Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Liyss🧚🏻 wrote:Kochana chyba Ty wczoraj pytałaś czy mamy wizytę u Androloga?
Postanowiliśmy od początku spróbować poprawić wynik dietą, witaminami, ruchem itp i po 3/4 miesiącach zrobić powtórkę badań i jak nic by się nie poprawiło to wtedy lekarz. A Wy od razu planujecie do lekarza?
Kciuki! Mój mąż sam pojechał, trochę się stresował ale dostał ode mnie specjalne fotki 🤪🤪 więc niech ma 😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Pati2804 wrote:To super że wyszło po Twojej myśli 😊🥰 teraz do dzieła 😁
Noo, w weekend będzie działane 🔥bo M w przyszłym tygodniu wyjeżdża, więc trzymajcie kciuki, zeby to wystarczyło 😄
Dziś jeszcze mam teleporade z internista na konsultacje wyników, więc też ciekawe w sumie czy nie zleci mi dodatkowych badań 🙄Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:O kurde to chyba też muszę męża wprowadzić to może sypną groszem 😂
A orientujesz się może jak w tym gov wybierze się rozliczenie z mężem, wprowadzi jego dane itp to tam pokaże się kwota i można zaakceptować albo nie? Bo się boję, że wprowadzę męża i będzie miał mniej korzystniej i tego nie cofniemy i nic nie dostaniemy 😅Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Dzień dobry dziewczyny 🌞❤ miłego dnia życzę Wam kochane🥰 mój zaczął się bardzo miło 😅😜❤
Kciuki za testujące i za te które robią wyniki i badania! ✊🍀
Smacznej kawusi lub herbatki, ja właśnie idę sobie zrobić ☕🤤
I pamiętajcie że jesteście silne, piękne, mądre i nasi mężowie mają szczęście że nas mają! 😁❤CoffeeDream, Prezesoowa, elektro96, Beza27, Nusia28, notsobadd, kasia97, Kasia111, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Noo, w weekend będzie działane 🔥bo M w przyszłym tygodniu wyjeżdża, więc trzymajcie kciuki, zeby to wystarczyło 😄
Dziś jeszcze mam teleporade z internista na konsultacje wyników, więc też ciekawe w sumie czy nie zleci mi dodatkowych badań 🙄CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Spróbuj sposobów na przyspieszenie 🐒 , mi ostatnio pomógł osikaniec i 🔥 z mężem 😅🤣 i 🐒 przyszła raz dwa 🙄 przytulam bo wiem jak to jest czekać 🫂
Też ostatnio u mnie było 🔥 przed okresem i przyszła dzień wcześniej 😅Pati2804 lubi tę wiadomość
-
U mnie mąż nas rozliczy, ja weszłam z ciekawości. Mówi, ze US nas znienawidzi, bo ja pierwszy próg podatkowy, a on momentami miał drugi👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
❌anemia ciążowa
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
📆 Kalendarz wizyt
23/5 - krzywa
26/5 - gin
3/6 - urofizjo
5/6 - endo
7/7 - USG III
-
Pati2804 wrote:Spróbuj sposobów na przyspieszenie 🐒 , mi ostatnio pomógł osikaniec i 🔥 z mężem 😅🤣 i 🐒 przyszła raz dwa 🙄 przytulam bo wiem jak to jest czekać 🫂
Właśnie osikańce robię codziennie, zaraz w rossmanie pomyślą że co 2-3 dni przychodzi po testy jakaś wariatka 😅 chyba zacznę zamawiać hurtem na allegro żeby wstydu nie było 😂
🔥 był wczoraj, myślałam że dzięki temu coś tam w środku ruszy 🤭
Poczekam do poniedziałku jak 🐒 nie będzie to najpierw skoczę na betę dla pewności a później umówię się do lekarza żeby sprawdzić co się dzieje.Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:O kurde to chyba też muszę męża wprowadzić to może sypną groszem 😂
A orientujesz się może jak w tym gov wybierze się rozliczenie z mężem, wprowadzi jego dane itp to tam pokaże się kwota i można zaakceptować albo nie? Bo się boję, że wprowadzę męża i będzie miał mniej korzystniej i tego nie cofniemy i nic nie dostaniemy 😅
Można się wycofać 😁Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Właśnie osikańce robię codziennie, zaraz w rossmanie pomyślą że co 2-3 dni przychodzi po testy jakaś wariatka 😅 chyba zacznę zamawiać hurtem na allegro żeby wstydu nie było 😂
🔥 był wczoraj, myślałam że dzięki temu coś tam w środku ruszy 🤭
Poczekam do poniedziałku jak 🐒 nie będzie to najpierw skoczę na betę dla pewności a później umówię się do lekarza żeby sprawdzić co się dzieje.magdalena321 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Dzień dobry dziewczyny 🌞❤ miłego dnia życzę Wam kochane🥰 mój zaczął się bardzo miło 😅😜❤
Kciuki za testujące i za te które robią wyniki i badania! ✊🍀
Smacznej kawusi lub herbatki, ja właśnie idę sobie zrobić ☕🤤
I pamiętajcie że jesteście silne, piękne, mądre i nasi mężowie mają szczęście że nas mają! 😁❤
Pięknie powiedziane
Wczoraj dostałam od męża prezent na walentynki, chociaż się umawialiśmy na 0 prezentów i było mi strasznie głupio, a on stwierdził, ze nie potrzebuje nic, bo jego prezentem jest to, że ma taką żonę jak ja.. poryczałam się jak dzieckoPati2804, CoffeeDream, Suzie, Malinowysorbet, KejtKa, damrade, Chmurka21, Sosenka93, ultramaryna_, Mikea lubią tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj na monitoringu (13 dc) endometrium 7 mm, LJ 17 mm, PJ 19 mm. Wiec za dwa dni zastrzyki na pekniecie i 🔥
Pati2804, Prezesoowa, ellevv, sernik_z_rodzynkami, Daga121222, kasia97, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Dzień dobry dziewczyny! Spokojnego dnia życzę, aby dzisiaj nikt u Was w pracy nie świrował 🤪
Raczej mi nie przyjdzie fertisim do jutra, a miałam nadzieję 😛 tak to jest jak się chce przyoszczędzić na przesyłce 🤪
3-4dc dopiero zacznę (bo jeszcze akurat weekend 😭), oby i tak coś zadziałał 🤞
Zastanawiam się czy stacjonarnie gdzieś nie kupić ale naiwna ja myślę, że jak wyjdzie, to po co mi drugi 🤦🏻♀️
Dropsik wysyłam ciepłe myśli 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2024, 09:07
damrade lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuzie wrote:U mnie mąż nas rozliczy, ja weszłam z ciekawości. Mówi, ze US nas znienawidzi, bo ja pierwszy próg podatkowy, a on momentami miał drugi
Dlatego my się rozliczamy osobno, bo mi do drugiego progu brakuje kilka złotych i jakbyśmy się rozliczali wspólnie to byśmy dopłacali jeszcze więcej niż zwykle, a uważam, że państwo zabiera nam i tak zdecydowanie za dużo, żeby im jeszcze dokładaćszczerze mówiąc modliłam się o podwyższenie kwoty wolnej, ale no cóż...
magdalena321, CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Pięknie powiedziane
Wczoraj dostałam od męża prezent na walentynki, chociaż się umawialiśmy na 0 prezentów i było mi strasznie głupio, a on stwierdził, ze nie potrzebuje nic, bo jego prezentem jest to, że ma taką żonę jak ja.. poryczałam się jak dzieckoPrezesoowa, CoffeeDream, Malinowysorbet, elektro96, Zaczarowan, MummyYummy, Mikea lubią tę wiadomość
-
aśś wrote:U mnie dzisiaj na monitoringu (13 dc) endometrium 7 mm, LJ 17 mm, PJ 19 mm. Wiec za dwa dni zastrzyki na pekniecie i 🔥
aśś lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dlatego my się rozliczamy osobno, bo mi do drugiego progu brakuje kilka złotych i jakbyśmy się rozliczali wspólnie to byśmy dopłacali jeszcze więcej niż zwykle, a uważam, że państwo zabiera nam i tak zdecydowanie za dużo, żeby im jeszcze dokładać
szczerze mówiąc modliłam się o podwyższenie kwoty wolnej, ale no cóż...
Mój chciał żebyśmy złożyli pit-2, ale za parę miesięcy przez podwyżkę męża ja bym się władowała na drugi próg, a się na to nie zgadzam, bo już teraz kokosów nie mam, a dostałam sporą podwyżkę i by mi ją po prostu zabrano.👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
❌anemia ciążowa
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
📆 Kalendarz wizyt
23/5 - krzywa
26/5 - gin
3/6 - urofizjo
5/6 - endo
7/7 - USG III
-
Pati2804 wrote:Taki plan wydaje się bardzo rozsądny 😊 i przytulam mocno 🫂 takie cykle się zdarzają niestety 🙄
Dziekiii 😘
Jasne że tak, to mój pierwszy taki rozjechany także muszę się chyba powoli przyzwyczaić że może być ich więcej 😂😂Pati2804 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeza27 wrote:Dzień dobry dziewczyny! Spokojnego dnia życzę, aby dzisiaj nikt u Was w pracy nie świrował 🤪
Raczej mi nie przyjdzie fertisim do jutra, a miałam nadzieję 😛 tak to jest jak się chce przyoszczędzić na przesyłce 🤪
Zastanawiam się czy stacjonarnie gdzieś nie kupić ale naiwna ja myślę, że jak wyjdzie, to po co mi drugi 🤦🏻♀️
Dropsik wysyłam ciepłe myśli 🥰
To nic, nie musi być od 1 dc, można rozpocząć w dowolnym momencieBeza27, damrade lubią tę wiadomość
-
Beza27 wrote:Dzień dobry dziewczyny! Spokojnego dnia życzę, aby dzisiaj nikt u Was w pracy nie świrował 🤪
Dropsik wysyłam ciepłe myśli 🥰
Też tak miałam z wiesiołkiem, ale już cierpliwie poczekałam na paczuche 😁Beza27 lubi tę wiadomość