Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuje dziewczyny za informacje 💜
No mi jest bardzo przykro z powodu tej szkoły rodzenia 😢 co innego móc wyjść z domu i porozmawiać z innymi ciężarnymi o swoich problemach i obawach, a co innego drugi miesiąc z rzędu być zamknięta z 4 ścianach z mężem, który zupełnie nie czuje klimatu 😢
Nie wiesz Nada, czy z tą jogą dla ciężarnych było by coś do polecenia na YouTube za darmoszkę? Nie chciałabym inwestować w portale, bo nie wiem, czy się nie zrażę na samym początku 🥺06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
No mi też... Ale liczę że się jeszcze ogarnie ta sytuacja do sierpnia:)
Proszę https://www.youtube.com/playlist?list=PLAU4WUkbbzhoOjKqUjylBNXIIXoVf4OMX
https://youtu.be/PphAOa8ZRQs
A masz piłkę taka dmuchana? Dla mnie ona często jest taka ulga jak czuje napięcie w biodrach. Może i na plecki pomoże?
Dzisiaj stanęłam na wadze. Od wyjściowej +7kg :o kiedy to się stało hahamegson91 lubi tę wiadomość
-
nada wrote:No mi też... Ale liczę że się jeszcze ogarnie ta sytuacja do sierpnia:)
Proszę https://www.youtube.com/playlist?list=PLAU4WUkbbzhoOjKqUjylBNXIIXoVf4OMX
https://youtu.be/PphAOa8ZRQs
A masz piłkę taka dmuchana? Dla mnie ona często jest taka ulga jak czuje napięcie w biodrach. Może i na plecki pomoże?
Dzisiaj stanęłam na wadze. Od wyjściowej +7kg :o kiedy to się stało haha
Dziękuje pięknie Nada 💜💜💜
Jutro rzucę okiem na te filmiki 😘😘😘
Piłkę miałam kilka lat temu, później przy przeprowadzce spuściłam z niej powietrze i posklejała się od wewnątrz i poszła do wyrzucenia. Ale może rzeczywiście warto zainwestować w nową? 😍06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyMi rosnie typ glaskaj mama 😅
Na raczkach dlugo juz nie wytrzumuje 🙈
Kopie nogami i tak jakby sie chcial zsuwac...
A Czasem jak chce to tak fajnie raczki wyciaga 😅
Ale za to lubi jak go kladziemy na lozku i go glaszczemy po glowce po pleckach po nozkach i stopkach
I to jest chyba dziedziczne bo ja tez uwielbiam takie masaze 😅
A jak jest tak ze glaszczemy go obydwoje to jedno z lewej strony drugie z drugiej to juz wogole sie tak prezy i szczesliwy jest 😅
A i strasznie lubi pozycje na brzuchu
Wogolw taki smieszek z niego
Czesto sie smieje z byle czego 😅😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 07:25
megson91 lubi tę wiadomość
-
Megson zaluje, ze szkoly nie będzie i to bardzo. No ale nic nie poradzimy. Wczoraj dzwonilam do położnej, ktira jest odpowiedzialna za szkole rodzenia w szpitalu na jaki jestem zdecydowana. Mam do niej dzwonic po 19, bo mimo ze szkoly nie ma to one w jakis sposob ta wiedze probuja przekazac. Ale na ten momemt nie powiem czy to indywidualne spotkania, filmiki czy cos innego.
Spotkania z innymi ciezarnym nie bedzie a chcialam tez poznac troche bardziej szpital od tej strony ginekologiczno-polozniczej, ale fajnie, ze cos dzialaja.
Może zapytaj u siebie?
Tylko nie wiem czy u mnie to tez nie podzialalo, ze moj lekarz to ordynator i jego polozna w prywatnym gabinecie jest ta przelozona wszystkich w szpitalu. I jak skierowala mnie do tej od szkoly to kazala koniecznie powolac sie na siebie.
Doswiadczenia nie mam i filmikow jeszcze nie ogladamy, ale duzo pozytywow slyszalam na książki, plyty i kanal bodajze Zawistowskiego? Ja napewno za jakis czas je zobacze.
Co do jogi zelazko i mostkowskiej to zgodze sie z Nada. Zaczelam z jej polecenia i filmiki sa bardzo spoko a ja kondycji mialam zero po lezeniu plackiem 4 miesiace prawie. Pilke tez planuje kupic?? Czymś sie sugerować podczas wyboru??
Nada u mnie od poczatku 4kg na plusie 🙄 ale ja zawsze bylam paczek w masle co tyje nawet od powietrza 😁 a Adas bardzo lubi jesc 😂😂😂
Co jeszcze mialam napisac...
A chusty.. myslalam o nich ale w okolicy nie ma nigdzie u mnie zadnego specjalisty. Wiec zastanawiam sie nad nosidlem? Mysle, ze nieraz u nas to byloby super rozwiazanie na wsi, zeby nie siegac od razu wozka, tylko moc swobodnie wszedzie isc..
Ale tez jeszcze sie nie wczytywalam w temat.
Z dobrych nowin w nastepnym tyg ruszamy z remontem, bo juz jestemy i tak na styk, zeby zdazyc przed maluchem. Zacznie sie balagan 🙄 ale i tak bardzo sie ciesze..
Z wyprawkowych tematow kupilismy (zamowilismy wczoraj) Chicco Baby Hug 4w1. Będzie stał do drzemek na dole w salonie czy kuchni.
Kaga super, ze udalo Wam sie trafic w cudowne miejsce i odpoczywacie ❤
Milenka gdzie zniknelas? 😊 Lidlomix tak Cie juz wciagnal? 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 07:59
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Piłka jest super. Ja się czasem na niej bujam i czuję taka ulgę w dole pleców :d
Facet wyslal mi foteczki. Bardzo spoko ten wózek jest. Tylko czy 13kg to dużo? Doradźcie. My po schodach chodzić nie będziemy. Wózek do samochodu no i ewentualnie do samolotu.
Kurcze może jeszcze będą te szkoły rodzenia? Ja tak jak pisałam w czerwcu planowałam iść. Pierwszy weekend mieliśmy termin. Chciałam też pierwsza pomoc zrobić no i to chustonoszenie. Ale to poprosimy żeby do nas przyjechała Pani i pokazała już na Ignasiu.
-
Nada Mąż mnie rozczulił 💜 powiedział, że w weekend spróbuje razem ze mną rozkminić jogę z filmików od Ciebie 💜💜💜
My dzisiaj mamy połówkowe z Florką. W gabinecie u mojego gina jest położna z Ujastku, także macie racje, zapytam się jej jak to teraz będzie z tą szkołą rodzenia 💜
A odnośnie chustonoszenia, to moja koleżanka z Krakowa jest doradczynią i już z nią rozmawiałam na ten temat, że trzeba poczekać aż Flo będzie już na świecie 🙈💜 wtedy się będziemy umawiać na skorzystanie z jej usług 💜nada lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Byłam właśnie na spóźnionych połówkowych 💜
Florentynka waży 583g 💜
Obróciła się w końcu i jest w położeniu główkowym 💜
BPD wymiar dwuciemieniowy 5.51 cm
OFD wymiar potyliczno-czołowy 7.48 cm
HC obwód główki 21.01 cm
AC obwód brzuszka 18.01 cm
FL długość kości udowej 4.28 cm
Anatomia bez zastrzeżeń 💜
Ilość płynu owodniowego prawidłowa 💜
Łożysko na tylnej ścianie o prawidłowej grubości bez cech odklejania, 1st dojrzałości wg Grannuma 💜
Szyjka macicy 4,8 cm 💜
Przybliżony termin CC 10.08.2020 💜💜💜MissKathy92 lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Super Megson, gratuluje zdrowej córeczki u mnie 4 sierpnia, wiec widzę, że będzie się działo na forum hehe chociaż ja czuje, że urodzę w lipcu
a co z tą szkołą? Ja mam wizytę jutro to też zapytam położnej w sumie.
jak już kupicie piłki dziewczyny, to ja jeszcze lubię ten trening:
https://www.youtube.com/watch?v=KrsrFwT6Mf4
tylko mnie tak drażni, ze tej kobiecie tam widać brzuch xD tzn ja nic nie mam do ciążowego brzucha, ale mogla kupić dłuższą koszulkę albo ciążowe leginsy noo...
https://youtu.be/130CZD0HEh4 zaczęłam tez oglądać tę szkołę rodzenia. Słaba jakość, ale super babeczka gada i pokazuje ćwiczenia na ból pleców!megson91, joana lubią tę wiadomość
-
a i wózek się sprzedał. Ale on mi się tak podoba, że w najgorszym wypadku kupimy nowy. Jak widać nie ma problemu, ze sprzedażą używki to się zwróci. tutaj recenzja https://mamygadzety.pl/britax-go-next/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 20:28
-
Megson super, ze wszystko dobrze 🥰😘Dzwonilam dzis do tej poloznej. I tak jestesmy umowione, ze dzwonie do niej kolo 32 tc. Ma mi wtedy pokazac oddział, przekazac materialy i wszystko wytlumaczyc. Wiec fajnie, ze wogole cos 😊 nic nie place, bo pytalam.
Ale przesympatyczna kobietka.. oby byla podczas mojego porodu 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 20:59
Adaś
-
Cześć dziewczyny, jestem jestem. Czytam Was regularnie ale jakoś nie mam weny do pisania.
U mnie ok. Jestem po owulce z ponowną infekcją pęcherza 🤦♀️ na szczęście przechodzę ją dość łagodnie. 5go mam wizytę to może gin mi coś przepisze na te nawracające infekcje..
Na MCC póki co nie zrobiłam zbyt wiele. Na pierwszy ogień poszedł chleb który standardowo piekłam w dwóch porcjach. Ja nie umiem czegoś upiec i się nie podzielić z innymi.. Piekłam też pite i robiłam kebsa w bułce, wczoraj robiłam pampuchy i burgera XXL z przepisu na thermomixa. Próbuję jakoś przekonać małża do robota więc wymyślam 😁 a dziś mam lenia i nie wiem czy zrobię w ogóle cokolwiek.. Chyba cały dzień będę czytać 🙂
Meg i Asia, Wy po badaniach, cieszę się że wszystko OK 😙
Wasze maluszki są prześliczne ❤️megson91 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Megson super że Florka ładnie rośnie 😊
Milenka szalejesz z wypiekami nie ma co 😂 koniecznie na badania z pęcherzem
A ja się biorę za sprzątanie 🙂 Amelka wczoraj zaczela pełzać do przodu więc jest ciekawie 😂
Miłego dnia 🥰megson91 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny u nas zmiana. Wreszcie. Rozmawiałam z mężem, i on od początku był nastawiony, że skorzystamy z dawcy.. Mówił, że on się już nastawił i pogodził, że u niego nic nie ma i że będziemy próbować z dawcą, tylko, że on chce narazie skupić się na budowie i dlatego nic nie mówił.. A ja tak się zamartwiałam, opieprzylam go, że ja nie wiedzialam co on myśli, że mógł od razu mówić, pogadać a nie takie coś.. Teraz jestem spokojniejsza. Planujemy tylko w najbliższym czasie wizytę startowa, ale to najpierw musimy wybrać klinikę, gdzie będziemy chcieli robić zapłodnienie. Może polecacie któraś w Krakowie, która nie wymaga nie wiadomo ile badań? I nie ma okropnie długiego czasu oczekiwania na wizyty? Bo tak myślę że może końcem wakacji byśmy spróbowali pierwszego podejścia 🙂
MilusińskaMilena, joana, megson91, MissKathy92, nada, Jane208 lubią tę wiadomość
-
Sisska ale sie ciesze ❤ fantastyczne wiadomosci 🥳🥳🥳 kliniki nie polece, bo to nie moje okolice. Ale kciuki juz tak zaciskam, ze az bola palce ❤❤❤
Milenka szalejesz, brzmi pysznie 🥰 ja tez nie umiem sie podzielić, wiec rozumiem te porcje hihi 😊
U mnie dzis keks, a od mamy dostalismy bulki drozdzowe z serem. Zapowiada sie pyszna sobota 😁
Co do pecherza to ginekolog moze pomoze..
Nie chce nudzic, alr nie pamietam czy pytalam..
Mialas robiona ostatnio cytologie?? Albo nie masz nadzerki? Tak mi sie nasunelo.. tylko pewnie juz to pisalam.. mialam non stop stany zapalne prcherza i pochwy. Raz z pecherza az szla mi krew... a winowajca byla nadzerka...... mialam pobierany nawet wycinek, wyszlo oki. Wymrozilam i jest cacy 😊
Kas Ty w poniedziałek masz wizyte? Czy zle pamietam?? Jak samopoczucie??
Pelzajaca Amelka to musi byc przeslodki widok 🥰😍Sisska, megson91, MissKathy92 lubią tę wiadomość
Adaś
-
Asia w grudniu miałam robioną cytologie i bakteriologie i wszystko wyszło super, bez najmniejszych zmian.. A od stycznia mimo wszystko co chwilę łapie pęcherz, mało tego od pęcherza idzie na drogi rodne i takie błędne koło.. Jeśli gin nie pomoże to postaram się dostać do lekarza pierwszego kontaktu, albo może chociaż mi receptę wypiszą bez wizyty..
Chciałabym zrobić sobie badania na cukier jak tam sytuacja wygląda kiedy nie biorę mety i od razu na mocz ale z tego co wiem to ciężko u nas z laboratoriami więc nie wiem czy mi się uda.. Tylko hmm czemu infekcja pojawia się zwykle po owulacji, rzadko kiedy przed..
Dziś nie zamierzam nic robić, siedzę opatulona w koc, z poduszką elektryczną na brzuchu i książką w ręce.. Mam spadek formy i gorsze samopoczucie przez to wszystko.. Na szczęście do pracy idę dopiero w środę, w dodatku tylko na dwa dni więc zdążę się wykurować.
Siostra sobie żartowała że pęcherz złapałam zamartwiając się o ulubionego szwagra który również chorował w tamtym tygodniu 😁 w sumie może f a ktycznie zadziałała psychika, bo siorka powiedziała mi że szwagier chory, a ja następnego dnia już miałam objawy 😂Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."