Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Kochana chyba Ty wczoraj pytałaś czy mamy wizytę u Androloga?

Postanowiliśmy od początku spróbować poprawić wynik dietą, witaminami, ruchem itp i po 3/4 miesiącach zrobić powtórkę badań i jak nic by się nie poprawiło to wtedy lekarz. A Wy od razu planujecie do lekarza?

Kciuki! Mój mąż sam pojechał, trochę się stresował ale dostał ode mnie specjalne fotki 🤪🤪 więc niech ma 😂
    Dzięki za podpowiedź 💓 właśnie się zastanawiałam nad tym, ale doczytałam też tutaj, że może najpierw poczekać na wyniki, bo jeśli nie będą jakieś bardzo złe to po prostu wprowadzić dodatkowe suple i właśnie podziałaś z naturalnymi metodami i wtedy powtórka. Przyznam szczerze, że bardzo się zdziwie jak będą ok patrząc na tryb życia mojego chłopa 🙄 Ogromny stres, bo swoja firma, do tego fajki których nie może rzucić (choć zredukował - z 2 paczek dziennie do 1 😵‍💫) i jeszcze piwko co któryś dzień. Także się nie nastawiam na pozytywne wieści. Ale może to będzie dla niego kop do zmian 😌

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    To super że wyszło po Twojej myśli 😊🥰 teraz do dzieła 😁

Noo, w weekend będzie działane 🔥bo M w przyszłym tygodniu wyjeżdża, więc trzymajcie kciuki, zeby to wystarczyło 😄

Dziś jeszcze mam teleporade z internista na konsultacje wyników, więc też ciekawe w sumie czy nie zleci mi dodatkowych badań 🙄

Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    O kurde to chyba też muszę męża wprowadzić to może sypną groszem 😂

A orientujesz się może jak w tym gov wybierze się rozliczenie z mężem, wprowadzi jego dane itp to tam pokaże się kwota i można zaakceptować albo nie? Bo się boję, że wprowadzę męża i będzie miał mniej korzystniej i tego nie cofniemy i nic nie dostaniemy 😅
    Można akceptować albo nie, można się w razie czego wycofać, można też nawet złożyć a w ciągu 5 lat stwierdzić, że się odwidziało i zrobić korektę 😜

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 🌞❤ miłego dnia życzę Wam kochane🥰 mój zaczął się bardzo miło 😅😜❤
    Kciuki za testujące i za te które robią wyniki i badania! ✊🍀
    Smacznej kawusi lub herbatki, ja właśnie idę sobie zrobić ☕🤤

I pamiętajcie że jesteście silne, piękne, mądre i nasi mężowie mają szczęście że nas mają! 😁❤

CoffeeDream, nick nieaktualny, elektro96, Beza27, Nusia28, notsobadd, kasia97, Kasia111, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Noo, w weekend będzie działane 🔥bo M w przyszłym tygodniu wyjeżdża, więc trzymajcie kciuki, zeby to wystarczyło 😄

Dziś jeszcze mam teleporade z internista na konsultacje wyników, więc też ciekawe w sumie czy nie zleci mi dodatkowych badań 🙄
    Oo to daj znać po konsultacji ✊🍀

CoffeeDream lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Spróbuj sposobów na przyspieszenie 🐒 , mi ostatnio pomógł osikaniec i 🔥 z mężem 😅🤣 i 🐒 przyszła raz dwa 🙄 przytulam bo wiem jak to jest czekać 🫂

Też ostatnio u mnie było 🔥 przed okresem i przyszła dzień wcześniej 😅

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż nas rozliczy, ja weszłam z ciekawości. Mówi, ze US nas znienawidzi, bo ja pierwszy próg podatkowy, a on momentami miał drugi :D

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Spróbuj sposobów na przyspieszenie 🐒 , mi ostatnio pomógł osikaniec i 🔥 z mężem 😅🤣 i 🐒 przyszła raz dwa 🙄 przytulam bo wiem jak to jest czekać 🫂

Właśnie osikańce robię codziennie, zaraz w rossmanie pomyślą że co 2-3 dni przychodzi po testy jakaś wariatka 😅 chyba zacznę zamawiać hurtem na allegro żeby wstydu nie było 😂
    🔥 był wczoraj, myślałam że dzięki temu coś tam w środku ruszy 🤭
    Poczekam do poniedziałku jak 🐒 nie będzie to najpierw skoczę na betę dla pewności a później umówię się do lekarza żeby sprawdzić co się dzieje.

Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2024, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    O kurde to chyba też muszę męża wprowadzić to może sypną groszem 😂

A orientujesz się może jak w tym gov wybierze się rozliczenie z mężem, wprowadzi jego dane itp to tam pokaże się kwota i można zaakceptować albo nie? Bo się boję, że wprowadzę męża i będzie miał mniej korzystniej i tego nie cofniemy i nic nie dostaniemy 😅

Można się wycofać 😁

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Właśnie osikańce robię codziennie, zaraz w rossmanie pomyślą że co 2-3 dni przychodzi po testy jakaś wariatka 😅 chyba zacznę zamawiać hurtem na allegro żeby wstydu nie było 😂
    🔥 był wczoraj, myślałam że dzięki temu coś tam w środku ruszy 🤭
    Poczekam do poniedziałku jak 🐒 nie będzie to najpierw skoczę na betę dla pewności a później umówię się do lekarza żeby sprawdzić co się dzieje.
    Taki plan wydaje się bardzo rozsądny 😊 i przytulam mocno 🫂 takie cykle się zdarzają niestety 🙄

magdalena321 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 🌞❤ miłego dnia życzę Wam kochane🥰 mój zaczął się bardzo miło 😅😜❤
    Kciuki za testujące i za te które robią wyniki i badania! ✊🍀
    Smacznej kawusi lub herbatki, ja właśnie idę sobie zrobić ☕🤤

I pamiętajcie że jesteście silne, piękne, mądre i nasi mężowie mają szczęście że nas mają! 😁❤

Pięknie powiedziane <3

Wczoraj dostałam od męża prezent na walentynki, chociaż się umawialiśmy na 0 prezentów i było mi strasznie głupio, a on stwierdził, ze nie potrzebuje nic, bo jego prezentem jest to, że ma taką żonę jak ja.. poryczałam się jak dziecko :P

Pati2804, CoffeeDream, Suzie, Malinowysorbet, nick nieaktualny, damrade, Chmurka21, Sosenka93, ultramaryna_, Mikea lubią tę wiadomość

• aśś Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj na monitoringu (13 dc) endometrium 7 mm, LJ 17 mm, PJ 19 mm. Wiec za dwa dni zastrzyki na pekniecie i 🔥

Pati2804, nick nieaktualny, ellevv, sernik_z_rodzynkami, Daga121222, kasia97, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Spokojnego dnia życzę, aby dzisiaj nikt u Was w pracy nie świrował 🤪

Raczej mi nie przyjdzie fertisim do jutra, a miałam nadzieję 😛 tak to jest jak się chce przyoszczędzić na przesyłce 🤪
    3-4dc dopiero zacznę (bo jeszcze akurat weekend 😭), oby i tak coś zadziałał 🤞
    Zastanawiam się czy stacjonarnie gdzieś nie kupić ale naiwna ja myślę, że jak wyjdzie, to po co mi drugi 🤦🏻‍♀️

Dropsik wysyłam ciepłe myśli 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2024, 09:07

damrade lubi tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    U mnie mąż nas rozliczy, ja weszłam z ciekawości. Mówi, ze US nas znienawidzi, bo ja pierwszy próg podatkowy, a on momentami miał drugi :D

Dlatego my się rozliczamy osobno, bo mi do drugiego progu brakuje kilka złotych i jakbyśmy się rozliczali wspólnie to byśmy dopłacali jeszcze więcej niż zwykle, a uważam, że państwo zabiera nam i tak zdecydowanie za dużo, żeby im jeszcze dokładać :P szczerze mówiąc modliłam się o podwyższenie kwoty wolnej, ale no cóż...

magdalena321, CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Pięknie powiedziane <3

Wczoraj dostałam od męża prezent na walentynki, chociaż się umawialiśmy na 0 prezentów i było mi strasznie głupio, a on stwierdził, ze nie potrzebuje nic, bo jego prezentem jest to, że ma taką żonę jak ja.. poryczałam się jak dziecko :P
    My z okazji walentynek byliśmy na obiedzie w niedzielę i mówiliśmy że żadnych więcej prezentów i tak też było 🙂 wczoraj nie dawaliśmy sobie nic, ale za to dzisiaj rano wrócił z pracy i dostałam moje ulubione goździki i pytam się z jakiej to okazji a on na to że bez okazji , dlatego że mnie kocha 🥺❤ też się wzruszyłam

nick nieaktualny, CoffeeDream, Malinowysorbet, elektro96, Zaczarowan, MummyYummy, Mikea lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśś wrote:
    U mnie dzisiaj na monitoringu (13 dc) endometrium 7 mm, LJ 17 mm, PJ 19 mm. Wiec za dwa dni zastrzyki na pekniecie i 🔥
    Super 🥰 szykuje się miły weekend 😁✊🍀

aśś lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Suzie Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dlatego my się rozliczamy osobno, bo mi do drugiego progu brakuje kilka złotych i jakbyśmy się rozliczali wspólnie to byśmy dopłacali jeszcze więcej niż zwykle, a uważam, że państwo zabiera nam i tak zdecydowanie za dużo, żeby im jeszcze dokładać :P szczerze mówiąc modliłam się o podwyższenie kwoty wolnej, ale no cóż...

Mój chciał żebyśmy złożyli pit-2, ale za parę miesięcy przez podwyżkę męża ja bym się władowała na drugi próg, a się na to nie zgadzam, bo już teraz kokosów nie mam, a dostałam sporą podwyżkę i by mi ją po prostu zabrano.

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Taki plan wydaje się bardzo rozsądny 😊 i przytulam mocno 🫂 takie cykle się zdarzają niestety 🙄

Dziekiii 😘

Jasne że tak, to mój pierwszy taki rozjechany także muszę się chyba powoli przyzwyczaić że może być ich więcej 😂😂

Pati2804 lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny! Spokojnego dnia życzę, aby dzisiaj nikt u Was w pracy nie świrował 🤪

Raczej mi nie przyjdzie fertisim do jutra, a miałam nadzieję 😛 tak to jest jak się chce przyoszczędzić na przesyłce 🤪
    Zastanawiam się czy stacjonarnie gdzieś nie kupić ale naiwna ja myślę, że jak wyjdzie, to po co mi drugi 🤦🏻‍♀️

To nic, nie musi być od 1 dc, można rozpocząć w dowolnym momencie :)

Beza27, damrade lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:

Też tak miałam z wiesiołkiem, ale już cierpliwie poczekałam na paczuche 😁

Beza27 lubi tę wiadomość

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ