Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
maranta wrote:Nie jem mięsa w ogóle, ale zdarzają się ryby. Byłam u dietetyka i niestety nie za bardzo mi pomógł. Po prostu porada, żeby zwracać uwagę na to, czy suple nie mają selenu i ograniczyć produkty bogate w selen. Endokrynolog dał podobną radę.
Nie miałam i nie mam żadnych objawów nadmiaru selenu. Po prostu wyszło w badaniu. Warto sprawdzić
Muszę w takim razie też sprawdzić przy kolejnym pobieraniu krwi. Też nie mam żadnych objawów, a biorę ją bo wspiera tarczycę. Ja miałam nisko ft4 i dlatego to suplementuje.👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Dziewczyny tule za wredne małpy 🫂
Mąż już na oddziale. Jutro zabieg. 5h czekaliśmy na izbie przyjęć bo lekarz miał pilną operację. No ale doczekaliśmy się.
Miał ponowne usg I lekarz powiedział, że gdyby chciał to jest możliwość zrobienia implantu jądra w przyszłości na fundusz zdrowia.
Stres mu chyba już zszedł bo nawet śmieszkował, że jak ktoś powie jakiś dowcip to zamiast ale jaja będzie mówił ale jajo 🤣
Ja przegapiłam pik. Musiał być wczoraj bardzo rano bo miałam boleści podbrzusza a około 13 jak robiłam owulaka to ratio już spadało
Idę sobie zaaplikować jakieś leki bo czuje, że mnie coś bierze... głowa, gardło, obolałe węzły szyi... ehh do duuuuupki
Basiax, Witynja, Seabird, Rosalinda, sirengirl92, Glorietka, yoreva, Kathrine32, _Dysia_, Iskierka ✨, Buburuza, dzydzy, .aś., Atomówka lubią tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - guz -
Mika1992 wrote:Muszę w takim razie też sprawdzić przy kolejnym pobieraniu krwi. Też nie mam żadnych objawów, a biorę ją bo wspiera tarczycę. Ja miałam nisko ft4 i dlatego to suplementuje.
U mnie ft3 i ft4 w normie, ale tsh było 3,7, lekko podniesione atpo i atg, stan zapalny na usg, więc endokrynolog włączył mi euthyrox w niskiej dawce, który działa, bo tsh spadło. Do tego stosuje dietę przeciwzapalna od początku roku i właśnie myślałam nad suplementacją. Selen badałam w onkopakiecie, bo wyszło korzystnie cenowo. Przy okazji dowiedziałam się, że mam tez przekroczony arsen, a cynk i miedź odrobinę za nisko.
A przed staraniami żyłam sobie w błogiej nieświadomości 😃⌛Starania od wiosny 2025 -
Helenka22 wrote:Ja właśnie dostałam okres, 4 dni wcześniej niż zwykle, a to oznacza, że jeśli kolejny okres dostane według aplikacji, to nie pójde na zabieg histeroskopii, bo już będę po owulacji... kuzwa umawiałam się na to w grudniu, a zaraz się okaże, że do lata tego nie zrobie
Też się tego obawiam. Mam zaplanowaną w marcu, dzień przed owulacją. Chociaż teraz lekarz dał mi duphaston, więc liczę, że okres mi się przesunie o dzień czy dwa. Ciężko umówić się na histeroskopie, bo terminy są odległe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 16:29
⌛Starania od wiosny 2025 -
Angel93 podczytuję co u Ciebie słychać, a teraz zaciskam mocne kciuki ✊🏼🍀
Angel93, Buburuza lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 1,95 ✅
Ft3: 2,84 ✅
Ft4: 1,09 ✅
Ferrytyna: 24,84
Prolaktyna: 19,13 ✅
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅ 9,70
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Angel93 zdrowka i trzymam kciuki zeby wszystko poszlo ok ! 🍀
Angel93 lubi tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 14x ❌️
Letrozole Bluefish 7x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
Angel ja też trzymam kciuki, zdrówka dla Was ✊🏼
29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
7 cs o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Trzymam kciuki za jutrzejszy zabieg 🍀Angel93 wrote:Dziewczyny tule za wredne małpy 🫂
Mąż już na oddziale. Jutro zabieg. 5h czekaliśmy na izbie przyjęć bo lekarz miał pilną operację. No ale doczekaliśmy się.
Miał ponowne usg I lekarz powiedział, że gdyby chciał to jest możliwość zrobienia implantu jądra w przyszłości na fundusz zdrowia.
Stres mu chyba już zszedł bo nawet śmieszkował, że jak ktoś powie jakiś dowcip to zamiast ale jaja będzie mówił ale jajo 🤣
Ja przegapiłam pik. Musiał być wczoraj bardzo rano bo miałam boleści podbrzusza a około 13 jak robiłam owulaka to ratio już spadało
Idę sobie zaaplikować jakieś leki bo czuje, że mnie coś bierze... głowa, gardło, obolałe węzły szyi... ehh do duuuuupki
🧍♀️29 🧍♂️31
Starania o 1 👶 od listopada 2024
🧍♀️
PCOS fenotyp C
Cykle 27/29 dni, owulacje występują
Hiperprolaktynemia i mlekotok (?)
Progesteron 7DPO 15,81 ng/ml
Estradiol 7DPO 184,05 ng/ml
TSH 1,379IU/ml
FT4 1,00ng/dl
Prolaktyna 9,87ng/dl
Witamina D 33ng/dl
💊Inozytol, Tenfertil Ona
🧍♂️
Jeśli nie uda się do listopada zaczynamy diagnostyke -
Widziałam chyba w Carrefourze czerwone wino 0% 😁Agi96 wrote:Z tym winem ciekawa sprawa, zastanawiam się czy jest 0% i czy ma też takie właściwości jak powinno 🤔 bo gdybym miała codziennie wypijać z % to jakoś tego nie widzę, żeby miało dobry wpływ 🤣🧍♀️29 🧍♂️31
🧍♀️
PCOS fenotyp C
TSH 1,379IU/ml
FT4 1,00ng/dl
Prolaktyna 9,87ng/dl
Witamina D 33ng/dl
💊Inozytol, Tenfertil Ona
🧍♂️
Właśnie ostatnio non stop przeglądam olx'a może coś się trafi 😁 Ubrania w sumie kupiłam w zeszłym roku bo jeździłam jako plecaczek i trochę mi mąż tłumaczył co nieco na jego Moto 😅maranta wrote:Jeżdżę
Jeśli nadal siedzi Ci to w głowie, to miej na uwadze, że w razie czego 125 najłatwiej sprzedać. Zazwyczaj idą jak ciepłe bułeczki. I nie tracą bardzo na wartości ☺️
maranta lubi tę wiadomość
🧍♀️29 🧍♂️31
🧍♀️
PCOS fenotyp C
TSH 1,379IU/ml
FT4 1,00ng/dl
Prolaktyna 9,87ng/dl
Witamina D 33ng/dl
💊Inozytol, Tenfertil Ona
🧍♂️
Kurczę nie mam żadnego Carrefoura u mnie, ale poszukam w innych sklepach 😁Witynja wrote:Widziałam chyba w Carrefourze czerwone wino 0% 😁29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
7 cs o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Angel trzymam kciuki, będzie wszystko dobrze ✊Angel93 wrote:Dziewczyny tule za wredne małpy 🫂
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Co do pozycji to jest mit ogólnie... wystarczy że akurat ten jeden plemnik sie dostanie i wygrał hehe, ja tu już w głowie mam że marzec to nie będzie mój miesiąc bo sobie przypomniałam że mam owu z lewego jajnika czyli tego gorszego, lekarz każe mi go tak nie nazywać
ale no i tak szanse sa małe, już czekam na wątek marcowy komu się uda ! trzymam kciuki za wszystkie !
Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024
plany - 03.2026 inseminacja
W końcu się uda
2026 będzie nasz... -
Dużo zdrówka dla was 😘Angel93 wrote:Dziewczyny tule za wredne małpy 🫂
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Czekamy na Ciebie cudzie... -
maranta wrote:U mnie ft3 i ft4 w normie, ale tsh było 3,7, lekko podniesione atpo i atg, stan zapalny na usg, więc endokrynolog włączył mi euthyrox w niskiej dawce, który działa, bo tsh spadło. Do tego stosuje dietę przeciwzapalna od początku roku i właśnie myślałam nad suplementacją. Selen badałam w onkopakiecie, bo wyszło korzystnie cenowo. Przy okazji dowiedziałam się, że mam tez przekroczony arsen, a cynk i miedź odrobinę za nisko.
A przed staraniami żyłam sobie w błogiej nieświadomości 😃
To ostatnie zdanie to taka święta prawda
o wielu rzeczach czy chorobach i dolegliwościach nie wiemy, dopóki nie zaczniemy się starać i badać
Angel93, Lady A. lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Angel93 trzymam też kciuki! To bardzo dobrze, że już jutro zabieg, że lekarze działają szybko. 💪
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
IO -> Siofor 500