Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś pedzicie dziewczyny 🤯
    Dzięki za przytulaski od Was, choc szczerze mówiąc nie brałam tego na poważnie. Jednak jakieś 5 procent miałam z tylu głowy; w końcu nigdy nic takiego się nie wydarzylo nigdy wcześniej, a już niejeden test za mną.

@_ine przytulam. Znam ten stan :/

I wracając do tematu, No te 5 procent, spowodowało, ze sobie wyobraziłam jak to mogłoby być 😂 niby nie płakałam i nie przeszłam tego jakoś zle, ale wiecie jak jest…
    Miłego dnia 🥰

_ine lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_ wrote:
    @ Sosenka93
    Teraz jest do 17 lutego . Później dopiero przyjeżdża tydzień przed Wielkanocą wiem nie będzie go w sumie 5 tyg.

To będziemy razem czekać

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage

1 cykl stymulowany Aromek

Dieta 💪🏻
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @sparky zdrowia życzę!!!

Trzymam tez kciuki za bety i przyszle testy. Jak nie my to kto?!

Sparky, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam, że laby mają promki. 🙈 Od dzisiaj na wyprzedażach kupuję w laboratoriach. Ulubione sklepy diagnostyka, synevo, alab... 🤣🤣🤣

Prezesoowa, Dropsik, Malinowysorbet, Anka32, ultramaryna_, Putka2022, Butterfly23, kasia97, Chmurka21, Mikea, Liyss🧚🏻, Olaura, Pati2804 lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Wpisałam się jako wolna strzelczyni, ale będę się testować 19 lutego, bo tak wychodzi z mojej lichej arytmetyki ;)
    Wielkich nadziei nie mam, bo mimo książkowych objawów owulacji, testy wychodziły negatywne (poza jednym zabarwionym trochę mocniej, ale chyba nie kwalifikującym się jako pozytywny). Oczywiście, jak każda w czasie starań - rozum mówi co innego, a nadzieja umiera ostatnia.
    Oby nie oszaleć - tego życzę nam wszystkim!
    Głowa do góry, mi w tym miesiącu żaden test owulacyjny nie wyszedł pozytywny, a objawy były i co więcej owulacja potwierdzona na USG. Więc skoro miałaś objawy to jest duża szansa, że jednak owu była :) widocznie testy owulacyjne też lubią oszukiwać.

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 🐒 już blisko. Złapały mnie skurcze brzucha i są plamienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    U mnie 🐒 już blisko. Złapały mnie skurcze brzucha i są plamienia.
    u mnie się wczoraj 🐒 zapowiadała, ale póki co się jej odwidziało, tylko ja mam długie cykle takie 32 dni a dziś dopiero 30 dc, ale wczoraj myślałam, że mi się cykl skróci

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Nie wiedziałam, że laby mają promki. 🙈 Od dzisiaj na wyprzedażach kupuję w laboratoriach. Ulubione sklepy diagnostyka, synevo, alab... 🤣🤣🤣
    Tak się bawią dorośli ludzie: ciśnieniomierz, suplementy, zioła, testy... 🤣

Butterfly23, Majuna, Mikea, Alesiamum, Pati2804 lubią tę wiadomość

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Głowa do góry! Mnie też przybijają takie "niusy" . Wiadomo, z jednej strony radość, a z drugiej...
    Długo się staracie?
    My od czerwca 2023, to chyba jeszcze nie dlugo. W tym czasie byłam dwa razy w ciąży i dwa razy poroniłam. Daje sobie czas do lata, jak przez rok starań nie uda się zajść w zdrową ciążę to działamy farmakologicznie.
    O pierwsze dziecko było 13cs bez poronień.

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _ine wrote:
    Cześć dziewczyny, ja w tym miesiącu mało obecna, podczytuję Was trochę, ale dużo się w życiu dzieje i wkręcić się w wątek jakoś nie mogę.
    Chciałam się tylko jednym podzielić, bo wiem że zrozumiecie jak nikt - choć nie oczekuję pocieszenia. Właśnie się dowiedziałam że moja dobra znajoma jest w ciąży. To druga ciąża, już przy pierwszej pamiętam początki swoich starań. Niby spodziewałam się tego, i bardzo się cieszę, jednak to ukłucie jest obecne. To chyba ukłucie smutku nad przemijającym czasem i straconym innym życiem. Innym rodzą się dzieci, idą do przedszkola, zachodzą w kolejną ciążę… a ja wciąż w miejscu, tylko te starania…

Mam tak samo, moja koleżanka z która mam regularny kontakt w pierwsza ciąże zaszła bo sobie stwierdzili ah spróbujmy no i się udało za pierwszym razem i mały już niedługo 2 lata będzie miał. Teraz przy pierwszym dziecku nie ma tyle siły na zblizenia, pojechali sobie na weekend, poserduszkowali i co kolejna ciąża ! Bez żadnego wysiłku. Tez się cieszę jej szczęściem ale odczuwam żal i pustkę ze mi się ciagle nie udaje. Rozumiem cie doskonale. Ale uważam ze to nie czyni z nas złych osób

_ine, Pati2804 lubią tę wiadomość

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie naszło w sumie na pytanie - Czy u Was w rodzinie/wśród znajomych dopytują o bąbelki czy może sami powiedzieliście jak sytuacja wygląda? Zwierzacie się z takich rzeczy bliskim?

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Tak mnie naszło w sumie na pytanie - Czy u Was w rodzinie/wśród znajomych dopytują o bąbelki czy może sami powiedzieliście jak sytuacja wygląda? Zwierzacie się z takich rzeczy bliskim?
    Nie dopytują i nie wiedzą. O stracie wie tylko najbliższa rodzina.

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Babcia męża czasami pyta "kiedy przyjedziemy z dzieciątkiem" a teściowa ma nadzieję na kolejnego wnuka. Moja mama wie, że coś będziemy planować, ale nie wie że już teraz. Jedna przyjaciółka (długo się starała o dziecko) też wie. Nikt więcej nic nie wie.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Mój teść najbardziej dopytuje o wnuka, czasami wręcz za bardzo 😅 sądzę, że jak się dowie na wyjeździe, to będzie wniebowzięty 😂 teściowa i moja mama unikają tematu .

Mam wrażenie, że bardziej znajomi co jakiś czas podpatrywali, czy piję alko czy nie XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 14:28

👩🏻27 👱🏼‍♂️26
    👰🏻‍♀️🤵🏼 04.2023

30.01.2024 - ⏸️🤞🏼
    14.02.2024 - wizyta u ginekologa ❤️ CRL 0,22
    27.03.2024 - prenatalne ❤️ CRL 5,43 cm, wszystko dobrze!
    22.05.2024 - połówkowe, 343 g 🩷
    05.10.2024 - Gabrysia na świecie! 3960g 💪🏼🌸♎️

age.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Niektórzy dopytują... Oficjalnie nie wie nikt i nikomu nie mówiliśmy. Czuję, że moja mamcia się domyśla, ale to na tyle. Jedni przyjaciele się nas zapytali wprost, nie chciałam kłamać, więc się przyznałam, że starania są.

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • 2Monia2 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Nie dopytują i nie wiedzą. O stracie wie tylko najbliższa rodzina.

Jedynie bliska przyjaciółka i jej partner wiedzą, a na ogół nikt nie dopytuje, więc nie ma co zapeszać :)

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też wie tylko najbliższa przyjaciółka, poza tym nikt. Czasem w pracy koleżanki dopytują, pracuje raczej w starszym towarzystwie 40+ ale to raczej tak w dobrej wierze, czasem mój tata coś powie… A ja generalnie utrzymuje narrację, że na razie nie chcemy, za jakiś czas, mam czas. Jakoś wewnętrznie nie chce się przyznawać, że próbujemy i nie wychodzi, nie chce dziwnych pytań i rad.

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Nusia28 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Ja tylko na szybko, tak jak wszystkie myślałyśmy- test oszukaniec. Zrobiłam ten sam test oraz pink płytkowy bo innego nie miałam, nie ma żadnego cienia nawet.
    Wpadnę potem, bo spieszę się do pracy.
    Buziaczki
    🫂🫂🫂

Chmurka21 lubi tę wiadomość

👩28
    👨31
    💒2018
    🤱🧑‍🍼2019 Amelia

Starania wrzesień 2023
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie. Babcia czasem coś zagada. Rodzice to w sumie dali sobie spokój z pytaniami. Kiedyś wujek się odpalił to go szybko zgasiłam i od tamtej pory żadnych pytań 😅 W tamtym momencie to już było za wiele i powiedziałam wprost, że to nie na miejscu pytania.

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

W rodzinie dopytywali już przed ślubem, moi rodzice patrzą dziwnie na mój brzuch i ciągle coś podejrzewają, ale bezpośrednio nie dopytują. Mama ciągle powtarza, że będzie się nam dziećmi opiekować itp.
    Znajomi rzucają aluzje, doszukują się, ale nie mówimy wprost, że się staramy. Powiedziałam tylko jednej przyjaciółce i tyle, ale ona jest taka, że nie dopytuje i nie doszukuje się, to też nie jej etap życia :)

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ