nie zrobiłby tego inny lekarz skoro to było takie ewidentne, nie wiem.

Nie miej jednak bardzo mocno trzymam za was kciuki!

Tak samo jak i za Milenkę i Kaś ❤️

Znikam, zająć się moim największym szczęściem!
    Mało mnie ostatnio, ale też i czas jest ograniczony.

Buziaki dziewczęta!

Sisska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

💘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 19:49

MissKathy92, Sisska, megson91, joana, Kaś28 lubią tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska super wiadomość 🥰 dobrze, że mąż się przed Tobą otworzyl, wiesz czego on chce i możesz być spokojna 😊 to duży krok

Sisska lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😊 oby teraz już było tylko do przodu 😊 będę mieć wiecej wolnego to będę szukać jakichś opinii o klinikach 😊

Kaś28, MissKathy92 lubią tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siska super wieści ☺☺☺
    A wiecie jaka przyczyna braku plemników?

Megson i Joanna polowkowe już za Wami , jak to szybko leci😊😊😊

Miss zaraz za młodą będziesz biegać 😋

Żanetka tatuś i synek lubią to samo 😁

Joanna wizytę mam jutro, tylko jednak wolnego nie mam i nie wiem jak ogarnąć to, że chciałabym się umyć przed wizytą...

Milenka, Ty lepiej dzwoń jutro do przychodni bo gin raczej nic nie poradzi na to

megson91, Żanetka93, joana, MissKathy92 lubią tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś prawdopodobnie przez brak chromosomu Y, one nie dojrzewają. Mamy poziom 7 czyli spermatydy, a dopiero od 8 poziomu są plemniki i nimi już można spokojnie zapladniać. Niby spermatydy są już dojrzałe, mają dna itp, tylko nie mają ogonka więc nie są w stanie się wydostać i zapłodnić, no ale w Polsce niestety nikt nie podejmuje się zapłodnienia spermatydami a jest to możliwe.. Może za parę lat ktoś się tego podejmie i będziemy mieć szanse na biologiczne dziecko męża.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh.... szansę sa ale nie w Polsce.... jakie to wszystko kurde trudne .

Siska podziwiam Twojego męża, że zgodził się na dawce nasienia. Myślę, że budowa domu to też odskocznia dla Niego i coś co może mieć swojego, nad czym ma kontrolę. Na budowie popracuje i pewnego dnia przyjdzie i powie Ci, że czas szukać kliniki 😊😊😊

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • joana Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas kciuki za dziś ❤✊🥰

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nada Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska, ja tez podziwiam męża, to dla niego musiała być trudna decyzja. Co do tego czy w Polsce będą takie rozwiązania... myślę, że wszystko kwestia kasy.

Kas a jakbyś się umyła u ginekologa? Tam są przecież takie bideciki.

a ja od dzisiaj na zwolnieniu, dziewczyny co za cudowne uczucie. Nic nie muszę xD zamówiłam owoce od lokalnego rolnika, zaraz idę poczytać na balkon. Zamówiłam bardzo fajne książki z natuli. Cały pakiet wzięłam za 170 zl. i zaczęłam od tej o porodzie naturalnym. Podoba mi się jak to wszystko jest tam opisane. Tylko ja z tą cukrzycą, ciekawe jak bardzo będę mogła sama kierować swoim porodem. https://natuli.pl/pl/p/Pakiet-ksiazek-Pierwszego-Wyboru-dla-rodzicow/20331 to ten zestaw

Megson wchodzę na stronę szpitala ale tam tylko kursy online i stare terminy. Wszystko zależy od rządu, a oni maja gdzieś rodzące, starające się zresztą też. NIkt nic o nich nie mówi!! Ani o tych porodach ani o niczym... mogliby zrobić przecież te szkoły rodzenia w mniejszych grupach, można by było dopłacić... Wiecie, ja nie miałam nigdy noworodka w rekach, instynkt instynktem ale boje się, ze nie bede umiała poprawnie trzymać itd :(

megson91 lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada masz racje.. wiem, ze niekazda mame byloby stac ale ja chetnie doplacilabym, zeby chocby miec 2-3 zajecia z jakas polozna na temat chocby pierwszej pomocy czy pielegnacji maluszka.
    Na szczescie o porodzie, oddzial pokaze mi ta, z ktora rozmawialam ostatnio. Obiecala przekazac mi tez jakies materialy i wiedze na temat opieki nad dzieckiem.
    Dziecko male mialam 2 razy w zyciu na rękach, pieluszke zmienialam raz... i jestem przerazona, ze bede zle trzymala czy zrobie cos innego czym skrzywdze malenstwo.
    A co gorsza mam tesciowa obok.. wiadome jej pomoc bedzie cenna ale juz to widze, ze jak zobaczy ze sobie nie radze to bede miala rade za rada.. ze nie bede miala od nich spokoju...
    A ja tak chcialabym sama moc zbudowac ta bliskosc z dzieckiem, umiec sie nim zajmowac ☹ rady sa super... ale chcialabym miec chocby samemu jakies podstawy...

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Sisska Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś, Nada ja sama go podziwiam. Na początku jak się okazało że plemników nie ma, ja od razu wiedziałam,ze będę chciała jakby co dawce nasienia, oczywiście jeśli się mąż zgodzi. Teraz wiem, że on się zgodzi, i podejmiemy się tego, ale jednak ja mam trochę teraz mieszane uczucia.. Marzyłam móc urodzić mu jego dziecko, patrzeć i dostrzegać w dziecku jakieś cechy wyglądu i charakteru męża. A tak to co? Nie powiem ze ma oczy po nim, bo oboje wiemy że to nie możliwe. Ktoś powie, że liczy się kto wychował a nie kto splodzil, ale to mówią zazwyczaj Ci, których taki problem nie dosięga i nie wiedzą co my czujemy.

Nigdy nie sądziłam, że będzie u nas taki problem. Gdy koleżanka mi opowiadała, że oni nie mogą, że robią badania itp to ja myślałam, że dobrze, że jak my będziemy chcieli to pyk i będzie. Oczywiście jej współczułam,ale myślałam, że nas to nie dosięgnie, bo młodzi, zdrowi.. Eh czasem nienawidzę całego świata za to.. Dlaczego nie możemy chociaż jednego wspólnego dzieciątka mieć? Takie życie.. Wiem, że już przez całe życie będę miała w sobie taki żal, nie do męża, do sytuacji w jakiej jesteśmy. I będę zazdrościć nadal każdej jednej parze, która bez problemu zajdzie w ciążę..

Teraz tylko pragnę, żeby dziecko było podobno do mnie, a nie do dawcy..

Po majówce chcemy się umawiać tylko na wizytę startowa, dowiedzieć się co i jak i zacząć działać końcem wakacji. Narazie mamy dość wizyt w klinikach itp. Jedynie tak jak napisałam, wizyta startowa, żeby wiedzieć co nas czeka.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, Asia 🙈 to ja Was przebije 😂 nigdy w życiu nie miałam na rękach jakiegokolwiek dziecka 😂😂😂 i przenigdy nie zmieniałam pieluszki 😂😂😂 nie wiem totalnie nic na temat noworodków, niemowlaków ani opieki nad nimi 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Dostałam za to z polecenia od koleżanki, która ma miesięczna córeczkę, książkę do poczytania: „Macierzyństwo non fiction” 🤷🏼‍♀️ Podobno książka super, ale jeszcze się za nią nie zabrałam 😁 chyba zostanie nam głównie samodzielne doedukowanie się w tej kwestii 🤷🏼‍♀️

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska moge napisac ze podejrzewasz co czujecie
    ...
    To napewno przykre bo jesli chodzi o fizyke nigdy nie zobaczysz w dziecku czesci swojego meza...
    Ale...
    Jesli obydwoje jestescie na tyle gotowi zeby to udzwignac to milosc na pewno to wynagrodzi...
    Ja jak mam byc szczera to slowa uznania dla was za toaka decyzje i uklony bo przyznaje ze ja nie jestem w stanie powiedziec czy bym sie zdecydowala...
    U nas problemy z nasieniem okazaly sie naszczescie do pokonania ale gdy pierwszy raz sie okazalo ze sa to wiem ze takiej opcji bym chyba nie udzwignela psychicznie mimo ze nie jestem jakas slaba...
    Na wizycie raz poznalismy pare gdzie kobieta nie mogla byc biologiczna mama i jedynym wyjsciem bylo skorzystanie z dawczyni komorek i pamietam ze wiele wizyt u psychologa miala bo tak nie mogla sie z tym pogodzic...
    Takze naprawde dla was oklaski ze decydujecie sie na ten krok...
    Bedzie tak samo kochane i mimo ze to trudne to czasem niestety nie ma innego wyjscia na stworzenie rodziny...

Dziewczyny co do opieki to przyjdzie samo ☺️
    Obudzi sie w was matczyna intuicja i nikt nie bedzie wiedzial lepiej jak sie zajac waszym dzieckiem.
    A z czasem juz wszystko bedzie robione z automatu ☺️

• joana Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze instynkt instynktem ale jakas wiedze trzeba miec 😊 np jaka temp ma miec woda, czy jak trzymac, nie wiem nawet jakie kosmetyki mozna uzywac, jaka temp jest najlepsza dla dziecka..
    Ale dziewczyny nie ma co sie załamywać 😊 mamy mamy, teściowe itp.. czesc wiedzy zdobedziemy z neta, czesc z książek 😊 a pozniej jeszcze dojdzie instynkt jak pisze Zanetka i dopasujemy to do swojego dziecka.

Sisska masz racje to przykre, ale i piekne, ze radzicie sobie z sytuacja.
    Pomysl o jakichs pozytywach.. zawsze lepiej miec dziecko z jednego z Was niz nie miec ich wogole..
    Lub bedzie z Wami polaczone tez inaczej niz gdybyscie zdecydowali sie na adopcje.
    Wymaga to duzo od Was sily, szczegolnie od meza, ale mocno w Was wierze ❤

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Sisska Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka, to jest na prawdę ciężki temat, ale jednak ludzie wychowują nie swoje dzieci i potrafią je kochać więc jeśli jest szansa, że ono może mieć chociaż geny jednego z nas to jesteśmy na tak z takim rozwiązaniem. Ale podejrzewam, że mąż pewnie jest Wewnątrz siebie mega załamany, chociaż mówi, że się pogodził z tym, i chce tworzyć ze mną rodzinę, mieć dzieci, a najbardziej to by chciał syna 🥰 a ja bym chciała mu go dać ❤️. Powiedział, że jak to tak, żyć bez dzieci, i jest zdecydowany na dawce. Jestem mu za to ogromnie wdzięczna, daje mi szanse na to, by móc poczuć jak to jest nosić dzieciątko pod sercem. Oczywiście jeśli będzie mi to dane, bo czasem jak problemy są to po całości, i moze się okazać, że również będzie u mnie problem..

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska napewno to dla niego trudne...
    Np probujac sie postawic z odwrotnej sytuacji...
    Ze to np my nie mozemy miec dziecka i trzeba skorzystac z dawczyni komorek...
    To taki mega cios w ego czlowieka
    Takie przebite serducho ktore nigdy do konca sie nie zrosnie...
    Ale... Medycyna naszczescie dzisiaj daje szanse i trzeba z niej skorzystac...
    ❤️

Asiu wiele podstawowych rzeczy dowicie sie od poloznej one tez po to sa zeby w tych pierwszych chwilach pomoc ☺️
    A pozniej to juz dziecko w dlon a w razie problemow internet lub nasze cudowne forum 😉

‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ