Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Najprostsze wytłumaczenie jest takie, że apka Ci źle wylicza owulacje.
Czytałam wczoraj taki artykuł o płodności po 35 r.ż., bo mnie to dotyczy i tam było takie proste zdanie - koniec śluzu płodnego w trakcie cyklu świadczy o końcu okresu płodnego.
U mnie apka Ovu też czasem odwala cyrki, bo zaznaczam śluz lepki, a ona mi wali po oczach, że wykazuje śluz płodny poza okresem płodnym, więc pieron wie jakie algorytmy mają zaszyte
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
MagdaA wrote:To powodzonka w nowym cyklu:) testy to dobry pomysł. Ja też w tym będę robić testy I temperatura plus usg, mam nadzieję że sporo mi się wyjaśni. Mam już zakupione jedzonko na endometrium i plan na diagnostykę.
Ja właśnie też czytałam jakiś czas temu co w diecie zmienić czy dodać 😄 póki co zakupiłam mnóstwo suplementów i witamin 😅 a jedzonko opracuje na dniach.Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
notsobadd wrote:Zazdroszczę, że macie tak widoczny ten śluz płodny. Ja nigdy go nie miałam
w innych fazach cyklu mam np kremowy ale akurat tego płodnego nigdy nie wyłapałam, czuję że jest po prostu „mokro”. Czasem mnie to mega martwi, że coś jest przez to nie tak. Dlatego mam problem wyłapać owulacji, bo przy moim PCOS testy owu nie są miarodajne, próbowałam kilka razy.
-
elektro96 wrote:No właśnie tez zastanawiają mnie algorytmy aplikacji, bo dopiero drugi miesiąc korzystam z Ovu, od lat używałam jakiejś Period Calendar, ale zupełnie inaczej wyznaczają mi dni płodne. Muszę jeszcze trochę pouczyć się co i jak w Ovu 😊
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Zazdroszczę, że macie tak widoczny ten śluz płodny. Ja nigdy go nie miałam
w innych fazach cyklu mam np kremowy ale akurat tego płodnego nigdy nie wyłapałam, czuję że jest po prostu „mokro”. Czasem mnie to mega martwi, że coś jest przez to nie tak. Dlatego mam problem wyłapać owulacji, bo przy moim PCOS testy owu nie są miarodajne, próbowałam kilka razy.
U mnie jest widoczny co najwyżej w toalecie albo jak sama sprawdzam "w środku". Jest to też łatwiej zauważalne odkąd stosuję NAC tyle, że ja stosuję cały cykl po 600mg, chociaż zastanawiam się nad zwiększeniem dawki od kolejnego cyklu -
Ja właśnie wracam z laba, zwiększyłam też rano dawkę Letroxu, na pewno nie zaszkodzi
dziękuję za kciuki! 💋
Magdalena, dobrze że małpa już zawitała, nowy cykl, nowe nadziejePrezesoowa, Pati2804, Dropsik, damrade lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️
⏳Kariotypy
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF? -
nick nieaktualnyelektro96 wrote:No właśnie tez zastanawiają mnie algorytmy aplikacji, bo dopiero drugi miesiąc korzystam z Ovu, od lat używałam jakiejś Period Calendar, ale zupełnie inaczej wyznaczają mi dni płodne. Muszę jeszcze trochę pouczyć się co i jak w Ovu 😊
No mnie w tym cyklu już strasznie Ovu wkurza, bo dziś np. zaznaczyłam i śluz i objawy owu, a apka uparcie twierdzi, że mam już dzień niepłodny, a owulacja była w 13dc, a na pewno nie byłaelektro96 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaszin wrote:Ja właśnie wracam z laba, zwiększyłam też rano dawkę Letroxu, na pewno nie zaszkodzi
dziękuję za kciuki! 💋
Magdalena, dobrze że małpa już zawitała, nowy cykl, nowe nadzieje
Daj znać jak dostaniesz wynikiaszin, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 💙
Nie było mnie tu dawno, ale szczerze to nie mam czasu na siedzienie na telefonie przez pracę, natomiast przychodzę z najnowszymi informacjami co u mnie 🤩
Dwa dni temu, 14,15 luty powinnam dostać miesiączki, jak do tej pory nic się nie pojawiło i dlatego jutro chyba pójdę zrobic betę 🤔
Chcę być pewna na 100%, bo testy zawodzą..także zobaczymy 😁 . Wyczytałam w internetach, że wynik wskazujący ciążę to powyżej 5 , jak było u was ?
Ogólnie to czuję ból w jajnikach, chodzę często sikać, mam obolałe piersi i sutki, ale czy to oznacza 🤰?
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 (I prenatalne) - z usg 12+2 CRL 5,82cm
niskie ryzyka 🥹 na 90% dziewczynka 🩷
• 02.06 - 18cm długości i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
○ cytologia i USG piersi ✅️
🗓
30.06 - wizyta ginekolog
- badania: krew, mocz, krzywa cukrowa
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesoowa wrote:No mnie w tym cyklu już strasznie Ovu wkurza, bo dziś np. zaznaczyłam i śluz i objawy owu, a apka uparcie twierdzi, że mam już dzień niepłodny, a owulacja była w 13dc, a na pewno nie byłaStarania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️
⏳Kariotypy
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF? -
Dzień dobry w piątunio!
W końcu zawitało słoneczko więc niech tak zostanie. Ja dziś mam rozmowę o pracę więc proszę o kciukaski 😊Pati2804, Malinowysorbet, kasia97, AnitaK, Prezesoowa, Karos31, KejtKa, Olaura, Dropsik, Leśneintro, Liyss🧚🏻, sernik_z_rodzynkami, _ine, damrade, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa
🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
🔹️wizyta & usg: 1.7 & 3.7
🔹️27.5.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
🔹️16.5.2025 - CRL 5.9 mm
🔹️11.5.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Cześć dziewczyny, życzę Wam miłego dnia i ściskam te, które przechodzą trudniejsze chwilę 🫂
Majlen wrote:Cześć dziewczyny 💙
Nie było mnie tu dawno, ale szczerze to nie mam czasu na siedzienie na telefonie przez pracę, natomiast przychodzę z najnowszymi informacjami co u mnie 🤩
Dwa dni temu, 14,15 luty powinnam dostać miesiączki, jak do tej pory nic się nie pojawiło i dlatego jutro chyba pójdę zrobic betę 🤔
Chcę być pewna na 100%, bo testy zawodzą..także zobaczymy 😁 . Wyczytałam w internetach, że wynik wskazujący ciążę to powyżej 5 , jak było u was ?
Ogólnie to czuję ból w jajnikach, chodzę często sikać, mam obolałe piersi i sutki, ale czy to oznacza 🤰?Majlen, Zbuntowana lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
ellevv wrote:Dzień dobry w piątunio!
W końcu zawitało słoneczko więc niech tak zostanie. Ja dziś mam rozmowę o pracę więc proszę o kciukaski 😊ellevv, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Ja z kolei czekam na poczekalni za lekarzem bo robię badania do pracy , jestem już taaaka głodna, nic nie jadłam a okazało się że nie pobierają mi krwi do badań...🙈😜
-
Kasia111 wrote:A jak sprawdzasz? Tylko na bieliźnie, czy w środku?
I tak i tak i niestety nie zaobserwowałam…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:U mnie jest widoczny co najwyżej w toalecie albo jak sama sprawdzam "w środku". Jest to też łatwiej zauważalne odkąd stosuję NAC tyle, że ja stosuję cały cykl po 600mg, chociaż zastanawiam się nad zwiększeniem dawki od kolejnego cyklu
Włączyłam w tym cyklu NAC 1200 od 3 do 7 dc + drugi cykl z wiesiołkiem, zobaczymy może to coś daPrezesoowa, Leśneintro lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Kasia111 wrote:W tym zakresie polecam najbardziej Flo. Z mojego doświadczenia ich przewidywania najczęściej mi się sprawdzały34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
elektro96 lubi tę wiadomość
-
U mnie Ovu też odwala, w ostatnim cyklu wyznaczyło mi, że owulacja była 14dc, a z moich obserwacji wynikało, że 17dc. No i moje obserwacje jednak miały racje. A apka krzyczała, że mogłam pomylić śluz płodny ze śluzem z podniecenia, więc nie sugeruje się ta apką w 100%.
Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️