X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziś w 3 dniu cyklu i pojechałam z mężem do laboratorium, które podobno miało pracować normalnie i jednak normlanie nie pracuje. Wkur**** sie na maksa. Ja rozumiem, że nastały ciężkie czasy ale przecież laboratoria mogą mieć grafik, które w która niedzielę pracuje bo sa też inne choroby...
    Myślicie ze hak zrobię badania w 4 dniu to bedzie spoko?

Milenko dziękuję za słowa otuchyc.
    Może łatwiej by mi było gdybym wiedziała z czym walczyć ale ja dalej nie wiem nic...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • joana Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas a mialas konkretnie wskazany tylko jeden dzien?
    Ja zawsze na dany hormon mialam wskazane kilka dni..przynajmniej 3..
    Jedynie zdarzylo mi sie podczas stymulacji letrozole, ze lekarz chcial w dniu badania zrobiony estradiol.
    Co do labolatoriow niedzielnych nic nie poradze, bo nigdy nie korzystalam.
    Wiem tylko, ze np Alab, w ktorym robie zawsze i pracuje normalnie zrezygnowal z sobot.

Abi super podejście 😘 to duzo pomaga.
    Wiem, ze mi grudzien bardzo pomogl jak zajelam sie remontem i slubem.

Milenka rozumiem o czym mowisz.. do dzis pamietam jak bylam miesiac po poronieniu. Odwiedzilam przyjaciolke z Pawlem z zaproszeniem na slub.
    Wiedziala, ze tyle sie juz staramy i tu jeszcze strata. A na tekst, ze tez chcialabym wreszcie takie maleństwo (ona miala 4 miesieczna corke, a druga 4 latka). Uslyszalam, ze powinnam wziac narzeczonego do lozka a nie latac po lekarzach, bo nie wiem jak dziecko zrobic.
    Do dzis pamietam jak po tej wizycie przeplakalam kilka godzin.
    A powiedziala to osoba, która pierwsza corke miala z 1cs, a druga z 4( gdzie sama wtedy juz myslala o lekarzu, bo co jest ze 3 cykle sie nie udalo).
    Ten bol zrozumie tylko inna staraczka.......ktora przeszla te same miesiace czy lata staran i prob.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 15:17

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś, tak naprawdę ja również nie mam postawionej diagnozy. Lekarze cały czas stawiają na złą jakość komórek jajowych, przez późne owulacje.. Czy rzeczywiście tak jest, chyba dowiedziałabym się przystępując do ivf.. Ale wszystkie wiemy że kobiety zachodzą w ciążę mając owulke w 50dc.. A mając owu w 13 czy 15dc nadal była lipa.. To samo lekarze mówią że wystarczy stymulacja, podrasowanie jajeczek i voila, bach będzie ciąża.. Okazuje się że mój organizm się przed stymulacją broni i działa jeszcze gorzej niż bez.. Ręce mi opadają.. Ostatnio stwierdziłam że skoro i tak na nic nie mam wpływu to po co sobie tym głowę łamać? Po co niszczyć psychikę? Pewnie że chcę dziecko, ale jeśli się nie uda tak, to adoptuje.. Jak to się mówi, jak nie drzwiami to oknem.. Bo nie tyle mi zależy na tym żeby zajść w ciążę, a raczej żeby stworzyć pełną rodzinę i być spełnioną jako żona i matka..

Odpowiadając na Twoje pytanie Nado, nie rozmawialiśmy jeszcze tak poważnie na ten temat, ale wiem że jeśli okazałoby się że rzeczywiście nie ma szans, lekarze rozłożą ręce, to by się na to zgodził. Mąż tsk samo jak ja, chce przede wszystkim, żeby w naszym domu słychać było tupot małych stópek i dziecięcy śmiech. Nic tak nie rozpromieni rodzinnego domu jak dziecko.. Tak jak mówiłam, dopóki jest nadzieja będę walczyć, ale wiem że będę mamą, jak nie tak to inaczej.

A przy okazji, dziś test owu pozytywny. Nareszcie, przynajmniej wiem kiedy mogę spodziewać się @ 🙂

Syrena lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle Asia, pamiętam jak kiedyś opowiadała mi żona mojego kuzyna jak oni zaczęli się starać o pierwsze dziecko i starali się "aż" 3 mce.. Oczywiście w trakcie tej rozmowy padło pytanie czy my planujemy dziecko.. Oczywiście odpowiedziałam jak zawsze "na razie o tym nie myślimy, będzie to będzie".. Nie umiem się komukolwiek z rodziny przyznać o naszym marzeniu i problemie żeby je spełnić.. Wie o tym raptem kilka osób, które mnie wspierają mocno.. Ale raz usłyszałam władnie od siostrzenicy znany nam tekst że za bardzo chce.. Ja wiem że nie chciała źle, ale wtedy strasznie się zapieniłam.. Odpowiedziałam jej wtedy czy można chcieć za bardzo, jeśli staramy się o dziecko prawie dwa lata, o niczym innym nie marzymy a się nie udaje, i szansy na pozytyw nie widać..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

No to najważniejsze, że macie podobne zdanie na ten temat Milena. Czytałam kiedyś pamiętnik takiej dziewczyny tutaj która została mamą przez adopcje i tak o tym pięknie opowiadała.

Kas współczuję :/ kurde wszystko staje na głowie. Ja idę w pon do Medicover. Mam nadzieje, że uda się załatwić badania i przerobić wizytę 25 na normalna a nie telefoniczna -_-

Mam wrażenie, że ostatnio nic tylko gotuje dziewczyny xd zrobiłam dzisiaj chałeczkę i mango lassi. A wcześniej w tygodniu bardzo spoko chleb żytni na zakwasie. Mam swój własny zakwas, codziennie dokarmiany. I jestem z niego taka dumna, że uniósł ten chleb! Wyszedł pyszny jak z piekarni. Niestety cukry po nim takie se :/ więc jem kromeczke tego i kromkę chleba z biedry i jest okej. A następny zrobię z dodatkiem mąki 2000 i jakieś otręby rzucę to może poprawi wyniki :p

Byliśmy wczoraj w Biedronce po jogurty i wędliny. Chciałam też kupić jakąś rybę. Matko. Wszystko wykupione. Jogurty i wędliny jeszcze były, ale ryb nic. Wzięłam mrożoną (czy mrożona ryba dalej jest zdrowa? Zastanawiam się a w internecie nic nie mówią) mięsa i warzyw w ogóle nie było. Puste półki :o czy ludzie się tak wystraszyli poluzowania obostrzeń? W sumie sama jechałam na zasadzie, że teraz lepiej bo mniej osób w sklepie.

A jak wam minął ten weekend?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 20:38

PplPp1.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas sama pamietam jak pisalam, ze latwiej byloby walczyc gdyby bylo wiadome z czym i czy wogole to ma szanse powodzenia...

Milenka takie specjalistki od staran zawsze msja najwięcej rad co zrobic..
    Ile to ja zartow sie nasluchalam, ze musze porzadnie meza wymeczyc w lozku to sie uda..

Najbardziej bolesne jest, ze ludzie czesciej powinni gryzc sie w jezyk z radami, bo nigdy niewiadome czemu ktos nie ma dziecka.. czy nie chce czy nie moze czy wlanie nie stracil ciazy...
    Ale kto tego nie przeszedl zawsze ma najwiecej do powiedzenia..
    I slynne wyłącz glowe.. 😤🤯choc tu akurat twierdze, ze mi ciut chyba pomoglo.. ale komus innemu nie musi.
    Zreszta jak wylaczyc glowe w tym calym odliczaniu, trzymaniu terminow badan wizyt, lekow... jak przestac myslec o czyms co zajmuje duza czesc czasu...

Nada chaleczka brzmi pysznie 😍 chyba sama jutro upieke 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 21:04

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• megson91 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 🙈
    Ja drugi dzień z rzędu utknęłam w internecie na wielopieluchowaniu 🙈🙈🙈
    Od jutra ma się zacząć tydzień pieluch wielorazowych w Polsce i mają być mega promocje. Moja koleżanka jest na wielo ze swoją miesięczną córeczką i jest zachwycona. Także mam w planach zorganizowanie sobie jakiegoś zestawu startowego korzystając z tych promocji 🙈🙈🙈

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

3 💙

Pozdrawiamy Was wszystkie i mocno calujemy 😘

Milego dnia 🌹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2020, 07:14

Why.Not.Now, Stookrotka, joana, megson91, MissKathy92, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada
    Co do zakupów wydaje mi się że weekend i dlatego takie pustki. Ludzie na weekend zawsze szaleją z zakupami.
    To co dziś będzie pieczone???
    Ja wczoraj chlebek piekłam.

Joana
    Zazwyczaj najwięcej rad mają te co zaszły w ciążę w kilka cykli. I tu na forum i w realu. Nie raz się o tym przekonałam.

Zanetka
    Również miłego dnia

Nie było mnie tu ostatnio. Nawet nie nadrobiłam Was. Byłam poprostu wykończona. Ludzie tak dają w kość że szok. Do maseczek idzie się przyzwyczaić ale i tak wyglądam strasznie haha oczy odrazu podkrążone jakbym nie spała dniami. Niech to się powoli kończy.
    A z ręką raz lepiej raz gorzej.wczoraj dzień wolny a bolała cały dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 07:59

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka ale rośnie jak na drożdżach Twój Kawaler 😍

Miłego dnia dziewczyny 🌷

• nada Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko Megson, wielopieluchowanie brzmi jak KUPA roboty. nie wiem czy bym się zdecydowała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 12:03

megson91 lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na nowy robot kuchenny i biore sie za chalke w tyg 😊 okazalo soe, ze maz zamowil to poczekam na nowy.
    Phiczek a jak ramie?? Co do rad to masz racje.. ape tak bylo i bedzie.. tego sie nie zmieni.

Zanetka ale przystojniak 🥰

Nada invitro czy nie to piekny cud 🥰 ja zawsze bede trzymala mocno kciuki za kazda staraczke. Niewazne jaka droga, wazne zeby zostala mama 😍

Kas udalo Ci sie dzis zrobic badania??

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ☺️

Ja się nie odzywam bo spędzam czas z moją mala rodzinką 😊 dziś w końcu wyszliśmy na spacer, po 1.5miesiaca nie wychodzenia na miasto 😉 oczywiście w maseczkach 😷
    Jutro mamy ważny dzien- idziemy na pobranie krwi 😱 musimy zrobić takie swoje badanka a potem będę dzwonić i konsultować wyniki...
    Proszę o kciuki żeby wszystko wyszło dobrze- i samo pobranie i wyniki 🙏
    Do tego przebija się Amelci drugi ząbek 😁 i się zrobiła straszna gaduła

Nada ludziom nigdy nic nie będzie pasować.... Co to za różnica jak dziecko zawitało w rodzinie? Czy naturalnie, czy invitro, czy adopcja- wazne, że będzie ☺️ to niczyja sprawa...
    I ja też wiele razy słyszałam "wyluzuj to się uda", mnie tez bolało gdy ktoś pytał kiedy dziecko... Ludzie nie zdają sobie sprawy że takie pytania i głupie gadki mogą po prostu kogoś zaboleć i sprawić przykrość... Niestety ludzie tacy są ze najchętniej to by innym w łóżko weszli 😒 oczywiście nie wszyscy ale sama miałam dużo takich sytuacji a wcale się nie starałam latami tylko rok...

Zanetka super chłopak ☺️ jejku kiedy to zleciało te 3 miesiace 🙈

Wybaczcie że do reszty się nie odniose ale muszę wracać do swojego dzidziusia ☺️

Pozdrawiamy Was razem z Amelcią 😘

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna nie zrobiłam... Laboratorium, w którym zawsze robie zamknęło wszystkie oddziały a w jedynym punkcie kolejka jakby coś za darmo rozdawali...
    Jutro robię podejście do innego labu i już wiem, że amh nie zrobie bo z tym poczekam do kliniki, żeby sie nie okazało ze będę robić 2 razy i tracić kasę a 160 zl na piechotę nie chodzi.

• joana Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Kas szkoda, ze sie nie udalo... 😔

Miss kciuki za wybijanie drugiego zabka ✊😊 i jeszcze większe za wyniki i badania ❤

MissKathy92 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• megson91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, dla mnie najgorzej brzmią 2 tony plastikowych pampersów, które zużyje moje dziecko przez okres pieluchowania, a te z kolei będą się rozkładać 500 lat 🤯 nie chce zostawić mojej córce popsutego świata 💚 a roboty dużo nie ma przy posiadaniu suszarki bębnowej 😁

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh Kas, współczuję, kłody pod nogi ciągle. Ja dzwoniłam do Medicover i mówią, że wyniki będą w jeden dzień. Więc idę na badania dopiero jutro (wczoraj skończyłam brać globulki na jakiegoś grzyba czy coś, bo się przypałętało)

Megson szacun. Ja chyba pojde na łatwiznę tutaj, posiadanie takiego niemowlaka brzmi to i tak masa smrodku i pracy, więc już nie chce dokładać sobie obowiązków. Ale koniecznie daj znać jak to będzie wam szło. Może zmienię zdanie :P

https://youtu.be/_gwpBXn89-Y bardzo spoko filmik "O ciąży, porodzie i połogu -jak przejść wszystko w dobrej formie odpowiada psycholożka." w ogole na tym kanale są mega filmiki. Skarbnica informacji.

Jak mija dzien? ja wstawilam chleb, o 14 pieczenie. Jaram sie xD odkryłam, że jak jem kromeczkę tego domowego i kromeczkę chleba z biedry (7 ziaren) to cukry ładne. A dodałam teraz więcej mąki pelnoziarnistej (typ 2000) to może juz tylko na ten przejde?

PplPp1.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada kciuki, zeby sie udalo..

Mi tez wielopieluchowanie brzmi pracowicie. Tym bardziej, ze mam zwykla pralke i brak suszarki. Wiadome szkoda dla natury, ale wiele innych naszych krokow też im szkodzi.
    A juz samo zajmowanie takim maluszkiem wydaje sie ogromem pracy, tym bardziej na poczatku zanim to jakos czlowiek sobie zorganizuje.
    Jeszcze u mnie bedzie zero pomocy z jakiejś strony (jak u wiekszosci mam), bo maz nieraz od 6 do 17 w pracy.
    Ale inicjatywa super i trzymam kciuki zeby Ci swietnie poszlo Megson 😊 daj znac z czasem jak ida zakupy i pozniej cala organizacja 😊

Ja jedynie chyba z ekologii to obronie swiat przed natlokiem sloiczkow 😂 bo chce porobic malemu swoje przetworki bez cukru i pozniej gotowac samemu bez podawania gotowcow ze sklepu. Ale wiadome wszystko wyjdzie w praniu 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 16:04

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana
    Bez jakich kolwiek zmian. Raz boli że nie idzie wytrzymać a raz jest znośnie

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phiczek, obyś trafiła na dobrego lekarza.

Zrobiłam badania w 5 dniu cyklu i wszystko oki, czekam jeszcze na proga bo był w pakiecie .

Żanetka ale przystojniak😘
    Miss drugi ząbek to już duża pannica.☺
    Megson szacun za pieluchy☺😊
    Joanna czasami lepiej samemu niż mieć pomoc na pokaz🤷‍♀️
    Nada ja chyba kupie książkę kuchnia polska o niskim ig i zacznę z tym gotować

MissKathy92 lubi tę wiadomość

‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ