Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
Sawka a badałaś progesteron?
Sawka8 lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Dziękuje❤️ Mała nadzieja była, że jednak może się uda , ale co zrobić.. na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Mimo wszystko idę dalej do przodu, nowy cykl to zawsze kolejna szansa🤞Czarna.Basia wrote:Przykro mi 😞 Czyli jednak wyłapałaś biochemia... Przeczuwałam to, kiedy zobaczyłam, że Twój wykres zniknął...
Pamiętaj, że bardzo często zaraz po ciąży biochemicznej dziewczyny zachodzą w zdrową ciążę i tego właśnie Ci życzę ❤️ Niech to będzie pierwszy dzień Twojej ciąży na najbliższe 9 miesięcy
KAaareii, Czarna.Basia lubią tę wiadomość
2018👧🩷
2022👦💙 -
W nocy jak leżałam już w łóżeczku zobaczyłam że jestem 4dpo i się ucieszyłam że jutro już 5 dpo i że szybko to leci, ale się okazało że spojrzałam po północy i wstałam rano i jestem 4 dpo 😮💨😅
Nie lubię tego niepokoju który mam w ostatniej fazie cyklu
zawsze do @ prześladuje mnie zle przeczucie i to nieważne czy się teraz staramy i brajan szuka objawów czy w cyklach bez starań. PMS objawia się u mnie mikro paranoja 
Do tego zerknęłam na oszukańce z facelle i wiem, że w tym cyklu nie zatestuje tak szybko. O ile zatestuje. Biel i niski prog mnie zawsze wyciszały. Oszukańce mi głowę rozwaliły
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:17
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Regularne cykle, ale często bez owulki👎
Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem. -
A z jakim TSH i euthyroxem włączyła Ci ten Jodit?Sawka8 wrote:Dziewczyny, przesyłam Wam tyle dobrej energii ile tylko się da! ☀️☀️☀️☀️
Choć moja przyszłość 🍀 nie jest do końca znana ani pewna, to doskonale wiem co każda z Was czuje gdy stara się, czeka w napięciu, bardzo chce i zaraz boi się, ze znów się nie uda… ja nadal nie mogę w to uwierzyć. Po sylwestrze z partnerem byliśmy w rozjazdach i w styczniu zrobiliśmy to tylko 3 razy właśnie w wyliczonym okresie owulacji… także to będzie prawdziwy cud biorąc pod uwagę jak bardzo staraliśmy się przy poprzednich cyklach i nic z tego nie wychodziło…
Od stycznia zaczęłam się suplementować (poza wit D3, mioinozytolem, koenzymem Q10, folianem) - biotyna z cynkiem, olejem z czarnuszki, i uwaga do euthyrox dołożyła mi endokrynolog jodit! Może to komuś pomoże…kolejna betę chyba powinnam zrobić czwartek/piątek …
A nawiazując do alkoholu… to bardzo długo byłam abstynenyką, nie lubiłam % i nie piłam. Potem miałam chłopaka, który codziennie lubił coś chlapnąć i mnie tez namawiał wywierając presję. Rzadko mu towarzyszyłam ale okazjonalnie, towarzysko zdarzało mi się na imprezie ze znajomymi czy Rodzina napić…natomiast wczoraj nikt o nic nie pytał, wyszło naturalnie
Miłej niedzieli! I wiem, ze łatwo się mówi (tyle wylanych łez, liczba niezliczonych wizyt na fotelu u gina, zastrzykow, suplementów)… ale wcześniej czy później do każdej z nas wyjdzie ☀️ i będzie pięknie 🫶🏻
Ja - 29.12 TSH 4.7 (ale anty tpo i tg ok), ferrytyna 32. Włączyłam z endo euthyrox 50, do ferrytny dieta + żelazo + laktoferyna. W tym tyg idę zbadać ponownie, czy coś ruszyło
A i gratulacje ! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:57
-
Dawdler34 wrote:A z jakim TSH i euthyroxem włączyła Ci ten Jodit?
29.12 TSH 4.7 (ale anty tpo i tg ok), ferrytyna 32. Włączyłam z endo euthyrox 50, do ferryty dieta + żelazo + laktoferyna. W tym tyg idę zbadać ponownie, czy coś ruszyło
Ja miałam TSH poniżej 2 ale lekarka powiedziała, ze przy hashimoto i euthyroxie każdej z pacjentek zaleca branie jodu. Ja biorę 5x 50 i 2x75 euthyrox. Żelazo w normie, po środku -
Czekam z niecierpliwością na małpę żeby skończyć ten beznadziejny cykl.
W końcu dodałam stopkę bo chyba jeszcze trochę cykli tutaj z Wami posiedzę. No i dodałam awatar żeby łatwiej było mnie identyfikować. 😁
U mnie walentynki minęły jak zwykły dzień bo strasznie mnie dojechał ten cykl. Już nie uda się mieć różnicy między dziećmi max 3 lata więc pozostało wierzyć, że chociaż będzie ona wynosiła mniej niż 4 lata..."𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"
Starania od 2018r.
8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
Starania o drugie dziecko od 08.2025r
6cs ❌️
Wykryte przeszkody:
* Atrofia endometrium:
* Endometrioza IV stopnia;
* Adenomioza;
* Niskie AMH - 0,2ng;
* Mutacja PAI-1;
* Zespół antyfosfolipidowy;
* Macica dwurożna;
* Nadciśnienie;
* Niedoczynność tarczycy;
* Przeciwciała przeciwplemnikowe;
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". -
Sawka8 wrote:Jeszcze nie, kiedy najlepiej zbadać?
Najlepiej z betą od razu, wtedy widać czy jest odpowiednia wartość do utrzymania ciąży. Jeśli idziesz jutro to zbadaj sobie od razu. W zależności od wartości trzeba będzie skonsultować z lekarzem - może np przepisze ci progesteron👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
AnaHope wrote:Czekam z niecierpliwością na małpę żeby skończyć ten beznadziejny cykl.
W końcu dodałam stopkę bo chyba jeszcze trochę cykli tutaj z Wami posiedzę. No i dodałam awatar żeby łatwiej było mnie identyfikować. 😁
U mnie walentynki minęły jak zwykły dzień bo strasznie mnie dojechał ten cykl. Już nie uda się mieć różnicy między dziećmi max 3 lata więc pozostało wierzyć, że chociaż będzie ona wynosiła mniej niż 4 lata...
Oby przyszła jak najszybciej! I fajnie, że dodałaś Avatar, bo rzeczywiście łatwiej się zapamiętuje po grafice
Ja miałam mega miłe walentynki, pełen relaks, skupienie na związku, nie robiliśmy nic z codziennych obowiązków, tego mi było trzeba.
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
IO -> Siofor 500 -