Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
Odpowiedz

Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂

Oceń ten wątek:
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel trzymam kciuki jak i wcześniej 🤞🏻✊🏻🍀 powodzenia! Dobrze, że tak szybko jest ten zabieg, że nie trzeba czekać.

Dziewczyny tulę za 🐒 🫂 czyli wychodzi na to, że spotkamy się też w marcu. Oby to był Wasz ostatni wątek a potem 9 miesięcy ciąży ☺️☺️

A w ogóle kiedy będzie nazwa nowego wątku bo nie pamiętam jak to się odbywa. Ostatniego lutego poznamy wyniki? ☺️ Ciekawa jestem czy będzie nazwa z kotem 🐈🙀

Kathrine32, Angel93, Blond27 lubią tę wiadomość

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
    4cs
  • yoreva Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    To ostatnie zdanie to taka święta prawda :D o wielu rzeczach czy chorobach i dolegliwościach nie wiemy, dopóki nie zaczniemy się starać i badać :D

Dokładnie, mam w otoczeniu osobę z 4 dzieci na pokładzie, a nawet do internisty nie chodzi.. po ostatnim porodzie nie była nawet u gina na kontroli (czyli półtorej roku już od tego porodu), 40 latka! I jakoś sobie żyją, funkcjonują, a ja jednego nie mogę się doczekać, zamiast tego doszukuję się coraz to innego problemu zdrowotnego.. 🥲 Nikomu źle nie życzę, ale takim ludziom jakoś się "udaje" i jestem ciekawa czy kiedys te zaniedbania wyjdą bokiem? 🫠

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 18:38

Jupiter, Blond27, Mika1992 lubią tę wiadomość

⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 ||
    💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
    progesteron 7dpo - 18,70 ng/ml ✔️
    prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
    TSH - 2,260 μlU/ml (2/26)❕⬇️ 2,840 μlU/ml (1/25)
    FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
    AMH - 8,47 ng/ml❕PCO❔
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yoreva wrote:
    Dokładnie, mam w otoczeniu osobę z 4 dzieci na pokładzie, a nawet do internisty nie chodzi.. po ostatnim porodzie nie była nawet u gina na kontroli (czyli półtorej roku już od tego porodu), 40 latka! I jakoś sobie żyją, funkcjonują, a ja jednego nie mogę się doczekać, zamiast tego doszukuję się coraz to innego problemu zdrowotnego.. 🥲 Nikomu źle nie życzę, ale takim ludziom jakoś się "udaje" i jestem ciekawa czy kiedys te zaniedbania wyjdą bokiem? 🫠

Doczekasz sie 😘 jestem pewna, że każda z Nas tutaj kiedyś się doczeka swojego upragnionego maleństwa. Jednym to zajmie troche wiecej czasu innym mniej ale na pewno znajdziemy sie na fioletowej stronie 🤞

yoreva, Blond27, Mika1992 lubią tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
    Progesteron - 20,93 (8dpo)

🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
    Orchidektomia lewego jądra - guz
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam koleżankę ze studiów, mamy kontakt do tej pory, i jak ja wtedy sie starałam o pierwszą ciąże to ona mówiła, że dzieci mieć nie bedzie, że to nie jej bajka a teraz ma troje na pokładzie. O pierwsze sie starała 2 lata. Z ostatnim sie zorientowała, że jest w ciąży jakos w 5 miesiącu bo karmiła piersią i myślała że dzięki temu na pewno nie zajdzie.

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
    Progesteron - 20,93 (8dpo)

🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
    Orchidektomia lewego jądra - guz
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insulinka wrote:
    Angel trzymam kciuki jak i wcześniej 🤞🏻✊🏻🍀 powodzenia! Dobrze, że tak szybko jest ten zabieg, że nie trzeba czekać.

Dziewczyny tulę za 🐒 🫂 czyli wychodzi na to, że spotkamy się też w marcu. Oby to był Wasz ostatni wątek a potem 9 miesięcy ciąży ☺️☺️

A w ogóle kiedy będzie nazwa nowego wątku bo nie pamiętam jak to się odbywa. Ostatniego lutego poznamy wyniki? ☺️ Ciekawa jestem czy będzie nazwa z kotem 🐈🙀
    Myślę, że wyniki będą pojutrze żeby można było na spokojnie założyć nowy wątek 😊
    Nadal poszukujemy chętnej prowadzącej 😊

Blond27 lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • tulips Znajoma

Wysłany: 25 lutego, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że 2025 i teraz 2026 to jakiś wysyp ciąż 🤣 Też macie takie wrażenie w swoich kręgach?

Agi96, Blond27 lubią tę wiadomość

starania od 06.2025

AMH 6.49
    Prolaktyna: 773.07

Starania o podwyższenie ferrytyny 💪🏼 trądzik, powracające zajady ❓

Morfologia 2%, ilość 🆗
  • Helenka22 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulips wrote:
    Mam wrażenie, że 2025 i teraz 2026 to jakiś wysyp ciąż 🤣 Też macie takie wrażenie w swoich kręgach?

U mnie taki był 2025 trzy przyjaciółki, jedna koleżanka z pracy, moja trenerka i dużo więcej osób, ale takich z dalszego otoczenia.

Starania od 06.25
    28🤵‍♀️
    29🤵‍♂️
    HBA 47 % ❗️
    Fragmentacja DNA 15%
    Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
    Morfologia 0% ➡️1%
    Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
    Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
    Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️
  • Iskierka ✨ Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🦋Angel93 bardzo mocno trzymam kciuki by wszystko się udało i byście odetchnęli z ulgą ♥️

U mnie dziś zaczęło się 🩸ból jest straszny. Nie wiem czy to przez to, że to pierwsza miesiączka po CP, ale modlę się by jutro było już lepiej.

28 👩🏼 32 👱🏻‍♂️ 7 (2018) 👧 z ZD

Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)

12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
    01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)

👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
    👱🏻‍♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulips wrote:

U mnie 2026 będzie pełen pięknych, pachnących bobasów. Nie wiem jak to przeżyję 🥲

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
    4cs
  • Murena96 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra umówiła się na poniedziałek do gina. Do tej pory nie zrobiła ani bety ani progesteronu chociaż mówiłam jej że powinna.
    Oczywiście zostałam przez nią i mamę wyśmiana że skoro myśle o takich rzeczach to nic dziwnego że w ciąży nie jestem jak wyjaśniłam im po co jest progesteron.
    No ręce mi opadają.

• Buburuza Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    Moja siostra umówiła się na poniedziałek do gina. Do tej pory nie zrobiła ani bety ani progesteronu chociaż mówiłam jej że powinna.
    Oczywiście zostałam przez nią i mamę wyśmiana że skoro myśle o takich rzeczach to nic dziwnego że w ciąży nie jestem jak wyjaśniłam im po co jest progesteron.
    No ręce mi opadają.

O ja p******ę
    Jak One Mogły Tak Powiedzieć. Jestem totalnie oburzona. Nawet jeśli mają inne zdanie w tym temacie te słowa są krzywdzące. Okropne babska.
    Tule mocno 🫂🫂🫂🫂

Ja jak cos nie potrafię się powstrzymać żeby chociaż raz dziennie do was nie zajrzeć i nie podczytac i nie zostawić lajkow 😅🫣
    U mnie małpa już tańczy równo ✌️ Ale głowa odpoczywa

Angel93 ale jajo mnie rozwaliło 😅
    Kciuki żeby wszystko było git ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 20:07

Kompotlinka, Angel93 lubią tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
    styczeń 2026 4dc
    FSH 4,55 mlU/ml
    LH 4,64 ng/ml
    Prolaktyna 128np/ml
    Estradiol <13pg/ml
    02.2026 potwierdzona ovu 💪
    03.2026 drożność ❓
  • Murena96 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    O ja p******ę
    Jak One Mogły Tak Powiedzieć. Jestem totalnie oburzona. Nawet jeśli mają inne zdanie w tym temacie te słowa są krzywdzące. Okropne babska.
    Tule mocno 🫂🫂🫂🫂

Ja jak cos nie potrafię się powstrzymać żeby chociaż raz dziennie do was nie zajrzeć i nie podczytac i nie zostawić lajkow 😅🫣
    U mnie małpa już tańczy równo ✌️ Ale głowa odpoczywa

Angel93 ale jajo mnie rozwaliło 😅
    Kciuki żeby wszystko było git ❤️

No a potem się dziwią że ja z nimi nie chce rozmawiać i mówić co czuje. Po prostu się martwię o moja młodsza siostrę jednak, ma dość spora nadwagę i wgl więc może też być różnie. Już nawet nie pytałam czy zaczęła brać kwas foliowy bo stwierdziłam że nie będę się dalej załamywała tym, że ona podchodzi do tego tak po macoszemu.
    I znowu mam poczucie takie "kurw** dlaczego takiej się udało a mi nie, wgl nie przyjmuje porad osoby która jest w tym dłużej"

Agi96, Buburuza, yoreva lubią tę wiadomość

• Agi96 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    No ręce mi opadają.

Ja pierdziele normalnie brak słów.. Nie dość, że to chamskie to jeszcze nieodpowiedzialne. Przykro mi, że musiałaś usłyszeć coś takiego.. wiem, że to trudne, ale olej takie zachowania na tyle ile się da i idź po swoje ✊🏼

Iskierka ✨ lubi tę wiadomość

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    7 cs o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • Aga_92 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    No ręce mi opadają.
    Rece opadaja naprawde ;( wspolczuje ze takie teksty Ci rzucaja i tak Cie traktuja :(

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
    glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
    insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 14x ❌️
    Letrozole Bluefish 7x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    No ręce mi opadają.

Omg.. Jak czytam o tej Twojej sytuacji z siostrą to ja bym raczej ucięła/ograniczyła kontakt. Może to byłoby dla Ciebie dobre, bo te teksty są rozwalające i stresujące. :/ współczuję ci

Buburuza, Blond27 lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • dzydzy Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja 🧚🏼‍♀️ wrote:
    Co do pozycji to jest mit ogólnie... wystarczy że akurat ten jeden plemnik sie dostanie i wygrał hehe, ja tu już w głowie mam że marzec to nie będzie mój miesiąc bo sobie przypomniałam że mam owu z lewego jajnika czyli tego gorszego, lekarz każe mi go tak nie nazywać :D ale no i tak szanse sa małe, już czekam na wątek marcowy komu się uda ! trzymam kciuki za wszystkie !

To nie jest reguła, że owulacja jest naprzemiennie tak wiece 🤞☺️

Angel93 Trzymam kciuki za jutrzejszy zabieg! Na pewno wszystko pójdzie według planu 🍀

Co do ciąż na każdym kroku to ja trochę wierzę w to, że jak się na czymś skupi nasza podświadomość to potem to wynajdujemy w otoczeniu. Plus nasi znajomi to w większości ludzie w podobnym wieku a co za tym idzie na podobnym etapie życia. I tak to wychodzi - jakby wszyscy na około byli w ciąży/brali ślub/kupowali mieszkanie itd

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • dzydzy Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    No ręce mi opadają.

A w jakim wieku jest siostra jeśli można zapytać?

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, byłam dziś pierwszy raz na USG, moje ⏸️ z początku miesiąca mają już serduszko ❤️ i wszystko w porządku, ciąża nawet starsza niż z om 🥰 każdej życzę takiego widoku i trzymam kciuki 😘

_Dysia_, dzydzy, Kathrine32, tulips, Helenka22, yoreva, maranta, Dawdler34, Esbe, Angel93, Reja13, Kleo10, Glorietka, Mika1992, .aś., Iskierka ✨, Maalwii, Kompotlinka, Lady A., Agi96, KAaareii, Atomówka , Blond27, Buburuza lubią tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

preg.png
  • Kathrine32 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimblanee super wieści, cieszę się że wszystko u Was dobrze ❤️

Angel93 trzymam kciuki za jutrzejszy zabieg🤞🤞

Murena96 bardzo współczuję takich komentarzy nie na miejscu 😔 Zamiast wspierać to jeszcze takie głupie teksty i to od bliskich osób ehh..

Mimblanee lubi tę wiadomość

• Murena96 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    A w jakim wieku jest siostra jeśli można zapytać?

23 lata

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ