Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyellevv wrote:Widzę że nie tylko u mnie w pracy cyrki 😅 od dłuższego czasu nowy kierownik mi truję 4 litery że powinnam się rozwijać, że w jednej firmie się powinno max 5 lat siedzieć, potem że to nie dla mnie, że ja według niego nie jestem szczęśliwa i że nie będę szczęśliwa, on chce jak najlepiej dla mnie, on mnie zna, on mi pomoże szukać czegoś nowego, że ja to i to powinnam robić. Potem różne pytania czy wysyłam cv, czy szukam czegoś, gdzie się widzę za 6
5 lat, rozmowy że on to wie lepiej i że podobno tyle szans dawał mi na wykonywanie dodatkowych funkcji które doszły nam do działu doszły... robiłam je jak wykonałam swoje główne obowiązki ale nie zawsze było jak.. zawsze było coś za coś i patrzenie co jest ważniejsze... a dziś dyrektor zaprosił na dywanik 😅 że oni dla mnie pracy nie mają...
Jakby coś to od końca zeszłego roku już szukam czegoś bo kierownika już nie mogłam słuchać i znosić. Bałam się przebywać z nim w biurze..
O mamo, współczuję strasznie.. A jakie masz perspektywy na zmianę pracy? -
@Prezesoowa myślałam że jakoś to będzie i coś znajdę ale zawsze jest jakieś ale albo coś nie pasuję. Też ciężko mi coś znaleźć na pół etatu i miałam nadzieję że jeszcze jakoś mentalnie wytrzymam to +- do czerwca bo prawo jazdy robię i miałabym wtedy większy wybór w wyborze. Ale ja nie daję rady no i dziś oficjalnie dowiedziałam się że mnie nie chcą 😅 więc taka patowa sytuacja. Jakoś to będzie i dam radę ale od dnia dzisiejszego to już mi się wcale a wcale tam nie chcę chodzić i pokazywać 🤢 bo wiesz że nie jesteś "mile widziana".PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa
🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
🔹️wizyta & usg: 1.7 & 3.7
🔹️27.5.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
🔹️16.5.2025 - CRL 5.9 mm
🔹️11.5.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Też czytałam o tym ibuprofenie i starałam się go nie brać. Sauny unikałam na początku starań po owulacji, ale potem już nie zwracałam na to uwagi, i tak rzadko chodzę. Alkohol piłam.
Oczywiście moich wyników jeszcze nie ma 🫣 ostatni raz robiłam w alabie 😬 jeszcze słabo, że nie wysyłają powiadomienia jak jest wynik, więc ciągle trzeba sprawdzać czy to już.
We wtorek mam spotkanie z menadżerką i zapowiada się na to, że dostanę awans. W czas 😅🤪Dropsik, Sikoreczkaaa, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:A tak mi się przypomniało: gdzieś ostatnio mignął mi temat ibuprofenu i jego wpływu na płodność. Ktoś coś? 🤔
Jeżeli chodzi o ibuprofen to były przeprowadzone badania na mężczyznach i zostało wykazane, że zażywanie sporych ilości ibuprofenu (1200mg dziennie przez dwa tygodnie) wpływa na obniżenie parametrów nasienia.
Ogólnie mówi się, że w I trymestrze ciąży nie można zażywać żadnych niesteroidowych leków przeciwzapalnych ze względu na to, że skoro mogą wpływać na zwiększenie ryzyka zawału i udaru to mogą powodować problemy z utrzymaniem ciąży. Co do II trymestru to generalnie nie jest zakazany, ale nie stosuje się ibuprofenu jako leku przeciwbólowego pierwszego wyboru, bo nie było żadnych konkretnych badań przeprowadzonych na ludziach i nieznana jest jego szkodliwość w ciąży.
Co do starań, to widziałam informacje, że lek zażywany doraźnie, przy wyraźnej potrzebie nie wpływa w żaden znaczący sposób na płodność.Dropsik lubi tę wiadomość
-
AnitaK wrote:Testowa?
https://zapodaj.net/plik-o4QjF1Umsz
Kasia, ja miałam wynik już o 11, naprawdę polecam Diagnostykę 😁 a kiedy wypada Ci termin z OM?AnitaK, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️
⏳Kariotypy
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF? -
nick nieaktualnyellevv wrote:@Prezesoowa myślałam że jakoś to będzie i coś znajdę ale zawsze jest jakieś ale albo coś nie pasuję. Też ciężko mi coś znaleźć na pół etatu i miałam nadzieję że jeszcze jakoś mentalnie wytrzymam to +- do czerwca bo prawo jazdy robię i miałabym wtedy większy wybór w wyborze. Ale ja nie daję rady no i dziś oficjalnie dowiedziałam się że mnie nie chcą 😅 więc taka patowa sytuacja. Jakoś to będzie i dam radę ale od dnia dzisiejszego to już mi się wcale a wcale tam nie chcę chodzić i pokazywać 🤢 bo wiesz że nie jesteś "mile widziana".
Ale to dostałaś oficjalne wypowiedzenie? Nie masz możliwości pójścia na zwolnienie chorobowego i poszukiwanie pracy? -
nick nieaktualnyKasia111 wrote:Też czytałam o tym ibuprofenie i starałam się go nie brać. Sauny unikałam na początku starań po owulacji, ale potem już nie zwracałam na to uwagi, i tak rzadko chodzę. Alkohol piłam.
Oczywiście moich wyników jeszcze nie ma 🫣 ostatni raz robiłam w alabie 😬 jeszcze słabo, że nie wysyłają powiadomienia jak jest wynik, więc ciągle trzeba sprawdzać czy to już.
We wtorek mam spotkanie z menadżerką i zapowiada się na to, że dostanę awans. W czas 😅🤪
OO to ekstraa jakie masz podejście do pracy w ciąży - możesz? zamierzasz pracować?
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aszin wrote:A masz test inni firmy, żeby sprawdzić? Jaką mają czułość? Trzymam kciuki, bo jest widoczna 🤞🏻🤞🏻
aszin, JoKoKoJo, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀 -
Prezesoowa wrote:Może to kwestia oświetlenia do zdjęcia, że wygląda na szarą, a jak Ty ją widzisz?
Masz jakiś inny test? Może wybierzesz się rano na betę?Zbuntowana lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀 -
aszin wrote:A masz test inni firmy, żeby sprawdzić? Jaką mają czułość? Trzymam kciuki, bo jest widoczna 🤞🏻🤞🏻
Kasia, ja miałam wynik już o 11, naprawdę polecam Diagnostykę 😁 a kiedy wypada Ci termin z OM? -
Kasia111 wrote:Duagnostykę też mam pod nosem, złe decyzje podjęłam 🤪 co znaczy OM? Flo pokazuje mi 26 październikaStarania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
⏳Kariotypy
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF? -
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:OO to ekstra
a jakie masz podejście do pracy w ciąży - możesz? zamierzasz pracować?
Anitami jest różowa na żywo ta krecha?🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2024, 20:42
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Kasia111 wrote:Inna apka do śledzenia okresu 😁
A Ty?Kasia111 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc