Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kolka wrote:Przykro mi u mnie też biel wczoraj, małpy brak. Jutro testuję znowu - dzisiaj 30dc, a bardzo rzadko zdarza mi się opóźnienie.. pocieszam się, że póki @ brak to piłka w grze. Trzymam kciuki także i za Ciebie, żeby sprawa się szybko wyjaśniła, bo taka niepewność jest okropna...
to prawda, najgorsze jest to czekanie.. ja miałam od niedzieli do wczorajszego popołudnia plamienia / krwawienia, czyli niecałe 3 dni (mój okres trwa zawsze pełne 5 dni) - i nie wiem czy traktować to jako okres i zacząć nowy cykl czy dalej czekać na 🐒 nigdy nie miałam żadnych krwawień w czasie trwania cyklu i to mnie martwi👩🦰 26 / 7 cs ✨
💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod
🙎♂️ 30 -
Pati2804 wrote:Dzięki dziewczyny 😊 ❤
Nie mam weny dzisiaj na nic , jak wrócę to chyba się położę i będę męczyć netflixa 😀 odpoczynek też się należy, a Wy jakie plany na dziś?
Te które są w pracy przytulam i życzę szybkiego i bezpiecznego powrotu do domku 😊
Na szczęście kończę pracę za 10 minut i wychodzę z tego cyrku. To, co czasem się dzieje u mnie w pracy to przechodzi ludzkie pojęcie, wydawałoby się, że dorośli ludzie, a to sama nie wiem jak cenzuralnie nazwać idę za to na herbatkę zimową i ciacho z koleżanką, dziś mam odstępstwo od diety
Trzymam kciuki z USG :*Kolka, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Anka32 wrote:Dziękuję za cynk.
A te zmiany to mam nadzieję, że nic poważnego? 🫂
na szczęście nie, od 2019 kilku różnych lekarzy (tez z szpitala uniwersyteckiego i ich oddziału zajmującego się rakiem piersi) mnie badało i żaden z nich nie widzi wskazań do biopsji - to najprawdopodniej poszerzone przewody mlekowe w prawej piersi. ale tak czy inaczej zalecają kontrole co 6 miesięcy i tego się trzymam 😜👩🦰 26 / 7 cs ✨
💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod
🙎♂️ 30 -
nick nieaktualnykasia97 wrote:na szczęście nie, od 2019 kilku różnych lekarzy (tez z szpitala uniwersyteckiego i ich oddziału zajmującego się rakiem piersi) mnie badało i żaden z nich nie widzi wskazań do biopsji - to najprawdopodniej poszerzone przewody mlekowe w prawej piersi. ale tak czy inaczej zalecają kontrole co 6 miesięcy i tego się trzymam 😜
Pewnie, kontroluj. Kiedy następna? 🙂 -
Pati2804 wrote:Dzięki dziewczyny 😊 ❤
Nie mam weny dzisiaj na nic , jak wrócę to chyba się położę i będę męczyć netflixa 😀 odpoczynek też się należy, a Wy jakie plany na dziś?
Te które są w pracy przytulam i życzę szybkiego i bezpiecznego powrotu do domku 😊
Ja dziś mam zaplanowane ogarnięcie mieszkania, choć nie będę jakoś szaleć. Trochę mnie ciągnie podbrzusze, więc nie chce się dodatkowo jakoś nadwyrężyć. A potem pewnie wleci Netflix i malowanie po numerach ❤️🎨Pati2804 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTajlandia22 wrote:Ja dziś mam zaplanowane ogarnięcie mieszkania, choć nie będę jakoś szaleć. Trochę mnie ciągnie podbrzusze, więc nie chce się dodatkowo jakoś nadwyrężyć. A potem pewnie wleci Netflix i malowanie po numerach ❤️🎨
Malowanie po numerach 🥹❤️
Czaję się kilka lat ale nie wiem czy by to nie było zbytnie nadwyrężanie mojej (nie)cierpliwości 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 15:32
-
Anka32 wrote:Pewnie, kontroluj. Kiedy następna? 🙂
dopiero w październiku, trochę naciągnięte te 6 miesięcy, ale dopiero wtedy będziemy w polsce - a holenderskim lekarzom nie ufam 🙈👩🦰 26 / 7 cs ✨
🙎♂️ 30 -
Cześć,
Podczytuję was ostatnio i postanowiłam napisać w tym wątku. Staramy się z mężem od 11 miesięcy i to ostatni miesiąc by móc się wpisać w statystyczne zdrową parę Mamy po 34 lata i zaczęłam właśnie myśleć o jakiś badaniach. Sama nie wiem od czego zacząć. Mam regularne cykle i rok temu lekarz nie widział żadnych przeciwskazań ( usg, badania krwi, cytologia.) Robiłam testy owulacyjne i wygląda wszystko ok. W tym miesiącu pierwszy raz mierzę temperaturę i owulacje prawdopodobnie miałam wczoraj.
Okres mam dostać 14 lutego i to będzie 12 cykl starań.
Możecie mnie zapisać na testowanie 14 lutego, postanowiłam wczesniej nie robić testów.
Witam was wszystkie I mocno trzymam kciuki by każda z nas zobaczyła te dwie kreski.ultramaryna_, Anka32, notsobadd, Pati2804, Olalee, Prezesoowa, JoKoKoJo, Adirella, Nusia28 lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Malowanie po numerach 🥹❤️
Czaję się kilka lat ale nie wiem czy by to nie było zbytnie nadwyrężanie mojej (nie)cierpliwości 🤣
Jeśli mogę doradzić - na sam początek kup sobie taki obraz, który nie ma zbyt wielu małych pól do malowania. To one są najgorsze 🤣 Dzięki temu dowiesz się, czy jest to pożeracz czasu dla Ciebie, czy nie
Aktualnie maluję trzeci obraz, najbardziej wymagający jak do tej pory, ale i tak wciąga bardzo 😁Anka32 lubi tę wiadomość
-
Maniaaa. wrote:Melduje ,że zaczyna się 🐒 🫤 niby smutek ,ale przynajmniej się wszystko wyklarowałoStarania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Hej. Witam wszystkie w lutowym wątku - już tyle naprodukowałyście . Ja dziś jeszcze zatestowałam, 10dpo ale biel vizira. Czekam sobie teraz na @, zatestuje dopiero gdyby @ się spóźniała, chociaż wydaje mi się, że od wczoraj mam bóle podbrzusza jak na okres. Jedyny plus jest taki po wiesiołku że PMS zaczął się dopiero teraz, wcześniej już 3-4 dpo miałam takie bóle Luty krótki wiec chyba tylko jeden cykl zaliczę
@Ultramaryna proszę wpisz mnie chyba na wolnego strzelca. Sikać na patyk pewnie będę, ale na razie nie mam w planach.
Wczoraj małż był na badaniu nasienia, na Winiarach już mi dziewczyny co nieco podpowiedziały, ale wrzucę i Wam wyniki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 15:54
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
@Zaczarowan a ten progesteron ze względu na niedomogę, kontrolowałaś go, czy zapobiegawczo dostałaś? Super, dobrze że jesteś zadowolona 😘 To teraz czekamy na efekty z kliniki 😍🤞
@Prezesoowa no właśnie ta wstrętna tarczyca potrafi zrobić dużo złego 😥 Ja dowiedziałam się o swoim Hashimoto po epizodach depresyjnych i tachykardii. Ale nie tak, jak Ty… 🫂 Bardzo mi przykro, że Ciebie to spotkało 😥🫂 Wierzę, że limit nieszczęść już wyczerpany, a wyniki tomografu pozwolą nam skakać z Tobą ze szczęścia 🫂🤞🍀
@Lola93 kochana, już trzymam kciuki za przyszły tydzień! 🤞 Ale ekscytacja, cieszę się bardzo, że u Was rusza temat i teraz będziemy czekać na efekty 🤞🍀😍 Niech dzieje się magia 🎉
@Truśka @Butterfly23 🫂 już te 🐵🐵 przylazły?… 😭Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
Ja na USG piersi byłam parę miesięcy temu i też miałam stresa, ale na szczęście wszystko ok.
Ja właśnie wracam do domu i będę podsumowywać styczeń, zrobię obiad, poczytam, poogarniam i trening.Pati2804, Anka32 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
@Kolka @kasia97 🤍 to 🤍, ale wciąż nie 🐵, dlatego dalej zaciskamy kciuki 🤞😍
@Tajlandia22 witaj, fajnie, że do nas dołączyłaś! 🤚 Cieszę się, że takie dobre wiadomości na początek miesiąca, gratulacje! 🎉 😍 Na pierwszej stronie masz link do strony, gdzie wgrywa się zdjęcia.
Zostań z nami, statystyki już od początku będą na plus 😂😍
Tajlandia22, kasia97, Kolka lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
@ultramaryna_ dzięki, na pewno zostanę! Możesz wpisać mnie jutro na testowanie, a także 22 lutego moje 🎂
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
MagdaA wrote:Cześć,
Podczytuję was ostatnio i postanowiłam napisać w tym wątku. Staramy się z mężem od 11 miesięcy i to ostatni miesiąc by móc się wpisać w statystyczne zdrową parę Mamy po 34 lata i zaczęłam właśnie myśleć o jakiś badaniach. Sama nie wiem od czego zacząć. Mam regularne cykle i rok temu lekarz nie widział żadnych przeciwskazań ( usg, badania krwi, cytologia.) Robiłam testy owulacyjne i wygląda wszystko ok. W tym miesiącu pierwszy raz mierzę temperaturę i owulacje prawdopodobnie miałam wczoraj.
Okres mam dostać 14 lutego i to będzie 12 cykl starań.
Możecie mnie zapisać na testowanie 14 lutego, postanowiłam wczesniej nie robić testów.
Witam was wszystkie I mocno trzymam kciuki by każda z nas zobaczyła te dwie kreski.
Na pierwszej stronie masz polecane badania na start, dobrze je zrobić, aby oszczędzić sobie stresu i czasu, jeśli później miałoby coś wyjść nie tak 🙂
Super, że mierzysz temperaturę, jeśli masz aplikację ovu możesz nam udostępnić swój wykres i będziemy podglądać 😅😉Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
🩺 3.12.
-
ultramaryna_ wrote:@Kolka @kasia97 🤍 to 🤍, ale wciąż nie 🐵, dlatego dalej zaciskamy kciuki 🤞😍
@Tajlandia22 witaj, fajnie, że do nas dołączyłaś! 🤚 Cieszę się, że takie dobre wiadomości na początek miesiąca, gratulacje! 🎉 😍 Na pierwszej stronie masz link do strony, gdzie wgrywa się zdjęcia.
Zostań z nami, statystyki już od początku będą na plus 😂😍
@ultramaryna_ to prawda, dopóki nie ma 🐒 wszystko się może wydarzyć - aczkolwiek jeżeli do jutra sytuacja się nie zmieni, czyli ani okresu ani pozytywnego testu, potraktuje to 3 dniowe krwawienie jako 🐒 i zacznę nowy cykl 🥲
👩🦰 26 / 7 cs ✨
🙎♂️ 30 -
Dziewczyny jestem po usg piersi i jest wszystko dobrze ! Uff, ale ulga 🥺
Tajlandia22, Alysa, kasia97, Malamia, Suzie, Olalee, Majuna, Anka32, Zaczarowan, Sikoreczkaaa, notsobadd, Butterfly23, Liyss🧚🏻, Kolka, ultramaryna_, Mikea, koktajlowa, Coconut, Olaura, Prezesoowa, Kasia111, JoKoKoJo, AnitaK, elektro96 lubią tę wiadomość