X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • joana Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze udalo Ci sie zrobic wyniki i sa oki. A w innych dniach cyklu tez jeszcze jakies masz???

Phiczek wspolczuje tych przebojow z reka 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 16:05

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nada Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o słoiczki tez spoko :D lidlomix dobry do takich rzeczy :D ugotuje, pomiesza. na pewno są jakieś przepisy.

jeju zaczęłam dzisiaj oglądać znowu wózki... jak ja bym chciała móc pójść do sklepu to ogarnąć.

Chlebek miał wyrastać 4,5h a dopiero zaczął. No ale może to wina tej maki 2000. Zaraz trafi do pieca i chwila prawdy.

Edit. Chleb wyrósł! :d i nie opadł w piekarniku. Będziemy testować za godzinkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 18:40

megson91, joana, MissKathy92 lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 09:43

• megson91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę dziewczyny dawać znać jak to wielopieluchowanie 🙈 póki co kupiłam wyprawkę z little birds diapers, ale większość jest zamówione w pre-orderze i na przesyłkę będę czekała do połowy maja 😁
    U nas też będzie masakra, rodzice mieszkają 250km od nas, a teściowie 140 km 🥴 także na pomoc najbliższej rodziny nie mam co liczyć 🥺
    A co do słoiczków, to też zbieram na robienie małej obiadków z thermomixa 💜

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi wysłałam Ci zaproszenie.

Mam wyniki proga i też oki.

Joanna w poniedziałek mam wizytę w gyn centrum i zobaczę co lekarz przepisze. Na pewno mu powiem, że chce konkretnego działania bo za długo sie bujam z tym wszystkim i bede naciskać na hsg tym bardziej, że i tak będę za to płacić .

Przyszły mi ciuchy z diversa i kuzwa spodnie za małe...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • joana Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas a latwo robi sie tam zwroty?

Ja lidlomixa nie mam 😅 ale i tak mam ambitny plan, ze dam rade z papkami itp 😁 czesc sloiczkow powekuje juz teraz w sensie owocki itp z naszego ogrodka. A to bedzie nielada wyzwanie podczas koncowki ciazy 😂

Dzis mamy polowkowe, więc prosze o kciuki 😋

Nada i jak smak chleba i cukier po nim??
    My wozek juz mamy chyba wybrany i fotelik raczej tez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 13:46

megson91 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Cały czas czytam, ale totalnie brak czasu, żeby cokolwiek naskrobać, albo po prostu już padam z sił żeby pisać.
    Na. Moje usprawiedliwienie czytam was wszystkie, za ciężarówki trzymam kciuki i z niecierpliwością czekam na dobre wiadomości od naszych staraczek :)

My z Helusią mamy się dobrze, przesypia całe noce, ale praktycznie nie śpi w dzień, a jest bardzo absorbująca czas. Ucina sobie tylko chwilowe drzemki, teraz też na mnie śpi.
    Cóż popełniłam kilka błędów wychowawczych, rekompensując jej brak karmienia i chyba w inny sposób nauczyłam jej bliskości.

Dodatkowo mamy przejściowe problemy, które też w jakiś sposób pobierają ze mnie resztkę czasu i sił, ale liczę że sobie z mężem ze wszystkim poradzimy.

Nie odniosę się do was wszystkich, bo zwyczajnie już nie nadążę.
    Stokrotko Twoja mała jest śliczna! 😍

Przesyłamy uśmieszki i buziaczki dla wszystkich e-cioć.
    Trzymajcie się dziewczyny cieplutko!
    471dd545d2be.png

joana, Stookrotka, megson91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś, tak z ciekawości?
    Pójdziecie w ten baby design husky?

• joana Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie 😁
    Dzidzia rozwija sie dobrze. 400 g. Troszke jest do przodu o kilka dni. 21+4.
    Za tydzien mam juz odstawic duphaston, bo juz nie ma potrzeby.
    Ale przyczepil sie do zylakow i dostalam cyclon forte. Mam od zawsze na łydkach, ale nic z nimi nie robilam. On zauwazyl jak bylam na fotelu i jemu sie nie podobaja. A ze ciaza zwieksza sklpnnosci to taki efekt, ze lepiej zapobiegac..
    Co wiecej...
    Aaa.. łożysko jest za nisko ale kazal sie narazie nie martwic bo moze sie podnieść. Zakaz seksow do następnej wizyty.
    I dzidzia juz glowka w dol..

Ruda super, ze z Helenka dobrze i kciuki za lepszy czas z mezem ❤ wlasnie myslismy nad nim lub cybex balios s 2w1. I bardziej odstawiamy ten drugi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 20:45

megson91, MissKathy92 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna mojej koleżance podniosło się a też miala nisko.
    Co do ciuchów i odsylania nie wiem, może zostawię i schudne do nich?😁😁😁

Ruda a co sie dzieje?
    Ja Twojego śmieszka i Ciebie podziwiam na insta😁😁

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • joana Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas tez dobre rozwiazanie 😁
    Ja mam kilka takich par, ale w zadna nigdy nie weszlam o po diecie 😅😅😅 ale ja jestem slaba w dietkowaniu 😂 lepiej idzie mi jedzenie 😂

No i dostałam skierowanie na cudowne obciazenie glukoza 😋

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• megson91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ale słodziak z Helenki 💜💜💜😍😍😍

Joasiu, super, że na połówkowym wszystko w porządku!! 🥰🥰🥰 my dopiero w piątek mamy wizytę z usg polowkowym 🤯 póki co Florka główka do góry cały czas siedzi 🤯

joana lubi tę wiadomość

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson raczej chyba na tym etapie jest roznie, tak samo jak i z tym złożeniem łożyska 😊
    U mojej kolezanki obrocily sie córki po 30 tyg dopiero.
    Oby i Twoje polowkowe minelo dobrze 😘

Co do wizyty.. fajna dosyc dluga. Bardzo sie interesowal typowymi objawami czy ich nie mam. Np skurczami. No i sam z siebie zauwazyl te zylaki na lydkach. Kilka razy podczas usg próbował malemu zrobić foto buzi ale zaslanial sie. Wszystko cierpliwie tłumaczył itp.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka w czwartek ❤️

Asiu, super ze wszystko ok 🎉
    A przymierzaliscie się do tego cybexa? Mój mąż ma 192 i był dla niego za niski (mega nisko osadzona gondola na wysokości prawie jego kolan) 😅 z wyglądu super furka.

Kaś moze to być dobra motywacja. 😅
    Ruda Helenka jest przesłodka 😍

Ja tez mam etap gotowania papek. Maks ma francuskie podniebienie 😒 i śmieszny jest pod tym względem. Jedna rzecz nie podeszła to teraz już się krzywi zanim spróbuje 🤦🏼‍♀️ ogólnie do południa kaszka a obiad batat z mięskiem. Podwieczorek czasem gruszka. Z waga stoi w miejscu od miesiąca 7600. Dziś śniadanko było w krzesełku do karmienia - był tak podniecony i radosny ze zamiat jeść to się śmiał i rozglądał.

Mąż dziś jedzie na rezonans kręgosłupa, udało się szybko załatwić. Z jego bólami nie mam co liczyć na pomoc przy małym 😪

• joana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why oby u męża szybciutko znalezli jakas pomoc i mu przeszło 😘
    Kurcze to juz mamy z wzrostem duzy minus dla Cybexa. Właśnie w sklepie z wozkami jeszcze nie bylismy, bo strach i tylko tak na necie ogladamy i patrzymy jaki pasowalby nam. I stad te dwa modele. Ogolnie razem z fotelikiem chcielismy wydac okolo 3 tys.
    Ale moj maz ma 2 m więc juz kolo cybexa napewno bedzie wygladal jak przy lalkowym 😫
    Ale słodko brzmi te opowieści o karmieniu 😍 nie moge doczekac sie swoich 🥰

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nada Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka!

Chlebek okej. Mielismy kryzys, bo nie chciał wyrosnąć. Ale podniósł sie po 6h! Czasami trzeba dac trochę czasu. Już ponad polowa zjedzona. Ja jem pół na pół ten mój i 7 zbóż z biedry i cukry ładne :) tylko pierwszego dnia miałam taką ochotę na miód. I zjadłam taki świeży z serem i miodem. Cukier 167 :| w życiu nie miałam takiego wyniku. Nagrzeszyłam, ale to było tak dobre dziewczyny :OOO

jeju Asia jakiego masz super lekarza! pozazdrościć. Ja idę w sobotę. Nastawiona jestem na zwolnienie. Powiem, że mnie praca meczy, muszę dużo przerw robić żeby się położyć. Boli mnie ciągle głowa. Czasami brzuch mnie ciagnie :/ Myślicie, że mi da? Zaczynam 7 miesiąc w maju comon. Ogólnie ogarnęłam, że jak robie więcej rzeczy na wydechu to jest łatwiej. Polecam wam dziewczyny! można to łatwo ogarnąć. np jak siadam to na wydechu, jak wstaje to na wydechu, podnoszenie na wydechu. Babeczka na jakimś filmiku o mięśniach dna miednicy o ty mówiła.

W ogóle mały mi tak w brzuchu sie wierci ostatnie dwa dni :O wybił 25 tydzień a ten zaczął kręcić takie fikoły. czasem zaboli jak mi tak dupke wypycha xD a nie mam pojecia czy dziecko ułożone w gore, czy doł O

Ja znalazłam fajny wózek obok nas, tak jak już pisałam planujemy kupić używany :) Britax Go Next 2w1. Facet miał mi więcej zdjęć wysłać, bo chce zobaczyć, w jakim jest stanie. Nowka kosztuje 5 kola. Jedyne co to jest ciężki. I to mnie trochę martwi. Czy dam rade z nim do samolotu wejść jak trzeba będzie. No ale zobaczymy.

U mnie rodzina jest na miejscu, i moja i meża. Teściowa na pewno bedzie chciala pomagac. Ja sie troche boje jakosci tej pomocy xD czy bedzie respektowac to co ja mowie. Ale ogolnie nie chce sie nastawiac zle.

PplPp1.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, super że wizyta udana i z dzidzią wszystko ok :)
    Moja też już w 20tc była główką w dół, potem jak sie wierciła to się bałam że się przekręci ale nie 😊
    Co do wozka, znajoma ma taki i jest zadowolona 😉

Why super że Maksio tak ochoczo je 😊
    U nas też przestój z wagą

Co do pomocy od rodzicow/teściów to dziewczyny nie martwcie sie- jestem pewna że nie będzie Wam potrzebna bo same wszystko pięknie ogarnięcie 🥰

My we wtorek miałyśmy pobieranie krwi... Mówię Wam dziewczyny coś okropnego 😭 dobrze że byłam z mężem bo musiałam wyjśc 😭 mam nadzieję że żadna z Was tego nigdy nie doświadczy co my przeszliśmy od narodzenia Amelii...

Co nie zmienia faktu że jest uroczą małą osóbką- same spójrzcie 😊

Cześć e-ciocie 💕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 18:16

nada, megson91, joana, Why.Not.Now, Sisska, Żanetka93 lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nada Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknota!

jeju dziewczyny zestresowałam sie. Nie mamy wanny, jak najlepiej będzie kąpać małego? :O

czy takie wynalazki w ogóle sie sprawdzają?
    https://www.empik.com/chicco-cuddle-bubble-wanienka-z-przewijakiem-happy-silver-chicco,p1237937095,dziecko-p

help.

Znalazłam w ogóle takie piękne chusty w necie, ale zanim zamówię, przeczytam książkę o noszeniu dzieci z natuli (zamówiłam właśnie cały pakiet).

I zamówiliśmy dostawkę :D w końcu nowa, stwierdziłam, że jak cos to i tak dobrze ja odsprzedam :) bo sama dostawka 992 zl (promka na empiku byla), a na olx sprzedają po 750 zl i szybko schodzą.

PplPp1.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada jaką dostawkę wybrałaś? 💜

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    30.12 💜

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada naszego malego w jego wlasnej wanience kapiemy w salonie☺️
    Tylko raz byl kapany w lazience ☺️ przynsimy wanne z woda do salonu i kapie sie
    Co prawda teraz gdy zaczal juz wariowac rekami i nogami jak szalony to jest pozniej troche sprzatania no ale... 😉

Miss sliczna cora ☺️
    Prawdziwa dama na salonach 😅

Megson chyba kiedys pytalas o butelki
    Ja polecam z Chicco
    Sa fajnie wyprofilowane maja smoczek i malemu fajnie sie ssie
    Sa trzy rodzaje smoczka dla noworodka najepszy ten ukosny no i ma systwm antykolkowy bo dziecko nie lapie tak powietrza

Asia super ze wszystko okej
    Rosnie kawaler ☺️
    Juz skradl ciociom serducha

Why no Max to burzuj z tymi batatami 😅
    No i kciuki za zdrowko meza ☺️

joana, MissKathy92, megson91 lubią tę wiadomość

‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ