Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:Dziewczyny jestem po usg piersi i jest wszystko dobrze ! Uff, ale ulga 🥺
Świetna wiadomość ❤️Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Dziewczyny jestem po usg piersi i jest wszystko dobrze ! Uff, ale ulga 🥺
Super 🩷Pati2804 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
MagdaA wrote:To prawda, że teraz można zrobić badanie nasienia na nfz? Próbowałam dowiedzieć coś więcej i w sumie wiem tylko tyle, że może zlecić takie badania androlog, tylko pytanie gdzie je wykonać wtedy?
Ginekolog też podobno moze je zlecić. U mnie w przychodni ginekologicznej jest obok laboratorium, w którym wykonuje sie zlecone badania i w swojej ofercie mają seminogram. W sumie jak byłam na ostatniej wizycie to nie wiedziałam o tym, że można na nfz iść, tak to bym zagadała, wiec pozostało Nam prywatnie zrobić w lutym 😶MagdaA, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MagdaA wrote:To prawda, że teraz można zrobić badanie nasienia na nfz? Próbowałam dowiedzieć coś więcej i w sumie wiem tylko tyle, że może zlecić takie badania androlog, tylko pytanie gdzie je wykonać wtedy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 16:46
MagdaA, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Hej 😘
A ja się zastanawiałam co to za spokój na styczniowym wątku, dziewczynki a Wy macie monitoring że wiecie kiedy testować? Bo widzę całą listę zapisanych, ile dpo testujecie ?Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
To super!!! Ja też wybieram się niedługo na USG piersi, pierwszy raz 🙈Pati2804 lubi tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
nick nieaktualnySmerfetkaa wrote:Hej 😘
A ja się zastanawiałam co to za spokój na styczniowym wątku, dziewczynki a Wy macie monitoring że wiecie kiedy testować? Bo widzę całą listę zapisanych, ile dpo testujecie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 16:49
-
Smerfetkaa wrote:Hej 😘
A ja się zastanawiałam co to za spokój na styczniowym wątku, dziewczynki a Wy macie monitoring że wiecie kiedy testować? Bo widzę całą listę zapisanych, ile dpo testujecie ?
Zwykle najlepiej testować w dniu spodziewanej miesiączki - stąd konkretne daty 😉 jeśli chodzi o dpo, to bardzo różnie to wypada, wszystko zależy od długości cyklu danej osoby 😊 -
Smerfetkaa wrote:Hej 😘
A ja się zastanawiałam co to za spokój na styczniowym wątku, dziewczynki a Wy macie monitoring że wiecie kiedy testować? Bo widzę całą listę zapisanych, ile dpo testujecie ?🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
nick nieaktualny
-
Zazdroszczę wam dziewczyny, że wiecie kiedy możecie mieć dni płodne, kiedy się spodziewać małpy… ja nadal czekam na powrót @. Dziś pierwszy raz nakarmiłam butelką młodego. Ale coś czuję że nieprędko się do niej przyzwyczai 🙄👩🏽👨🏼🦲34 35
👶30.06.2023
Choroba Gravesa-Basedowa
27.05.2024 - ⏸️ beta 112,48 11dpo
29.05.2024 - beta 379,94
05.06.2024 - pierwsza wizyta -
@Tajlandia22 gratuluję. ❤
@Pati2804 super wieści! Miałam powtarzać w grudniu, ale zmieniałam pakiet medyczny i poszło w zapomnienie, będę u gina to poproszę o skierowanko. Byłam 5 razy w ciągu ostatnich 2 lat, więc czuję się bezpiecznie. 😂 Co prawda ostatnio była jakas mikro torbiel, ale tylko do kontroli.
@Smerfetkaa ja bazuję na testach owu, raz przy okazji byłam u gina i potwierdził mi owu wtedy, kiedy testy pokazały, więc na ten moment im wierzę. A testuję w dniu spodziewanej 🐒.
@Kiti życzę by to była łatwa droga i maluch szybko zaakceptował butlę.
Witam wszystkie nowe staraczki! 😊😊😊
Ja po pracy (czekają mnie niestety pracowite dni), obiadek zjedzony, ciasto też... 🤣🤣🤣 Idę z psiakiem na spacer 🐕 to może wyrównam to ciasto... 😅 Potem jeszcze po małża na dworzec, dzień go nie było, a się czuję jakby z tydzień i się nie mogę doczekać. 😆
Pati2804 lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Ale piękny tytuł wątku!
Życzę Wam wszystkim ⏸️ w tym magicznym miesiącu 🥰 i zostawiam wiruski 🦠🦠🦠🦠, proszę się zarażać ❤️Tajlandia22, Majuna, Smerfetkaa, MagdaA, kasia97, Pati2804, Suzie, Liyss🧚🏻, ultramaryna_, Coconut, Olaura, Kasia111, Prezesoowa, JoKoKoJo, Nusia28 lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Ale piękny tytuł wątku!
Życzę Wam wszystkim ⏸️ w tym magicznym miesiącu 🥰 i zostawiam wiruski 🦠🦠🦠🦠, proszę się zarażać ❤️
Prosimy co jakiś czas o te wiruski!
Spokojnych dni! ❤️Nowa_Ola, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Niestety nie zacytuje tu wszystkich więc dziewczyny na temat owulacji.
Ja monitoruję tylko śluz do owulacji i kilka dni po niej 🙈 już przerabiałam te paski owulacyjne, ale chyba za bardzo mnie wkurzają. Myślę nad temperaturą jeszcze może w końcu zacznę to monitorować. Tylko to trzeba od 1 dnia cyklu?
Ja jak testowałam w 13 dpo to miałam pozytywny test ale
ciąża niestety 💔 dziwi mnie fakt że niektórym wychodzą testy 9dpo czy 10 dpo- to MAGIA 🪄.Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Prośba do dziewczyn które przeszły na wątek lutowy, usuńcie swoje posty z początku styczniowego tak żeby bonansola na 1 miejsce wskoczyła
KarolinaJ0702, ultramaryna_, Olaura lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualny