Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
ultramaryna_ wrote:@Coconut @Zimozielona 🫂 tulimy, ale kciuki wciąż trzymamy 🤞
@Notsobad też mam takiego harpagana 😂 W przedszkolu nikt za nim nie nadąża 😂
@Putka2022 tulę za 🐵🫂 Ale cieszę się, że planujesz badania, ogromne kciuki, aby kolejny cykl był szczęśliwy! 🤞🍀
@Suzie dobre wiadomości, teraz szybciutko na badania 😁🤞
@Prezesoowa oj, bo mąż straci tytuł honorowego członka naszego wątku 😂😝 Niech się zachowuje porządnie! 😅
W tym tygodniu idę.ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Kupiłam sobie ten bilet na to Męskie Granie w sierpniu. Co ma być to będzie.
Klavel Aga, Putka2022, ultramaryna_, Prezesoowa, CoffeeDream, Anka32, Tajlandia22, Nalli, NiedoszlaWielodzietna, kasia97, Mikea, Jagodecka, Liyss🧚🏻, MonReve96, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Dziewczyny, pewnie macie większe doświadczenie - myślicie, że jakaś diagnostyka/alab/synevo rzucą jakąś dobrą promką na dzień kobiet?
Jak zrobiłam listę badań, które pasuje zrobić to bym chyba na tygodniowe wakacje za to poleciała -_-
Ja również mam nadzieję, że będzie jakaś promka
Na black friday się obkupiłam w synevo i zamiast 420 złotych zapłaciłam 210 bo była promocja -50% ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 12:34
ultramaryna_, Prezesoowa, Alesiamum, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
-
Wczoraj w Alabie było -20%, skorzystałam i kupiłam dwa razy progesteron 😝
Ale nie była to żadna wielka okazja, trochę taniej wyszło 🤷♀️
Na dzień kobiet chyba co roku są promocje. Może jeszcze w walentynki się coś trafi - jakiś pakiet dla dwojga 😂🤷♀️Anka32, Putka2022, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Mikea wrote:Wracam do Was po paru dniach, ale chyba będę potrzebowała kolejnych kilku by nadrobić 😅
Z wyprzedzeniem więc tulę i ściskam za ⚪️ i 🐵 oraz trzymam kciuki za wszystkie, które czekają na ⏸️ bądź wyniki badań.
A teraz idę nadrabiaćultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
ultramaryna_ wrote:Wczoraj w Alabie było -20%, skorzystałam i kupiłam dwa razy progesteron 😝
Na dzień kobiet chyba co roku są promocje. Może jeszcze w walentynki się coś trafi - jakiś pakiet dla dwojga 😂🤷♀️ultramaryna_, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
nick nieaktualnyultramaryna_ wrote:Wczoraj w Alabie było -20%, skorzystałam i kupiłam dwa razy progesteron 😝
Na dzień kobiet chyba co roku są promocje. Może jeszcze w walentynki się coś trafi - jakiś pakiet dla dwojga 😂🤷♀️
Pakiet dla dwojga byłby idealny, wysłałabym męża 😎😂Prezesoowa, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Kupiłam sobie ten bilet na to Męskie Granie w sierpniu. Co ma być to będzie.
-
CoffeeDream wrote:No i super! Ja już dawno mam kupiony bilet na stadion Podsiadło i nie zamierzam rezygnować. Nawet wybierałam takie miejsca z brzegu, żeby było wygodniej w razie czego 😅
Ja też mam kupiony! I idę na pewno. I tak mam miejsce siedzące.CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Cześć dziewczyny, ja w tym miesiącu mało obecna, podczytuję Was trochę, ale dużo się w życiu dzieje i wkręcić się w wątek jakoś nie mogę.
Chciałam się tylko jednym podzielić, bo wiem że zrozumiecie jak nikt - choć nie oczekuję pocieszenia. Właśnie się dowiedziałam że moja dobra znajoma jest w ciąży. To druga ciąża, już przy pierwszej pamiętam początki swoich starań. Niby spodziewałam się tego, i bardzo się cieszę, jednak to ukłucie jest obecne. To chyba ukłucie smutku nad przemijającym czasem i straconym innym życiem. Innym rodzą się dzieci, idą do przedszkola, zachodzą w kolejną ciążę… a ja wciąż w miejscu, tylko te starania…Dropsik, Coconut, Alesiamum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny_ine wrote:Cześć dziewczyny, ja w tym miesiącu mało obecna, podczytuję Was trochę, ale dużo się w życiu dzieje i wkręcić się w wątek jakoś nie mogę.
Chciałam się tylko jednym podzielić, bo wiem że zrozumiecie jak nikt - choć nie oczekuję pocieszenia. Właśnie się dowiedziałam że moja dobra znajoma jest w ciąży. To druga ciąża, już przy pierwszej pamiętam początki swoich starań. Niby spodziewałam się tego, i bardzo się cieszę, jednak to ukłucie jest obecne. To chyba ukłucie smutku nad przemijającym czasem i straconym innym życiem. Innym rodzą się dzieci, idą do przedszkola, zachodzą w kolejną ciążę… a ja wciąż w miejscu, tylko te starania…
Przytulam 🫂_ine lubi tę wiadomość
-
Wpisałam się jako wolna strzelczyni, ale będę się testować 19 lutego, bo tak wychodzi z mojej lichej arytmetyki
Wielkich nadziei nie mam, bo mimo książkowych objawów owulacji, testy wychodziły negatywne (poza jednym zabarwionym trochę mocniej, ale chyba nie kwalifikującym się jako pozytywny). Oczywiście, jak każda w czasie starań - rozum mówi co innego, a nadzieja umiera ostatnia.
Oby nie oszaleć - tego życzę nam wszystkim!
notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Butterfly23 wrote:Hahaha po czym poznać staraczkę 😂
Dropsik, NiedoszlaWielodzietna, Anka32, Butterfly23, Alesiamum, Pati2804 lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
nick nieaktualny
-
_ine wrote:Cześć dziewczyny, ja w tym miesiącu mało obecna, podczytuję Was trochę, ale dużo się w życiu dzieje i wkręcić się w wątek jakoś nie mogę.
Chciałam się tylko jednym podzielić, bo wiem że zrozumiecie jak nikt - choć nie oczekuję pocieszenia. Właśnie się dowiedziałam że moja dobra znajoma jest w ciąży. To druga ciąża, już przy pierwszej pamiętam początki swoich starań. Niby spodziewałam się tego, i bardzo się cieszę, jednak to ukłucie jest obecne. To chyba ukłucie smutku nad przemijającym czasem i straconym innym życiem. Innym rodzą się dzieci, idą do przedszkola, zachodzą w kolejną ciążę… a ja wciąż w miejscu, tylko te starania…_ine, Pati2804 lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
_ine wrote:Cześć dziewczyny, ja w tym miesiącu mało obecna, podczytuję Was trochę, ale dużo się w życiu dzieje i wkręcić się w wątek jakoś nie mogę.
Chciałam się tylko jednym podzielić, bo wiem że zrozumiecie jak nikt - choć nie oczekuję pocieszenia. Właśnie się dowiedziałam że moja dobra znajoma jest w ciąży. To druga ciąża, już przy pierwszej pamiętam początki swoich starań. Niby spodziewałam się tego, i bardzo się cieszę, jednak to ukłucie jest obecne. To chyba ukłucie smutku nad przemijającym czasem i straconym innym życiem. Innym rodzą się dzieci, idą do przedszkola, zachodzą w kolejną ciążę… a ja wciąż w miejscu, tylko te starania…
Głowa do góry! Mnie też przybijają takie "niusy" . Wiadomo, z jednej strony radość, a z drugiej...
Długo się staracie?_ine lubi tę wiadomość
-
Chciałam się tylko jednym podzielić, bo wiem że zrozumiecie jak nikt - choć nie oczekuję pocieszenia. Właśnie się dowiedziałam że moja dobra znajoma jest w ciąży. To druga ciąża, już przy pierwszej pamiętam początki swoich starań. Niby spodziewałam się tego, i bardzo się cieszę, jednak to ukłucie jest obecne. To chyba ukłucie smutku nad przemijającym czasem i straconym innym życiem. Innym rodzą się dzieci, idą do przedszkola, zachodzą w kolejną ciążę… a ja wciąż w miejscu, tylko te starania…_ine lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
-
Sparky wrote:
Przesyłam wirtualne witaminki 🧡💚🤍Sparky lubi tę wiadomość