Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, 6 lutego już coś powinno być. @ planowana na 08.02 ale wtedy juz będzie mąż i mam nadzieję że będę miała dla niego niespodziankę 🎉Maalwii wrote:Właśnie jutro idę na proga jutro będzie gdzieś 8 dpo, ale dawno nie sprawdzałam więc idę zobaczyć jak tam sytuacja się ma 😉
Widziałam że testujemy razem 6 lutego, powodzenia ✊🏼🍀🥹
Oby wszystkim się w tym miesiącu udało - w końcu to miesiąc miłości i tłustych brzuszków 🤣😊
Kleo10 lubi tę wiadomość
-
Hejo,
proszę o wpisanie na 28.02 🙂 mam nadzieję, że przyjdzie owulacja o czasie i uda się testować 🤞
Powodzenia dziewczyny 🍀
Rosalinda, Lady A. lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 '87
08.2025 - start starań o trzecie szczęście
10.2025 - biochem 💔
🥹 aktualnie 7 cykl starań
⏰ długość cyklu: 30-32 dni
mama:
🧑🏼 2012
🧒🏼 2014
👩🏼⚕️ midwife -
Powodzenia, trzymam kciuki, żeby szybko się udało 🍀Kociara01 wrote:Hej,
jestem tu nowa. Dotychczas w sumie tylko obserwowałam to cudowne forum pełne silnych kobietek 😊
Mam na imię Julia i mam prawie 25 lat (za kilka miesięcy).
Niedawno dowiedziałam się, że jeśli teraz nie zacznę starać się o dzieciątko to nigdy nie będę w ciąży. Jest to opinia dwóch lekarzy (ginekologa oraz endokrynologa) wydana na podstawie badań hormonalnych (AMH, DHEA-SO4, FSH i chyba coś jeszcze było istotne, ale nie jestem pewna na tę chwilę).
Nie ukrywam, że dla mnie i mojego partnera jest to szokująca sytuacja. Jesteśmy razem od 5 lat. Planowaliśmy starania za rok, ale niestety lekarze powiedzieli mi, że za rok może być już za późno. Chodzi o przedwczesne wygasanie jajników.
Zawsze marzyłam o byciu mamą i ta sytuacja braku czasu i potrzeby działania tu i teraz sprawiła, że po wielu rozmowach podjęliśmy z chłopakiem decyzję, że chcemy rozpocząć starania.
Nie wiem czy w ogóle to się uda. Z uwagi na moje traumatyczne doświadczenia z przeszłości u nas zbliżenia nie są częste. Nie wiem od czego zacząć i jak to zrobić, żeby się udało.
Będę wdzięczna za jakieś porady na start 🩷
A tak poza tym to uwielbiam muzykę i mam 2 świetne koty 🐈
Bardzo miło mi będzie was wszystkich poznać 😊
Powodzenia wszystkim staraczkom i testerkom 🥰Mama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
Maalwii wrote:Właśnie jutro idę na proga jutro będzie gdzieś 8 dpo, ale dawno nie sprawdzałam więc idę zobaczyć jak tam sytuacja się ma 😉
Widziałam że testujemy razem 6 lutego, powodzenia ✊🏼🍀🥹
Od rana idziesz na tego proga? Ja chyba sobie odpuszczę badanie, jutro 7dpo, a do wtorku ma być najgorszy mróz. Chyba się zabunkruję w domu, dobrze że mam możliwość pracy zdalnej 😆 a nad ranem jest najzimniej.
W sumie nie wiem ile mi dają wiedzy te badania progesteronu, w teorii mam w normie choć bez szału. Teraz ewentualnie mogłabym sprawdzić czy jest dużo lepszy na utrogestanie, ale może szkoda kasy…
Mnie boli gardło i mam katar. Trochę się martwię, że złapiemy tą grypę co krąży i daje takie wysokie gorączki i to pogorszy mojego męża nasienie. A za tydzień ma badania…🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Z supli: inozytol, wit. D, magnez, NAC, zioła Ojca Sroki
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
11 cs o pierwszą 🤰 -
Kociara01 wrote:Dziękuję 😊Nie ukrywam , że bardzo stresuję się tym, że przez brak czasu i narzuconą presje oraz stres z tym związany nie uda mi się zajść w ciążę, ale jeśli moge zrobic cokolwiek zeby te szanse zwiekszyć to wole byc przygotowana i posiadac jakas wiedze w tym zakresie.
Jeśli chodzi o testy owulacyjne to to się testuje przed owulacją zeby wiedziec kiedy bedzie czy jak? Troche zielona jestem w tym temacie, wybacz 🙈
Odnośnie badan krwi to niestety mam niedobor zelaza i niska ferrytyne (chociaz jest w normie a ostatnio ciutke wieksza sie zrobila ☺️). Mialam spory deficyt wit D w przeszłości, ale lekarz przepisal mi wtedy Dekristol i on swietnie mi unormował tę moją witaminkę D.
Mialam tez niedobor kwasu foliowego i w sumie nie wiem czy go dalej mam, bo nie sprawdzałam tego od dawna, wiec chyba czas sie wybrac do laboratorium 🤭
Te wnioski zostały wyciągnięte przez lekarzy na podstawie wyników AMH? Możesz ujawnić wynik?
05.25 6 tc 👼
10.25 14 tc 👼
👩🏻29
AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
kariotyp, fraX, trombofilia wrodzona ✅
ginekologicznie, endokrynologicznie ✅
endometrioza ❌
pozytywny antykoagulant tocznia ❌
👦🏻29
kariotyp, nasienie (morfologia, posiewy, genetyka) - ✅
🍀🍀🍀🍀 -
Murena96 wrote:Tak, 6 lutego już coś powinno być. @ planowana na 08.02 ale wtedy juz będzie mąż i mam nadzieję że będę miała dla niego niespodziankę 🎉
Oby wszystkim się w tym miesiącu udało - w końcu to miesiąc miłości i tłustych brzuszków 🤣😊
U mnie planowo też 6-7 @ ma przyjść więc już policzyłam że jeszcze drugi raz załapię się na testowanie w tym miesiącu bo się nie nastawiam mimo że przytulanki były w czasie 🤭 już nawet wizytę sobie zaplanowałam do gin na kolejny cykl żeby podejrzeć przed owu 😅
Trzymam kciuki żebyś męża przywitała wspaniałą nowiną 🍀🥹M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 1,95 ✅
Ft3: 2,84 ✅
Ft4: 1,09 ✅
Ferrytyna: 24,84
Prolaktyna: 19,13 ✅
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅ 9,70
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Poproszę o wpisanie na testowanie na 10.02
@ 13.01 ale na pewno nie wytrzymam tyle 🤣
U mnie dalej choróbsko, zaczęło się w 2 dpo I dalej trwa (dzisiaj 4 dpo) - katar i ból gardła ale bez gorączki
Oby to był szczęśliwy katar, bo męczy jak nie wiem 😆
mariposa_ lubi tę wiadomość
-
Remedios wrote:Od rana idziesz na tego proga? Ja chyba sobie odpuszczę badanie, jutro 7dpo, a do wtorku ma być najgorszy mróz. Chyba się zabunkruję w domu, dobrze że mam możliwość pracy zdalnej 😆 a nad ranem jest najzimniej.
W sumie nie wiem ile mi dają wiedzy te badania progesteronu, w teorii mam w normie choć bez szału. Teraz ewentualnie mogłabym sprawdzić czy jest dużo lepszy na utrogestanie, ale może szkoda kasy…
Mnie boli gardło i mam katar. Trochę się martwię, że złapiemy tą grypę co krąży i daje takie wysokie gorączki i to pogorszy mojego męża nasienie. A za tydzień ma badania…
Tak jak się wyśpię to pójdę bo jeszcze dorzuciłam sobie prolaktynę bo ostatnio wyszedł mi wynik 37,13 🙈 i idę to sprawdzić jeszcze raz bo ostatni wynik w zeszłym roku był na granicy 😏
A to taka ciepła duupka jesteś 🤣 praca zdalna jak złoto w taką pogodę 😃 u mnie mróz jest fest, ale śniegu to tylko tyle co w rowie zostało
Mam nadzieję chłop dotrzyma do badania i będzie zdrowy ✊🏼 bo faktycznie teraz wszyscy chorują 🫣
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 1,95 ✅
Ft3: 2,84 ✅
Ft4: 1,09 ✅
Ferrytyna: 24,84
Prolaktyna: 19,13 ✅
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅ 9,70
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Tsh w górnej granicy, to za wysokie tsh - zobacz sobie na pierwszej stronie wątku, są fajnie opisane wyniki, jakie powinny byćKociara01 wrote:Dziękuję ☺️
Od 3 lat męczę się z niedoborem żelaza. Teoretycznie mam też niedobór kwasu foliowego, ale to było diagnozowane też z 3 lata temu i w sumie już dłuższy czas nie sprawdzałam jak wygląda sytuacja u mnie odnośnie tego. TSH mam w normie, ale w górnej granicy. Z witaminką D to się już dobrze znamy, bo około 3 lata temu miałam duży deficyt, ale lekarz przepisał mi wtedy Dekristol w dużych dawkach i on mi super wszystko wyrównał. Chyba warto w takim razie powtórzyć i sprawdzić czy ta moja witamina D sie trzyma dalej w normie 😊 Ferrytynę mam niską, ale w normie i ostatnio troszkę wzrosła, więc się cieszę 😊
Jakiej firmy testy owulacyjne polecasz? I w zasadzie jak to działa? 🙈
Dziękuję za cenne rady ☺️
Ja miałam tah 4.8, wdrożony euthyrox i dieta bo ferrytyna 32 oraz suplementacja żelaza
Moja endokrynolog powiedziała, że dążymy do tsh 1-1.5 -
Hej, czy mogę dołączyć ?:
byłam na forum 7 lat temu
(kiedy staraliśmy się o pierwsze dziecko), ale już nie pamiętam danych do logowania, stąd nowe konto.
Właśnie zaczynam pierwszy cykl starań, okres powinnam dostać 22.02 więc jeśli nie przyjdzie @ to będę testować
Jakie polecacie dobre suple przy staraniach? Przy pierwszym dziecku stosowałam prenatal ale chyba trochę się pozmieniało i już chyba nie są takie zalecane ?
Kwas foliowy już łykam od jakiegoś czasu, ale chciałabym jeszcze coś dołożyć
Rosalinda, Lady A., Esbe lubią tę wiadomość
👱🏻♀️34
Starania o 2 🤱🏼
💙2019 -
Ja biorę kwas foliowy 800, witaminę D, wiesiołek (w I fazie cyklu) 🙂 I magnez 😄Elizaaa wrote:Hej, czy mogę dołączyć ?:
byłam na forum 7 lat temu
(kiedy staraliśmy się o pierwsze dziecko), ale już nie pamiętam danych do logowania, stąd nowe konto.
Właśnie zaczynam pierwszy cykl starań, okres powinnam dostać 22.02 więc jeśli nie przyjdzie @ to będę testować
Jakie polecacie dobre suple przy staraniach? Przy pierwszym dziecku stosowałam prenatal ale chyba trochę się pozmieniało i już chyba nie są takie zalecane ?
Kwas foliowy już łykam od jakiegoś czasu, ale chciałabym jeszcze coś dołożyćMama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
Insulinka miałam to samo. Też było mi non stop zimno, teraz na Euthyroxie zaczyna się robić trochę lepiej...Insulinka wrote:Powiem szczerze, że mi jest zimno. Mimo tuszy, tłuszcz mnie nie grzeje 😂🫣 chyba choroby tarczycy robią swoje. Pies tylko szybko na dwór na sikupę i do domu ucieka. No tragedia jest. Myślałam, że to ostatnie mrozy a na połówkę lutego to samo zapowiadają. Mam nadzieję, że pogoda się nie sprawdzi. U mnie dzisiaj było -17, jak jechaliśmy do teściowej to nawet -19.5 było 😯🤯. Ja też mam diodę na brodzie, ale to przed 🐒. Ciekawe tylko czy przyjdzie na czas bo chciałabym już zacząć nowy cykl...a tak to takie czekanie na @ jest wkurzające.🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Jejku dziewczyny ale mnie nosi... Obiecałam sobie testowanie dopiero 6.02 żeby było na 100% bez złudzeń czarno na białym, ale coś czuję że jak rano wstanę to będzie bardzo duża pokusa siknąć na test 🫣
Nawet nie wiem kiedy powinnam dostać miesiączkę, bo po porodzie miałam ciągle cykle 40 dniowe a dopiero ostatni tak dziwnie 21 dni. Teraz owulacja niby wypadła 11 dc więc wygląda na to, że znowu szykuje się króciutki cykl. Chyba nie wytrzymam do piątkuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego, 15:32
-
Murena96 wrote:Chciałabym już przyszły tydzień i zacząć testowanie. Zastanawiam się czy iść jutro na proga, to będzie jakoś 7-9 dpo. Nie wiem czy jest sens, tylko po to żeby upewnić się że owu była a po paru dniach pewnie zobaczyć biały test ciążowy.
Dzisiaj przychodzi ex mojego męża z ich córka na kawę do mnie. Pierwszy raz jak maz jest w trasie, ciekawie się zapowiada. Ale w sumie ja nic do niej nie mam, za mała się stęskniłam i miło będzie się z nią zobaczyć i pobawić trochę ❤️
Mimo że nie jestem mamą, to ten mały szkrab uczy mnie jak nią być, dzięki niej wiem że będę naprawdę dobra mama dla swojego dziecka, ale boje się przy tym że mogę być matką kwoka i ja odtrącić, wiecie hormony itp. Mogą różnie działać po porodzie, ale mam nadzieję że nic takiego się nie stanie.
Kurcze podziwiam Cie, że masz normalne stosunki z męża ex. Ja mojego byłego ex meza nowej partnerki nigdy nie spotkałam twarzą w twarz nigdy nie rozmawialam takze nie wiem jak bym sie nawet zachowała czy by to było krępujące spotkanie..👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT) -
Aga_92 wrote:U mnie bez niespodzianki, 🩸🐒 na czas. Ja juz nie mam wiary w cuda...
Powodzenia dla wszystkich oby dla Was ten miesiac byl szczesliwy! 🍀
Tule 🫂
Aga_92 lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT) -
Angel93 wrote:Ounai też wczoraj natrafiłam na ten artykuł. Jest to bardzo ciekawe zjawisko.
J.ss jeśli nie badałaś progesteronu to nie ma co iść się kłuć bo wynik i tak za wiele Ci w tej chwili nie powie.
Może spróbuj przy kąpieli lub prysznicu polewać sobie bardzo ciepłą wodą podbrzusze i lędźwia. Mnie za młodu to pomagało
🌿Angel93, Ounai podeślecie jakiegoś linka, brzmi intrygująco
🌿 J.ss mi kiedyś pomagało wzięcie aspiryny 😅
Wgl, polecacie testy ciążowe, które są tanie, mają wysoką czułość 10, i nie wybrawiają się bez powodu?👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
06.07 - ⏸️
08.07 - beta 143
10.07 - beta 278
10.07 - progesteron 78
24.07 - puste jajo płodowe 💔
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
Angel93 wrote:Kurcze podziwiam Cie, że masz normalne stosunki z męża ex. Ja mojego byłego ex meza nowej partnerki nigdy nie spotkałam twarzą w twarz nigdy nie rozmawialam takze nie wiem jak bym sie nawet zachowała czy by to było krępujące spotkanie..
U nas jest inaczej bo mają wspólne dziecko. Gdyby nie to, to pewnie też bym się z nią nigdy nie spotkała a tak to musimy się nawzajem znosic i w miarę tolerować. -
askowe wrote:🌿Angel93, Ounai podeślecie jakiegoś linka, brzmi intrygująco
🌿 J.ss mi kiedyś pomagało wzięcie aspiryny 😅
Wgl, polecacie testy ciążowe, które są tanie, mają wysoką czułość 10, i nie wybrawiają się bez powodu?
Często przewijają się pinki, facelle, easy at home…
Po kilku miesiącach na forum to mam wrażenie że każdy może być oszukany 🙃 dość często się zdarza że dziewczyny widzą różnego rodzaju cienie ale beta jest negatywna.
Natomiast moje doświadczenie jest takie, że nawet testeo które podobno są notorycznie oszukane wychodziły mi zawsze śnieżno białe bez żadnych złudzeń 🤣
askowe lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Z supli: inozytol, wit. D, magnez, NAC, zioła Ojca Sroki
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia