Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
MagdaA wrote:Ja mierzę temperaturę od 8 dnia cyklu przy cyklach 29, 30 dniowych, moim zdaniem tylko przy krótkich cyklach jest sens mierzyć wcześniej.
Aa to spoko, bo już przeraziło mnie to że na trzeba od pierwszego dnia cyklu 😁Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
To też trochę zależy gdzie mierzysz - pod językiem czy w pochwie. Ja akurat mierzyłam zawsze w pochwie, więc zaczynałam jak już miałam pewność, że skończył mi się okres. A co do dpo - tak jak pisałam, to zależy od indywidualnych cykli. Jedna z nas może mieć krótszą fazę lutealną, trwającą np 10 dni, więc tego 10 dpo wyjdzie jej test. Inna może mieć fazę lutealną 16 dni i test pokaże jej cokolwiek dopiero koło 14 dpo. To jest bardzo zróżnicowane i indywidualne
Anka32, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Trochę o tym czytałam tutaj i ogólnie informacji szukałam na temat pomiarów. Najważniejsze to mierzyć odrazu po przebudzeniu i czekać na skok temperatury w drugiej połowie cyklu. W sumie to mój pierwszy miesiąc pomiarów i miałam dwa skoki ale chyba ten drugi dzisiaj był ostatnim i mam nadzieję, że temperatura się utrzyma do końca miesiąca.
-
nick nieaktualnySmerfetkaa wrote:Oj nie wiem czy pytać dlaczego
Nie ma głupich pytań
Mam niskie temperatury w tym cyklu. Nie wiem czy to po cb czy już tak zostanie. W ogóle jakoś przewiduję cykl bezowulacyjny i dlatego wpisałam się na wolnego strzelca w tym miesiącu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 17:47
-
Alysa wrote:Prośba do dziewczyn które przeszły na wątek lutowy, usuńcie swoje posty z początku styczniowego tak żeby bonansola na 1 miejsce wskoczyła👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Tajlandia22 wrote:To też trochę zależy gdzie mierzysz - pod językiem czy w pochwie. Ja akurat mierzyłam zawsze w pochwie, więc zaczynałam jak już miałam pewność, że skończył mi się okres. A co do dpo - tak jak pisałam, to zależy od indywidualnych cykli. Jedna z nas może mieć krótszą fazę lutealną, trwającą np 10 dni, więc tego 10 dpo wyjdzie jej test. Inna może mieć fazę lutealną 16 dni i test pokaże jej cokolwiek dopiero koło 14 dpo. To jest bardzo zróżnicowane i indywidualne
Mam zamiar mierzyć w pochwie- podobno to najlepszy sposób. Już kupiłam termometr ale jedno miejsce po przecinku więc odpada 🙈 a widzisz a ja wszystkich zgarnęłam do jednego woreczka ze fazą lutealna zwykle
14 dni i stąd wyszła mi magia 🙈Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:Mam zamiar mierzyć w pochwie- podobno to najlepszy sposób. Już kupiłam termometr ale jedno miejsce po przecinku więc odpada 🙈 a widzisz a ja wszystkich zgarnęłam do jednego woreczka ze fazą lutealna zwykle
14 dni i stąd wyszła mi magia 🙈
Mówi się, że faza lutealna trwa 14 tylko dlatego, że podręcznikowo cały cykl zwykle ma 28 dni - a jak wiadomo to tylko teoria. Każda kobieta ma inną długość cyklu. Ba, każdy cykl u jednej kobiety może być inny. Faza lutealna liczy się od owulacji do dnia poprzedzającego krwawienie. W tym czasie masz wyższą temperaturę niż w pierwszej fazie cyklu. Gdy już zaczniesz monitorować, na pewno to zauważysz
Osobiście używam chyba najpopularniejszego termometru z firmy microlife. Polecam. Od roku używam i jeszcze mnie nie zawiódł!Smerfetkaa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Nie ma głupich pytań
Mam niskie temperatury w tym cyklu. Nie wiem czy to po cb czy już tak zostanie. W ogóle jakoś przewiduję cykl bezowulacyjny i dlatego wpisałam się na wolnego strzelca w tym miesiącu
Ehh po tych startach to cykle tak się rozjeżdżają..
a z jakiej temperatury startujesz ? Ja wiem że pomiar pod pachą to żaden pomiar! Wiem że to pomiar skóry. Ale ja potrafię mieć 35,9 a jak owu gdzieś w granicach ovu to 36,6 a potem wyzej czyli wzrost progesteronu i sobie tak mierzylam takie tam pomiary z pod pachy 😂 hahahaIdź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySmerfetkaa wrote:Ehh po tych startach to cykle tak się rozjeżdżają..
a z jakiej temperatury startujesz ? Ja wiem że pomiar pod pachą to żaden pomiar! Wiem że to pomiar skóry. Ale ja potrafię mieć 35,9 a jak owu gdzieś w granicach ovu to 36,6 a potem wyzej czyli wzrost progesteronu i sobie tak mierzylam takie tam pomiary z pod pachy 😂 hahaha
Ja mierzę pod językiem i dzisiaj miałam temperaturę 36.34. A wystartowałam 1 dc z 36.63Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 18:11
-
Tajlandia22 wrote:Mówi się, że faza lutealna trwa 14 tylko dlatego, że podręcznikowo cały cykl zwykle ma 28 dni - a jak wiadomo to tylko teoria. Każda kobieta ma inną długość cyklu. Ba, każdy cykl u jednej kobiety może być inny. Faza lutealna liczy się od owulacji do dnia poprzedzającego krwawienie. W tym czasie masz wyższą temperaturę niż w pierwszej fazie cyklu. Gdy już zaczniesz monitorować, na pewno to zauważysz
Osobiście używam chyba najpopularniejszego termometru z firmy microlife. Polecam. Od roku używam i jeszcze mnie nie zawiódł!
O super, to już szukam i kupuje, dziękuję za polecajke 👌🏻
Tutaj fajnie że można prowadzić wykres, na pewno będą zauważalne różnice temperatur
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Smerfetkaa wrote:O super, to już szukam i kupuje, dziękuję za polecajke 👌🏻
Tutaj fajnie że można prowadzić wykres, na pewno będą zauważalne różnice temperatur
Na przykład: https://www.superpharm.pl/micolife-termometr-owulacyjny-mt16c2-21839-1-szt-75689.html?wpsrc=Google%20AdWords&wpcid=15455925488&wpscid=&wpcrid=&wpkwid=&wpkwn=&wpkmatch=&wpsnetn=x&utm_campaign=pmax&utm_source=google&utm_content=assets&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA_OetBhAtEiwAPTeQZ0WJfs2lBsr7dO5Z9SIGNq9KVYb5hGNzsgkKarCrcwRvx02pDpTTtBoCcSgQAvD_BwE
Nie powiem, że mój obecny cykl jest jakiś podręcznikowy, ale możesz sobie podejrzeć, jak to mniej więcej wygląda. Jak klikniesz w mój nick, a potem w "tak" przy bieżącym wykresie na tablicy, to Ci się wyświetliSmerfetkaa lubi tę wiadomość
-
Ja też skorzystam z polecajki na termometr , bo raz kupilam jakiejś nieznanej firmy i był to niczego... a te microlife to jest jeden model czy jest kilka ?
Edit: zobaczyłam link, dzięki 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 18:18
Tajlandia22 lubi tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Ja mierzę pod językiem i dzisiaj miałam temperaturę 36.34. A wystartowałam 1 dc z 36.6323 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Ja też skorzystam z polecajki na termometr , bo raz kupilam jakiejś nieznanej firmy i był to niczego... a te microlife to jest jeden model czy jest kilka ?
Najbardziej popularny jest microlife mt 16c2Pati2804, Smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Dzisiaj mam 11
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualny
-
Anka mi też się od dwóch cykli owulka przesunęła z 11 dc na 13. Tak sama z siebie 😁
Ja mam ten termometr microlife mt 16c2 i jestem z niego zadowolona. Duży wyświetlacz, nie pika za głośno.Smerfetkaa, Anka32, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf