Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
Odpowiedz

Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂

Oceń ten wątek:
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka a badałaś progesteron?

Sawka8 lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Kathrine32 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna.Basia wrote:
    Przykro mi 😞 Czyli jednak wyłapałaś biochemia... Przeczuwałam to, kiedy zobaczyłam, że Twój wykres zniknął...
    Pamiętaj, że bardzo często zaraz po ciąży biochemicznej dziewczyny zachodzą w zdrową ciążę i tego właśnie Ci życzę ❤️ Niech to będzie pierwszy dzień Twojej ciąży na najbliższe 9 miesięcy :)
    Dziękuje❤️ Mała nadzieja była, że jednak może się uda , ale co zrobić.. na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Mimo wszystko idę dalej do przodu, nowy cykl to zawsze kolejna szansa🤞

KAaareii, Czarna.Basia, Agi96, Iskierka ✨ lubią tę wiadomość

• Buburuza Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy jak leżałam już w łóżeczku zobaczyłam że jestem 4dpo i się ucieszyłam że jutro już 5 dpo i że szybko to leci, ale się okazało że spojrzałam po północy i wstałam rano i jestem 4 dpo 😮‍💨😅
    Nie lubię tego niepokoju który mam w ostatniej fazie cyklu :( zawsze do @ prześladuje mnie zle przeczucie i to nieważne czy się teraz staramy i brajan szuka objawów czy w cyklach bez starań. PMS objawia się u mnie mikro paranoja :(
    Do tego zerknęłam na oszukańce z facelle i wiem, że w tym cyklu nie zatestuje tak szybko. O ile zatestuje. Biel i niski prog mnie zawsze wyciszały. Oszukańce mi głowę rozwaliły :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 13:17

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
    styczeń 2026 4dc
    FSH 4,55 mlU/ml
    LH 4,64 ng/ml
    Prolaktyna 128np/ml
    Estradiol <13pg/ml
    02.2026 potwierdzona ovu 💪
    03.2026 drożność ❓
  • Sawka8 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Sawka a badałaś progesteron?

Jeszcze nie, kiedy najlepiej zbadać?

• Dawdler34 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka8 wrote:
    Dziewczyny, przesyłam Wam tyle dobrej energii ile tylko się da! ☀️☀️☀️☀️

Choć moja przyszłość 🍀 nie jest do końca znana ani pewna, to doskonale wiem co każda z Was czuje gdy stara się, czeka w napięciu, bardzo chce i zaraz boi się, ze znów się nie uda… ja nadal nie mogę w to uwierzyć. Po sylwestrze z partnerem byliśmy w rozjazdach i w styczniu zrobiliśmy to tylko 3 razy właśnie w wyliczonym okresie owulacji… także to będzie prawdziwy cud biorąc pod uwagę jak bardzo staraliśmy się przy poprzednich cyklach i nic z tego nie wychodziło…

Od stycznia zaczęłam się suplementować (poza wit D3, mioinozytolem, koenzymem Q10, folianem) - biotyna z cynkiem, olejem z czarnuszki, i uwaga do euthyrox dołożyła mi endokrynolog jodit! Może to komuś pomoże…kolejna betę chyba powinnam zrobić czwartek/piątek …

A nawiazując do alkoholu… to bardzo długo byłam abstynenyką, nie lubiłam % i nie piłam. Potem miałam chłopaka, który codziennie lubił coś chlapnąć i mnie tez namawiał wywierając presję. Rzadko mu towarzyszyłam ale okazjonalnie, towarzysko zdarzało mi się na imprezie ze znajomymi czy Rodzina napić…natomiast wczoraj nikt o nic nie pytał, wyszło naturalnie :)

Miłej niedzieli! I wiem, ze łatwo się mówi (tyle wylanych łez, liczba niezliczonych wizyt na fotelu u gina, zastrzykow, suplementów)… ale wcześniej czy później do każdej z nas wyjdzie ☀️ i będzie pięknie 🫶🏻
    A z jakim TSH i euthyroxem włączyła Ci ten Jodit?
    Ja - 29.12 TSH 4.7 (ale anty tpo i tg ok), ferrytyna 32. Włączyłam z endo euthyrox 50, do ferrytny dieta + żelazo + laktoferyna. W tym tyg idę zbadać ponownie, czy coś ruszyło

A i gratulacje ! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 13:57

• Sawka8 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    A z jakim TSH i euthyroxem włączyła Ci ten Jodit?
    29.12 TSH 4.7 (ale anty tpo i tg ok), ferrytyna 32. Włączyłam z endo euthyrox 50, do ferryty dieta + żelazo + laktoferyna. W tym tyg idę zbadać ponownie, czy coś ruszyło

Ja miałam TSH poniżej 2 ale lekarka powiedziała, ze przy hashimoto i euthyroxie każdej z pacjentek zaleca branie jodu. Ja biorę 5x 50 i 2x75 euthyrox. Żelazo w normie, po środku

Dawdler34 lubi tę wiadomość

• AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam z niecierpliwością na małpę żeby skończyć ten beznadziejny cykl.

W końcu dodałam stopkę bo chyba jeszcze trochę cykli tutaj z Wami posiedzę. No i dodałam awatar żeby łatwiej było mnie identyfikować. 😁
    U mnie walentynki minęły jak zwykły dzień bo strasznie mnie dojechał ten cykl. Już nie uda się mieć różnicy między dziećmi max 3 lata więc pozostało wierzyć, że chociaż będzie ona wynosiła mniej niż 4 lata...

Buburuza lubi tę wiadomość

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

6cs ❌️

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Czarna.Basia Koleżanka

Wysłany: 15 lutego, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka8 wrote:
    Zbadaj sobie z następną betą :)

💙💙💙

01.2026 👼💔 8/9 tc

"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka8 wrote:

Najlepiej z betą od razu, wtedy widać czy jest odpowiednia wartość do utrzymania ciąży. Jeśli idziesz jutro to zbadaj sobie od razu. W zależności od wartości trzeba będzie skonsultować z lekarzem - może np przepisze ci progesteron

👩🏻 33 👦🏻 32

Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:

W końcu dodałam stopkę bo chyba jeszcze trochę cykli tutaj z Wami posiedzę. No i dodałam awatar żeby łatwiej było mnie identyfikować. 😁
    U mnie walentynki minęły jak zwykły dzień bo strasznie mnie dojechał ten cykl. Już nie uda się mieć różnicy między dziećmi max 3 lata więc pozostało wierzyć, że chociaż będzie ona wynosiła mniej niż 4 lata...

Oby przyszła jak najszybciej! I fajnie, że dodałaś Avatar, bo rzeczywiście łatwiej się zapamiętuje po grafice :)

Ja miałam mega miłe walentynki, pełen relaks, skupienie na związku, nie robiliśmy nic z codziennych obowiązków, tego mi było trzeba. :)

👩🏻 33 👦🏻 32

Nie poddajemy się!

IO -> Siofor 500
  • Helenka22 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insulinka wrote:
    Kurcze, skleroza nie boli ale ile trzeba się potem naszukać wiadomości na którą chce się odpisać. Nie ma w USG o tym mowy, o wielkości. Jest tylko, że żylaki lewego powrózka nasiennego i tyle.

Bo mój też ma, ale są małe i 2 urologów i androlog uważają, że to nie tu leży problem

Starania od 06.25
    28🤵‍♀️
    29🤵‍♂️
    HBA 47 % ❗️
    Fragmentacja DNA 15%
    Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
    Morfologia 0% ➡️1%
    Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
    Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
    Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:

Też bardzo chciałam taką różnicę wieku ale dziś wiem że my se możemy chcieć 😔 teraz to nawet 4 lata nie będzie bo już niestety się nie wyrobimy. Eeh załamke jakąś złapałam aż 🙄

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie od kilku dni (czułam się ok) temperatura podwyższona bo 37,3 ale dzisiaj zaczęło mnie drapać gardło co powoduje kaszel. Na pinku wyszedł cień delikatny ale mam zamiar dopiero powtorzyc we wtorek, bo wtedy wypada dawka dostinexu na prolaktynę, a w ciąży muszę pilnie odstawić (0.5 tabletki 1x w tyg). Niestety u mnie w rodzinie podziały się bardzo złe i przykre rzeczy, przez co mocno się od 2 denerwuje i płacze. Nie śpię i brak apetytu + ta choroba teraz nie pomaga. I przez ten stres boje się, że nic z tego.. :( na usg była potwierdzona owulka, a wtedy się przytulaliśmy regularnie + bierzemy ostro suple więc miałam nadzieję.. ale przez ten stres różnie może być. Nie wiem co bezpiecznego mogę brać na ten kaszel i drapanie w razie czego?. Na razie piję tylko saszetki prenalen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 15:24

• yoreva Koleżanka

Wysłany: 15 lutego, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax pozostałabym przy prenalenie, a na kaszel - jeśli masz w domu nebulizator - to polecam te fiolki z nebu dose. Mam naprawdę okropny kaszel w tej grypie i jest mega poprawa 😊

Basiax, Blond27 lubią tę wiadomość

⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 ||
    💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
    progesteron 7dpo - 18,70 ng/ml ✔️
    prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
    TSH - 2,260 μlU/ml (2/26)❕⬇️ 2,840 μlU/ml (1/25)
    FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
    AMH - 8,47 ng/ml❕PCO❔
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yoreva wrote:
    Basiax pozostałabym przy prenalenie, a na kaszel - jeśli masz w domu nebulizator - to polecam te fiolki z nebu dose. Mam naprawdę okropny kaszel w tej grypie i jest mega poprawa 😊
    Są bezpieczne w ewentualnej ciąży?:)

• Czarna.Basia Koleżanka

Wysłany: 15 lutego, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax jeszcze spokojnie możesz brać Tantum Verde, na drapanie w gardle coś z porostem islandzkim do ssania jak np. Isla i oczywiście nebulizacja. Najlepiej nebu dose hialuronic, bo najlepiej nawilża a nie wysusza śluzówki :) wszystko sprawdzone przy chorobie w ciąży. 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 17:31

Basiax lubi tę wiadomość

💙💙💙

01.2026 👼💔 8/9 tc

"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 🩸dzień przed przewidywanym terminem, ale to w sumie nawet dobrze, bo docisnął mnie ten cykl, 39 dni, wystarczy 😞

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Kompotlinka Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine32- Trzymaj się kochana. Bardzo mi przykro. 🫂
    KAaareii, Lady A.- Tulę za 🐒.
    AnaHope oby małpa przyszła prędko, aby rozpocząć nowy cykl z nową nadzieją. 😉

Dziewczyny- mega mocno zaciskam kciuki, aby marzec był nasz! 🤞🤞

Dawdler34, Lady A., Sawka8, Kathrine32 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza- życzę Ci, aby kolejne dni szybko upłynęły. Dla mnie też druga połowa cyklu jest zawsze trudna emocjonalnie. W pełni rozumiem o czym piszesz. Trzymam cały czas kciuki za pozytywne efekty Twojego dobrego cyklu. 😊🤞

Basiax- Tobie życzę dużo zdrówka i spokoju. No i czekamy na wtorek, co pokaże test. Oby piękne ⏸️. 😉

Basiax, Buburuza lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Takatam Ekspertka

Wysłany: 15 lutego, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje okres oraz rozpoczęcie cyklu numer 22.
    W głowie ciagle to pytanie.. Czy bedzie mi kiedyś dane zostać mamą...?

👱🏻‍♀️32 👨32
    starania od 05.2024
    Wszystko gra a ciąży dwa lata nie ma

TSH: 2,55 ⬆️ Euthyrox50
    Jajowody drożne ✅️
    Estradiol (4 dc): 63,90 (30,90–90,40)✅️
    FSH (3 dc) 5,75 (3,5–12,5)✅️
    LH (3 dc) 10,00 (2,4–12,6)✅️
    AMH 9,84 ng/ml ✅️
    Prolaktyna 384,0 (102,0–496,0) ✅️
    Testosteron (5 dc): 66,50 ✅
    CA-125 (5 dc): 14 ✅
    FT3: 2,79 FT4: 1,28 ✅
    Ferrytyna: 74 ✅
    Żelazo: 17,3 ✅
    Wit D : 40,80 ✅️
    Glukoza: 88,10 ✅
    Partner – nasienie: 14% morfologia✅️

Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ