Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
_ine wrote:Mój dzień zaczął się informacją, że teściu zmarł nad ranem
Spodziewaliśmy się tego, był chory, ale to zawsze boli.
Jedno życie odchodzi, inne przychodzi…
Wyrazy współczucia, bardzo mi przykro_ine lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaja8906 wrote:Cześć dziewczyny. Dzisiaj 12DPO po zastrzyku OVi. badania bety: niestety ujemna 😢 niby się nie nastawiałam ale jednak boli 😔 dobrze że dzisiaj ładne słońce to chociaż na spacer na otarcie łez można się wybrać 🫶 trzymam kciuki za pozostałe testujące 🤞
Przytulam :* -
MagdaA wrote:Trzymam kciuki za dzisiejsze testujące ✊️
Kilka miesięcy temu miałam bakterię w moczu i dostałam od lekarza antybiotyk jednodniowy. Byłam naprawdę w szoku, że pomógł. Nie pamiętam nazwy ale to był taki proszek do rozrobienia zawiesiny, byłam sceptyczna ale pomogło.
Spóźnia mi się okres, pewnie po fertistimie. Wczoraj zrobiłam test i negatywny, przyszły moje testy z allegro i mąż mi je gdzieś schował bo mam bana na zbyt częste testowanie. Mój przydział to 6 owulacyjnych i jeden ciążowy po terminie miesiączki.
Wiem, że on by chciał bym na luzie podchodziła trochę mu zazdroszczę podejścia bo on uważa, że nie można się frustrować rzeczami na które nie mamy wpływu a stres i niecierpliwość tylko utrudnia starania, chciała bym mieć przed okresem przynajmniej 1/3 jego rozsądku i spokoju:)
W tym miesiącu to mnie to badanie dobiło AMH, wcześniej czułam tykanie zegara to po tym badaniu to tykanie przyspieszyło. Średnia dla kobiet w moim wieku to 3,4 a ja mam 1,7. Niby to jeszcze nie wyklucza naturalnego zajścia ale pytanie ile będę mieć za pół roku, rok. Chętnie bym zajęła czymś innym myśli niż staraniami ale ciężko mi w chwili obecnej. -
Prezesowa miałam okres próbny premium we Flo i bardzo mi się podobał, natomiast jest dosyć drogie, darmowa wersja jest wystarczająca, premium daje dostęp do ciekawych informacji, wskazówek jak powinien wyglądać śluz w danym okresie cyklu, porad itd
Kaja przykro mikciuki z kolejny cykl 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
-
_ine wrote:Mój dzień zaczął się informacją, że teściu zmarł nad ranem
Spodziewaliśmy się tego, był chory, ale to zawsze boli.
Jedno życie odchodzi, inne przychodzi…
Bardzo mi przykrotrzymajcie się kochani!
_ine lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A to premium ma sens?
Na początku też planowałam w Ovu wykupić premium, ale dobrze, ze tego nie zrobiłam, bo bym strasznie żałowała
Ja mam premium Flo i korzystam. 😄 można czytać artykuły itp. Tylko już nie pamiętam co jest na premium, a co nie. Mi się podoba funkcja dodawania testów owulacyjnych i objawów na dany dzień i właśnie nie wiem, w jakim wariancie to jest.
Kupiłam na rok, bo była promka. ☺️Prezesoowa lubi tę wiadomość
16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Apropo flo to u mnie było tak, że na początku weszłam w opcje, żeby poczytać o premium, zniechęciłam się, że tak drogo i wyszłam. Po jakimś czasie - chyba kilka h - przyszło mi powiadomienie, że jest promocja i bardzo fajna była, chyba 50 procent, więc kupiłam
polecam ten system, chyba tak zachęcają do wykupu 😂😂
Prezesoowa lubi tę wiadomość
16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Dziewczyny proszę powiedzcie, jak umówię się do gina po 🐒, to przy usg o co mam go pytać, co jest ważne przy staraniach żeby mi jasno i wyraźnie wytłumaczył co widzi itd? Pytam o te kwestie które można przy usg ocenić, nie robiłam jeszcze żadnej diagnostyki, badań hormonów itd 😊
-
magdalena321 wrote:Dziewczyny proszę powiedzcie, jak umówię się do gina po 🐒, to przy usg o co mam go pytać, co jest ważne przy staraniach żeby mi jasno i wyraźnie wytłumaczył co widzi itd? Pytam o te kwestie które można przy usg ocenić, nie robiłam jeszcze żadnej diagnostyki, badań hormonów itd 😊
Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, chwilę mnie nie było aktywnie na forum bo trochę zrezygnowana byłam po tym jak okazało się że możliwe że za szybko dupka odstawiłam.
No ale takie życie. Nie dane nam było tym razem.
Ten cykl pięknie się zaczął. W 7dc mega płodny śluz czyli wczoraj i dziś już ładny glut. Zaczęłam czuć jajnik więc myślę że owu wreszcie wróci do normy i będzie szybciej niż 20dc…
O ile ta grypa nie pokrzyżuje mi planów. Dziś wreszcie wracam do żywych powoli po kilku dniach uczucia jakby wysysało mi życie. Wzięłam silne leki p/wirusowe i monitoruję tylko pik żeby odstawić je przed samą owulka.
Widzę przepiękne kreski i bety. Takiego miesiąca to nie było wieki temu! Cudownie!
Jeśli owu przyjdzie do poniedziałku to zatestuje jeszcze w lutym 29go. A jak nie to wskoczę już na marzec.
O ile ta infekcja nie popsuje mi planów!
NAC wzięty, wiesiołek i Fertistim i czuję efekt.
Właśnie przyszedł Conceive i może zaciągnę dzisiaj już męża:) testy owu ciemnieją ale dalej bez piku więc rozgrzewka dziś o ile na noc znów gorączka mnie nie weźmie:)
Totalny luz w tym cyklu. Serio. Mam wyrąbane. Planuje narty oraz loty z pracy. Co ma być niech będzie.NiedoszlaWielodzietna, Nusia28, Kaja8906, damrade, Gregorka, Pati2804, AnitaK, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasia111 wrote:Prezesowa miałam okres próbny premium we Flo i bardzo mi się podobał, natomiast jest dosyć drogie, darmowa wersja jest wystarczająca, premium daje dostęp do ciekawych informacji, wskazówek jak powinien wyglądać śluz w danym okresie cyklu, porad itd
Kaja przykro mikciuki z kolejny cykl 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
No właśnie spróbuję darmowej i jak co to wykupię premium, jeśli okaże się, że jest spoko. Podoba mi się opcja, że zaciąga też info z aplikacji Zdrowie, bo tam w sumie mam wszystko na bieżącoKasia111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdalena321 wrote:Dziewczyny proszę powiedzcie, jak umówię się do gina po 🐒, to przy usg o co mam go pytać, co jest ważne przy staraniach żeby mi jasno i wyraźnie wytłumaczył co widzi itd? Pytam o te kwestie które można przy usg ocenić, nie robiłam jeszcze żadnej diagnostyki, badań hormonów itd 😊
Co do badań krwi to są pakiety dla kobiet planujących ciążę, które wykluczają jakieś niedobory witaminowe. Może warto zrobić przed pójściem do gina i obgadać strategię dalszego działania z wynikami?
Widze ze staracie sie od grudnia. To jeszcze w sumie nie jest długo. Moj gin mówił żeby rozszerzać diagnostykę po pół roku nieudanych prób (6 cs), ale oczywiście to Twoja decyzja. Ja powiem szczerze, że mój gin trochę mówił abym nie robiła jakiś badań jeszcze bo szybko a mi to pomogło na głowę - w sensie ulżyło mi po prostu że jest ok, i mogę dalej się starać z oczyszczoną głowąZbuntowana lubi tę wiadomość
-
Beta 162 mIU/ml
Progesteron 29,70 ng/ml
❤️Suzie, Leśneintro, Prezesoowa, MagdaA, Malinowysorbet, notsobadd, Karos31, JoKoKoJo, Tajlandia22, elektro96, alauda, _ine, CoffeeDream, Ewka9090, ellevv, Chochlik12, Anka32, NiedoszlaWielodzietna, damrade, sernik_z_rodzynkami, Chmurka21, Kasia111, Coconut, Sosenka93, Zimozielona, Gregorka, Dropsik, Zaczarowan, kasia97, Pati2804, MummyYummy, Liyss🧚🏻, AnitaK, ultramaryna_, Zbuntowana, KejtKa, Mikea lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
„ Słońce, przestań się już bać
Wysuń się zza chmur i świeć…”
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:Beta 162 mIU/ml
Progesteron 29,70 ng/ml
❤️
aszin, Chochlik12 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
❌anemia ciążowa
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
📆 Kalendarz wizyt
13/5 - endo
23/5 - krzywa
26/5 - gin
3/6 - urofizjo
7/7 - USG III
-
@aszin
Gratulacje
❤️❤️❤️
@leśneintro
Mężczyźni to ogólnie są bardziej konkretni i spokojni bo nie muszą mierzyć się z zmianami hormonów co miesiąc. Przed okresem to ja sama z sobą się czasami męczę.aszin, Leśneintro, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:Hmm, tak jednorazowo to gin może jedynie ocenić czy nie ma torbieli, grubość endometrium. Ja bym sprawdzila czy są owulacje - ale do tego trzeba iść na monitoring cyklu.
Co do badań krwi to są pakiety dla kobiet planujących ciążę, które wykluczają jakieś niedobory witaminowe. Może warto zrobić przed pójściem do gina i obgadać strategię dalszego działania z wynikami?
Widze ze staracie sie od grudnia. To jeszcze w sumie nie jest długo. Moj gin mówił żeby rozszerzać diagnostykę po pół roku nieudanych prób (6 cs), ale oczywiście to Twoja decyzja. Ja powiem szczerze, że mój gin trochę mówił abym nie robiła jakiś badań jeszcze bo szybko a mi to pomogło na głowę - w sensie ulżyło mi po prostu że jest ok, i mogę dalej się starać z oczyszczoną głową
No właśnie póki co myślałam żeby sprawdził „wewnętrznie” co i jak, jeśli chodzi o diagnostykę to myślę że jeśli nic nie wyjdzie do maja to wtedy pomyślę konkretnie o badaniach.
Postaram się wyłapać owulację, w jej okolicach umówię się do gina, zrobię progesteron 7 dni po owu i wtedy powiem mu też przy okazji jaki progesteron jest. Sama nie wiem jeszcze co i jak czuję się jak zagubione dziecko pierwszego dnia w przedszkolu 😂 ale od czegoś muszę zacząć 😄NiedoszlaWielodzietna, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Kciuki są
o której rozmowa? Daj znać jak wrażenia, jak już będziesz po
Właśnie wróciłam do domu aby pracować dalej 😉 rozmowę miałam o 10:30 i była to druga rozmowa w tej firmie. Oni są mną zachwyceni a ja nimi. Teraz chcemy się umówić abym przyszła na jeden dzień zobaczyć jak to jest i czym dokładnie się zajmują zanim podejmę definitywną decyzję. Ale czułam się tam dobrze, blisko domu i z tego co wyniosłam to potrafią słuchać i zrozumieć sytuację. Jestem optymistycznie nastawiona 😊 może pieniądz dupy nie urywa ale jednak wolę nastawienie do pracy i pracowników.damrade, Prezesoowa, CoffeeDream, JoKoKoJo, elektro96, Kasia111, Leśneintro, Gregorka, kasia97, Pati2804, MummyYummy, Liyss🧚🏻, ultramaryna_, Zbuntowana, KejtKa lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️letrozol 2.5mg 3dc-7dc - czekam na małpę ⚠️ (maj)
🔹️nasienienie do powtórzenia (czerwiec)
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️wizyta: 11.5 & 26.5
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Boże jaki piękny wątek 🥰🥰🥰🥰 z jaką radością patrzy się na pierwszą stronę jak jest tyle ⏸️ i 🤰.
Dziewczyny gratulacje 🥰🎉🎉🥰
Trzymam kciuki 🤞 ✊ 🤞za wszystkie oczekujące na testowanie i mocno 🫂🫂🫂🫂 tulę za ⚪ i 🐒, marzec będzie Wasz!
Przesyłam Wam ogrom wirusów 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠Chochlik12, aszin, damrade, Prezesoowa, ellevv, CoffeeDream, JoKoKoJo, Malinowysorbet, notsobadd, elektro96, Kasia111, Maj.a, kasia97, MummyYummy, Pati2804, AnitaK, ultramaryna_, Zbuntowana, KejtKa lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧔33 l.
👩❤️👨 09.2020r. 💒 06.2022r.
Starania od 01.2023r.
05.01 ⏸️ 13cs
05.01 beta 147mlU/ml próg 23,1ng/ml
08.01 beta 902mlU/ml
10.01 4+5 pęcherzyk 3.8 😍
26.01 7+0 Mamy ❤️ 1,67cm Szczęścia
01.03 kolejna wizyta i USG płodu