X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    koniecznie trzeba nadrobić! polecam w Krakowie ultramedica na piłsudskiego, tam wykryli 5 lat temu u mnie zmiany i regularnie ich odwiedzam

Dziękuję za cynk.
    A te zmiany to mam nadzieję, że nic poważnego? 🫂

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolka wrote:
    Przykro mi :( u mnie też biel wczoraj, małpy brak. Jutro testuję znowu - dzisiaj 30dc, a bardzo rzadko zdarza mi się opóźnienie.. pocieszam się, że póki @ brak to piłka w grze. Trzymam kciuki także i za Ciebie, żeby sprawa się szybko wyjaśniła, bo taka niepewność jest okropna...

to prawda, najgorsze jest to czekanie.. ja miałam od niedzieli do wczorajszego popołudnia plamienia / krwawienia, czyli niecałe 3 dni (mój okres trwa zawsze pełne 5 dni) - i nie wiem czy traktować to jako okres i zacząć nowy cykl czy dalej czekać na 🐒 nigdy nie miałam żadnych krwawień w czasie trwania cyklu i to mnie martwi

👩‍🦰 27, PCOS
    11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzięki dziewczyny 😊 ❤
    Nie mam weny dzisiaj na nic , jak wrócę to chyba się położę i będę męczyć netflixa 😀 odpoczynek też się należy, a Wy jakie plany na dziś?
    Te które są w pracy przytulam i życzę szybkiego i bezpiecznego powrotu do domku 😊

Na szczęście kończę pracę za 10 minut i wychodzę z tego cyrku. To, co czasem się dzieje u mnie w pracy to przechodzi ludzkie pojęcie, wydawałoby się, że dorośli ludzie, a to sama nie wiem jak cenzuralnie nazwać :P idę za to na herbatkę zimową i ciacho z koleżanką, dziś mam odstępstwo od diety :D

Trzymam kciuki z USG :*

Kolka, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Dziękuję za cynk.
    A te zmiany to mam nadzieję, że nic poważnego? 🫂

na szczęście nie, od 2019 kilku różnych lekarzy (tez z szpitala uniwersyteckiego i ich oddziału zajmującego się rakiem piersi) mnie badało i żaden z nich nie widzi wskazań do biopsji - to najprawdopodniej poszerzone przewody mlekowe w prawej piersi. ale tak czy inaczej zalecają kontrole co 6 miesięcy i tego się trzymam 😜

👩‍🦰 27, PCOS
    💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me

🙎‍♂️ 30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    na szczęście nie, od 2019 kilku różnych lekarzy (tez z szpitala uniwersyteckiego i ich oddziału zajmującego się rakiem piersi) mnie badało i żaden z nich nie widzi wskazań do biopsji - to najprawdopodniej poszerzone przewody mlekowe w prawej piersi. ale tak czy inaczej zalecają kontrole co 6 miesięcy i tego się trzymam 😜

Pewnie, kontroluj. Kiedy następna? 🙂

• Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzięki dziewczyny 😊 ❤
    Nie mam weny dzisiaj na nic , jak wrócę to chyba się położę i będę męczyć netflixa 😀 odpoczynek też się należy, a Wy jakie plany na dziś?
    Te które są w pracy przytulam i życzę szybkiego i bezpiecznego powrotu do domku 😊

Ja dziś mam zaplanowane ogarnięcie mieszkania, choć nie będę jakoś szaleć. Trochę mnie ciągnie podbrzusze, więc nie chce się dodatkowo jakoś nadwyrężyć. A potem pewnie wleci Netflix i malowanie po numerach ❤️🎨

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩🏻27 👱🏼‍♂️26
    👰🏻‍♀️🤵🏼 04.2023

30.01.2024 - ⏸️🤞🏼
    14.02.2024 - wizyta u ginekologa ❤️ CRL 0,22
    27.03.2024 - prenatalne ❤️ CRL 5,43 cm, wszystko dobrze!
    22.05.2024 - połówkowe, 343 g 🩷
    05.10.2024 - Gabrysia na świecie! 3960g 💪🏼🌸♎️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    Ja dziś mam zaplanowane ogarnięcie mieszkania, choć nie będę jakoś szaleć. Trochę mnie ciągnie podbrzusze, więc nie chce się dodatkowo jakoś nadwyrężyć. A potem pewnie wleci Netflix i malowanie po numerach ❤️🎨

Malowanie po numerach 🥹❤️
    Czaję się kilka lat ale nie wiem czy by to nie było zbytnie nadwyrężanie mojej (nie)cierpliwości 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2024, 15:32

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Pewnie, kontroluj. Kiedy następna? 🙂

dopiero w październiku, trochę naciągnięte te 6 miesięcy, ale dopiero wtedy będziemy w polsce - a holenderskim lekarzom nie ufam 🙈

👩‍🦰 27, PCOS

🙎‍♂️ 30
  • MagdaA Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2024, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Podczytuję was ostatnio i postanowiłam napisać w tym wątku. Staramy się z mężem od 11 miesięcy i to ostatni miesiąc by móc się wpisać w statystyczne zdrową parę:) Mamy po 34 lata i zaczęłam właśnie myśleć o jakiś badaniach. Sama nie wiem od czego zacząć. Mam regularne cykle i rok temu lekarz nie widział żadnych przeciwskazań ( usg, badania krwi, cytologia.) Robiłam testy owulacyjne i wygląda wszystko ok. W tym miesiącu pierwszy raz mierzę temperaturę i owulacje prawdopodobnie miałam wczoraj.
    Okres mam dostać 14 lutego i to będzie 12 cykl starań.
    Możecie mnie zapisać na testowanie 14 lutego, postanowiłam wczesniej nie robić testów.
    Witam was wszystkie I mocno trzymam kciuki by każda z nas zobaczyła te dwie kreski.

ultramaryna_, Anka32, notsobadd, Pati2804, Olalee, Prezesoowa, JoKoKoJo, Adirella, Nusia28 lubią tę wiadomość

• Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Malowanie po numerach 🥹❤️
    Czaję się kilka lat ale nie wiem czy by to nie było zbytnie nadwyrężanie mojej (nie)cierpliwości 🤣

Jeśli mogę doradzić - na sam początek kup sobie taki obraz, który nie ma zbyt wielu małych pól do malowania. To one są najgorsze 🤣 Dzięki temu dowiesz się, czy jest to pożeracz czasu dla Ciebie, czy nie XD
    Aktualnie maluję trzeci obraz, najbardziej wymagający jak do tej pory, ale i tak wciąga bardzo 😁

Anka32 lubi tę wiadomość

👩🏻27 👱🏼‍♂️26
    👰🏻‍♀️🤵🏼 04.2023

30.01.2024 - ⏸️🤞🏼

age.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Melduje ,że zaczyna się 🐒 🫤 niby smutek ,ale przynajmniej się wszystko wyklarowało
    Czyli to był wstrętny oszukaniec? 😥 Aż dziw bierze, ta kreska była tak mocna. Bardzo Ci współczuję, tulę mocno 🫂😕

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam wszystkie w lutowym wątku - już tyle naprodukowałyście :D. Ja dziś jeszcze zatestowałam, 10dpo ale biel vizira. Czekam sobie teraz na @, zatestuje dopiero gdyby @ się spóźniała, chociaż wydaje mi się, że od wczoraj mam bóle podbrzusza jak na okres. Jedyny plus jest taki po wiesiołku że PMS zaczął się dopiero teraz, wcześniej już 3-4 dpo miałam takie bóle Luty krótki wiec chyba tylko jeden cykl zaliczę
    20240131-052749.jpg

@Ultramaryna proszę wpisz mnie chyba na wolnego strzelca. Sikać na patyk pewnie będę, ale na razie nie mam w planach.
    Wczoraj małż był na badaniu nasienia, na Winiarach już mi dziewczyny co nieco podpowiedziały, ale wrzucę i Wam wyniki.
    20240130-145754.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2024, 15:54

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zaczarowan a ten progesteron ze względu na niedomogę, kontrolowałaś go, czy zapobiegawczo dostałaś? Super, dobrze że jesteś zadowolona 😘 To teraz czekamy na efekty z kliniki 😍🤞

@Prezesoowa no właśnie ta wstrętna tarczyca potrafi zrobić dużo złego 😥 Ja dowiedziałam się o swoim Hashimoto po epizodach depresyjnych i tachykardii. Ale nie tak, jak Ty… 🫂 Bardzo mi przykro, że Ciebie to spotkało 😥🫂 Wierzę, że limit nieszczęść już wyczerpany, a wyniki tomografu pozwolą nam skakać z Tobą ze szczęścia 🫂🤞🍀

@Lola93 kochana, już trzymam kciuki za przyszły tydzień! 🤞 Ale ekscytacja, cieszę się bardzo, że u Was rusza temat i teraz będziemy czekać na efekty 🤞🍀😍 Niech dzieje się magia 🎉

@Truśka @Butterfly23 🫂 już te 🐵🐵 przylazły?… 😭

Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na USG piersi byłam parę miesięcy temu i też miałam stresa, ale na szczęście wszystko ok.

Ja właśnie wracam do domu i będę podsumowywać styczeń, zrobię obiad, poczytam, poogarniam i trening.

Pati2804, Anka32 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ❌ryzyko anemii ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
    07/04 17+4, 223g synka 👦

📆 Kalendarz wizyt
    28/04 - połówkowe
    30/04 - badanie krwi
    05/05 - ginekolog
    06/05 - endokrynolog
    03/06 - urofizjo
    preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kolka @kasia97 🤍 to 🤍, ale wciąż nie 🐵, dlatego dalej zaciskamy kciuki 🤞😍

@Tajlandia22 witaj, fajnie, że do nas dołączyłaś! 🤚 Cieszę się, że takie dobre wiadomości na początek miesiąca, gratulacje! 🎉 😍 Na pierwszej stronie masz link do strony, gdzie wgrywa się zdjęcia.
    Zostań z nami, statystyki już od początku będą na plus 😂😍

Tajlandia22, kasia97, Kolka lubią tę wiadomość

• MagdaA Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2024, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, że teraz można zrobić badanie nasienia na nfz? Próbowałam dowiedzieć coś więcej i w sumie wiem tylko tyle, że może zlecić takie badania androlog, tylko pytanie gdzie je wykonać wtedy?

• Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ultramaryna_ dzięki, na pewno zostanę! Możesz wpisać mnie jutro na testowanie, a także 22 lutego moje 🎂

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

👩🏻27 👱🏼‍♂️26
    👰🏻‍♀️🤵🏼 04.2023

30.01.2024 - ⏸️🤞🏼

age.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaA wrote:
    Cześć,
    Podczytuję was ostatnio i postanowiłam napisać w tym wątku. Staramy się z mężem od 11 miesięcy i to ostatni miesiąc by móc się wpisać w statystyczne zdrową parę:) Mamy po 34 lata i zaczęłam właśnie myśleć o jakiś badaniach. Sama nie wiem od czego zacząć. Mam regularne cykle i rok temu lekarz nie widział żadnych przeciwskazań ( usg, badania krwi, cytologia.) Robiłam testy owulacyjne i wygląda wszystko ok. W tym miesiącu pierwszy raz mierzę temperaturę i owulacje prawdopodobnie miałam wczoraj.
    Okres mam dostać 14 lutego i to będzie 12 cykl starań.
    Możecie mnie zapisać na testowanie 14 lutego, postanowiłam wczesniej nie robić testów.
    Witam was wszystkie I mocno trzymam kciuki by każda z nas zobaczyła te dwie kreski.
    Witaj i powodzenia 🤞🍀
    Na pierwszej stronie masz polecane badania na start, dobrze je zrobić, aby oszczędzić sobie stresu i czasu, jeśli później miałoby coś wyjść nie tak 🙂
    Super, że mierzysz temperaturę, jeśli masz aplikację ovu możesz nam udostępnić swój wykres i będziemy podglądać 😅😉

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @Kolka @kasia97 🤍 to 🤍, ale wciąż nie 🐵, dlatego dalej zaciskamy kciuki 🤞😍

@Tajlandia22 witaj, fajnie, że do nas dołączyłaś! 🤚 Cieszę się, że takie dobre wiadomości na początek miesiąca, gratulacje! 🎉 😍 Na pierwszej stronie masz link do strony, gdzie wgrywa się zdjęcia.
    Zostań z nami, statystyki już od początku będą na plus 😂😍

@ultramaryna_ to prawda, dopóki nie ma 🐒 wszystko się może wydarzyć - aczkolwiek jeżeli do jutra sytuacja się nie zmieni, czyli ani okresu ani pozytywnego testu, potraktuje to 3 dniowe krwawienie jako 🐒 i zacznę nowy cykl 🥲

👩‍🦰 27, PCOS

🙎‍♂️ 30
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po usg piersi i jest wszystko dobrze ! Uff, ale ulga 🥺

Tajlandia22, Alysa, kasia97, Malamia, Suzie, Olalee, Majuna, Anka32, Zaczarowan, Sikoreczkaaa, notsobadd, Butterfly23, Liyss🧚🏻, Kolka, ultramaryna_, Mikea, koktajlowa, Coconut, Olaura, Prezesoowa, Kasia111, JoKoKoJo, AnitaK, elektro96 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ