Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
To też trochę zależy gdzie mierzysz - pod językiem czy w pochwie. Ja akurat mierzyłam zawsze w pochwie, więc zaczynałam jak już miałam pewność, że skończył mi się okres. A co do dpo - tak jak pisałam, to zależy od indywidualnych cykli. Jedna z nas może mieć krótszą fazę lutealną, trwającą np 10 dni, więc tego 10 dpo wyjdzie jej test. Inna może mieć fazę lutealną 16 dni i test pokaże jej cokolwiek dopiero koło 14 dpo. To jest bardzo zróżnicowane i indywidualne
Anka32, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Trochę o tym czytałam tutaj i ogólnie informacji szukałam na temat pomiarów. Najważniejsze to mierzyć odrazu po przebudzeniu i czekać na skok temperatury w drugiej połowie cyklu. W sumie to mój pierwszy miesiąc pomiarów i miałam dwa skoki ale chyba ten drugi dzisiaj był ostatnim i mam nadzieję, że temperatura się utrzyma do końca miesiąca.
-
nick nieaktualnySmerfetkaa wrote:Oj nie wiem czy pytać dlaczego
Nie ma głupich pytań
Mam niskie temperatury w tym cyklu. Nie wiem czy to po cb czy już tak zostanie. W ogóle jakoś przewiduję cykl bezowulacyjny i dlatego wpisałam się na wolnego strzelca w tym miesiącu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2024, 17:47
-
Alysa wrote:Prośba do dziewczyn które przeszły na wątek lutowy, usuńcie swoje posty z początku styczniowego tak żeby bonansola na 1 miejsce wskoczyła👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Tajlandia22 wrote:To też trochę zależy gdzie mierzysz - pod językiem czy w pochwie. Ja akurat mierzyłam zawsze w pochwie, więc zaczynałam jak już miałam pewność, że skończył mi się okres. A co do dpo - tak jak pisałam, to zależy od indywidualnych cykli. Jedna z nas może mieć krótszą fazę lutealną, trwającą np 10 dni, więc tego 10 dpo wyjdzie jej test. Inna może mieć fazę lutealną 16 dni i test pokaże jej cokolwiek dopiero koło 14 dpo. To jest bardzo zróżnicowane i indywidualne
Mam zamiar mierzyć w pochwie- podobno to najlepszy sposób. Już kupiłam termometr ale jedno miejsce po przecinku więc odpada 🙈 a widzisz a ja wszystkich zgarnęłam do jednego woreczka ze fazą lutealna zwykle
14 dni i stąd wyszła mi magia 🙈 -
Smerfetkaa wrote:Mam zamiar mierzyć w pochwie- podobno to najlepszy sposób. Już kupiłam termometr ale jedno miejsce po przecinku więc odpada 🙈 a widzisz a ja wszystkich zgarnęłam do jednego woreczka ze fazą lutealna zwykle
14 dni i stąd wyszła mi magia 🙈
Mówi się, że faza lutealna trwa 14 tylko dlatego, że podręcznikowo cały cykl zwykle ma 28 dni - a jak wiadomo to tylko teoria. Każda kobieta ma inną długość cyklu. Ba, każdy cykl u jednej kobiety może być inny. Faza lutealna liczy się od owulacji do dnia poprzedzającego krwawienie. W tym czasie masz wyższą temperaturę niż w pierwszej fazie cyklu. Gdy już zaczniesz monitorować, na pewno to zauważysz
Osobiście używam chyba najpopularniejszego termometru z firmy microlife. Polecam. Od roku używam i jeszcze mnie nie zawiódł!Smerfetkaa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Nie ma głupich pytań
Mam niskie temperatury w tym cyklu. Nie wiem czy to po cb czy już tak zostanie. W ogóle jakoś przewiduję cykl bezowulacyjny i dlatego wpisałam się na wolnego strzelca w tym miesiącu
Ehh po tych startach to cykle tak się rozjeżdżają..
a z jakiej temperatury startujesz ? Ja wiem że pomiar pod pachą to żaden pomiar! Wiem że to pomiar skóry. Ale ja potrafię mieć 35,9 a jak owu gdzieś w granicach ovu to 36,6 a potem wyzej czyli wzrost progesteronu i sobie tak mierzylam takie tam pomiary z pod pachy 😂 hahaha -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySmerfetkaa wrote:Ehh po tych startach to cykle tak się rozjeżdżają..
a z jakiej temperatury startujesz ? Ja wiem że pomiar pod pachą to żaden pomiar! Wiem że to pomiar skóry. Ale ja potrafię mieć 35,9 a jak owu gdzieś w granicach ovu to 36,6 a potem wyzej czyli wzrost progesteronu i sobie tak mierzylam takie tam pomiary z pod pachy 😂 hahaha
Ja mierzę pod językiem i dzisiaj miałam temperaturę 36.34. A wystartowałam 1 dc z 36.63Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2024, 18:11
-
Tajlandia22 wrote:Mówi się, że faza lutealna trwa 14 tylko dlatego, że podręcznikowo cały cykl zwykle ma 28 dni - a jak wiadomo to tylko teoria. Każda kobieta ma inną długość cyklu. Ba, każdy cykl u jednej kobiety może być inny. Faza lutealna liczy się od owulacji do dnia poprzedzającego krwawienie. W tym czasie masz wyższą temperaturę niż w pierwszej fazie cyklu. Gdy już zaczniesz monitorować, na pewno to zauważysz
Osobiście używam chyba najpopularniejszego termometru z firmy microlife. Polecam. Od roku używam i jeszcze mnie nie zawiódł!
O super, to już szukam i kupuje, dziękuję za polecajke 👌🏻
Tutaj fajnie że można prowadzić wykres, na pewno będą zauważalne różnice temperatur
-
Smerfetkaa wrote:O super, to już szukam i kupuje, dziękuję za polecajke 👌🏻
Tutaj fajnie że można prowadzić wykres, na pewno będą zauważalne różnice temperatur
Na przykład: https://www.superpharm.pl/micolife-termometr-owulacyjny-mt16c2-21839-1-szt-75689.html?wpsrc=Google%20AdWords&wpcid=15455925488&wpscid=&wpcrid=&wpkwid=&wpkwn=&wpkmatch=&wpsnetn=x&utm_campaign=pmax&utm_source=google&utm_content=assets&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA_OetBhAtEiwAPTeQZ0WJfs2lBsr7dO5Z9SIGNq9KVYb5hGNzsgkKarCrcwRvx02pDpTTtBoCcSgQAvD_BwE
Nie powiem, że mój obecny cykl jest jakiś podręcznikowy, ale możesz sobie podejrzeć, jak to mniej więcej wygląda. Jak klikniesz w mój nick, a potem w "tak" przy bieżącym wykresie na tablicy, to Ci się wyświetliSmerfetkaa lubi tę wiadomość
-
Ja też skorzystam z polecajki na termometr , bo raz kupilam jakiejś nieznanej firmy i był to niczego... a te microlife to jest jeden model czy jest kilka ?
Edit: zobaczyłam link, dzięki 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2024, 18:18
Tajlandia22 lubi tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Ja mierzę pod językiem i dzisiaj miałam temperaturę 36.34. A wystartowałam 1 dc z 36.63Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle ❌
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle ❌
- 09.2025 - Aromek 2x1, dwa PD po jednym na każdym jajniku
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – ✅
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Ja też skorzystam z polecajki na termometr , bo raz kupilam jakiejś nieznanej firmy i był to niczego... a te microlife to jest jeden model czy jest kilka ?
Najbardziej popularny jest microlife mt 16c2Pati2804, Smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Dzisiaj mam 11
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
- 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle ❌
- 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle ❌
- 09.2025 - Aromek 2x1, dwa PD po jednym na każdym jajniku
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – ✅
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualny
-
Anka mi też się od dwóch cykli owulka przesunęła z 11 dc na 13. Tak sama z siebie 😁
Ja mam ten termometr microlife mt 16c2 i jestem z niego zadowolona. Duży wyświetlacz, nie pika za głośno.Smerfetkaa, Anka32, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%
Mamy ❄️ (3.1.2)